Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz philoxenia #2305 üzenetére

Azért elég sok akcentusra fel van készítve, mert az összes angollal többé-kevésbé elboldogul, pedig ott van jó néhányféle, plusz ugye az amerikai az alapértelmezett, de a különbségek óriásiak. Plusz az ausztrál, az ír és a skót akcentusokkal sincs gondja.

Nem tudom, pontosan hogy működik, de nagy szerepe van benne leginkább a hangsúlyozásnak és a szöveg hanglejtésének. Ez az, amit a legnehezebb elsajátítani a nem anyanyelvinek, hogy szépen, összekösse a szavakat és megfelelően intonáljon. Az anyanyelvű úgy összelinkeli a szavakat, hogy te szinte nem is hallod ki az egyes szavakat, azonban a szövegfelismerőnek nem esik nehezére. Viszont az emberrel ellentétben nem értelmez kontextusban mondatot. Ezért a hasonló hangzású szavak között – pl sole vagy soul azt részesíti előnyben, amely gyakrabban fordul elő az adott szövegkörnyezetben. Ehhez felhasználja a Google a világ összes irodalmát, blogját, szöveggyűjteményét, mert mindent indexel, és statisztikai alapon tanul. Így én tudom, hogy Dawkins mire gondolt, mert értem az egész szövegét és az összefüggés alapján kizárom, hogy abban a beszédben gyilkolásról lenne szó. Az AI-t viszont nem érdekli az előző mondat, sőt, az egész mondanivaló se.

Új hozzászólás Aktív témák