Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz b0bcat #3420 üzenetére

Igazad van. Évtizedekig önfejűen csak azt csináltam, amit a fejembe vettem, és ráment vagy húsz év az életemből, anélkül, hogy érdemben előreléptem volna. Nem volt semmi elképzelésem, hogy mit és miért, hogyan tanulok, mer én is csak "hobbiból" kezdtem el foglalkozni a nyelvvel.

Aztán mikor szervezett keretek között, előre kitűzött tanterv és cél+tanár segítségével kezdtem tanulni, 1 év alatt annyit fejlődtem, mint előtte 20 évig se. Nagy előnyöm volt, hogy viszonylag nagy volt már a szókincsem, tehát a tantervi tanítások alatt azzal kellett csak foglalkoznom, hogy a többi készségemet fejlesszem. Jól is olvastam, és jó volt a helyesírásom is, tehát ezzel nem kellett foglalkozni.

Viszont a beszédben vért hugyoztam, és teljesen alapvető kifejezések hiányoztak a repertoárból, ami már A1-es szinten elvárt. És ez baj. Meg az is baj, hogy 20 éven keresztül az autodidakta képzés során keletkezett egy rakás olyan rossz beidegződésem, amelyeket nagyon nehezen, vagy sehogy se tudtam azóta se levetkőzni. Ez pont olyan, mint hangszeren tanulni rossz technikával. Ezt kiajvítani sokkal tovább tart, mint eleve helyesen megtanulni.

Időpocsékolás. Ezek a fórumok elvileg arra vannak, hogy az ember megoszthassa a tapasztalatait, hogy más ne essen bele ugyanabba a hibába. De belátom, ez totál fölösleges, mert az ember úgyis csak a saját tapasztalatainak hisz, úgyhogy nem fogom ezeket a dolgokat újra meg újra leírni. Pocsékoljon el ő is tetszőleges időt az életéből.

Új hozzászólás Aktív témák