Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Új hozzászólás Aktív témák
-
lumpika
tag
Én meg sajna nem sokat érek vele, de ismétlem egy előző példánnyal tökéletesen működött.
-
lumpika
tag
Sziasztok
Lehetséges az hogy a tc7200-on a szolgáltató blokkolja a portokat?
Port forward megvolt több portra is, űrlapon látom aktívan az átirányított portokat, dyndns van beállítva hozzá de csak belülről tudom elérni ezeket a portokat(érdekes mert ugye a névfeloldáshoz kimegy az adat dns szerverhez) mobilnetről pl nem tudom elérni.Az az érdekes hogy régen is volt ilyen modemem ugyanúgy beállítva a portok és akkor tökéletesen működtek.
Ötletek?
Szolgáltatót kellene kérnem nyisson nekem portokat?
Üdv -
válasz
Trailblazer #646 üzenetére
Ott is az IPv6 miatt nincsen bridged mód? Eddig nem is tudtam, hogy így lenne.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Gubek-Einste #645 üzenetére
Ja, és akkor PR-Telecomnál miért nincs szintén?
-
válasz
Trailblazer #643 üzenetére
Ez csak a UPC-re igaz.
-
-
Trailblazer
veterán
Ha jól értettem a korábbiakat, az IPv6 miatt nincs Bridged mode, ebben pedig az ISP a ludas. Érdekes mód a korábbi Cisco kábelmodemünkkel nem állt fenn ilyen, csak mióta ez a tróger "Technicolor"-t ránkerőltették...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #641 üzenetére
Aha. Bridged mód. Na ilyen nincs. Ki lehet kapcsolni a DHCP Servert.
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #639 üzenetére
PR telecom.
Ha jól ételek azt mondod, hogy mindent átdugok az Asusba, és AP-nek használom. Jó az nekem, ha Technicolor NAT-ol?
-
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
TC7200 routert kaptunk nemrég a szolgáltatótól, (a régi Motorola modem helyett,) és több probléma is van vele. Az első, hogy akadozik a net. Hol jobban, hol kevésbé. A nagyobbik gond viszont, hogy hálózaton belül is akadozik az átvitel, pl. ha xbox one-ról streamelek pc-re. Arról már nem is beszélve, ha a pc wifi-n van. Az tragikus. A régi routerrel (Asus RT-N10U Black) jól ment, wifi-n is.
Most nem tudom, mihez kezdjek, nem vagyok nagy szakértője a hálózatos dolgoknak, de a gyermek nagyon rágja a fülem, hogy csináljak valamit. (Az anyukája sem elégedett...)
Kérlek, segítsetek nekem! -
-
motocoder
aktív tag
Egy Technicolor TC7200.u routert hagyott nálam az előző lakó.
Ez csak UPC-hez használható vagy jó Digihez is? -
Opauszki
csendes tag
válasz
Zoli0726 #632 üzenetére
Nos, én írtam a UPC-nek, hogy mi a problémám, ők egy rövid üzenetet visszaírtak, hogy ipv6-ról visszaállították ipv4-re a hálózatot, és már működni fog. És tényleg. Pedig egyszer már kértem, hogy rakják vissza ipv4-re, mert az egyik telóm nem hozta be a weboldalakat, akkor megtették, de valami csoda folytán nemrégiben csak átpakoltak ismét ipv6-ra.
Szóval a megoldás: Írj nekik, hogy mi a problémád, és kérd, hogy állítsák vissza ipv4-re a hálózatot. Azóta én elvagyok vele. -
Opauszki
csendes tag
válasz
Zoli0726 #632 üzenetére
Nekem is tök ugyanez van, most vettem egy ps4-et, upc-s nettel, de ugyanúgy nincs PSN szolgáltatás. Nekem is a jó öreg Technikolor modem van. De internet van, mert a böngészőben meg tudom nyitni a honlapokat, de PSN nincs. Mindenesetre írtam a UPC-nek, bár nem tudom, hogy egyáltalán értenek-e ehhez. Megnyitottam a megfelelő portokat, próbáltam bedugni a lankábelt, de mindig kidobott valami hibaüzenetet, hogy miért nem jó. És ez roppant bosszantó. Legfeljebb kérek egy modemcserét, hátha az megoldja, bár tudja a fene.
