Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Petya_
őstag
Tudja valaki, hogy mikorra várható a Prog I. ZH. eredménye? Nektek hogy sikerült?
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
ALI_G
veterán
kalap vacak lett ez a ZH, a feladatot is alig értettem, vagy inkább nem is értettem remélem a fele pont meglesz. Az 1. az még könnyű volt, ahhoz elég volt a tavalyi tudás, semmi OO nem volt benne, de a többi már keményebb dió volt. Én D csop. voltam és tömbökkel kellett xarakodni, de pf....
-
_Petya_
őstag
Tudom, a D volt a legnehezebb, láttam a feladatokat, barátnőm mellettem ült, ő írta a D-t, én az E-t, ami nagyon könnyű volt, 40 perc alatt megírtam, remélem jó is lett... Amúgy mások szerint is a D volt a legnehezebb, én pl azt se értettem mi a feladat...
PetyaFontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
Protezis
őstag
http://www.jate.hu/?hid=132&PHPSESSID=9b601ab7517f3f21dd854f539df0649a
-
Protezis
őstag
válasz Protezis #206 üzenetére
Jaj! Elb@sztam. Bocs.
Bővebben: link
I-t íram L helyett -
Protezis
őstag
Pontosan
Gondolom a projekt költségei miatt kell szüneteltetni a fejlesztést.
Szegények. Pedig biztos éjt nappallá téve az órarenden dolgoztak
Sebaj. Jövőre 200 műszaki informatikust vesznek majd fel, és majd futja a fejkvótából
Láttátok már az ETR Klubos egyetemi pólót? Én múlt héten láttam először, nagyon király! -
Newlocal
aktív tag
Gyertek partyzni ma a JATE Klubba. Én megyek!
''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''
-
ALI_G
veterán
válasz Newlocal #210 üzenetére
hüpp, erről lecsúsztam
_Petya_ : D-t íratm, nem értettem a feladatot amint írtam, éééééééés 25/35 pont lett. Ahhoz képest kafa. A gyak tanár is megjegyezte hogy a D meg még vmelyik genny volt. Jaa, és az 1. feladatra odaírta még nekem hogy találó megoldás (vagy vmi hasonló). Nagyjából megvagyok vele elégedve, de remélem a next ZH-t, vagy legalább is a kérdést érteni fogom.
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
25 pont az jó, nekem 34 lett, de csak mert rohast mázlista vagyok. Csak barátnőmet sajnálom, ő kapta a legnehezebbet, pedig nagyon sokat tanultunk együtt, segítettem neki, de nem nagyon értette a dolgot, de azért szerintem az enyémet simán megírta volna, én is valószínűleg megcsináltam volna a D-t, de biztos nem 34-re. Mindegy, kötprog leadva, köv. ZH-n talán szerzek 1 pontot, és akkor mehetek vizsgázni!
PetyaFontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
Arhquis
aktív tag
Hi all!
Kéne olcsoért tannenbaum számítógéphálózatok könyv, vagy fénymásolat.
És még jo lenne valami igazán jó, ha lehet magyar JAVA tutorial! -
ALI_G
veterán
Ma megy vki JATE-ba? lesz vmi érdekes?
-
Shalala
senior tag
Hello!
Foglalkozott ma valaki az Operaciokutatas esszevel?
Nekunk tegnap szolt a tanar
Az essze reszben mit kell irni? Mert 3 feladatot kell megoldani es azt 15? oldalban leirni.
A programrol meg nem mondott semmit, arrol tudtok valamit?
Udv
[Szerkesztve] -
Newlocal
aktív tag
Szerdán SZOTE Klubban TTK Buleee. Tessék mindenkinek elmenni!
''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''
-
_Petya_
őstag
Oprendszerek: kinél vagy gyakon?
Itt: Bővebben: link nekem is segítettek, neked is biztosan fognak.
mod: nem te írtad a Java-s szám->szöveg konvertert? És nem veled együtt mutattam be Geránál?
Petya
[Szerkesztve]Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
ALI_G
veterán
fuh, hétfőre nekem is kell (többek közt) kötprogot írni Oprendszerekből. Bővebben: link (- csak erős idegzetűeknek )
-
_Petya_
őstag
Én nem Ruskónál vagyok, de ettől függetlenül megcsináltam, szóval ha nem akarod, hogy segítsek, akkor nem küldesz nekem egy mailt
Már csak a keresés című rész nem működik, a linuxos topicban meg is kérdeztem, remélem válaszolnak.
-
Shalala
senior tag
Hello Petya!
En irtam javabol a szam->szoveg konvertert, de meg nem mutattam be. En Labadi Matenal vagyok.
Nekem ez a kotprog oprendszerekbol:
Bővebben: link
Irja valaki ugyanezt? -
Shalala
senior tag
Lenne egy olyan kerdesem, hogy en bash-ben irom a kotprogit.
milyen parancsal tudok egy bizonyos oszlopot vizsgalni egy szovegbol?
pl ls -l outputjabol az 5. oszlopot kellene megvizsgalnom.
Ez hogy lehetseges? -
_Petya_
őstag
Néhány példa, ami segíthet:
Írassuk ki azokat a könyvtárakat amelyek láncszama > 4.ls -l | awk '$0 ~ /^d/ && $2 > 4'
Ha csak a könyvtár nevét szeretnénkls -l | awk '$0 ~ /^d/ && $2 > 4 {print $NF}'
Írassuk ki az aktualis időt úgy, hogy az óra után álljon, hogy ''ora'' a perc utan hogy ''perc''. Pl: 11 ora 13 perc.date | awk '{print $4}' |
awk 'BEGIN {FS='':''} {print $1, ''ora'', $2, ''perc''}'
Számoltassuk össze, hogy az alkönyvtárak láncszáma összesen mennyi.ls -l |
awk '$0 ~ /^d/ { d+=$2; n++}
END { print ''alkonyvtarak szama: '', n
print ''lancszam osszesen: '', d}'
-
Shalala
senior tag
Koszi!
Probalkozom vele, de valahogy nem jon ossze.
Nincs veletlenul aki ugyanezt a kotprogramot irja?
Bővebben: link -
ALI_G
veterán
Vki megtudja nekem mondani, hogy a TIK-ben hogy a vérvörösbe tudok linux-ba bejelentkezni????
-
_Petya_
őstag
Mail ment.
Tudtommal a TIK-es gépeken csak XP van, és általában az egységsugarú bölcsészlányok chatelnek(!) rajtuk... (én egyszer léptem be egy gépre, 5 sec alatt leszedte a 85 megás Eclipse Java fejlesztőt. Szóval a sebességre nincs panasz..)
-
Arhquis
aktív tag
DC-hubokról letiltás, a napi 5 giga korlátot 1 gigára redukálták le.
Mindezt azért mert lefoglalták a matrix hubot, és a köcsög index.hu, meg a többi bulvárkacsa napilap ezt olyan veszélyesnek és tragikusnak állította be.
Csessze meg minden hülye ember.
És bekaksiztak egyetem bácsiék, oszt most meg vagyunk szabdalva.
Így most semmi nem az igazi. És még lassultunk is.
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
Kinek milyen lett a dimat2 ZH-ja?
Nekem elég sz@r lett
Volt egy ítéletkalkulusos feladat, egy relációnak vagy mindek kellett meghatározni a tranzitív lezártját, és felrajzolni ennek és a w(a) (omega a) uniójának Hasse diagrammját.
Aztán egy a elem által generált C (10,10) ciklikus félcsoportban egy egyenletet kellett megoldani.
Végül valami relációnak az osztályozásának kellett felírni a valamilyét, és hogy ez valami kongruencia legyen, vagy mi a szösz
Remélem sokat segítettem -
ALI_G
veterán
Én is Labádinál vagyok, és ma van a kötprog leadás határidő, a cuccom félig van kész (mátrix műveletek).
Petya: e-mailed megkaptam, thx! Az OPrendszerek progot leadtam, és valszeg elfogadja, mert csak 1 menüt nem tudtam megírni, meg egy amiben segítettek, kicsit hasonlítani fog haveréra de majd mondok neki vmit
Dimat 2 ZH, pf, konvergál a 0-hoz, Protezissel egyetemben. Na jó, olyan 10-15 pontosra tippeltük mind2 a ZH-nkat, de akkor is pót ZH lesz belőle, mert Waldhausernél vagyunk és a kis ZH-k nehezek voltak. Más meg 7-8 pontot szerzett már. Nálunk az átlag két kis ZH után 2,3 pont talán. Asszem ez mutatja a szintet
mod: én is azt a csoportot írtam, meg Protko is, elég gáz volt szvsz, az 1. 2. feladathoz írtam vmit, talán a 2. jó lesz, de ki tudja. A csoportomban 10 perc után 3 gyerek úgy döntött, hogy nem szenvednek tovább, majd 5 percre rá még 2 kiment
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
Megvan a dimat2 eredmény, és pont 20 pont
Elég érdekesek az eredmények... bár hallottam, hogy más gyakorlatvezetőnél nagyságrendekkel könyebb feladatok voltak. Lefogó ponthalmaz, meg maximális párosítás
Szóval lessetek rá: Bővebben: link -
ALI_G
veterán
válasz Protezis #241 üzenetére
Szépen szét van esve az oldal firefox-szal, lehet IE-re van tervezve
LOL, nekem meg 0 pontos lett az oldal szerint, amit marhára nem hiszek el...5 generációt vissza szidom T Waldhauser családját, amiért ilyen mocsok példákat adott. Kis ZH-k is sokkal nehezebbek voltak mint másnál, ha meg megbukok én leszek a hülye gyerek, köszönöm W. T. elmehet a sunyiba
[Szerkesztve] -
maszat
senior tag
válasz Protezis #241 üzenetére
Mekkor ember ez a twaldha, 105-ből mindössze csak 17-et engedett vizsgázni
Ennek fényében érdekes lesz majd a javító ZH. Vagy csak úgy jókedvéből keménykedett?
Még jó, hogy nem nála voltam, hanem a Czédli profnál. Bár ő furcsán magyaráz, de legalább rendes volt: 25-ből 15 ember mehet vizsgázni, köztük én is -
Protezis
őstag
Holnap prog1 nagyZH javaból, nagyZH oprendszerekből, és az elmaradhatatlan kisZH kalkulusból. 9-14-ig ZH-zok egyfolytában
Na, ki irigyel? -
pampika
őstag
F*ck yess...11 pont nagyzh,14 pötty összesen.Imádunk W.T.
Az csak egy dolog,hogy pótzh...de az,hogy ennyi embernek lett ilyen ratyi..az mutat valamit!
Sztem is nehezek voltak a zh-k és a csoportok között is elég nagy eltérések voltak.
Meg lehet,hogy szerencsésebb lett volna,hogy ha van mondjuk 8-10 kisebb feladat.Mert 4 nagy feladat (x 10 pont) elég durva.Mert ha nem megy,akkor bukó az egész.Meg ha egyszer kérdez valamit (mondjuk lefogó ponthalmazt),akkor bejelölöm,hogy mely pontokra gondoltam,esetleg kommentelek 1-2 sort,hogy miért pont azt jelöltem be és kész.De mi a frászt lehet ezen kívül még írni,hogy egyenrangú legyen egy azonosan 10 pontos,kifejtős számolós kérdéssel?? -
_Petya_
őstag
Mit szóltok a mai prog1 ZH-hoz? Szerintem marha egyszerű volt, A csoportot írtam. Ti?
-
Shalala
senior tag
Szerintem se volt nehez a prog zh en a C csoportban voltam.
Dimat zh nalunk nagyon ''egyszeru'' volt kb 10 perc alatt megirtam, mondjuk azert annyira nem lett jo, de titeket olvasva nekunk lenyegesen konnyebb volt 29 pontos lett.
mar van 37 pontom akkor vizsgan mar csak 13-at kell szerezni ugye?
Oprendszer kotprogibol senki se irja azt ami rodek oldalan van?
Elegge el vagyok benne akadva es csutortokig le kell adnom -
Protezis
őstag
Hát szerintem annyira nem volt könnyű a C csoport. Tmböt kellett létrehozni, mindegyik eleme egy-egy láncolt lista. Bár szerencsére ott volt nálam a gyakon vett forráskód kinyomtatva, de azért így se volt annyira egyszerű. Volt még konzólról olvasás benne, meg StringTokenizer. És amikor azt hittem, kész vagyok, megláttam, hogy vabn példa is. Na azt mire felfogtam.... de azt hiszem sikerült. Végülis 0 pont csak meglesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest