Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Fényerő csúszka / Brightness slider
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Garry84: Sumák aprós?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
Di Natale #3072 üzenetére
Amíg nem csak autodidakta módon csinálgattam, és nem volt tanterv, meg perspektíva sem, addig csak hobbi, meg érdekelt a nyelv maga. Amikor már élvezni tudtam az akcentusokat, onnantól kezdve már nagyon érdekeltek a filmek/sorozatok eredeti nyelven. Élveztem, hogy az eredeti színész valóban átélte a szerepet a magyar szinkronszínésszel ellentétben. Viszont ez a műkedvelő dolog eltartott vagy 10 évig. Nem volt különösebb cél, de az áttörést az hozta meg, amikor 4 napot kint töltöttem Hollandiában, és tök hülyének éreztem magam, hogy tolmácsolásra szorulok. Akkor adtam magamnak (naiv módon) egy évet, hogy társalgási szintre fejlesszem magam. Aztán később kiderült, hogy tanterv és nyelvtanár nélkül ezt nem fogom tudni megtenni. 10 elkótyavetyélt év után jutottam el a B1+ szintre, és a beszédkészségem majdnem nulla volt. Ekkor mentem nyelviskolába.
Innentől kezdve igen nagy motiváció volt az a valag pénz, amit kifizettem érte. Felnőttképzésben nincs lecke, és nincs számonkérés, de a havidíj ketyeg. Minél drágább a tanfolyam, annál jobban rászánod magad a tanulásra.
No és olyan tanárokat fogtam ki, akik tényleg értették a szakmát, tudták, hogy honnan indultunk, és hová szeretnének eljuttatni. 1 év során igen mély érzelmi elkötelezettségek is kialakultak, mondhatni barátságok egy életre szólóan. Néha most is találkozom velük. Szeretem őket mint embereket is.
Ez után az év után kint voltam turistaként Oxfordban majd két hetet. Kaptam egy helyi nyelviskolától ajánlatot. Bármilyen rövid intenzív nyelvtanfolyamon részt lehet venni. Helyieknél elszállásolva 11 napot töltöttem kint, és mindennap nyelviskolába jártam. Jó programokat szerveztek, és én voltam köztük az egyetlen magyar. Voltak csehek, argentinok, brazilok, franciák, németek stb. Az egy ígéretes nyár volt, tök egyedül nekivágva Angliának, ahol úgy kellett keresztülvágnom magam a húzós helyzeteken, hogy még egy Google Maps sem állt rendelkezésemre, mert a telefonom átment féltéglába, és nem volt hajlandó a British Telekom szolgáltatóra rákapcsolódni. Szóval el voltam szigetelve, rá voltam kényszerítve, hogy megoldjam a helyzetet, ami sokszor nagyon tanulságos volt.
Minden évben igyekszem valahová külföldre eljutni, csupáncsak azért, hogy gyakoroljam a nyelvet. 2019-ben Csehországban voltam, ahol semmi hasznát nem vettem az angolnak, mert a helyiek kizárólag csehül és németül beszéltek, de mindent megoldottunk. A cseh rendőrökkel activity-ztünk, mikor eltévedtem. Cseh stoppal vittek haza a szállásomra 40 km-re. A hostelben egy japán csaj volt a szobatársam Jó volt.
Ezek a kalandok továbbra is motiváltan tartanak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Di Natale #3072 üzenetére
Szerintem a tanulás motivációja a fejlődés maga. Apránként mindig ragad egy kicsi rám is. Pedig konkrétan nemigen tanulok, de észreveszem, hogy egy angol oldal nem hieroglifatömeg már, angol szövegeket már sokszor értek hallgatva is annyira, hogy a lényeget vágjam. Tegnap szembejött ez a videó és meglepődve tapasztaltam, hogy aránylag a lényeg átjön. A feliratot bekapcsolva meg szinte minden....
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kerékpársportok
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Gitáros topic
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Tőzsde és gazdaság
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair K70 RGB TKL // EU // Számla + Garancia //
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest