- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargacs0909
csendes tag
Sziasztok!
IPTV gondom van és kifogytam az ötletekből...
Adott egy Huawei HA35-11 digitális elosztó, 30 megás vDSL net+gyorsító opció, 2 set-top box, 2 TV (nappali, háló).
Előzmény (nem tudom van-e köze a hibához):
Húsvét hosszú hétvége előtti éjszaka egy órán belül 3 áramszünet is volt. Másnaptól a net érezhetően belassult, mindkét tévén az adás rendszeresen pár másodpercre lefagyott, a kép szétesett/kikockásodott. A hétvége után aztán minden helyreállt. (A hálószobai tévét nem nagyon próbálgattuk.)
Probléma:A hálóban lévő TV esetében az adás pár másodperc után "lefagy", a képernyő "kimerevedik" és nem is "jön vissza". Ha csatornát váltok az adás megy, majd 4-5 másodperc után a kép lefagy, és ezt minden egyes csatornaváltás után eljátsza. A set-top box egyébként "él", csatornát, hangerőt tudok váltani, a menü, minden egyéb működik. A probléma kizárólag a hálószobai "fogyasztónál" jelentkezik, a nappali TV hibamentesen működik.
Lehúztam minden egyéb net "fogyasztót", semmi változás. A set-top box utp kábelére feldugtam egy laptopot, a speedtest minden mérésnél 20Mbps feletti értéket mutat.
Amivel próbálkoztam:
- Természetesen a ki-bekapcsolgatásokon, áramtalanításokon már túl vagyok.
- Megcseréltem a két set-top boxot. A hálószobai TV ugyanúgy fagy.
- Kicseréltem az utp kábelt. (A kábelezés falon belüli kábelcsatornában megy, így csak a fali csatlakozó és box közötti utp-t tudtam cserélni. A huawei és box közvetlen összekötéséhez nincs elég hosszú kábelem + szintkülönbség.)
- Kipróbáltam másik hdmi kábellel összekötve a tévével.
- A tévé valamennyi hdmi portját végigpróbáltam.
- Kipróbáltam scart-al összekötve boxot - tévét.Fentiek közül egyik sem hozott eredményt. Az ötletekből meg kifogytam...
És még egyszer: A probléma kizárólag a hálószobai "fogyasztónál" jelentkezik (még megcserélt box-okkal is), a nappali TV hibamentesen működik.
Valaki találkozott már hasonló jelenséggel?
-
Ez az egész nem ugyanoda fut ki, mint a pár hsz-el lentebb levő téma, hogy a wifis kliensről nem látni a LAN-os NAS-t/egyebet ?
Gondolom ugyanaz lehet az alapprobléma, hogy az "arp cache"-t kéne mókolni, hogy menjen a dolog - ami telóról viszont nem megy. -
Essejó
veterán
válasz
Pendragon911 #113383 üzenetére
Üdv a Clubban!
A helyzet ugyanez itt is, modemcsere az 1000/25 miatt és az addig müködö müsorújság és telefon nem összekapcsolható, mert úgy érzékeli, hogy külön hálózaton van a wifis telefon, és a lanos stb. Nekem is volt egy 40 perces telefonom az üszivel, igéret van, hogy dolgoznak rajta.
-
-
donmackó
addikt
-
gyvince
senior tag
Sziasztok 3szor veszik fel az okosóra rendelesem de valamiért ők azt mondják hogy rendszer hiba miatt törlődik magától ma fel vették mégegyszer remélve hogy nem törlik hát meglátjuk.....miért van ez ovodások ülnek ott??
-
Dave™
nagyúr
Azt javaslom, hogy akinek gondja van a Sagemcom 3890V3 címfeloldásával (wifi eszközök nem látják egymást vagy a vezetékes eszközöket), nyisson egy hibajegyet a Telekomnál a hibabejelentéseknél. Minél több ilyet kapnak annál nagyobb eséllyel fognak foglalkozni vele, ha másért nem azért, hogy ne terheljük az ügyfélszolgálatot. A Telekom fóruma is tele van ilyen bejegyzésekkel.
-
Balcsix
senior tag
Szia!
Nekem is ugyanilyen HGW-m van, és ugyanez a problémám. Tegnap írtam egy hsz-t, de még nem kaptam választ.
Az a fura, hogy egyik napról a másikra kapott a gépem egy másik internal host címet is, illetve hiába nyitok ki bármilyen portot, az zárva marad.
Eddig minden ment tökéletesen, most meg történtek ilyen furcsa dolgok. -
adam1400
tag
az létezik h a telekom korlátozza a többféle letöltést egyidőben?
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Pendragon911 #113342 üzenetére
Részben otthoni, részben mobil, úgyhogy valamennyire továbbra is ebbe a topic-ba (is) tartozik, már csak azért is leírom a folytatást, mert más is küzd ezzel a problémával.
Tegnap este küldtem be a hibajelentést, ma felhívtak, hogy rajta vannak, elmondtam nekik, hogy a modem csere óta van ez és nem egyedi, mivel a google play áruházban a műsorújság alkalmazás értékelései között is sokan panaszkodnak arra, amire én is.
Az IT-s kollégákkal egyeztetett a telefonos kisasszony, majd nem sokkal később újra telefonált, hogy ők is megnézték a google play áruházban az értékelésekhez írt véleményeket és már most ők is látják, hogy nem itt van (mármint nem az én készülékemben/oldalamon) a hiba, erre csináltak egy módosítást a wifi-ben, a nevét megváltoztatták, de azon kívül minden maradt, bár érdekes, hogy nem kellett újracsatlakoztatni semmilyen eszközt, valahogy megjegyezte a kapcsolódást. Azt mondták, hogy így már mennie kell az összekapcsolásnak, de sajnos nem ment. Ha nem megy, arra kértek, hogy jelezzem ismét a hibát nekik a 1414-en és mennek tovább. Akkor ezek szerint mégsem az alkalmazással van a gond, hanem valószínű az új modem nem oké. Kérdés, mire mennek ezután a problémával, megvan-e a következő lépés vagy csak ügyeskednek tovább. De az tény, hogy láthatóan próbálkoznak és sejtik, mi lehet a gond, csak nem könnyű kiküszöbölni. Holnap újra megpróbálom elérni őket. Aztán majd jelentkezek, ha lesz fejlemény. -
Imy
veterán
Egy Sagemcom modemet kaptam amikor áttértem optikára. Hol tudok portot engedélyezni, és hogyan? Ami port kellene zárva van sajnos.
-
bajcc
csendes tag
válasz
DJ. Ru$y #113378 üzenetére
Szia,
köszi a választ, jelenleg úgy vannak a beállítások, ahogy Te is írtad az AP módra. A kérdés az, hogy jobb-e, ha bridge módba tetetem a sagemcomot és routerként használom a saját eszközöm, vagy nem fogok tapasztalni különbséget (attól függetlenül, hogy a linksys eszköz bizonyos funkciói, pl parental control) így nem érhetők el. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
bajcc #113377 üzenetére
Hogy mit is szeretnél pontosan? Ha nincs IPTV, akkor a legegyszerűbb, ha a 1414-en Bridge módba rakatod a Sagemcomot, onnantól minden router funkcióért a saját eszközöd fog felelni.
Ha csak simán AP módban akarod a saját eszközödet, akkor pedig így kell beállítani, R1 a Sagemcom, R2 a saját routered. -
bajcc
csendes tag
Sziasztok!
Sagemcom f@st 3890v3 modem van itthon (Telekom gigabit), illetve egy Linksys Velop WHW0101. Ez utóbbi jelenleg bridge mode-ban. A sagemcomon le van tiltva a wifi, viszont él a DHCP. Nincs IPTV sem.
Van értelme, illetve lehetséges, hogy a Linksys Velop ne bridge mode-ban legyen, de ne route-oljon pluszban fölöslegesen?
Köszi,
G -
-
gyurma888
aktív tag
válasz
szabogabor10 #113374 üzenetére
Hétfőn megy nekik a telefon, meglátjuk mit mondanak. Vagy lehet érdemesebb lenne inkább emailt írni? Abba képet is bele tudnám csatolni, amin látszik, hogy volt címem.
-
válasz
gyurma888 #113369 üzenetére
Üdv a Telekom világában.
Nekem soha nem volt IPv6 címem, ma kifogtam végre egy kollégát (ő asszem a 4.), aki tényleg akart segíteni, állítgatott valamit és 3-szor reboot-olta közben az ONT-t, de még ő se járt sikerrel. Feladta, felvett hibajegyet a belső IT-soknak, nagyon kíváncsi leszek, milyen ürüggyel ráznak le, mert már semmi reményt nem fűzök hozzá...
Azt mondta, ez mindenképp hibajegyet ér, mivel kellene kapjak IPv6 címet és prefixet. Ellenben szerintem az illetékesek szépen kitalálják majd, hogy hát sajnos az IPv6-ot nem tudják garantálni, és ők mindent megtettek, de hát ez van. Ez mondjuk jó fényt semmiképp nem vet rájuk.Azért próbálkozni érdemes, legalább megismeri az ember a hozzáállásukat.
-
Ixion77
addikt
Van arról valami infó hogy melyik csatorna milyen nyelveken nézhető a Telekom különböző csomagjaiban?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
South Velen #113370 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem jó, hanem, hogy, ha nincs kedvezmény, vagy nem akarsz Telekomtól venni, akkor van más alternatíva. Használható cucc a Strong is, de "listaáron" 30e Ft-ért már 3-as kitet is lehet kapni. Más kérdés, hogy 10k-ért lehet, hogy én is vennék egy szettet, hogy az alsó szinten is legyen wifi, de a 40k-s listaárért nem hiszem.
Nem tudhattam, hogy a kérdezőnek van kuponja, mivel nem írta.
-
-
gyurma888
aktív tag
A Telekomnál csak így kedvükre kapcsolgatják ki be az ügyfeleknél a szolgáltatásokat?
Eddig volt IPv6om, még kérni sem kellett, hogy kapcsolják be. Most meg se híre, se hamva, újraindítás után sem. Egyáltalán ez a Sagemcom F@st 5655v2 támogatja normálisan? Semmi ilyesmi opciót nem találtam benne... -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
alexander12 #113363 üzenetére
Miért csak azzal működnének? Sima hálózati eszközök, bármivel működnek, de miért akarsz Strong Mesh-t venni a Telekomtól, mikor tele van a net, más márkákkal stb?! [link]
-
alexander12
aktív tag
Elnézést, ha volt, de nem találtam. 😀 Ezek a strong wifi extra eszközök csak telekomos internettel működnek?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ixion77 #113360 üzenetére
A Sagemcom biztosan tudja, de most szólok hogy gond van a címfeloldással wifi irányból, tehát alap esetben nem fogod tudni elérni a wifis eszközökről a vezetékes eszközeidet, kivéve ha saját routert használsz mellette, vagy elmerülsz az arp cache rejtelmeiben.
Most nyitottam rá egy hibajegyet, részletezve a problémát, de nem állnák addig fél lábon...
Essejó Akkor azért, mert ahhoz értelemszerűen nincs quickconnect. Mobilon is menne minden, ha rootként hozzá tudnád adni az arp cache-hez a NAS-t, de ez nyilván nem opció a többségnek.
-
Ixion77
addikt
1000/25-ös internethez mostanában milyen routert ad a Telekom?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Essejó #113348 üzenetére
Így van, pontosan ez történik, mert wifi irányból nem megy a címfeloldás emiatt nem éri el a vezetékes eszközöket, csak a wifiseket. Vicces, hogy a másik irányból megy a dolog. De amit a kolléga javasolt megoldja a dolgot (automatizált arp cache frissítés), csak mondjuk érdekelne ezt hány előfizető tudja megcsinálni. Most esett le az is, hogy itthon miért nem ment a KDE connect (ugyanezért), csak sajnos telefonon nem tudok mit kezdeni az arp cache-sel (emiatt nyilván nem fogok rootolni). Mondhatnánk azt is, hogy rétegigény, de ahol van egy NAS meg egy notebook, máris előjön a probléma. Nyittatok azért rá egy hibajegyet, hátha jövőre sikerül megoldani.
-
_ak_
addikt
válasz
DJ. Ru$y #113350 üzenetére
Nekem egy kicsit gyanús, hogy az IPv6 kavar be, bár sokmindenre gyanakodtam már. Tegnap visszaállítottam a DNS-eket gyárira a Cloudflare helyett, most tudtam megint reggel is csatlakozni, de hat volt már ilyen.
Illetve feltettem egy PingTools nevű appot a telefonra, ott az ARP táblában IPv6 címek is látszanak MAC-hez párosítva, a HGW-ben csak IPv4. Lehet, hogy ott csúszik el a dolog, nem egyformán mutatja elérhetőnek ugyan azt az eszközt, de mivel tegnap óta még nem halt le a dolog , nincs mivel összehasonlítani. És továbbra sem tudom kizárni a routert sem, akár abban is lehetnek kavarodások, hogy mikor mi alapján próbálja megtalálni a lanos cuccokat, bár olyankor a routert sem érem el ami inkább a HGW-re utal.
Már az nagy előrelépés lenne, hogy ha tudnám, hogy hol akad el a dolog.
Illetve a host név alapján a feloldásnak kellene működnie? Mert látom az admin felületen hogy az a neve a régi hálózaton működött is, de itt a ping 'unknown host' választ ad.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Essejó #113348 üzenetére
Szerintem nem. Mivel attól, hogy nem tudod társítani, még más LAN-on lévő eszközt elérhetsz. Ők elérik a LAN-on lévő eszközöket, csak néha "ledobja" a wifis készülékeket és nem érik el egymást. Tökre nem ugyanaz szerintem.
Értsd: ha ugyanaz lenne, akkor nálad össze lehetne kapcsolni, megtörténne az összerendelés, tudnád is használni pár percig, majd utána a wifis készülék nem érné el a STB-ot. Ezért szerintem közel sem ugyanaz a probléma.
Nem is elképzelhetetlen, mivel van "Advanced" menü, ami igazából egy emelt jogosultságú felhasználó valószínűleg, sőt szerintem 2 is van, egy amit az ügyfélszolgálatról bárki elér, be tud lépni az eszközödbe és még egy amelyik még emeltebb jogosultság a technikusoknak. Aztán lehet nincs igazam.
-
Essejó
veterán
válasz
DJ. Ru$y #113296 üzenetére
Ez cirka ugyanaz a probléma amibe én is belefutottam a csomagváltáskor, hogy miután kicserélték a Sagemet, nem tudom a wifis telefont párositani a lanos stb-vel mert azt mondja hogy külön hálozaton vanak. Akkor volt egy bő 50 perces telefon a 1414-el, aminek a végén benyögték hogy ismert a probléma, és dolgoznak rajta. Csak hát akkoriban olvastam a Telekom forumán, hogy két évvel korábbi bejegyzést erről, ráadásul optikai Hgv-vel is elöfordul ilyen. Szóval érzésem szerint magasról tojnak a dologra. Mondjuk nem tartom elképzelhetetlennek, hogy létezik ezekhez a Sagemekhez egy Advanced menü is, mert ami alapból elérhető az eröst spártai.
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Egy kis segítség kellene, mert ma kaptam a szolgáltatótól SMS üzit, amiben arról tájékoztatnak, hogy az eddigi MoveX csomagunk megszűnt és automatikusan a Net 3GB + 50 perces díjcsomagba raktak át.
Mivel nem találtam ezzel a díjcsomaggal kapcsolatos részletes infót a szolgáltató oldalán kérdésem az lenne, hogy mit takar a + 50 perc?
Ez ingyenesen lebeszélhető vagy mit?Előre is köszi az infót.
-
válasz
kabelmania27 #113344 üzenetére
IPTV van a felhasználónál, szóval az a verzió ugrott...
-
Hoi!
Akkor részletesebb adatok a hálózati gondról. A Kaon CG3000 HGW és az 1000/200-as koaxkábeles csomag adott tehát, a probléma jelenlétekor ilyen adatokat látni, a feltöltés kutya rossz:
A jelszintek:
Ezek elviekben nem rosszak, még az upload is az 52-es érték alatt marad ugye.
Ha újraindításra kerül a HGW, akkor viszont megtáltosodik:
Esetleg van ötlete arra valakinek, hogy mit lehetne még tesztelni, hol lehetne keresni a hibát, vagy mit lehetne a Telekomnak mondani a hibabejelentéskor (a több HGW csere után már határozottan állítják, hogy a hiba nem náluk van...).
-
Pendragon911
aktív tag
Most, mióta kicserélték a modemet egy új típusú Sagem-re, nem tudom összekapcsolni a műsorújságot, csak a távoli felvétel működik. Ezelőtt ugyanezen a telefonon ment minden szépen, meg lett emelve a net 1000-re és kellett hozzá a modem csere is. Tudtommal nem optikai, legalább is eddig nem az volt, gondolom magától ez nem változik :D Írtam hibabejelentést Telekom-nál, aztán majd látjuk.
-
ForRedGlory
félisten
Akinek van esetleg Strong Mesh... nekem 2db van elhelyezve a lakásban, de az összes eszköz egyre csatlakozik. Arra, amibe bemegy az ethernet kábel.
Nem gondolnám, hogy ez így rossz lenne, csak a nappaliban meg áll ott üresen a másik szerencsétlen (mondjuk az IPTV arról megy). Mi ebben a poén? Annyira nincsenek is közel egymáshoz.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
kacsento1 #113335 üzenetére
16 Mb/s körül van a maximum, ha egyszerre megy a két STB-os és nem egyforma HD adást nézel.
30 Mb/s azért van, mert ennél kisebb csomag elvileg a vállalás miatt sehol sem adható, az más kérdés, hogy ez gyakorlatban lehet kevesebb is, és több is. Ha kérsz egy vonalvizsgálatot, akkor a földkábel legközelebbi leállásig vagy léges bekötés esetén az oszlopig elvileg be tudják mérni, hogy mit is kaphatnál. Valószínűleg ez költségekkel jár(t volna).
-
Balcsix
senior tag
Hello!
Azt vettem észre, hogy inaktív státuszba "kapcsolt" a torrent kliensem.
Belépek a HGW beállításaiba, és már akkor gyanús volt, hogy megváltozott a gépem internal IP-je. A port forwardnál át írtam az IP-t, de miután ellenőriztem, hogy nyitva van-e a port 3 különböző oldalon, mindenhol zártnak írta.
Mi lehet a probléma, illetve hogy lehetséges ez, hogy egyik napról a másikra ez történt? -
kacsento1
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #113334 üzenetére
A tarr netem jelenleg 10Mbit-es, a telekom 30Mbit-et ír, de azt is írja, hogy ha többet tud a rendszer akkor nem korlátozzák, ezt nem tudom előre, csak ha bekötik. 2 db beltéri egységre van szükségem. Örülnék ha gyorsabb lenne valamivel a netem, de igazából a digitv miatt cserélnék, mert a szolgáltatás és a digi box katasztrófa. Jópár évig volt akkor még t-home szolgáltatásom, és a minősége lényegesen jobb mint a digié. Persze ez csak az én városomban elérhető szolgáltatások összehasonlítása. Sajnos a lakhelyemen minden szolgáltató elég gyenge szolgáltatást nyújt. Egy nyamvadt 100Mbit-es netet se tudok igényelni, kivéve a tarrnál, de az meg drága és a csatorna kiosztás se a legjobb. Csak nem tudom, az 2 box mennyire veszi vissza a sebességet.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
kacsento1 #113333 üzenetére
Maximum 100/25 Mb/s, amiből elvesz az IPTV, attól függ hány STB van annak függvényében sávszélességet. Nem tudom milyen a Tarr hálózata milyen minőségű és mit kínál, ezt neked kell eldönteni. VDSL2 is lehet stabil, ha nincs agyonhajtva, de a valós sebességet csak bemérés vagy bekötés után fogod tudni.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
kacsento1 #113329 üzenetére
STB-ból többféle van, felvevős, nem felvevős, attól függ a létesítést végző alvállalkozónak éppen mi van raktáron.
HGW vagy ONT-ot ad a Telekom, ebből is van jó pár, ez pedig attól függ milyen csomagot rendelsz, de legfőképpen attól, hogy milyen technológián fog szolgáltatni a Telekom. (xDSL, koax, optika)
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg digitv és tarr netem van otthon, de szeretnék visszamenni telekom szolgáltatásra. Azt lehet tudni, hogy jelenleg milyen routert és set-top-box-ot szerelnek? Vagy ez helyfüggő? Létezik még ez a 3 napos szüneteltetés szolgáltató váltás esetén? Előre is köszönöm.
-
_ak_
addikt
válasz
Dave™ #113324 üzenetére
Ez nem annyira segít, mm NAS-on és routeren kellene ezeket beállítanom? A HGW-ben találtam ARP táblát, latszik is az ip/mac és completed flag is ott van, de közben mégsem tud odaírányítani.
De mondjuk host név feloldást sem sikerült még működésre bírni, pedig az is látszik a csatlakozott eszközöknél, már amelyeknél van.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen #113321 üzenetére
Itt tudsz kapcsolatot felvenni, vagy hivatalos levél. Elsőre és másodikra is 30 nap a válaszadási határidő.
1414-en tudnak real time segíteni, de, ha a rendszerbe nem került be a kiépítés, vagy a címekkel problémák vannak, akkor ők is maximum egy felülvizsgálást tudnak felvenni esetleg. Első körben megpróbálnám a telefonos ügyfélszolgálatot, aztán a másik kettő közül az egyiket. Címeket kell valószínűleg rendbe tenni a rendszerben.
-
Sziasztok!
Nagyjából egy éve már, hogy a telekom felrakta a kis dobozkáját az oszlopunkra. (Eddig digisek voltunk, és a digi doboz már 3 éve fent van, így eddig abban reménykedtem hogy ők hozzák el a gigabitet, de tegnap közölték, hogy a Té nyerte meg a térséget, ők már tuti nem fejlesztenek felénk.)
Megnéztem a térképet, természetesen a mi címünkön nem elérhető, de megnéztem a szomszédot, náluk bezzeg van. A szomszéd már másik utcában lakik, mert a két ház között van egy akkora út, amin egy autó alig fér el. Viszont, ami lényeges, hogy egy oszlopon vagyunk! Ráadásul az oszlop közelebb áll hozzánk.Bementem már többször személyesen a telekomba, ők még azt sem látják, hogy a szomszédnak van-e internete és azt sem tudják, hogy nálunk ki lesz/ki van-e építve.
Mit tudok tenni az ügy érdekében? Van valami ügyfélszolgálati e-mail cím, vagy telefonszám, ahol lehet velük beszélni, vagy csak az általános ügyfélszolgálat van?
Eléggé nehéz így az otthoni munkavégzés, egy 8/2-es nettel, tudván hogy az oszlopon ott a gigabit, és a 65+-os szomszédnak bezzeg bekötötték -
lszlogal
senior tag
válasz
Davetim #113319 üzenetére
Ez ADSL2+ vagy VDSL2 technológia lesz. A sávszélesség függ a hurokhossztól (központtól való távolság), a kötésektől, illetve, hogy mennyire zajos a hálózat. Pl. a madarak be szoktak fészkelni a búrák alá, beáznak a búrák, oxidálódnak a kötések. ADSL2+ esetén 24Mbps, VDSL2 esetén 100Mbps a sávszéled elméleti maximuma (akkor ha bent ülsz a központban). Nekem VDSL2-n 300m volt, és 83/25Mbps-t tudtam kisajtolni belőle. Ha kérsz IPTV-t is, illetve van szabad érpár, akkor esetleg kérhetsz bondingot is.
Azt javaslom, hogy először nézz körül más szolgáltatóknál is, és azt rendeld meg, amelyik a legjobb ár-érték arányban. A DSL eléggé zsákbamacska..
-
Davetim
tag
sziasztok!
Falura költözésen gondolkodom, és érdekelne, hogy milyen minőségű netre lehet számítani ott, ahol a telekom keresője szerint csak a leglassabb "net plusz" elérhető (konkrétan most "Egyek"en nézem). Hasítani nyilván nem fog, de mondjuk várható, hogy nem vesznek el csomagok, stabilan alacsony ping? Vagy helytől, időtől függően változhat? Előre is köszi.
Illetve hosszútávon várható, hogy a telekom mindenhova rak optikait?
Használtam amúgy a keresőt, de jobban örülnék direkt infóknak. -
n42
tag
válasz
DJ. Ru$y #113316 üzenetére
Mondjuk nekem nincsen rákötve a kapott ASUS router az 5Ghz miatt, mert az harmadolta a sebességet a gigabithez képest. Persze, lehet, h ez is csak nálam gond. Szóval emiatt is megérheti.
Nem szerette volna, mert így gáz volt, leadtam egy STB-t, ami elkallódott a Telekom üzlet és raktár között. Röhej, inkább adtak egy teljesen új STB-t. vigyem be azt és adjam le ismét, probléma megoldva.
-
-
n42
tag
Sziasztok,
Manapság milyen ONT-ot szoktak adni gigabites nethez? Volt ma nálam egy szerelő és azt javasolta, h cseréltessem le a HG8245H ONT-t (szerintem nem stabil a kapcsolat, nekem csak szintetikus teszteknél van meg a maximális sebesség) azzal lehet a gond.
-
_ak_
addikt
válasz
DJ. Ru$y #113307 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de ma reggel simán csatlakoztam az eszközökhöz. Korai még bármit is kijeleneteni, főleg, hogy elméletileg sem a switch sem az Asus router wifije nem szólhat bele elméletben.
Dave
Nálad van a rendszerben switch és vagy másik router vagy közvetlenül csatlakozol?
-
Dave™
nagyúr
válasz
DJ. Ru$y #113308 üzenetére
Nyilván nem a Telekomtól várom a csodát, azon már túl vagyok, de hátha valaki tud rá valami workaroundot, mert már eddig is meg lett fogalmazva 2-3 trükk, ami segíthet. Az semmivel sem jobb megoldás (sőt), hogy akkor kell egy plusz router. Az nyilván meg fogja oldani a dolgot, de mivel minden más szempontból remek router a 3890V3 (legalábbis szerintem), így nem szeretnék ebbe az irányba elmenni.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Más is tapasztalta, hogy brutálisan be van lassulva a hálózat? Főleg külföldi szerverek felé.
Speedtest eredmények:
Kliens gép: (150/50-es csomag)
Download: 38.65 Mbit/s
Upload: 27.92 Mbit/s
Szerver gép (külföld, eu):
Download: 1468.86 Mbit/s
Upload: 1232.98 Mbit/s
oda vissza 60-90 ms a pingSzerver oldalon csináltam magyar szerverek felé is tesztet.
Szerverplex
Ping: 41.336 ms
Download: 991.19 Mbit/s
Upload: 636.21 Mbit/s
Telekom
Ping: 84.412 ms
Download: 49.80 Mbit/s
Upload: 12.19 Mbit/sEzek tegnapi mérések, rámértem most is. Kicsivel jobb de siralmas ugyan úgy.
Telekom szerver felé teszt:
Ping: 62.112 ms
Download: 77.88 Mbit/s
Upload: 113.54 Mbit/sEsti órákban már szinte használhatatlan az internet, bármilyen szerver felé.
Ennyire túl lennének terhelve a hálózatok? Más tapasztalt hasonlót? -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Vekko #113306 üzenetére
Ha foglalkoznak is vele (esetleg már ők is tudnak a problémáról), akkor is, ha szoftveres probléma, nem egyik pillanatról a másikra történik a hiba elhárítása, hanem huzamosabb ideig is eltarthat az eddig tapasztaltak szerint.
Első körben én valamelyikőtök helyében biztosan kipróbálnék mögé egy másik routert. Ez egy valós megoldás lehet, akár átmenetileg is. Aki pedig ez ellen ágál, és minden nap beírja, hogy neki is ez a problémája, akkor várja karba tett kézzel a szoftverfrissítést.
-
Vekko
aktív tag
válasz
Dave™ #113289 üzenetére
Sziasztok,
Ugyanez a problémám nekem is (rákeresve vagyunk ezzel többen is).
3890V3, Wifire felcsatlakozott eszközök véletlenszerűen nem érik el a LAN-on lévő eszközöket, LAN-ról LAN-ra nincs probléma. Guest wifi kikapcsolva.
Ha a kliensen ARP cache-be felveszem statikusan a nem elérhető címeket, utána elérhetők lesznek, nem tűzfal probléma, IP ütközés sincs.
Pár hete vagytok telekomos, mit lehet ilyenkor tenni? Foglalkoznak valamennyire ezzel, vagy szerelnem kell mellé egy másik routert?
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Esetleg valaki nem tud valami problémáról Nyírbátor környékén?
Lassú a neten 150 helyett 35-40 mega a letöltés,a feltöltés is 2-3 mega.
Még ami feltünt,hogy Budapest van a kiírva szervernek nem Nyíregyháza amikor kérek. -
viktorhu
veterán
válasz
woodworm #113302 üzenetére
Nekem régebbi kínai routerem van, gyengébb chipsettel (de a mai napig adnak ki rá frissítéseket), de azon pont hogy szépen levittem a jelerősséget, hogy csökkentsem az interferenciát. Ha nagyobb lakás lenne, valószínűleg inkább bekötnék kábelen egy második routert egy másik helyen.
-
hedgehog
senior tag
Sziasztok!
Nálatok nincs az utóbbi időben gond a német szerverek felé? Van egy VPS-em, amiről rettentő lassan töltődnek lefele a pdf-ek, és a testmy.net-en mérve is néha csak 4 mbit van meg a gigabitből. Ugyanaz a VPS UPC-s hálózatról villámgyors, ezért gondoltam hogy Telekom a gond, de nem nagyon tudom máshogy tesztelni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest