Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gh0sT

addikt

válasz Fecdzo #4713 üzenetére

Diverzifikálni szerintem több féle képpen lehet. A skalperekkel az a probléma, hogy hellyel közzel a logikájuk azonos, nagyon kevés olyan új robot van a piacon, ami lényegi újítást hozott volna az utóbbi időben, ergo a beszállási pontjaik is néha nagyon közel vannak egymáshoz. Viszont: az, hogy két robot azonos helyen száll be, vagy mindössze néhány pip, esetleg perc eltérés van a kötési idő között, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kiszállási logika is azonos lesz. Nem beszélve arról, hogy más TP-vel és SL-al is dolgozhatnak.
    A probléma ettől függetlenül adott és valóban leginkább a skalpereknél figyelhető meg, hogy sokszor egyszerre kötnek, azonos irányba, ami jelentősen növeli a kockázatot. Sajnos a helyzetet tovább bonyolítja a korreláció az egyes párok között. Extrém piaci körülmények között bizony nagyon csúnya minuszok össze tudnak jönni néhány óra alatt. Általánosságban elmondható, hogy ha a piac normálisan mozog, akkor 10 robotból nem fog egyszerre mind a 10 elhasalni, viszont egy intervenció, egy földrengés, egy válság hatására ez a variáció is előfordulhat. Megoldást ugyan nem, de nyugodt éjszakákat jelenthet az okos money management.

• amargo

addikt

válasz Fecdzo #4713 üzenetére

Igen.
    Én az első stratégiát használom. 5% risk-el, a másodikban 35%.
    A többi robot nem ezeken a helyeken köt - és más párokon is van, jelenleg csak hármon -, mert annak - mint írtad is -, nem lenne értelme, hiszen az összes egy esetlegesen rossz pozícióban szállna be. Bár van olyan stratégia robotom is, ami leköveti az elmozdulást és mindig belenyit. De azt én nem merem futtatni. Darálás és iszonyatos nyerés lehet a vége, persze stratégia alapján csinálja az is, de akkor is veszélyes.

A két kép között az a különbség, hogy a felső élesben volt, az alsó pedig demó-n. Nagyobb kockázat van a demó számlákon. 2hete -65%-ban volt, most +25%, azóta a rulettező robotokat is sikerült finomítani :)

Köszönöm a tanácsokat, élesben csak is biztonságos arányokat használok, inkább kössön kevesebbszer alapon, de az rr arányra figyelek.

Új hozzászólás Aktív témák