Új hozzászólás Aktív témák

• boxmaci

tag

A TCL C835-öt ajánlom mindenkinek aki egy igazán jó LED TV-t szeretne! Samsungjaim voltak eddig, egy top QN90B-vel így konkrétan össze tudom hasonlítani a képminőséget, tulajdonságait és a szolgáltatásokat.

Kezdeném a színekkel, amik rendkívül széles skálán variálhatóak. Értem ezt úgy, hogy aki természetes filmekhez illő színeket akar azt is beállíthatja, ugyanakkor magasan szaturáltra is állítható a kép pl játékokhoz méghozzá top minőségben. A színátmenetek pompásak ez a legjobb amit eddig láttam. A kontaszt szintén, teszt oldalak mérései szerint 6000-7500 a panel natív kontrasztja, amit local dimming kb 40000 natívra emel. Azt hiszem ez jelenleg a csúcs LED megjelenítőket nézve. Gyakorlatilag a fekete az korom, még fényes HDR esetén is átmenet nélkül. A shadow detail szintén részletesebb, és ez is nagyon jól állítható.

HDR-ben 1700 nitet tud kb, ami miatt nagyon fényes, szerintem igen hasonló a QN90B-hez. Sötétben háttérvilágítással használom leginkább és a fényerőt bizony lejjebb kell tekerni. Ami ennél még fontosabb remekül kezeli a HDR tartalmakat pl a specular highlightokat. A blooming minimális, normál esetben nincs, ami nagy dícséret.

Játékoknál (Xbox Series X) még a Samsung TV-nél is több beállítási lehetőség van, szinte órákig lehet kalibrálni a képet! Itt megjegyzem azért a menük túl vannak bonyolítva, lehet ez a google tv android sajátossága, de csak a képi funkciók három különböző menüben érhetőek el, ami nem valami kényelmes. De ha belőttük a képet az valami pazar. Játék módban VRR-el is gyönyörű a kép, nincs ghosting, minden olyan gyors amilyennek lennie kell. Van game bar, fps kijelzéssel meg egyéb funkciókkal, ami a célkereszt variálási lehetőség jelenleg.

A dizájn tetszetős, a talp nagyon masszív atom stabilan tartja a TV-t. A távirányitó szokható maradjunk ennyiben, fogtam letisztultabbat. Nem értem minek ennyi gomb mikor van egy második távkapcs is full gombokkal. Bekapcsoláskor készenléti módból kb 1 másodperc alatt a menüben van, és a menüben is gyors.

A hangokról annyit, hogy a legjobb amit eddig TV-ből hallottam, a hátsó hangszóró tud igazi mélyet is, és igen jó a sztereó tere, szóval itt nem csak reklámszöveg van.

Egyelőre ennyi jut eszembe a TCL C835-ről :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés