- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
Új hozzászólás Aktív témák
-
QG
tag
Apollo17hu
Hol itt a gond? Ha a görög-latin szakos vagy az összehasonlító esztéta nem éri el a negyvenszeres jövedelemszintet, akkor nem fog törleszteni.
Pont itt a gond, ők mért ne fizessenek? Alattuk is kopott a pad, az ő tanáruk is felvette a fizetését. Hajtsák be rajtuk is keményen, és amikor az első hírek jelennek meg a népszavában az éhenhalt bölcsészekről, legalább akkor elgondolkoznak a felvételizők, mit is akarnak kezdeni később.
^Bundi^
pl filozófia szak...lehet filozófia tanár...remek..20évente kell 1 generációnyi.
kb így gondolom én is.
DaSilva
Mivel a kevésbbé tehetősek elől természetesen nem akarjuk elzárni a lehetőséget, államilag dotált tandíj-hitellel és okos ösztöndíjrendszerrel kompenzálni kell.
Egy olyan rendszer lenne jó, ahol kell fizetni jó vastagon, mindenkinek, (szerintem nem is csak utólag), egy átlagos teljesítménnyel az ösztöndíj ezt pont kompenzálná, kiváló teljesítményért járó javadalmazásból pedig meg lehetne élni. Egyik haverom (BME) 6,5 körüli ösztöndíjátlagra (kreditrendszerből kimaradtak számára: sum(kredit*jegy)/30) 25 ezer forintot kap. Ez egy vicc.
Mint ahogy az is vicc, hogy nem egy ismerősöm itt a BMEn 7-8-9. éves. És ingyen tanulnak. Én hatodéves vagyok, még legalább egy év amíg elvégzem, de nem izgulok, mert még ha fizetnem is kell, egy félév kevesebb lesz, mint egy havi fizetésem... miféle motiváció ez?
Szóval olyan rendszer kéne, ami tényleg eltántorítja azokat, akik csak viccnek járnak egyetemre. Mielőtt egyetemre mész, végig kelljen gondolnod, hogy van-e elég pénzed, esetleg jövendő munkádból lesz-e, és megengedheted-e magadnak, hogy 20 félév alatt végezd el. Ha meg filozófus akarsz lenni, ne legyél, vagy viseld az anyagi következményeit.
kovsol
de most mond meg miért lenne jó neked ha mi diákok szívnánk ?
Csak azok szívnának, akik haszontalan (nem piacosítható dolgot tanulnak, vagy nem tanulnak egyáltalán
QG
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Add-On
- Új Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Kompakt erőgép, megbízható teljesítmény 256 GB
- Honor Magic V5 Ultravékony hajlítható, 120 Hz LTPO kijelzők 16/512 GB Garancia 2028. 08. 25-ig
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! PowerColor RED DEVIL 6900XT Ultimate 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone Xs 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest