- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
24500 - 24401
26163 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2017-02-10 12:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kareszkaresz
tag
-
Cs1csó
titán
-
Rick4
félisten
Kizárólag a forgó motoros dolgokhoz kell valós szinusz, tehát hajszárító, porszívó, keringetőszivattyú, fúró, stb stb, ahol nincs az elektronika előtt 230V-ból a készüléknek mergfelelő feszültséget csináló tápegység.
De a készülékek nagyon nem ugyanazok egy szimulált szinusz és valós szinusz esetén, egyrészt a technika is jóval komolyabb utóbbinál, és ezt az árán is látod, plusz jellenzően a komolyabb teljesítményűek között találod meg a valós szinuszos cuccokat.Talán annyit érdemes figyelni, hogy egy pfc-s pc táp és a szimulált szinuszos szünetmentes nincs annyira jó barátságban, mert hogy amit saz egiyk csinál, az pont nem tetsik a másiknak.
-
kareszkaresz
tag
-
Cs1csó
titán
Le kell tesztelni, amikor van hálózati áram akkor azt átengedi magán így akkor szinuszt kapnak, ha elmegy akkor vált át akkura és kapja a kvázi szinuszt: ha ekkor sincs gond akkor maradhat, ha probléma lép fel akkor lehet kell szinusz.
Egy tévét minek szünetmentesíteni, arra a pár percre amennyit bír egy átlag UPS. -
kareszkaresz
tag
Gondolom rámértek már sokan hogy vmi pure v nem pure. Nincs olyan h pure abb 😂😂 ha cegesen ilyet irnának is biztos kiderult volna mar annyi mindenki teszteli ezeket mindig youtubeon.
Chatgpt a weboldalukrol es netrol szedte. Ahogy kollega irta mindketto pfc szal tenyleg bs kell legyen az ujabb verzio. H nincs rajta usb vagy van toltőnek az teljesen hidegen hagy 🤣 -
kareszkaresz
tag
Én is igy gondoltam
Amugy router nas tv hangfalhoz szerintetek kell a pure sinus vagy eleg a regebbi kvazi szinuszos ups? Chatgpt szerint kell a pure ezekhez mert erzekeny blablabla, de arra gondolok regen se volt pure mégis mukodott minden. Ti mit gondoltok megéri a dupla pénz ezekre pure legyen vagy nem létszükséglet eleg a kvázi?
-
D1L1ZS
őstag
-
PROTRON
addikt
De a chatGPT melyik UPS szervízes cégtől idézte a szakvéleményt?
Mert ha csak elolvasta a cégek prospektusait akkor nem csoda hogy ilyet ír. Ha meg valódi szakvélemény, kérem a forrását.
Na ilyenkor derül ki hogy milyen megfigyelő hálózatokhoz kapott hozzáférést az Mi és hogy melyik céges belső levelezést olvasgatja... upsz

-
cinemazealot
addikt
A Gen. 1/2 elnevezések nem a jelalakra vonatkoznak, hanem a készülékre. A jelalak mindkettőnél pure sine wave (lásd Gen. 1 és Gen. 2 terméklapokat), de a 2. generációs készüléknek kidönthető a számlapja, ami ráadásul már színes, nem egyszínű. Ez tipikusan az a feature, ami egy UPS-nél én tök fölöslegesnek tartok, hiszen ideális esetben pár havonta (vagy még ritkábban) ha egyszer ránézek. Persze van még rajta egy USB-A, egy USB-C és egy soros aljzat is, ezek nyilvánvalóan hasznosak a kommunikációhoz, de a Gen. 1-en is volt USB.
Röviden: marketing BS. Színesebb, szagosabb, könnyebben eladható. Ha megbízhatóbb is volna, akkor a régi modellt már visszahívták volna, mert akkor az nyilvánvalóan nem megbízható. Egy ilyen vallomás pedig öntököndöfés volna a cég részéről.
Hogy a ChatGPT honnan szedte ezt a "fejlettebb, tisztább szinuszos kimeneti jelet", nem tudom, hiszen ha a fent linkelt oldalakat megnézed, a "Active PFC Compatible" fejezet betűről-betűre megegyeznek.
-
kareszkaresz
tag
szia
kicsit jatszottam chatgpt-vel érdekelne a velemenyed hogy ez bullshit e vagy van barmi értelme?
A PFC Sinewave Gen. 1 és PFC Sinewave Gen. 2 kifejezések a CyberPower UPS (szünetmentes tápegység) termékeire vonatkoznak. A különbség nem csupán marketing, valódi technológiai fejlesztésről van szó.
PFC Sinewave Gen. 1: Az első generációs változat valószínűleg egy olyan szinuszos hullámformát generál, amely nem teljesen tiszta, hanem egy közelítő szinuszos jelet, de még mindig biztosítja az aktív teljesítménytényező (PFC) eszközök számára szükséges áramellátást.
PFC Sinewave Gen. 2: A második generációs változat fejlettebb, tisztább szinuszos kimeneti jelet biztosít, ami jobb kompatibilitást kínál a modern, érzékenyebb eszközökkel, például számítógépekkel és más elektronikai berendezésekkel, amelyek aktív PFC-t használnak. A jobb szinuszos hullámformának köszönhetően stabilabb és megbízhatóbb tápegységet biztosít.
Tehát a két generáció között valóban van technológiai különbség, és nem csupán marketingfogásról van szó. A Gen. 2 verzió jobb teljesítményt és megbízhatóságot kínál.köszi ha a velemenyed megosztod rola

-
misu
senior tag
Hy!
Csak érdeklődésképpen!
A pincémben pihen egy teszteletlen APC szünetmentes.
Nagy méretű, nagy súlyú, talán az "5000" szériából való, de erre nem emlékszem biztosan.
A kijelző szalagkábele biztosan sérült, akku nincs, más hibáról nem tudok.
Javítással/átnézéssel foglalkozik itt valaki?
(Privátban please!)Köszönöm előre is!
Szép napot!
Bye!
-
kareszkaresz
tag
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm az idejét hogy válaszolt a rengeteg kerdesemre.

Ugy nez ki hogy 2 kisebb mellett dontok majd igy nem kell korbekabeleznem mindent a kecoban illetve anyagilag is jobban kijovok. A tiszta szinuszos UPS-eket meghagyom a jovo zenejenek egyelore, azok mind nagyfogyasztasuak amikre nekem ugy nezem nincs szuksegem egyelore. (remelem a hirtelen aramszunetnel még a nem pure szinuszos cuccok is jobbb opciok mintha az se lenne a védendő keszulekek szempontjabol áramszünet esetén)
Az eaton 5E szeria mindenhol kimenos ugy latom eaton oldalan is igy 2 kis cyberpower mellett dontok valszeg, vagy 1 cyberpower es a tevehez egy allo Legrandot arrol is jokat hallottam KEOR-M szeria arra elég lesz amire kell.
Remélem egyetértetek evvel igy evvel a költségvetéssel ez nem rossz döntés
Mégegyszer mindenkinek koszonom szepen a kedvesseget es idejet a segitokeszseget.
-
Patice
nagyúr
CyberPower-ből nekem van egy színuszos példány, meg egy kisebb a VP szériából.
Nyugodt szívvel tudom ajánlani, teszik a dolgukat csendben, normálisan, ahogy kell.
A színuszosban most kell majd akksit cserélnem, mert már hamar lemerül, ha több percig kell tartania az otthoni hálózatomat.
Ezen kívül semmi problémám nem volt velük. -
markussandor
senior tag
így már más a leányzó fekvése, olyat keress, ami alkalmas a 0-24-es működésre
-
kareszkaresz
tag
koszonom szepen az otleteket. rádobok majd egy fogyasztasmerot es megnezem mennyi az annyi bekapcsolasnal is, csak ki kell szedni kabeleket hozza macera
markussandor: azert dobtam be a bluetti féle ötleteket mert be kell ruhaznom ugyis egyre, es ha nem kell kulon UPS-t venni és hordozhatot is akkor az anyagilag nyilvan nem lenne annyira megterhelo ha 2 az 1ben ezert gondolkodtam megkerdem mi errol a velemenyetek.

-
Cs1csó
titán
Nem csak az hogy "újabb" generáció, módosított típusok, pl. VP-ben van LCD kijelző az "UT" verziókban csak állapotjelző LED-ek.
A VP így nem csak újabb de más is. A tiszta szinuszos család "EPFC" (ami a tiszta szinusz mellett is versenyképes áron kapható) pedig még költségesebb móka, de ahogy nézem az 1200-as és az 1600-as még újabb típus, a képeken látszik az eltérés az 1350-es és a 900-ashoz képest.Online ugye otthonra nem való, költségesebb a fogyasztása a folyamatos üzem miatt, drágábbak is és persze hangosak.
A tévét érdemes megnézni mérővel, ami probléma lehet esetleg hogy az áramfelvételi tüskék mekkorák, mert lehet folyamatos 100W-ot eszik a tévé de bekapcsolásnál megrángatja a hálózatot 150W-al. Ezekre is érdemes a méretezésnél figyelni. Add meg a tévé típusát rákeresek de meg is mérheted.
A hangfalat miért szeretnéd rákötni? Annak sem sok értelme van, csak plusz költség mert nagyobb UPS kell.
Az 1000-es CP VP oda is jó lehet vagy a kisebb 700-as vagy az EATON 900-as 5E sorozat, esetleg 1200-as 5E Eaton.
figyelj hogy a csati megfelelő legyen neked a: "schuko" a "jó" az a normál aljzat, a IEC az olyan mint a számítógép tápkábel vége. a "francia" csatlakozó is jó lehet de érdemes ott is megfigyelni mert annál van középen egy "szár" ami a legtöbb csatlakozóba belefér de ha nem olyan valamelyik eszköz lehet gond persze egy hosszabbítót is lehet dugni a UPS-be - ami kompatibilis a francia csatlakozóval - és abba dugni a tévét és a többi eszközt.
ha a tévénél vannak apróságok pl. egy STB vagy router stb. azokat is rá lehet dugni nem jelentős fogyasztás. -
markussandor
senior tag
persze, ha vacak minőségű a cucc, és pont áramszünet van, csepptöltéskor még ezek sem fognak zúgni
-
cinemazealot
addikt
"...nincs benne ventilátor, ergó 0 dB zajt bocsájtanak ki..."
Azért az a 0 dB sem 0 dB igazából, a trafó bugása és a tekercsek coil whine-ja bőven hallható lehet, ha kellően nagy a csend és kellően vacak a UPS alkatrész összetétele.
-
markussandor
senior tag
A válaszidők miatt ne aggódj, ki fogják bírni a tápok. Pláne, hogy az 50 Hz-es váltóáram periódusideje 20 ms, ami alatt kétszer 0 lesz a feszültség :-)
A hangosságról: a legtöbb SOHO UPS passzív, azaz nincs benne ventilátor, ergó 0 dB zajt bocsájtanak ki, a nagyobb teljesítményűekben már van aktív hűtés, ám az is csak indokolt esetben üzemel, azaz áramszünet alatt és töltés közben (csepptöltéskor nem). Nekem aktív van egy szekrényben, aksi csere óta nem zúgott a venti. A számítógépedben hány ventilátor zúg állandóan? Annak a zaja nem zavar, de egy UPS alkalmi zaja már igen?
A "bluetti" típusú hordozható kütyük árfekvése szerintem elég húzós, én biztosan nem azt használnám 0-24-ben otthon. És ott sem "alap" a tiszta szinusz.
-
kareszkaresz
tag
Engedj meg mégegy kerdest. Ahogy beleásom magam egyre inkabb bonyolodik a szitu

Ami online UPS azok folyamatosan hangosak mert....
De azok kozul ami inline szinuszos vagy kvázi szinuszos csak azok csak akkor ha bekapcsol aramkimaradas eseten a UPS? Vagy ez tipusfuggo. Csak mert nem szeretnek belefutni hogy veszek itthonra egy plusz zajforrast
Az oke ha zajong ha be kell kapcsolnia de ennyi. 
A masik kerdesem amit ugy 18ezres hozzaszolas korul felvetett valaki hogy manapsag vannak akksik fossibot bluetti amik ugyan dragak de szinten szinuszos jelet bocsatanak ki azok mennyiben versenytarsai a normal UPS-eknek gondolok itt 2 az 1re hogy jo itthonra de jo kirandulashoz is vagy azt ne vegyuk szét mert pl NAS mar nem kezeli ugy stb...
Ezen eszkozok valaszideje 20ms, a UPSeké kb 4-6 ms.
Mennyi az az idointervallum amig a nas vagy barmi mas elviseli áram nelkul? Gondolom a 6 ms az jo hisz erre talaltak ki a UPS-eket, de a 20ms az mar kikapcsolast eredményezne?Köszönöm a valaszokat nagyon sokat segitettel mar igyis, remelem az olvasoknak is sokat segit.

-
kareszkaresz
tag
Akkor lenyegeben az uj CP-k nyugodt szivvel vasarolhatoak. A CP szériák is ugy latom van már ujabb generacio beloluk dragabban sajnos.
Egy masik kerdes , elgondolkodtam azon hogy van kulonszobában egy 4ktévé + hangfalhoz szinten aramkimaradasok miatt vennek egy kisebb teljesitmenyu UPS-t, (olvastam hogy erdemes gondolni ezekre ) szoval az elozore nem kotnem még rá ezeket is, teve 71w/max.145w hangfal sajnos nem irja a fogyasztasat teljesitmeny elvileg 500w/1000w névleges teljesitmeny amirol tudjuk ugye hogy sosem annyi, most lusta vagyok mérőre kötni oda mit tudnal javasolni amin csak ezek futnának tipus szeria holnap ha rámérek a valodi fogyasztásra hozzá igazitom a teljesitmenyt.
"fontos lenne hogy ha lehet csak akkor hangoskodjon ha épp hasznalatban van ne legyen alapzaj mert sajnos nem eldugva lenne alaksorban
" -
Cs1csó
titán
A CP-nek az "UT" sorozata nem volt túl meggyőző. A VP széria jobb de drágább is.
Az akku méretezése sajnos igaz, egyszerűen ezek NEM arra vannak kitalálva, hogy fél órát órát menjen róla bármi is ami a fókusz:
1. áthidalja a pillanatnyi áramszünetet (jellemzően ebből szokott sok lenni)
2. TARTÓS áramszünet esetén - tehát ami 3-5 percnél tovább tart, jellemzően ekkor már nem is fog visszajönni csak akár órák múlva - legyen idő menteni a munkát és manuálisan leállítani szabályosan, vagy ha nem vagy a gépnél akkor az USB kapcsolaton keresztül a telepített program segítségével ugye leállítsa - szintén szabályosan - a gépet
3. áthidalja a kisebb hálózati zavarokat jellemzően a feszültségingadozásokat ha túl kicsi vagy túl nagy a bejövő áram feszültsége akkor beavatkozik. (papíron 230V a jó de azért az eszközeink nagy része elvan plusz-minusz 5-10%-al akár tartósan is persze nem minden eszköz bírja és nem minden alkatrészt egyformán terhel de ha ennél nagyobb vagy kisebb akkor a UPS beavatkozik és korrigálAki órákat akar még pl. játszani vagy videót vágni egy áramszünet alatt annak nem 20-50k HUF körüli megoldásokban kell gondolkodni, sőt nem is feltétlen UPS a megoldás.
Tehát ennek tükrében nem annyira vészes a CP-k akku kapacitása. De a felülméretezés mindig fontos.
-
kareszkaresz
tag
-
Cs1csó
titán
Melyik hozzászólás? Mindegyik UPS-t érdemes bőven felülméretezni tehát pl. lehet, hogy az átlag fogyasztása a PC-nek mondjuk 100W de játék alatt ez felmehet mondjuk 250W-ig akkor érdemes ehhez az értékhez még egy + 30-40%-ot hozzáadni, és 350-400W tartási képességben gondolkodni.
Egyszerűen nem szabad kicentizni. Emiatt sokan csalódhatnak. Plusz a kicentizés mellett még az is nehezítheti a helyzetet ha az akkuk elfáradtak. Egyszerűen 3-5 év eltelte után már bőven csere érett lehet egy akku. -
kareszkaresz
tag
2020-as hozzaszolas. ezek az uj modelleknél fennállnak még amelyiknel mar 12v 9Ah az akksik?
"kivéve amit pár user írt itt hogy a CyberPower-ben vélhetően gyenge az akku és amint elmegy az áram pár másodperc múlva le is kapcsol a UPS mivel túlméri a terhelést az akkuban meg alul méri a kapacitást és ugye ha USB-vel gépre van kötve a szoftver küldi neki a parancsot miközben szimplán csak félre méri az adatokat és még bőven nem kellene leállnia" -
kareszkaresz
tag
Nekunk régen csak APC-k voltak nem mondom hogy a legjobbak voltak de megbizhatosag minoseg es tamogatas tekinteteben igen. Sajnalom hogy ez már a múltté.
Cyberpowernel latom cserelhetoek az akksik de nem latom hogy ez melyik magyar boltban valosulhatna meg rakeresve az akkumlatoraikra RBP... csak kulfoldi boltokat dob ki.
Ezeket alkalmadtan ha majd szukseg lesz ra hol cserelhetoek?
Ugy latom mind 12v 9a amiket en neztem ki. Ez visszaolvasva a hozzaszolasokat csak jot jelent. -
Cs1csó
titán
Megjegyzem még, hogy rákerestem az APC-re ami meglepett, hogy elég kevés a "USB kommunikációra" képes változat, ahogy látom ezen is spóroltak.
-
kareszkaresz
tag
Hákásan köszönöm a gyors valaszt.
Akkor ez a cyberpower lesz megnéztem őket is és nagyon szimpatikusak ráadásul támogatják a synology NASokat is. Kicsit fölé lövök a teljesitménnyel ki tudja mit kötök még rá de ha pár percet kibír nekem az is elég .
Nagyon szépen köszönöm örülök hogy rátalaltam erre a forumra es nem vettem meg végül az APC ups-eket elsőre amit gondoltam, nosztalgia uzemmodbol nekem az lett volna az elso otletem.
Sok év eltelt azóta úgy tűnik. -
Cs1csó
titán
Passz, ez egy újabb széria (5E)
Esetleg kicsit drágábban a CP-nek van egy jó szériája a "VP" azt is megpróbálhatod, támogatással ott sem lesz gond, jó a szoftvere:
CyberPower UPS VP700E LCD 700VA 43k HUFCyberPower VP1000ELCD 49k HUF-tól
Mint látod drágább az Eaton hasonló tudású, teljesítményű eszközeinél.
Az külön jó, hogy markussandor-nak eszébe jutott, hogy kiemelje, a kávéfőző lehet nem szereti a kvázi szinuszt.
A tiszta szinuszos eszközök jóval drágábbak úgy 50%-al drágábbak általában. -
kareszkaresz
tag
Szia!
Eaton-rol azt olvastam borzaszto hangosak nehezen toltenek fel es a hangjuk felér egy helikopter leszállóval. Ez mennyiben igaz ? Nekem eleg fontos lenne hogy amennyire lehet ne legyen nagyon hangos neztem a gyari adatokat 30-40 dB kornyeken alakulnak , nekem mar picit ez is hangos de gondolom amig stand by-ban vannak addig nincs hangjuk csak ha beuzemel aramkimaradas eseten?
-
kareszkaresz
tag
Köszönöm szépen a gyors valaszt

A NAS on van a hangsuly de mivel egy áramkörön van a hangfallal a routerrel most ezt hosszu elmagyarazni a lenyeg hogy ne menjen el se a nas se a router de mint fogyaszto van még rajta 1-2 dolog rákötve. Természetesen nem izgat a kavefozo de az is rajta lóg ezen az áramkörön
Akkor sajnos APC kilőve? Ezt szomoruan hallom. Régen nagyon jo márkának minősűlt. A fenébe.
NJoy nem kompatibilis synology listán nagyon jol neznek ki de akkor az is kilőve. -
antatom
tag
Sziasztok! A szünetmentesem vele vásárolt első akkuja 5 év után megadta magát. Yuasa NPW 45-12 volt benne. Jól gondolom e , hogy olcsóbban , mint ez ,jobb minőséget kapnék? DataSafe 12HX35 9Ah -ről lenne szó. Köszi
-
markussandor
senior tag
A kávéfőzőt nem kösd rá, egyrészt túl fogja terhelni, másrészt a szivattyú nem fogja szeretni a négyszögjelet. A hangfalat is felesleges.
A Synology NAS támogatja az Eaton kicsi szünetmentesét (teszteltem).
-
Cs1csó
titán
Szia, először is +1 cinemazealot
A kávéfőzőt és a hangfalat is engedd el, a NAS az "gyári" ? (Synologi, Zyxel stb.?)
Mert azok alig fogyasztanak
Egy 600VA-es is eleg. Az APC-vel az a gond hogy ami nagyon jó sorozata (smart család) az piszok drága, még a tudásához mérten is, az olcsóbb "easy" vagy "back-ups" sorozatnál hasonló tudású van olcsóbb, gyengébb minősége miatt panasz is volt rá.Ezek szoftveresen együtt tudnak majd működnina NAS-al, USB-kommunikációval.
Az nJoy megosztó, de jellemzően adnak 2 év garit, és nemrég azt írta valaki, hogy jó a szoftvere, de ennek a kompatibilitáaával nem vagyok biztos.
Tehetsz vele egy próbát: vásárold úgy, hogy élni tudj az elállás jogával és ha nem válik be visszaküldöd.
Ahogy nézem 600VA-es már 20k huf körül is kapható, arra figyelj, hogy "USB-s kommunikációra képes modellt válassz.
-
cinemazealot
addikt
Oké, hogy vannak, akiknek létfontosságú a reggeli kávé, de kávéfőzőt szünetmentesíteni?!
Nézted már az adatlapját, hogy hány wattot kajál egy olyan?Szünetmentesíteni általában azt szokás, aminek akkor is muszáj működnie, amikor elmegy az áram. Ilyenek pl. az informatikai (munka)eszközök. És bár nem tudom, mivel foglalkozol, de a hangfal és a kávéfőző pont nem ez a kategória.
Sokkal olcsóbban is kijössz egy kisebb teljesítményű UPS-szel akár hosszabb áthidalási idővel, ha a lényegre fókuszálsz. -
kareszkaresz
tag
Sziasztok!
A tanacsotokat szeretnem kérni synology NAShoz router mellé hangfal kavefozo ilyesmi lenne rákötve általában 1-2 percig kellene birjon ezt néztem ki ami kompatibilis a NASommal.
APC Back UPS 1600VA 230V AVR IEC (BX1600MI-GR)
Sokan fikazzak APC-t ajanlotta valaki Eatont, nem is ismerem nem tudom kompatibilis e a nasommal azt gondoltam tudom mit akarok de a hozzászólásoknak koszonhetoen kisse zűr a zavar most milyet is kéne vennem.
Köszönöm ha esetleg tudtok ebben tanácsot adni.
Valaki irta NJoy-t azokra mernek adni 3 év garanciat is jol is neznek ki, nem tudom.
-
kareszkaresz
tag
Sziasztok!
A tanacsotokat szeretnem kérni synology NAShoz router mellé hangfal kavefozo ilyesmi lenne rákötve általában 1-2 percig kellene birjon ezt néztem ki ami kompatibilis a NASommal.
APC Back UPS 1600VA 230V AVR IEC (BX1600MI-GR)
Sokan fikazzak APC-t ajanlotta valaki Eatont, nem is ismerem nem tudom kompatibilis e a nasommal azt gondoltam tudom mit akarok de a hozzászólásoknak koszonhetoen kisse zűr a zavar most milyet is kéne vennem.
Köszönöm ha esetleg tudtok ebben tanácsot adni. -
bexinho23
őstag
-
Cs1csó
titán
Szia, a hangcuccot (ha már a spórolás fontos) inkább nem kötném rá, ezzel kisebb UPS is elég lesz.
Pl. Eaton 5E900UD 900VA 35,5k HUFAkár mindkettő is elviszi még a hangcuccot, ez utóbbi kicsit erősebb 550W tartásra képes a máaik csak, 480W-ot
CyberPower VP1000ELCD 50,3k HUF -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Édesapámnak szeretnék venni egy UPS-t, mert a lakóhelyén elég gyakori az utóbbi időben az áramkimaradás.
Ami rá lenne kötve:
- Telekom modem-router
- Set top box
- LG Oled C1 (70-180W)
- Logitech Z623 2.1-es hangfalszett (kb 200W)Nekem van otthon egy Cyberpower CP1500EPFCLCD 900W-om, amivel tökéletesen meg vagyok elégedve. Egy Denon erősítő, PS konzol, NAS, Oled TV és egy router van rácsatlakoztatva. Viszont édesapám nem szívesen adna ki 100ezer+ összeget.
Kérhetnék javaslatot tőletek, ami az ő igényeinek megfelelne és árban is elfogadható lenne? Előre is köszönöm.
-
Rick4
félisten
A kalibrálással volt gond, nem is akarta 70%- nál jobban feltölteni az aksikat. Itt tanyázott 3 óra hosszáig, Illetve a 2x4-es sting csak 51V- ig ment fel, nem akarta tovább a töltést sem ( kimenő és bemenő ágon is van okosmérő, tudom mennyi alapjáraton a fogyija, és mennyi, ha tölti vissza) de minden mindegy alapon nyomtam neki egy öntesztet, na akkor nekifogott tölteni, és már újra 100%-on van a pakk 55V-os feszültséget jelez, és kívülről az anderson is annyit mérek.
Holnap újra tesztelem, mit tud.
-
laed
senior tag
-
Rick4
félisten
Kösaszönöm az infókat, akkor inkább beszerzek egy direktben ide való kábelt.
-
Dr.FantastiK
őstag
Arra figyelj hogy nem akarmilyen Serial ( soros ) kabel jo ! ide.
van APC -hez valo direkt ,, 940 a neve ,, nekem volt '' gyari '' mert kaptam hozza' mikor vettem a SUA2200i -at.
itt van a lenyeg >
lehet modositani is egy sima soros kabelt ha nincs meg a gyari : https://networkupstools.org/protocols/apcsmart.html
.
a Lan kartyat nyugodtan hagyd benne, csak a Lan kabelt huzd ki mig kalibralod ! -
Rick4
félisten
Van valahol soros portos kábelem, viszont van benne egy lan kártya és az előző kalibrációt ott csináltam meg év elején.Azt is hagyjam?
-
Dr.FantastiK
őstag
na ezaz : https://www.youtube.com/watch?v=byoJ_7oV7sk
fontos hogy csak Serial Port hasznalhato ! ! .. maskepp nem latja a program az UPS -t.
es a
PowerChute Business Edition altal-i kalibraciot keruld el messzire ezentul ! .. ez egy szarrt se er , viszont komplett osszezavarja az UPS -t. -
Dr.FantastiK
őstag
-
Rick4
félisten
Van egy kis baj, hátha más átlátja, mi ez.
december 21-én volt egy éve, hogy a bestmarktnál vettem 8 db reddot 9Ah-s aksit, 29-én élrtem haza, így csak akkor lett összepakolva, egy apc sua3000rmxli-be kerültek. Méricskéltem, teszteltem, töltöttem, kalibráltam, minden oké volt, de mivel ez egy vészmegoldás, valójában sose kellett a végletekig kihasználni, volt pár áramszünet, illetve 2-3 havonta lemerítettem belőle 10-20%-okat, hogy kondiban maradjon.
Tegnap jubiláltunk, ezért g9ondoltam elindítok egy újra merítést, ment is szépen minden, 360W körüli terheléssel merítettem, azt írja kb van 90 perc, de picivel gyorsabban merített, kb 1 perc/ 1%. ezzel számoltam olyan 70 perc körül.
40 percnél, mikor még jó 60% körül kellett lennie az elvi adatok szerint, egyszercsak elsötétült minden, sehova tovább, szünetmentes sípol, ventije megy, és ennyi.
Mi a fakk...Odamegyek, kikapcs, akksipakk kihúz, multiméterrel végigmértem őket terheletlenül, és részben lemerülve, 12.88-12.89 kötött voltak, egy volt 12.82V. Mivel másnak nem volt értelme félig merült állapotban, visszatettem, és ma délig töltöttem, ami elvileg magától kellett volna megtörténjen, de furcsa végeredmény lett, el akartam indítnai egy kalibrálást, 100%-ról indultam, rádugrtam egy hajszárítót, ami konstans 350W-ot fogyaszt, és rányomtam a kalibrálásra. Természetesen nem sikerült, pikkpakk beesett 3%-ra az akku%, és le is állt a kalibrálás.
Újra visszadugftam mindent, töltse fel szépen, és utána megterhelem egyesével az aksikat egy 50W-os 12V-os izzóval, aztán látom, melyik esik be hamar.
Visoznt ez a szünetmentes nálam mindig 80W-ot kajált, érdekes módon most csak 50W-ot erszik, mint ha nem menne a töltés, holott a % ha lassabban is, de megy fel, azaz tölti.Ha vágja valaki ezeknek a lelkivilágát, mi lehet?

Van agm-hez zseléshez is jó töltőm, kettő is, rá tudom dugni egyesével őket, van pulzustöltés is, nade az alap kérdés, mi történt? Elhasználódott valamelyik (vagy több) akku?
-
Cs1csó
titán

Amit te használsz az is "SMART" még jó hogy jó!
-
Pitterix
őstag
No, ma bevittem Veszprémbe, a bevizsgálás 7000Ft. A srác kelletlenül kezdte el nézni, mert szegény táp, azért kicsit megviselt. Ugye kazán mellett volt ahol éri por rendesen.
Elkezdte keresni az alkatrészeket, azt mondta, ehhez már nincs, s a legolcsóbb akármi hozzá 50k. Erre a másik gyerek ott azt mondja, dehogyis, ezekben csak ezt-azt kell kicserélni, az meg potom összeg, elküldik a technikusnak, aztán majd mond róla véleményt.
Benn is azt mondták, hogy min200k-s kategória.
Azért így belegondolva, mikor vettem, kerestem 130k-t, s fizettem érte(megtaláltam a pontos összeget) 30950Ft-ot.
Magyon bízom benn, hogy javítható. -
Dr.FantastiK
őstag
Azert hoztam fel az APC -t, mert hosszu idon keresztul az volt a legjobb, a minoseg csucsa !
nekem , tobbek kozt, egy APC Smart-UPS SUA2200i is van ami 2009 ota szolgal, es a mai napig hibamentes.
Belol olyan alkatreszek vannak benne amik manapsag mar sehol !! Oriasi trafok es kondik, stb.
OROK eletre tart.
-
az NJOY Windows-os rendszerre telepíthető szoftvere szerintem hibatlan, minden infot jelez pontosan es megbizhato, de csak virtualis kornyezetbe hasznalom ugy hogy nagyritkan ra'nezek. -
D1L1ZS
őstag
-
Cs1csó
titán
Üdv, az APC hogy jön ide? Direkt nem említettem és a "SMART" sorozatán kívül nem is szoktam ajánlani mert a visszajelzések alapján nem jók, a papíron hasonló tudásúaknál pedig jóval drágább.
Az nJoy-t azért is nem utasítottam el élből, mert az utóbbi időben itt dícsértek. Plusz azt is kiemeltem, hogy (másokkal ellentétben) két év garanciát ad, és ezt nem írtam, de aki már garanciázzatott azt írta, hogy korrekt és gyors volt.
Amit az olcsóbb UPS-eknél jobbnak tartok az a CyberPower "VP" szériája és az Eaton újabb "5E" szériája.
Azt tartom, hogy az nJoy olcsóbb UPS-ei pariban vannak a többi ismert/bevált olcsóbb UPS-el mint az említett Kstar, SPS, Gembird, Legrand.A Kstar-al a bajom, hogy (ha még ez áll) a szoftvere nem túl acélos, régi elavult.
Ha már itt tartunk, az nJoy pl. Windows-os rendszerre telepíthető szoftvere milyen?
-
Dr.FantastiK
őstag
-
Cs1csó
titán
-
Morgoth87
csendes tag
Köszönöm
Nem mértem, a specifikációkból indultam ki:
tétlen Max
imac 71 262
router 3,6 9
monitor 38 38
Ont 4 6
nas 4,5 15
Összes 121,1 330Nem játszom, nem vágok videót stb, ezért gondoltam, hogy 250W fölé nem megy
Az nJoy márkáról mi a vélemény? Jó az áruk ahhoz képest, hogy mit írnak a leírásában.
Ezeket néztem:
szinuszos:
kvázi: -
Qtya72
aktív tag
-
Cs1csó
titán
Már egy 1000VA-es is elég lehet de jobb a békesség inkább egy 1200VA-es ezek kb. 40k HUF-tól kezdődnek, de ez már egy kicsit jobb:
Eaton 5E1200UD 1200VA 61,5k HUF-tól -
Qtya72
aktív tag
-
jovás
senior tag
-
Pitterix
őstag
-
Cs1csó
titán
Szia, a fogyaztást kellene pontosan tudni, az az "imac" mennyit fogyaszt, ha jól tudom ez valami monitorba épített megoldás.
Ez a 250W hogy jött ki? konnektoros fogyaztásmérővel?Nagyjából milyen költségkeretben gondolkodsz?
Kapásból azt mondanám, hogy egy 1000-1200VA már elég lehet.
Mindegyik UPS-ben cserélhető az akku.
Nyilván, egy minőségibb modell tovább bírhatja. De a túlságosan felülméretezés se nem hasznos se nem gazdaságos.
A valós "max" fogyasztás +30-40%-ra érdemes belőni, ennyi felülméretezés még belefér.
Nem feltétlen szükséges "szinusz" sokszor elegendő a kvázi szinusz is persze abból is érdemes valami minőségibbet venni.
Pl.:CyberPower VP1200ELCD 1200VA 78k HUF-tól
Eaton 5E1200UD 1200VA 61,5kHUF-tólTiszta szinusz esetén:
CyberPower CP1350EPFCLCD 1350VA 120k HUF-tól.
-
Cs1csó
titán
-
Pitterix
őstag
-
Cs1csó
titán
Ahogy jovás írta ez egy kínai cucc valami átcímkézett Kstar, SPS
Ránézésre ez a PannonPower ennek a Kstar-nak felel meg."megbízható" tudja amit ráírtak, kis ráhagyással. 20k környékén megvehető. Milliós PC-t nem ilyennel védenék be.
-
Cs1csó
titán
-
Morgoth87
csendes tag
Sziasztok
UPS-t szeretnék otthonra, de nagyon nem tudom melyiket válasszam, minél többet olvasok annál jobban összezavarodok.
27" iMac, 27" led monitor, DIGI ont, asus router, d224 nas
Kb max 200-250W
Inkább csak a készülékek védelme lenne a fő szempont.
Kérdés:
szimulált vagy valódi szinuszos?
Mekkora legyen? Inkább nagyobb 1800-2000VA, vagy ez tök fölösleges?
Minden UPS-ben lehet akksit cserélni ha később tönkremegy, vagy csak bizonyos típusokban?
Egy drágább nagyobb teljesítményű modell esetleg hosszabb élettartammal is bír?
Köszi -
Pitterix
őstag
-
jovás
senior tag
-
Qtya72
aktív tag
-
jovás
senior tag
-
Qtya72
aktív tag
Sziasztok!
Szünetmentes tápegységet keresek 25-30000 Ft környékén ami kibirja az 1-2 mp-s áramszüneteket az alábbi konfighoz:,ASUS Prime X470-Pro, R7 5700X, Alpenföhn Brocken 3, Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16,Sapphire Nitro+ RX 7800 XT, Samsung 850 Evo 250GB, Samsung 860 Evo 500GB, WDC WD10EZEX, FSP Hydro GE 650W, Dell S3222DGM.
A konnektorba dugott fogyasztásmérő játék alatt max 450W fogyasztást mutatot.
Segítségetek előre is köszönöm!Boldog Karácsonyt!
-
5leteseN
őstag
Probléma áthidaló 5letletem volt bő10+ éve: az akkori "durvább" elektronikáknál "elkövettem" azt a merészet, hogy a 12V/6Ah-aksik(2 db) helyett először próbára, majd ideiglenesen, majd "úgy-maradt" státusszal külsőként egy 25Ah autóaksival támasztottam meg a vészvilágítás alá egy szünetmentest. 4-5 évig még találkoztam az "Így-marad" ismerőssel, nem kiabált rám(csak sejtelmesen hozta a söröket).
A mostani(már speckóbb áramkörös) UPS-eknél az ólmos aksikkal mennyire kockázatos egy ilyen kicsit túlméretes (30-100%-os) "upgrade"?
...van két jó(pusztán az időtartam-vég, +biztonság-kedvévért lecserélt) autó-aksi a garázsban a 10€-s, 1500-as használ-de jó UPS-nek szánva.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Becslés lehetséges: Feltöltve mennyi +időt ad vajon kb. 300w teljesítmény kivétele esetén(3 aksis, kap még egyet: 3x12V/25Ah lesz)?
-
hódmaci
senior tag
-
Pitterix
őstag
-
laed
senior tag
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
-
Pitterix
őstag
-
Jorus
nagyúr
-
Pitterix
őstag
Nos, folyamatosan sípolt, nem úgy, mikor jelez, hogy nincs áram. A 2 db akku felpuffadva, szétnyílva, kifolyva tobzódott benn. Úgy kellett kifeszegetnem őket.
Próbáltam bekapcsolni után akku nélkül, de nem tudtam, az első próbánál a minden led villogás, majd az a sípolás és néma csend.
Sajnálom, mert tényleg simán ment róla 3 órát is akár a szivattyú. -
Cs1csó
titán
Szia, persze: inverter + 1-2 db akku, pl. SPS SOHO 300 (vagy 600, de elég a kisebb)
Akku: 18Ah-ás már van 20k HUF-tól.Egy ekkora kb. már elég lehet. Ha írsz emailt a boltnak ahonnan az akkut vennéd leírva hogy milyen inverterre kötnéd és milyen eszközt szeretnél és meddig tartani segíteni fognak a kalkulációban.
De legalább 70k HUF-al számolni kell.
-
Cs1csó
titán
-
hódmaci
senior tag
-
Pitterix
őstag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy APC Smart-UPS 1400 (SU1400INET) szinuszos szünetmentes tápegység et keringető szivattyúra. Előtte egy ugyanilyen 1000-res volt rákötve 13 évig, de tegnap megadta magát.
Az a kérdésem, hogy ebbe bele lehet e rakni két db 12V 12Ah akkut?
Vagy mindenképpen nagyobbat kell beletenni?
Az 1000-res két ilyen akkuval működött, s bírt 2 órát áram nélkül.
Köszi! -
5leteseN
őstag
-
Csorbi
addikt
-
5leteseN
őstag
Üdv Mindenkinek!
Egy Riello SDH 1500-at csomóznék az általában 3-400W-ott fogyasztó "vas" elé.
Hol-hogyan tudják ezt "megbeszélni" a Windows 11 Pro alatt?

Az Összefoglaló utáni kérdés: ez a Riello "rendes" szinuszos, vagy "fake"?
-
BB9000
senior tag
Okosórát nem dugtál be hosszabbítóba, az tuti. A hosszabbítóba egy töltőfejet dugtál, abba egy töltőkábelt, és a kábel végén elhelyezkedő mágneses részben lévő tekercsek indukcióval töltötték a Watch 6-ot.
Nem írtad, hogy milyen töltőfejet használtál, pedig annak minőségétől függ a sérülés valószínűsége. A töltőfejek rendkívül sokfélék, különböző minőségűek, de abban közösek, hogy mindegyikben van védelem a hálózati zavarok kiszűrésére. A jobb töltőfejekben jobb a védelem, míg a gagyi töltőfejekben általában gyenge a védelem.
Maga a töltőkábel is rendelkezik védelemmel, ami az órát védi.
Hálózati zavartól az óra sérülésének esélye minimális, de töltőfej meghibásodása előfordulhat. Minőségi töltőfej használata esetén hálózati zavar nem jut át a töltött készülékbe. A Samsung töltőfejei minőségiek. -
cinemazealot
addikt
-
Atiss199
csendes tag
Sziasztok.
Most vettem egy Samsung Galaxy Watch 6 Classic okosórát amit bedugtam a munkahelyemen tölteni, egy olyan hosszabbítóba ami egy szünetmentesbe megy, a szünetmentes pedig a falba. Viszont ebbe a hosszabbítóba van dugva egy gép és a számítogép is, miközben töltöttem az okosórám, a gépet bekapcsoltam és a kapcsoló sercegő, pattogó hangot adott ki, gyorsan le is kapcsoltam, majd később már be sem kapcsolt (gondolom a gépnek is van reléje és lenyomta magát). Kérdésem hogy kaphatott ettől valamit az okosórám amit épp töltöttem ugyanabba a hosszabbítóba bedugva? Látszatra működik, csak zavar hogy pont akkor töltöttem. Köszönöm -
frpeter
Topikgazda
-
Locutus
veterán
-
frpeter
Topikgazda
-
up
senior tag
-
Jorus
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
24500 - 24401
26163 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Formula-1
- Mobil flották
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Spórolós topik
- GL.iNet OFF topik
- Napelem
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Eladó Xiaomi Poco F3 dual 6/128GB / 12 hónap jótállás
- HP 200W töltők (19.5V x 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
cegesen veszem nem tudom kiprobalni sajnos h jo e.

Sokkal olcsóbban is kijössz egy kisebb teljesítményű UPS-szel akár hosszabb áthidalási idővel, ha a lényegre fókuszálsz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
!