- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
válasz
Impressa #1419 üzenetére
Ilyen PWM-es NIDEC VA450DC ventilátor nekem is van.
Kegyetlen egy jószág... Itt írtam is róla röviden. Azóta pedig kipróbáltam egy gyári hűtővel (módosított, mert a venti el lett távolítva róla, de a rögzíthetősége megmaradt) rendelkező Prescott magos P4-es CPU-val rendelkező gépben. Normál körülmények között játék és 3Dmark alatt 50-60 Celsius-fok között szokott lenni. Ezzel a a Nidec ventivel kb. 30-35 fok közé esett vissza a hőfoka terhelés alatt, úgy hogy a venti pár centivel a hűtőborda fölött volt egy külső kereten, ami alá egyszerűen betoltam az alaplapot. Nemcsak a bordát, hanem a környező VRM-ek félvezetőit is lehűtötte rendesen.
A legerősebb ventim, ami eddig van. A második helyezett ez a Delta ventilátor. Ez is nagyon komoly és szintén valamilyen szerverben figyelt CPU hűtőként és ez is PWM-es. Jellegzetessége, hogy ha PWM nélkül rákötjük simán a 12 V-ot, akkor nem rántás-szerűen indul mint a fenti Nidec, hanem szépen egyenletesen pörög fel 6000 RPM-re (--> lágy indítással rendelkezik) jellegzetes, emelkedő hang kíséretében (mintha egy mozdony indulna el).
(#1420) Algol: Ezek a ventik CPU hűtésére lettek felhasználva szerverekben, és valszeg ma is használnak hasonló kaliberű ventiket. A folyékony nitrogén állandó jellegű használata (legtöbbször) szerintem költséges mulatság lenne CPU hűtő szerepkörben még asztali gépekben is, nemhogy szerverekben (bár, ahol ez kell, ott biztos alkalmazzák is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest