Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
galóca18
tag
Mindig is szimmetrikus netről álmodtam, mint minden rendes ember. Attól tartok, fölvirradt az a nap is. És hogy ez miért olyan félelmetes? Majd a mellékelt ábra megmutatja.
Úgy rémlik, nem ezért fizetek!!!
T-online, 1024 kb/s a gyakorlatban.Előre is bocs, ha valakinek a lelkébe tapostam bármivel is, mert az nem szándékos, de ekkora már nagyon rég nem volt a fejem!!! "Csúcs" ez az elmúlt néhány nap, az fix! Valahogy minden összejött! És akkor még...te is fiam, Brutus!
Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
Halihó!
"...nem gondolom, hogy a széles tömegek számára tervez valami érdemi sávszélesitést."
Szomorú hír. Amúgy azt sejtem, hogy egy kicsit külön csónakban evickélünk. Az elején elfelejtettem odaírni, hogy kábelnetem van. Bocsi.
-
Carline
őstag
Pár napja az ADSL kapcsolatom szakadozik, bont majd initializál és van, hogy utánna nem is működik.
Kicseréltem a zavarszűrőt, valamint reseteltem a modemet.
A modem egyébként Dlink 360R B3 Rev.Az SM50B progi képmentése:
Első Második
Valakinek ez mutat valamit? Zajos a vonalam esetleg?[ Szerkesztve ]
˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
galóca18
tag
Szia!
Köszi! Én meg már azt hittem, a modemem akar kimúlni. Kb. másfél éves, és ennek a típusnak állítólag 1 évet jósolnak a tapasztaltabb "boldog" tulajdonosok. Ráadásul az elmúlt 1 évben már több dolog is a rovására került.
Nem bánnék egy sávszélesítést én sem!
-
galóca18
tag
Sziasztok!
Tud valaki arról valamit, hogy Szegeden júli. 13-án (vasárnap) korán reggel, talán valamikor 6-8 óra között volt-e a T-online-nál netkimaradozás. Kb. 10 percente cirka fél perces kihagyások, legalább 10-szer.
-
Ebit
addikt
válasz shabbarulez #591 üzenetére
Szia!
Köszi nekem nem linkelted, de az én infoim szerint Bp-en, csak a Pesthidegkúti/ II.A.kerületrész/ van kivitelezés alatt.
Elsősorban azért is érdekelt volna, mert már nagyon unom a napi többszöri szakadást, de ha lenne a környékünkön valami érdemi változás talán maradnék. -
shabbarulez
őstag
Anno februárban egy Tí belsős szivárogtatott ki VDSL2 fejlesztési helyszíneket és pár egyéb infót a Tíonlányos fórumon. Azt szerintem anno 1x már linkeltem neked. Itt vannak az akkori helyszín felsorolások: Bp-i: [link] vidéki: [link]
Fórumokon ebből több települést megerősítettek, hisz node kiépítési munkálatok, sem maguk a nodeok nem egy stikában, láthatatlanul elvégezhető munkafolyamatok. A Szentedrei munkálatokról az Ericssonnak sajtóhíre is volt, ami az IT médiában lejött. Az Ericsson VDSL2 eszközein alapul a Tíkom rendszere, abban a sajtóhírben is nyári indulásról esett szó.
Szóval úgy tűnik hogy a februárban megismert belső infók elég hitelesnek tűnnek.
-
Ebit
addikt
-
Ebit
addikt
Ez nem igaz, elég gyakori ugyanis, hogy az előfizetői végpontnál van a gond.
Ezt gondolom másképpen látnád, ha nem a T-nél dolgoznál, azért a legtöbb ember nem szereli át, a szolgáltató által kialakitott vezetékelést,aki viszont igen az a legtöbb esetben legalább azonos szinten ért is hozzá.
A legtöbb hiba jelenleg is elsősorban a lakáson kivüli vezetékeknél, főleg a lég esetében jelentkezik /beázás,szél, vihar okozta károk /, de a földkábelek sem állnak a helyzet magaslatán/ tekintettel az évjáratukra, mert jelen esetben a réz patinája, nem előny, hanem hátrány az adatátvitel szempontjából[ Szerkesztve ]
-
petne
őstag
"az ADSL-nél azonos távon gyakrabban okoz problémát. és általában nem az előfizetői végpontnál, van a gond."
Ez nem igaz, elég gyakori ugyanis, hogy az előfizetői végpontnál van a gond. Tehát házon belüli vezetékezés a sérült (lefestették, belefurtak vagy csak a lakó önkéntes pontatlan vezetékezése stb.). Ide értem pl. egy panelház belső vezetékezését is, ami szintén nem a szolgáltató tulajdona és felelőssége, persze ennek ellenére segítenek a szerelők, amit lehet.
Egyébként felesleges a koax és a telefonvezetékről vitázni, mivel mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai... van olyan helyzet, amikor az egyik jobb, de van, amikor a másik, ez mindig az adott helyzet dönti el.
[ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
válasz Core2duo6600 #581 üzenetére
Amit leirtál az nem feltétlenül a kábel, tipusának,szerkezetének, anyagának a hibája.
Szerintem , inkább rosszul beüzemelt, és karbantartott rendszerről, lehetett szó,ami az ADSL-nél azonos távon gyakrabban okoz problémát. és általában nem az előfizetői végpontnál, van a gond.[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Ennek ellenére, mikor koaxal volt a lan kábelezve, gyakorlatilag sosem mukodött, nagyon gyakran szakadt meg.
UTP vel nincs gond.
És ha a koax 30 méteren szarakszik. akkor a kábeltv én, ami a routerig, osztóag vagy hivjuk akárhogy is megy, az adott esetben 100 m es nagyságrendű.
Ott miért müködne jól.
Tapasztalatt, hogy gyakrabbak a kihagyások, mint az DSL en. NEm sokra áll meg, fél mpekre de az is zavaró,. amikor hangban beszélsz.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Ebit
addikt
válasz Core2duo6600 #579 üzenetére
Arra készülj fel, hogy a koax az minden szarra érzékeny
Átlagos koax is jobb megoldás, mint a telefon vezetékelése.
-
Core2duo6600
veterán
Érdekes, eddig akinek kábelnetje volt korábban az ismerősőknél 1 kivételével mindenki ADSL -t használ ma már.
Mint a technológia szolgáltatótól függetlenül megbizhatóbb lenne.Arra készülj fel, hogy a koax az minden szarra érzékeny , akár a mobil, vagy más kütyü bármi zavarhatja.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
lukacr
csendes tag
válasz Core2duo6600 #568 üzenetére
Lényegében igen, bár szoftver is megtenné
-
Hello2186
csendes tag
Hali!
Nekem 8mbites t-online kapcsolatom van, és az lenne a kérdésem hogy a "Forgalmidíj-mentes, fix havidíjas" az tényleg korlátlan forgalmat jelent, vagy azért van egy határ?
Én 150 gigáról hallottam úgy egy éve...ez még mindig áll?És felette pedig kell fizetni?
Lécci,ha valaki tud errről valamit akkor egy kis infót írjon.
Köszönöm -
SsPL711
őstag
válasz T-online #573 üzenetére
Játék alatt nem szoktam a pinget nézni.
Másoknak jól megy, más nettel, de azért van néha másnak is panasz, de azt nem tudom, hogy pont abban az időben mint amikor nekem is vagy más pillanatban.
Ezért egyelőre a játék szervert nem tudom egyértelműen okolni a jelenségért.
A router-re azért nem gyanakszom, mert 3héttel ez előtt ugyan ezzel a routerrel, 1MBit-es ADSL-en nem volt ilyen problémám, a jelenlegi netem pedig 4MBit-es T-Kábel, gondoltam jobban fog menni. De, sajnos egyelőre csalódást okoz ilyen téren a T-KábelNetEnnek ellenére a Te javaslatod is kipróbálom, hátha még is a router.
Köszi a tippet.[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
T-online
tag
Tehát a ping folyamatosan jó játék alatt is? Ismerősödnek, haverodnak teljesen jól megy más nettel? Kösd ki a routert, nézd meg úgy, hátha csak a routerel van a gond, ha úgy sem javul, akkor én az online játékra gyankodnék.
T-Home TV - Ne csak nézz, tévézz! (www.t-hometv.hu) - megújultunk
-
SsPL711
őstag
válasz Core2duo6600 #571 üzenetére
Azért nem kötöm ki, mert majd fogom használni a 3mas elosztót. Igaz addig átköthetném, illetve ki köthetném.
Köszi a tippet kipróbálom, lekötöm ideiglenesen.
Nekem csak pár másodperces a lassulásom, és mintha periodikusan 5 vagy 10 percenként jelentkezne, de ismétlem, csak játéknál érzékelhető.
Letöltéskor semmit nem érezni, konstans 466K-val töltök lefelé magyar szerverről.[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
Core2duo6600
veterán
A tv nem elvileg nem lehet köze hozzá, de ha nem használod a 3 as osztót mért nem kötöd ki.
Próbáld ki, hogy leszedet a tv kel teljesen és a csak a gép van rajta.
HA nagyobb a terhelés a környéken lehet lassulás, nekem néha a 8 mbites adsl lassúl be de nagyon.
Majd néhány perc / óra elteltével mintha mi sem történt volna száguld.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
SsPL711
őstag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy a T-kábel netem, időnként belassul.
Online játékkal játszom és bizonyos időközönként teljesen lelassul a játékmenet (LAG)
Néztem ping tesztet, de 24ms-nál magasabb pingem nem nagyon van.
Thomson kábelmodemem van, volt már újraindítás, de nem változott a jelenség.
Thomson modem után egy router van.Olvasgattam a fórumot, és arra gondolok, hogy a bejövő kábel leosztása miatt lehetséges ez a jelenség. Nálam úgy épül fel a kábel osztás, hogy a bejővő kábel, egy 2-es splitter-el van osztva, erről az osztóról megy egy koax a kábel modem felé, a másik szál koax pedig egy 3mas osztóra, aminek a középső lába le van zárva, a másik kettő pedig TV készülékek felé megy, de csak az egyikre van kötve TV.
Okozhatja-e a problémámat az, hogy a 3mas osztóról lejövő 2 szál koax közül csak az egyikre van kötve TV, a másik szabadon van, nincs lezárva, még csatlakozó sincs rajta?Üdv
-
kanzoli
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan parám hogy azt egyik iptv egység nem akar menni.bekapcs-inditás-letöltés-aztán egy szééép nagy piros X a képernyőn. Áthoztam a másik szobába(hátha a kábel tört meg pl. ajtónál) de semmi itt is. Nem lehet ezt megbűvölni valahogy? Mert soha nem vagyok itthon emberi időben, hogy kihívhassak valakit. Valamiből élni is kell...
Kösz a segítséget!
Üdv.
-kanzoli- -
cecil
aktív tag
Segítsetek választani!!!!
Most költözök új lakásba és kellene választanom TV + net ( + telefon ) szolgáltatást!
A házban a kábelszolgáltató a T-kábeligények:
TV: plazmám van --> digitális csomag kellene --> vagyis nézünk elég sok TV-t is tehát a
legjobb minőség kellene
ártól függően kipróbálnám a HD adásokat is
INTERNET: 8 mbit/s alá nem akarok menni
TELEFON: igazából nem kell --> csak akkor lesz ha muszály mert ADSL internet mellett
döntökamikert néztem: T-kábel digital tv + kábelnet + HD csomag --> kicsit húzós az ár,
nem tudom együttes rendelés esetén van-e kedvezmény
T-home tripla ---> IPTV + ADSL + telefon --> milyen a tv minőség a
digitális kábelhez képest?
mikor lesz HD adás elérhető és mennyiért?
gondolkoztam tányéros tévén is ( UPC, Antenna digital, HelloHD, stb..) --> nem tudom milyen a minősége + problémás lenne a tányér elhelyezése ( utcai homi + nincs erkély )szóval segítsetek dönteni!!!
( ami fontos a minél jobb TV képminőség és a megbízható gyors internet ) -
T-online
tag
válasz shabbarulez #560 üzenetére
Én azért az 500 méteres maximum rézkábeltávon kicsit csodálkoztam, ez azért elég alacsony érték, de persze nem elképzelhetetlen.
Én akkor néztem egy nagyot, amikor megtudtam, hogy eddig mennyit "költöttünk" a VDSL fejlesztésére, sajnos ez nem publikus információ, de igen sokat.T-Home TV - Ne csak nézz, tévézz! (www.t-hometv.hu) - megújultunk
-
lukacr
csendes tag
válasz shabbarulez #561 üzenetére
Kösszönöm
-
Ebit
addikt
válasz shabbarulez #560 üzenetére
Ez jól hangzik elméletben, de a másik szaktopicban/lásd Poliforum/, a fejlesztési-kivitelezési helyzetet a gyakorlatban nem látják ennyire rózsaszinúnek.
Az FTTN+VDSL2 fejlesztéseknek pont az a lényege hogy a lefedett területen az elért előfizetők 100%-ánál biztosítható egy igen magas minimum sebesség, ennek a mértékét pedig a legtávolabbi előfizetőig elérő rézkábel hossza határozza meg.
Azért titokban remélem, hogy az általad leirt, idézett mondat, mindenki örömére megvalósul.
-
shabbarulez
őstag
Technikailag megoldható, hisz a microsoft mediaroomra egy software ami tetszőleges hardware környezetben futtatható. A gyakorlatban viszont nem, mivel az ms-től nem tudsz letölteni médiaroom klienst x86 platformra, windows alá. De természetesen ez csak egyik része lenne a történetnek, szolgáltató oldalról is kellene támogatás egy ilyen jellegű használathoz.
Pl. az ms az xbox360-ra fel akarja rakni a mediaroom softwarét hogy a konzol IP STB-ként is funkcionálhasson. Ilyen jellegű demonstrációk már voltak, de a gyakorlati felhasználás még ott sem elérhető, valamikor jővőre tervez ilyet az egyik angol telecom cég.
Az IPTV kliens software x86-os elérhetősége más gyártóknál sem jellemző. Én eddig egyetlen esetről hallottam ahol a szolgáltató ilyen jellegű felhasználást engedélyezett, a francia Free-nél. Ott a szolgáltató tett fel az weboldalára egy módosított VLC playert, amivel számítógépen keresztül el lehetett érni az IPTV szolgáltatásukat. Persze azt nem tudom mennyire volt ez teljes értékűen használható, mivel nem értek franciául.
-
shabbarulez
őstag
Egy FTTN+VDSL2 hálózatnál a rézkábel hossz maximuma jóval csekélyebb mint a mostani CO+ADSL megoldásoknál. 500 méterről esett szó más topicokban, amikor kialakítást végző technikusokat kérdezték. Persze ez egy átlagos cégérték, sehol nem centivel mérik ezt ki, a nagyelosztók elhelyezkedése az ami elsődlegesen meghatározza a nodeok helyét.
Az FTTN+VDSL2 fejlesztéseknek pont az a lényege hogy a lefedett területen az elért előfizetők 100%-ánál biztosítható egy igen magas minimum sebesség, ennek a mértékét pedig a legtávolabbi előfizetőig elérő rézkábel hossza határozza meg. Az FTTN kialakításoknál ezt a rézkábel maximumot adott határok közé szorítják a hálózati alapkoncepció lefektetésekor, pl. nem lehet több mint 500 vagy 900 méter. Amennyiben Tínél az 500 méter valóban egy általános célérték lesz, úgy a sebesség minimum úgy 50 Mbps körülire tehető, a maximum meg 100. De ez később bevezetendő techológiák pl. DSM akár tovább növelhetik.
Korábbi belsős hsz.-ekből vagy a kültérő szerelést végző technikusoktól származó infók alapján lehet erre következtetni. Pl. II. kerületben a helyszíni szerelést végző technikus adott kerületben további 20 node kialakítását említette és a maximumális 500 méteres célértéket. Egy másik Tí belső korábban felsorolta az első körben esedékes telepítési helyszíneket, ott pl. Székesfehérvár esetén 56 node kialakítását írta.
Az FTTN+VDSL2 hálózat kiépítése persze nem két nap alatt fog megtörténni, hanem több fejlesztési fázisban halad majd a Tí. De biztos belefog telni 3-4 évbe mire a nagyobb 30-50 ezer feletti városok le lesznek fedve.
Én azért az 500 méteres maximum rézkábeltávon kicsit csodálkoztam, ez azért elég alacsony érték, de persze nem elképzelhetetlen. Minden attól függ tínél milyen tervezési célokat határoztak meg. Én a 700-800 métert valószínűbbnek tartom(az is elég a 25 Mbps-hez), de persze idővel majd úgyis kiszivárognak infók és akkor majd okosabbak leszünk.
-
Ebit
addikt
válasz shabbarulez #554 üzenetére
Előnyt ez viszont megint , csak kevés előfizető számára fog jelenteni.
* 0,0 km – 250 Mbit/s
* 0,5 km – 100 Mbit/s
* 1,0 km – 50 Mbit/s
* 1,0-1,6 km – a VDSL szabvánnyal azonos
* >1,6 km – az ADSL2+ szabvánnyal azonos, esetleg a hálózatot kellene bőviteni, javitani.
-
lukacr
csendes tag
Hello!
Ha volt már szó a témáról, akkor bocs mindenkitől, de nem olvastam át az egész fórumot.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy számítógépen a t-home TV beltérijét, lehetne-e szoftveresen valahogy emulálni.
Remélem nem kérdeztem bődületesen nagy marhaságot. Hiszen a ethernet hálón kapja a beltéri is a jelet és a számítógép is. Ha a jel megvan akkor valami szoftverrel lehetne esetleg tv-t nézni.Előre is kössz.
-
shabbarulez
őstag
Úgy tűnik augusztus 1-től indul el Tíhómnál a VDSL2 alapú HD-s IPTV szolgáltatás.
Mivel augusztustól a netnél nincs változó ÁSZF így ebből következik az amire számítani is lehetett hogy önálló VDSL2 netcsomag nem lesz, csak IPTV-vel együtt 3playban kötik, úgy ahogy németben is megy Tíhómnál. Viszont mivel netcsomagnál nincs változás, így gyanítom netcsomagra is csak a szokásos 8 Mbps-es csomagot lehet kétni VDSL2 infrastruktúrán is. Gyanítom a nagyobb csomagok nem fognak megjelenni csak a Tíhómos brandesedéssel együtt ősszel.
A csatornakiosztásban 5 HD adó van, ezek akár egyenként is rendelhetők. Kérdés milyen árban lesznek ezek a kiegészítő csomagok?
-
Core2duo6600
veterán
válasz T-online #544 üzenetére
Egy ilyen gépen max xp az ami használható tempoval fut
Vista alá dukál a 2 magos cpu
és vagy 2gb ram
ha nem játékra való az integrált vga akár elég is lehet.
De úgy hogy ne a ramból szedje le a memoriát hanem sajátja legyen(#546) T-online
Az a baj, hogy ezzel is a nép eladósódását növeli a cég.
Én megtiltanám a hitelre vásárlást teljes mértékben különösen a hosszú távút.Mert az ok, ha megtetszik egy akármi és nincs nálam annyi pénz.
Megveszem hitelre este már utalom is vissza.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Bp
tag
haliho.
Azt kérdezném,a t-online mikor fogja a régen is használt online ügyfélszolgálatot viszaállitani?Momentán,csomagot akartam váltani online (hiszen a neve is az),pár éve frankon sikerült,de most...
szolgáltatásváltásnál nem egyedi pl:ADSL esetleg utána kábelnet stb van,csak az a t-home ratyiság.
azt nem értem,van t-home megrendelés menüpont,remek,van szolgáltatóváltás menüpont,de ott meg t-home csomagok vannak.Ez mikor lesz javitva?
-
lymmz
csendes tag
válasz ForRedGlory #547 üzenetére
Amúgy a műszaki dolgok termén mindennek megy le az ára, szóval ennyi erővel semmi se érdemes venni, mert egyszer úgyis olcsóbb lesz!
http://www.tamasnaplo.hu
-
ForRedGlory
félisten
válasz ForRedGlory #547 üzenetére
Ezt akkor stornóztam is, elfelejtettem az áfát beleszámolni, ha részletre vesszük
-
ForRedGlory
félisten
válasz T-online #546 üzenetére
Hát akkor én vagyok retardált szerintem
Ez akkor lenne maximum jó ajánlat, ha nem drágábban adnánk a laptopot, mint ami az eredeti ára. Az hogy 24 hónapra adjuk, na bumm. Bárki megveheti részletre is a boltokban, ha nem BAR listás.
A részletre meg annyit, ha az ügyfél bármilyen okból nem tudja fizetni, akkor máris ott van neki egy 100.000 forintos szerződés bontási díj... Ami ugye a laptop ára... És ha 1 év után nem tudja fizetni? Akkor is 100.000 forint, nem ám a hátralévő időszak díját kell fizetnie. Szóval engem nem tudtok meggyőzni.
Minden esetre tök mind1 mit gondolunk erről, nagy pénzbe mernék fogadni hogy ennél 1-2 hónapon belül kedvezőbb lesz az akció. Akinek van egy kis sütni valója az utána néz a dolgoknak és úgy rendel...Mennyivel stílusosabb lett volna, ha például adunk az akció mellé egy olcsó wireless routert is. Na abban lett volna fantázia, nem úgy mint ebben.
[ Szerkesztve ]
-
T-online
tag
válasz ForRedGlory #545 üzenetére
Legyünk pontosak: 3990*24 + 19.900, tehát 115.560Ft. Ezek szerint, akkor szinte ugyan annyiért adjuk mint ha boltban megvenné, DE 24 hónapos részletre!!!!
Ettől függetlenül te még mindíg mondhatod, hogy azt, hogy neked így sem szimpatikus az ajánlat, ebben az esetben te nem élsz ezzel a lehetőséggel, lesz akinek ez tetszeni fog.T-Home TV - Ne csak nézz, tévézz! (www.t-hometv.hu) - megújultunk
-
ForRedGlory
félisten
válasz T-online #544 üzenetére
Nem értitek. Akkor számoljuk ki
Netet leszámítva, az ügyfél két év alatt a laptopra ennyit fog fizetni: 4000*24+20000= 116.000ft!!
Tudjátok mennyibe kerül ez a laptop ha natúr veszitek meg?
Laptop + Microsoft Vista Home Basic = 111.000ft!!Szerintetek akkor ez most egy jó ajánlat?
[ Szerkesztve ]
-
T-online
tag
válasz ForRedGlory #543 üzenetére
Ne azt nézd, hogy 8400Ft, hanem azt, hogy a 4400Ft-ot NET-re elég sokan kifizetik, mert kell nekik az internet, ehhez még hozzáraknak havonta 4000Ft-ot és kapnak egy laptopot, szerintem jó ajánlat.
-
ForRedGlory
félisten
Kipróbáltad már ilyen gépen a Vistát? Integrált VGA, Ezzel minden szenvedés lesz Vista alatt. Azt aláírom hogy nem játékokra való, ilyet Én nem is állítottam.
Nyugodtan meg lehetett volna játszani amit a PCNetnél, hogy Linuxot raknak a gépre. Persze lehet a HP és az MS kötött egy szerződést, hogy Vistát adhatnak csak el a laptopokhoz.
Ez akkor is kurva drága, nem sok embernek lesz 8400ft-ja havonta két éven keresztül ilyenre. -
petne
őstag
válasz ForRedGlory #541 üzenetére
Én nem értek egyet... nem játékok futtatására lett ez kitalálva. Linux vs. Windows, hát ha nem lenne hozzá, mindenféleképpen a nagy többség úgyis az utóbbit rakná fel, így legalább legálist kap hozzá.
-
ForRedGlory
félisten
Érdemes megnézni az új akciókat:
LaptopNet
LaptopKábelnetNagyon kíváncsi vagyok ez majd kinek kell... szerintem drága. Raktak volna rá Linuxot. De Vista van rajta, egy 1.6GHZ-es Cerka mellett. Hát egy kicsit vicces.
-
Ebit
addikt
így mindenkinek egyénileg kellene beállítani a sebességet. Ha nem sikerül eltalálni, akkor meg az ügyfél panaszkodik,
Az általad leirt sorok nagyon elgondolkoztatóak,azért bizom benne , hogy a T-nél maradt néhány olyan szakember, akinek ez megoldható feladat, bár sajnos az én tapasztalataim is a te gondolatmenetedet támasztja alá, bár ezidáig azt hittem, csak egyedi problémáról van szó.
-
Latency
senior tag
Az ADSL2+ még a 2km környékén is egy picivel jobban teljesít mint a sima ADSL (nagyon kicsivel), viszont így mindenkinek egyénileg kellene beállítani a sebességet. Ha nem sikerül eltalálni, akkor meg az ügyfél panaszkodik, hogy miért nem jó, ezért gondolom úgy vannak vele, hogy akkor legyen mindenkinél egységes.
-
-
petne
őstag
Azért mert jelenleg is 2 km-es a bekötési határ, tehát 8 megás profilon. Namost ha növelik, akkor szépen ez a határ csökkeni fog, a végén meg alig tud valaki rá előfizetni. Ez egy kompromisszumos megoldás és szerintem elfogadható, mivel, ha nem tévézünk, akkor mehet fullon a sebesség, ha valakinek nem megfelelő válasszon más lehetőséget.
-
lymmz
csendes tag
Azért mert minél nagyobb profilt állítanak be annál nagyobb az esélye, hogy fog szakadni is a kapcsolat. Másrészről meg ha veszel egy hatalmas mélynyomót a kocsidba akkor se várhatod el azt, hogy hozzáépítsék a csomagtartóhoz a kiesett részt, szóval valamit valamiért.
http://www.tamasnaplo.hu
-
Ebit
addikt
Kew irta pontosan, hogy összesen 8 megát engednek rá, és méréseket is irtak,hogy megközelitőleg 3 megát veszle a sávszélből, egy STB.
Én azt nem értem, ha fixen átrakják adsl2+-ra, miért nem engedik rá, a vonalra a tiszta 8 mega internet sávszélt, és ezt kellene, csak kiegésziteni az STB igényével, ez lenne a korrekt megoldás.
-
T-online
tag
Elérkezett július 1-je, ma indul a VDSL hivatalosan és a HDTV is, reszkess UPC, reszkess Hello HD.
-
dr.bubo
őstag
Idézet a t-home oldaláról:
"9. Milyen sávszélesség kell a T-Home csomag használatához?
A T-Home TV jelenlegi beállításai alapján összesen körülbelül 8 Mbit/s sávszélesség szükséges ahhoz, hogy Ön T-Home TV-t tudjon nézni (és ha van ADSL szolgáltatása, internetezni is egyszerre). Azonban felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben ADSL és T-Home TV szolgáltatást is igénybe vesz, az ADSL szolgáltatás maximális letöltési sebessége a T-Home TV használata közben (azaz bekapcsolt IPTV vevőegység esetén, TV nézéskor) lecsökkenhet, de az ADSL garantált minimális sávszélessége mindig rendelkezésre áll."Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
hbooo
csendes tag
Egy rovid kerdes:
Eleg jo a vonalam muszaki parametere. (Az Attenuation U/D olyan 8-10 koruli)
Most egy 8M-as netem van, fullra jon a cucc.
Ha most rendelek egy t-home triplat, akkor a tv miatt nalam is be fog lassulni a net vagy attesznek adsl2+ -ra es a 8M feletti reszen megy a tv?A vonalam mint irtam biztos tudja...
-
galóca18
tag
Hali!
Elég tájékozatlan vagyok a net kivitelezésében, szóval előre is bocsi! A kábelnetnek mi köze a tel.központhoz? Egy Pusztaröcsöge kaliberű "metropoliszban" még érteném, de itt...? És megszakítani a LEGÁLIS letöltéseket?!?
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
-
Jégkokó
veterán
Az mitöl van, hogy mostanába nem bontja a netet 24 óránként a t-online?Mert az elején ahogy lejárt a 24 óra azonnal megszakadt, majd ujracsatlakozott.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
T-online
tag
válasz Core2duo6600 #517 üzenetére
A központban mac alapján van regisztálva, de ez az előfizetőt nem érinti, nincs olyan, mint a UPC-nél.
-
Core2duo6600
veterán
A router a virussal nem csinál semmit.
Ha a kábelnet mac cím alapján azonosít akkor klónoztatni kell vele, azt ami a számítógépedre vonatkozik.
Wan beállítások közt, és nem a pppoe kell !Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
T-online
tag
Ha reseteled hátul a kicsi gombbal a routert, akkor máris menni fog, mert semmit nem kell rajta állítani, ha most ADSL-re van állítva, akkor a ppoe helyett automatikus ip cím kiosztást kell választanod, a kábelmodemet javaslom, hogy reseteld, ha ez nem megoldható, akkor legalább indítsd újra.
-
timones
csendes tag
Hello! Most váltottam T-online ADSL-ről kábelnetre. Van egy SMC 7004 VBR (barricade) routerem a vírusok ellen, és nem tudom hogyan állítsam át a routert kábelnetre. Azt tudom, hogy adsl-nél ppoe protokol kellett, meg a belépési azonosító meg a kód, de most kábelnetnél hogy kell beállítani? Segítséget előre is köszi.
-
galóca18
tag
válasz Core2duo6600 #511 üzenetére
Szia!
Annak idején 512 kbps-re fizettünk elő, ahol a föltöltés 96 kbps volt. Elvileg. Kb. 1 éve emeltek, így most 1M le, 128 kbps föl, ami azt jelenti, hogy a "föl" végre eléri a korábban (96 kbps) ígértet. Amiről időközben kiderült, hogy az a maximum, és nem garantálják... Persze ez mindenhol hasonlóképp van. Nem is panaszkodni akartam. Nem szoktam különösebben méricskélni, csak ha nagyon gyanús. De ezen mérések után gyanús lett, hogy csak bizonyos típusú forgalmat lassítanak (vagy szakítanak meg). Akkor is, ha legális a letöltés. No comment...
-
Core2duo6600
veterán
válasz galóca18 #510 üzenetére
Mennyivel megy most, és mennyi volt tavaly .
(#499) Motion_Blur
Nálam is lassult.
Az egy dolog ha a tesztszerver hozza a tempot.
De nem ott netezünk. . .
Felőlem a tesztszerver akár lassú is lehet, a weboldalak, és a torrentek száguldjanak 1000 el.
Amikor lassult... akkor megnéztem a tesztszerveren is.
Édekes mód jó volt.
A net csatlakozásról mérve is.De valami még sem klapfolt, mert a t-online weboldala is csiga lassú volt.
[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
Az is valami! Majd néha benézek, itt gondolom, úgyis téma lesz. Tavaly ápr.-máj. környékén az a hír járta, hogy minden évben azidőtájt szoktak emelni. Mivel kb. másfél éve vagyok T-online-os, nincs sok tapasztalatom. Tavaly bejött... Én az idén is megszavazom! ;)
-
-
galóca18
tag
Sziasztok!
A T-online tervez mostanában sávszélesség emelést? Sajnos nem hallottam ezidáig semmi reménykeltő pletyit.
Vagy ha mostanában nem, akkor mikor?Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
T-online
tag
válasz Motion_Blur #499 üzenetére
Hello, mérj egy sebességet az adsl tesztszerveren, telefonálj be a 1412-re és máris megnézik a szerelők, hogy mi lehet a gond.
-
kew
senior tag
válasz Motion_Blur #499 üzenetére
és bejelentetted?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest