Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz b0bcat #1634 üzenetére

b0bcat: Igen, önállóan. Ennek minden buktatójával. A Kreatív Angol egy elég régi kurzus, szerintem régi formájában nem találod meg már. Gaál Ottó nevéhez fűződik a Kreatív nyelvtanulás, annak a része.

Persze a 10 hét alatt nyelvvizsga az csak marketingbullshit. Elhatároztam, hogy addig nyúzok egy-egy leckét, amíg 95%-ban nem tudom jól fordítani a mondatokat. Utána lépek csak a következőre. A 9-10-11 már egy-egy hónapig is tartott. Úgy, hogy ebből két hét effektíve az új anyag begyakorlásával megy el, majd egy hétig vegyítem az előző lecke anyagával, majd utolsó héten vegyítem az összes eddig tanult anyaggal, és úgy gyakorlom.

Mivel itt nem az idő a fontos tényező, annyit adok belőle magamnak, amennyi csak szükséges. A végére mindenki ugyanarra a szintre jut el, csak egy ember bevágja fél év alatt az egyébként nem kevés anyagot, valakinek pedig kell rá két év. Nyilván egy tizenéves könnyebben is tanul, mint egy negyvenéves.

customer114: „A 100 éve tanulok angolul kezdő mondat után kicsit furán jön ki a kifejtése a dolognak, hogy miket hibázol.”

Ez így van, ha a száz év nem tudatos tanulás eredménye, csak hagytad, hogy úgy rád ragadjanak dolgok mindenfelől. 22 évesen gyűrtem végig egy ELO kezdő kurzust, annyi volt az összes szervezett tanulásom. A többi holtidő. Tavaly július végén álltam neki szisztematikusan gyakorolni és tanulni, de a KA-ra csak idén tavasszal bukkantam rá. Azóta fejlődtem nagyon sokat. Mondjuk márciustól augusztusig. A 2015 júli–2016 március azzal telt el, hogy rossz módszereket próbálgattam.

Új hozzászólás Aktív témák