Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
Nekem is van felsőfokúm angolból, de sok esetben van úgy, hogy, pl. csak érzem, meg tudom, hogy az a mondat pl. nem jól van megfogalmazva, de nyelvtanilag nem tudom mindig megmagyarázni.
Na ezzel én is teljesen így vagyok, nagyon más dolog tanítani a nyelvet és használni. Kezdetben be kellett seggelni a nyelvtant meg egy rakás szót nyelvvizsga miatt, ez az alapja mindennek. Ma már viszont ha például fordítok, akkor a pontos értelemnek megfelelő ige kiválasztása és még a helyes nyelvtani forma megtalálása is valahogy érzésből megy egy idő után. Például automatikusan jön egy kifejezés, de érzem, hogy van ennél "jobb", kicsit gondolkodom, ha szóhasználati dolog guglizok és aztán végül összeáll a kifejezés, a mondat és a teljes szöveg. És nem tudom megmondani, miért is lett úgy jobb, egyszerűen érzem. Ez egy képesség, és akinek nincs, az bármennyire akarja is, igazán jól nem fog tudni nyelveket megtanulni, akinek meg van, az könnyen boldogul. Szerintem.
Tanítani viszont speciel nem tudnám az angolt (franciát meg végképp), az egy másik szakma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Formula-1
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming FA506QM - GARANCIÁLIS!
- Eladó egy Bose Quiet comfort 25 dobozával aktív zajszűrés
- S21(128/8) dobozával tokkal
- HP Victus 15-fa Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% i5-12500H 16/512 RTX 3050 4GB 144Hz
- ELITRO Részletfizetés , bankmentes , kamatmentes. Érkezés alatt . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest