Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GlaP

csendes tag

válasz danih #3459 üzenetére

Alpari-s adatokat nem tudom, hol lehetne találni, de szerintem alapvetően nem érdemes túl sok energiát fektetni az Alpari-ba, meg a hasonló MM-ekbe. Persze, ettől még kezdésnek jók lehetnek.

Én most azt tervezem, hogy a Dukascopy irányába indulok el, a következők miatt:

1.: azthiszem, már 1000 EUR-tól lehet náluk ECN számlát nyitni, ami nagyon korrektnek tűnik, bár ebben az adatban nem vagyok biztos, az utóbbi időben nem ellenőriztem. Mindenesetre legutóbb, amikor még néztem, 5000-el biztosan lehetett, ami szintén nem elérhetetlen.

2.: relatíve korrekt adatszolgáltatásuk van, évekre visszamenőleg, tickadatok természetesen. Más kérdés, hogy amennyire tudom nem triviális hozzájutni, adnak egy Java függvényt, ami tudja olvasni azt a streamet, amin az adatokat szolgáltatják, és azt kell beépíteni a saját környezetetbe.

3.: A Dukaskopy JForex interfésze és API-ja egy igazán profi megoldás, nagyságrendekkel kifinomultabb és több lehetőséget kínál, mint a kis kliensprogramok, pl. az MT4/MQL4 is szinte gagyi játékszernek tűnik mellette. Ennél feljebb talán csak az önálló fejlesztésű FIX-protokoll implementációk és a ráépülő dolgok lehetnek.
    Ezzel csak az a problémám, hogy nem vagyok egy Java-guru, én alapból C++-ban utazok, ezért még hezitálok azon, hogy hogyan fogom az eddigi tevékenységemet erre a platformra áthelyezni.

Új hozzászólás Aktív témák