Megpróbáltam mobilnettel is, úgy tökéletesen működött minden, szóval itt a upc-vel lesz gond, mint ahogyan ez egy csomó fórumon olvasható. -
-
Zoli0726
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Egy barátommal közösen vettünk egy PS4-et.
Mindkettőnknek UPC-s nete van(és közel is lakunk egymáshoz).
Én nem állítottam be semmit sehol, és működik a playstation network.
Nála viszont nem. A routerem nekem az új állómodem az ővé viszont a technicolor.
A PS-el tuti minden rendben, mobilneten minden OK.
Az uPNP nincs a beállítások között a technicoloron.
Ahogy elnéztem, mindkettőnknek IPv6 WAN címe van.Esetleg tutok olyan beállítást, amivel érdemes lehet megpróbálkozni?
Előre is köszi.
-
skbalint
tag
válasz
Gubek-Einste #630 üzenetére
Megcsináltam teljesen nulláról (2 factory reset), így most megy.
Köszönöm -
-
skbalint
tag
Igen, raktam rá friss firmwaret is.
-
-
skbalint
tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-Link TL-WR1043ND routert amit rákötöttem erre a modemre, ha a modemet router módban hagyom, akkor minden hibátlan, viszont ha átrakom bridge módba, akkor elmegy az internet a routeren.
Ennek mi lehet az oka? -
Trailblazer
veterán
Mondjuk voltak sejtéseim nem sokkal azután, hogy a problémamentes (igaz, nem routerrel egybeépített - amire amúgy semmi szükségem, mert van rendes TP-LINK routerem) Cisco modemet lecserélte a szolgáltató, hogy ez egy hulladék, és be is igazolódott.
-
tibitabbi
kezdő
válasz
Trailblazer #622 üzenetére
Bővebben itt, de lehet hogy volt már ez a link.
-
tibitabbi
kezdő
válasz
-
válasz
Lényegében igen.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Gubek-Einste #621 üzenetére
Akkor mi célból látták el USB porttal, dísznek van rajta?
-
-
KFORboy
senior tag
Halihó...
Van egy ilyen Routerem használaton kívül.
Szeretném, hogy ne csak elektronikai szemétként álljon itt egy fiókban, tehát a kérdés;
Milyen mód oldható meg az USB port hasznosítása?Van egy böhöm hülyeálló 1TB asztali külső vinyóm amit jó lenne hálózatra csatlakoztatni az ide-oda pakolás és ki-be dugdosás helyett.
A FirmWare-ben ahogy láttam, teljesen kigyomlálták az USB funkciókat az enyémen, de sejtem ez egy custom firmware-el megoldható, gondolom nem csak én voltam/vagyok az egyetlen ilyen szándékkal tehát már létezik is ilyen fw, csak én nem találtam meg eddig :")Abban bízok, hogy ConnectBoxra LAN-on csatolva megoldható az oda-vissza kommunikáció úgy, hogy ez a TC7200.U a vinyó transzferje, sőőőt akár virtuálisan fel-le kapcsolni a meghajtót, hogy ne pörögjön mindig úgy magában ha már nincs használatban.
-
pprod94
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #618 üzenetére
Végül LAN-LAN interfészeket összekötve, DHCP kikapcsolással megindult, fene sem érti.
Minden esetre köszönöm! Alhálózatokat állítva sem lett jó...
-
-
pprod94
aktív tag
Sziasztok! Olvasgattam a topikot, de még annyi nem világos, hogy másik router nem működik ipv4-re váltás nélkül? Egy dlink-et dugtam rá, Whatsapp hívás ment egyedül, semmi más... Előre is köszönöm!
-
válasz
tibitabbi #614 üzenetére
Ezek az eszközök folyamatos használatra vannak tervezve. Az alkalmankénti újraindítások (amik ugye nem is a táp újracsatlakoztatását jelentik) egy eszköz életében pár tucatnyi alkalommal fordulnak elő -- ha viszont naponta egyszer megtörténik, akkor ez egy hónap alatt meg is van.
Az elektromos / elektronikus berendezések indítási üzeme egy külön tudomány. Ilyenkor a folyamatoz üzeminél akár sokszor nagyobb feszültségek, áramok jelentkeznek, alkalmanként messze az egyes alkatrészek toleranciaszinje fölött. A tervezésnél ezzel persze kalkulálnak, védelmi megoldásokat alkalmaznak -- de csak a tervezett üzemmód és élettartam erejéig.
MaCS
-
válasz
tibitabbi #612 üzenetére
Nagyjából itt van a kutya elásva. A wifree a Te belső hálózatodtól és pillanatnyi szándkodtól független, központilag vezérelt szolgáltatás.
A villásdugót mondjuk nemigen tudják távirányítani... Azt viszont úgy általánosságban jó tudni, hogy az ilyen jellegű eszközök (tehát a saját routered is) nem igazán hálálják meg a sűrű áram alá helyezést.
MaCS
-
tibitabbi
kezdő
Sziasztok!
Nekem is ilyen eszközöm van TC7200U (UPC)
Szeretném kikapcsolni a wifi részt, ami csak részben sikerült. Oldalanként lehet menteni, azt meg is teszem, le is kapcsolja a wifit, jelzőfény kialszik, de újraindítás (áramtalanítás) után megint bekapcsol a wifi. Ez azért probléma nekem mert éjszakára áramtalanítani szoktam. Saját routerrel szeretném működtetni ezért a modem egyik LAN kimenetét a routerem WAN bemenetére kötöm, dinamikus IP-cím beállítással. Ez így jó eljárás? A wifi visszakapcsolódása firmware probléma lehet vagy valamit nem csinálok jól? Így most két wifim van ami felesleges. Köszönöm a választ előre is. -
válasz
Trailblazer #607 üzenetére
Akkor pláne nincs fogalmam a FW tudásáról, de ha az emeleten nincs már térerő, akkor ez az egység nem teljesít az elvárások szerint. Kérdés persze, hogy miből van a födém, lehet, hogy semmilyen eszköz nem vinné át.
Én teljes mértékben a saját eszközök híve vagyok: az ember tudja, hogy mit vesz, mire számíthat és mit állíthat be -- nem is beszélve az extrákról.
Azt persze nem tudom, hogy ez a cég egyáltalán ad-e publikus IP-címet, és hogy milyen az ügyfélkezelésük.
MaCS
-
válasz
Szabina1991 #605 üzenetére
Szerintem, ha lehetőséged van rá, mindenképpen érdemes saját eszközt használni. A Technicolor emlékeim szerint a T-nél is végtelenül le van butítva.
A T-nél át lehet tenni/tetetni bridge-módba?Nézz át a routeres listára, és ott add meg a pontos igényeket és környezeti változókat. (Wifis környezet, hát mérete, anyaga, stb.)
MaCS
-
Szabina1991
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni, tegnap bekötötték hozzánk (PR telecom) internetet és kaptuk hozzá a wifis routert (technicolor TC7200) Emeletes házról van szó ahol az emeleten már egyáltalán nincs internet.
Milyen megoldást tudtok javasolni? Kérjünk Tőlük másik routert vagy jelerősítőt vagyunk vagy éppen vásároljunk másik wifis routert (ha az utóbbi akkor milyen típust tudnátok ajánlani aminek jó a lefedettsége emeletes házban is) ???Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Szabina -
SkyLine3000
addikt
válasz
Trailblazer #603 üzenetére
Köszi. Akkor nem váltok.
-
Trailblazer
veterán
válasz
SkyLine3000 #602 üzenetére
Nem érdemes, a TP-LINK sokkal jobb. (Tapasztalat, pedig nekem egy olcsóbb modell van belőle.)
-
SkyLine3000
addikt
Sziasztok!
A szolgáltatóm biztosítja a kábelmodemet a nethez és van rajta egy TP-LINK 841ND 300-as wifi. Ezt a wifi-t érdemes lecserélni a szolgáltatóm Technicolor TC7200 cuccára?
90/5-ös netem van. Ahol használom a notit wifi-vel ott már csak 30-40 megával jön. Hiába van szintén 300-as jelerősítőm, azok felezik a sebességet, így szintén nincs meg a 90.
Abban a helységben, ahol a wifi van simán jön egyébként a 90/5.
Ez a tc7200-as előrelépés a 841ND-hez képest (térerő), vagy hagyjam a francba az egészet?
Amúgy ingyen kapnám a netemhez. -
Jamesch
tag
válasz
Gubek-Einste #600 üzenetére
Így van, nagyon másképp nem is lehetne mondjuk.
Nálam Firewall teljesen off és egy 3 portos tartományt adtam meg hogy tuti legyen
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- Linux kezdőknek
- Google Chrome
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest