Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Varlaisaran

senior tag

válasz whiteman0524 #10200 üzenetére

Sokkal többet nem, mint az elődeiben. A lehetőségek száma nagyobb ugyan, de kb mint egy OBSE-s Obli, a Morrot nem tudom. A differencia annyi hogy itt messze jobban kihaszálták a papyrusra átnevezett interpreter lehetőségeit mint előtte. Más szóval Obli alatt is simán leprogolható lenne a skyrim bármelyik küldetése (saját alapscriptekkel a radiantos is!). Én is a hanyagság jeleit érzem a játékban ezen a téren. Nekem úgy tűnik, megnézték hogy a halandók mit hoztak ki az oblivion grafmotorjából (obge és társaik) aztán az egészet egy stabilabb valamivé gyúrták. Hibák itt is vannak, sokminden nem is működik rendesen (lásd: enb-k, antifreeze kutyafarka), volt is elég bajom a modellek implementálásánál ezek miatt: értelmetlen kapcsolók a NIFben, egy részük "not implemented yet" a másik részüket be kell kapcsolgatni hogy egy teljesen más funkció működhessen, stbstb...
    Ugyanezt tették az interpreterével, engem igen meglepett hogy alapjaiban minden téren oblivion a motorocska. Alapvető funckiók ötvözésével hoztak létre könnyen és hatékonyabban használhatóbb komplex utasításokat/megoldásokat a scripteléshez, nade innen több a buglehetőség. Ami újdonság volt, az bugos is. Dialogusrendszer, fizika, navmesh, új (és nagyon jó) audio alrendszer, UI stb. Mocskosul jó dolgok, nagyott lépett ezzel a motor az oblihoz képest de nem érzem kiforrottnak még, bár megjegyzem anno ugyanez volt az oblivionnál is morrowind után. Emiatt lehet gondolom az, hogy egyik embernél előjön egy-egy glitch, míg mások értetlenül néznek hogy "hé ilyet még nem is láttam". Valahogy van egy olyan érzésem hogy a hatodik lesz az igazán tökéletes, feltéve ha erre a motorra alapszik majd és nem rakják tele újabb bugforrásokkal.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés