Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b0bcat

addikt

válasz #76027648 #3091 üzenetére

Most megleptél, mert én magam még nem találkoztam senkivel, akinek van C2 szintű nyelvvizsgája. (Ismerek néhány embert, akinek a tudása meglenne hozzá, de sosem törték magukat ezért a plusz papírért. Nem is könnyű megszerezni amúgy itthon.)

C2 szinten tartani a nyelvtudást elég komoly feladat véleményem szerint. Pláne, ha egynél többet szeretnél. :U De gyakorlati haszna nem sok van a C2 szintnek amúgy.

(Ha kördiagramon akarnánk ábrázolni az angolul beszélő magyarok összességét A1 és C2 szint között, akkor a C2 szelet szerintem szabad szemmel láthatatlan lenne. :D)

A poliglottok úgy tudnak több tucatnyi nyelvet beszélni, hogy mondjuk ugyanabból a nyelvcsaládból beszélnek többet. Mondjuk beszélnek franciául, olaszul, spanyolul és portugálul. Ezek mind neolatin nyelvek, amik nagyon hasonlítanak egymásra. Pláne, ha csak A2 szinten beszéli őket valaki. ;) És igazad van, ennek sincs sok értelme, ha valaki sok nyelvet beszél valamennyire. :N

Én amúgy annak is örülnék, ha a mostani magyar fiatalok többsége legalább A2 szinten beszélne legalább angolul vagy németül. :)

Új hozzászólás Aktív témák