Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• junior19

senior tag

válasz mikrofon #6168 üzenetére

Csinálnak ilyet az emberek, azért nem értettem pontosan mire megy ki az egész, de most már értem.
    Konkrét eset egy helyen ahol voltam, éjszakai jelenet, egy férfi és egy nő sétálnak és az utcai lámpa tőlük balra. Értelemszerűen az arcuk jobb oldalának árnyékban kellene lennie, de annyira megemelve a fekete szint, hogy az egész arcuk látszik. A felhasználók így szeretik, hogy mindent látnak, még azt is, amit nem kellene.
    Mérés nélkül gyakorlatilag egy végpontozást kellene a készülékeken be csinálni, egy hasonló színhőmérsékletet választani, s akkor már legalább a sötét részleteknél a gyakorlottabb szem észreveszi a gamma különbségeket. Mást szabad szemmel nem lehet csinálni.
    Nem csak a te szemed, senki szeme nem alkalmas pontos beállításra. Sok tapasztalattal, méréssel talán a fenti paramétereket be lehet állítani, de egy fehéregyensúlyt már szemre nem lehet beállítani.
    Írtad, hogy a fehérhez kezdted az állítgatást, egy mérő azt is megmutatná egyből, hogy az a fehér nem igazi fehér.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés