- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
junior19 #6167 üzenetére
"A képeknek gyakorlatilag annyi értelme van, mint filmrészletekkel elindulni jól kivilágított áruházakba tesztelni tévéket."
Ne haragudj, de nem így van!
Lehetséges "what you see" jellegű fotókat készíteni, és van értelme azok számára, akik egy kellően kontrasztos, jól beállított kijelzőn nézik meg azokat. (Ahol ez nem adott, ott nyilván tök mindegy.)
Ahogyan annak is van értelme, hogy áruházban, megfelelő teszttartalommal alaposan letesztelje az ember a készüléket. Nyilván, aki nem ért hozzá, nem tudja, mit nézzen, annak mindegy.
Egyébként nem "belevitték a fényképezésbe", hanem én kértem tőle a képminőséggel kapcsolatos értékelést, és (én egyedül) kértem fotót is; ha képes olyat készíteni, ami a látott képet adja vissza. Nekem számít.
A fotószerkesztésbe saját maga fogott bele.
Egyébként pedig nem ismerem őt, nem célom cáfolni azt, amit mond. Kár ilyen jellegű utalásokat is tenned, mintha én azért kértem volna bővebb info-t, mert "nem hiszek" neki.
Viszont sajnos az első beszámolója (amit többen is vártunk) nem tartalmazott semmi releváns információt a képminőségre, és arra vonatkozóan, hogy ezt a tévét érdemes-e egy lehetséges fejlesztésként számontartani.
Mindezeken túl a válasza alapján szerettem volna megfelelő teszttartalmakat küldeni neki, instrukciókkal, de látom, hogy már úgyis mindegy.
Lassan nemhogy az írástól, de az olvasástól is elmegy az ember kedve, ha erről a fórumról van szó...
-
mikrofon
veterán
válasz
junior19 #6167 üzenetére
"Illetve lehet inkább, hogy nem értem egyértelműen, mennyit is javítottál a képen. Szerintem a "javítás" kicsit sok lett, bár nem ismerem ezt a képet,...."
Pedig valójában jól érted amit nem értesz
Egyszerűen gondolom hihetetlen volt számodra mert ilyet az ember nem csinál.
Egyszerűen olyat tettem ebben a #6162 HSz-emben aminek pont annyi értelme van mint a kiinduló #6159 HSz-emnek. Tehát objektíven nézve semmi! Egyszerűen a képszerkesztő szoftver Shadow/Highlight csuszkapárosból felhúztam a Shadow-ot MAX-ra. Tehát igazából megmutattam az összes részletet ami a TV-n volt és a szenzorom fel tudott fogni de nem a valódi fényerővel. Amúgy itt is lehetne vitázni azon, hogy a TV-n még volt csak a szenzor nem látta, vagy a szenzor még látott volna de a TV-n már nem jelenített meg semmit. Amúgy RAW-ban készítettem a képet, tehát lehetett miből húzni
A szemet pedig pontosan azért raktam bele és a #6165 HSz-emet is azért írtam, hogy ez bőven túl mutat a valóságon. Egyszerűen az volt a célom, hogy alátámasszam, hogy semmi értelme nincs ennek így, mert ha akarom azt mutatom be, hogy ez a világ legjobb TV-je, ha meg akarom azt, hogy ez a gyártó meg nem is ért a TV készítéshez......"Keresni kell olyan filmjeleneteket, amiket már nagyon ismersz, s más készülék esetén azzal tesztelni a különbséget a két készülék között."
Pontosan így gondolom.
Vagy mérni kéne és úgy összehasonlítani a TV készülékeket, tehát valamiféle objektív összehasonlítás kellene. Vagy szubjektív módon egymáshoz igazítani a készülékeket és az így adódó különbségeket megjeleníteni. Ez viszont nem nekem nem menne. a szemem nem alkalmas arra, hogy beállítsam pontosan úgy az egyik TV-t mint a másikat, Pl a víz pH mérésénél is a feleségemet kérem meg, hogy mondja már meg, hogy akkor most az indikátor színárnyalata, melyik értékhez hasonlít a skálán...Azért hogy legyen zárszó is az értékeléshez és a bemutatóhoz:
Nekem a szubjektív véleményem az, hogy szép a képe. A színek. a kontraszt a dinamikai tartomány, fényerő nekem tetszik. Tegnap este megnézett Ford vs. Ferrari című film pedig arról is meggyőzött, hogy jó minőség esetén van értelme a HDR-nek és ilyenkor ez a TV is hozza a szép végeredményt. Természetesen esti sötétségben, mikor csak egy távoli konyhai lámpa fénye dereng, pont mint a mozikban.
Magasabb környezeti fény esetén viszont erre kevés lehet a fényereje. Viszont akkor meg sötétben engem zavarna. Pl, a my TV telenor alkalmazást mikor megnyitom, akkor az egész képernyő fehér és csak a kék telenor lógó van rajta középen. Ez már este mikor a meccset néztem zavarta a szemem, de csak az egész képernyős vakító fehérség miatt. Szó szerint vakító volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest