Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Mér' nem mér?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
A felvetés jó, a választ nem tudom megmondani.

Az bizonyos, hogy sokkal szigorúbban vizsgálom a rendszert gyenge teljesítmény mellett. Lehet, hogy észre sem vettem volna, ha nem ülök a gép előtt akkor, amikor köt.
Az is biztos, hogy a mostani körülmények nem kedveznek a stratégiának. Tudom, hogy most éppen mi miatt teljesít gyengén, de egész egyszerűen nem lehet az ilyen időszakokat kiszűrni. Vannak, kész, el kell fogadni.Más dolog látni egy backtesztet, ahol szépen megy felfelé a profitgörbe és az ilyen időszakok rejtve maradnak, és más dolog élesben látni, hogy becsúszott zsinórban a tizedik bukó. Tudom, hogy jó a rendszer, nagyon erős, ugyanakkor azt is látom, hogy még mindig van rajta mit csiszolni.
Visszatérve az eredeti problémára: ha van jel, de a rendszer pont ellentétes irányba köt, mint kellene, akkor ott valami gond van.

Mint látható, a piros gyertya zárójában kötött egy longot, holott short szignál volt. Ez aggasztó és rossz, függetlenül az előzményektől. Ráadásul FOMC alatt jött elő a hiba, ahol brutális mozgások lehetnek. Annyi szerencsénk volt, mert a következő gyertya nyitójában zárt a robot.
-
AMDFan
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ghost azt írta, hogy kódolásból eredő hibák vannak a rendszerben, így szerintem arra gondolt, hogy olyan pozíciót nyitott a robot aminek a stratégia szerint elméletben nem szabadott volna megnyílnia. Mivel egy backtest esetén nem bogarászol át több ezer kötést hogy mindegyik a stratégia szerint nyílt-e, de egy forward teszten, pláne élesben nyilván minden kötést figyelemmel kísérsz, ezért kiszúrsz olyan dolgokat is amiket backteszten nem. Magyarul nem azért állította le a robotot mert vesztővel indult, hanem azért, mert a stratégiával ellentétesen kötött. Ez nem pszichológiai kérdés, hanem informatikai/stratégiai/logikai.
szerk: ez ráadásul lehet hogy nem is kódolási hiba, hanem a két különböző bróker okozta eltérés, attól függetlenül, hogy mindkettő MT4-et használ, lehetnek eltérések.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Androidos fejegységek
- Mozilla Firefox
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Assetto Corsa Rally
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3670 100% Akkumulátor
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430u - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest