Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyasima
őstag
válasz ShadowX #4015 üzenetére
Legjobb tanácsom az, hogy vegyetek bele mosógépben mosható szűrőt.
Syl: csak neked!
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
macilaci78
nagyúr
válasz ShadowX #3853 üzenetére
Az én nyelvtudásom is megkopott, hogy nincs használatban. Felső fokú német, középfokú angol. Mostani munkahelyen kampányjelleggel van használva és inkább az angol. Próbálom szinten tartani, Die Zeitung, The Times olvasgatásával, de nehéz, és időigényes.
Azért idegen nyelvterületen jobban megy. De amikor 2 hetes út alatt Németország, Dánia és Lengyelország is megvolt, akkor kavarognak a gondolatok rendesen. Egyik nap németül tud a portás, másik nap a váltás már angolul...finest: Ne követeljék meg a nyelvtudást, ha nincs haszna a munka során. A Win hibaüzikért felesleges az angol.
T-Comnál annó operátor voltam. Valami ügyfélszolgálatos németül írt bejegyzést, amire én németül tisztáztam le az ügyet és megdorgáltak, mert mit képzelek magamról. Kövi alkalommal az automata angolul küldte az üzit, hogy az ügyfél meggondolta magát, ne hajtsam végre a műveletet. Nekem nem tisztem angolul tudnom, figyelmen kívül hagytam, aminek folyománya, hogy 60k kötbér kiment.
El kellene dönteni, hol, minek van haszna és mi ér pénzt.[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz ShadowX #3848 üzenetére
Nyelvvizsga egyik munka elvégzéséhez sem szükséges, legfeljebb a nyelvismeret. Ahol komoly igény van a nyelv-ismertre, ott képesek idegen nyelven interjúztatni.
A lovári és eszperantó után valóban felesleges, kivéve, ha a munkája során használja az adott nyelvet. Egy cigány kisebbségi önkormányzat alkalmazottjánál például indokolt.
A francia, angol, német mellé felvenném a populárisabb európai nyelveket válogatás nélkül. Spanyol, olasz, szláv nyelvek, román. Ezek sem tartoznak az alibi kategóriába.
-
PowerBuldog
veterán
-
PowerBuldog
veterán
-
macilaci78
nagyúr
válasz ShadowX #3817 üzenetére
A munkáltatónak nem kényelmes a két nyelvvizsgát kifizetni, az oktatás intézmény meg 2 nyelvvizsga nélkül nem ad diplomát. Hol van itt a logika?
Alex123: Nem italozó kőművesekről irodalomórán tanultunk. Egy példaként szolgált a kifejezés az oximoronra.
Nerd: A szakmai fejlődés, kihívás nem mindenkit motivál. Ismerek olyan programozót, aki a KSH-nál egyik Excel-táblából a másikba makrózza át az adatokat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz ShadowX #3264 üzenetére
Kicsit azért van értelmük. Az hogy a legnagyobbakat nem piszkálják, elég egyértelmű: egy kocsiban is amikor mész 50-el, nem aktiválod a kormányzárat , mert annak csúnya vége lehet.
Ha meg nem lenne hitelminősítő, akkor a már ismert frankos forgatókönyv szerint egy jött-ment pletyka röhögve bedöntené a világot.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
veterán
válasz ShadowX #3254 üzenetére
A bankokat nem akarom védeni félreértés ne essék, de ha x-nek van 10000 franknyi hitele, akkor most végtörleszt azaz fizet: 1.800.000 Ft-ot de a banknak a svájci banknak (aki a hitelt adta) kell fizetnie: 2.550.000 Ft-ot ergo: 750.000 Ftot bukik a bank, nem a várt kamatról beszéleg a ténylegesen bukott összegről... Arról az összegről amit más emberkéktől kaptak "kölcsön", hogy kamatozzon a pénzük 4-5%-ot ....
-
pschio
őstag
ők jelen pillanatban azt nevezik veszteségnek amit pl az jogvédők is szoktak. ha letöltöd, akkor tulajdonképpen nem vetted meg --> nekik káruk keletkezett.
itt is az van. náluk az a sok milliárd veszteség nem más, mint az a kamat, amit nem fizetsz meg, mert hamarabb visszafizeted.
amit pedig a moodys meg a többi "minősítő" művel egyszerű bűncselekmény. ez az igazi háborús bűn. milliókat nyomorba dönteni.
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Rawulf
őstag
Az Index-nek volt egy cikke, hogy a 2009-2010-es gebasz-csúcson kaszáltak a bankok a legtöbbet. Emlékszem, hogy a PSZÁF bekérte a bankok elszámolási módszertanát és abban benne volt olyan költség is, hogy "extra prémium a dolgozóknak"... No comment.
Egyébként a közbeszerzés is egy felesleges mutyi. Hagyni kellene, hogy a települések önállóan döntsenek, mert semmit sem spórolnak azzal, hogy kisgömböc havercégektől kell vásárolniuk.
Egészségügyi államosítással meg csak a magánklinikáknak akarnak konkurrenciát, csakhogy a fogorvosokon kívül nem marad lassan épkézláb orvos.
Ha Viktorkának egy csöpp esze lenne, akkor pl. venne a Philips-től csúcsdiagnosztikai gépeket és az egész lakosságot csekkolná félévente... tuti 1-2 év múlva olcsóbb lenne a megelőzéssel a gyógyítás.
Óh... inkább hülyítsük még a nyuggereket 200 milkából... pfh.[ Szerkesztve ]
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
válasz ShadowX #3234 üzenetére
Ez vili, csakhogy mindenhol azt szajkózták, hogy a deviza árfolyam függvényében változik a törlesztő. Ezzel 3 bibi van. Az egyik, hogy amikor esett a forint, akkor azonnal nőtt a törlesztő. Fordítva ez nem igaz. A másik pedig, hogy úgy növekedett sokaknak duplájára a havi jatt, hogy az adott deviza nem ér kétszer annyit a forintnál. Hivatkoznak itt mindenféle kalkulációra, de ez bullshit, mert sehol a világon nincs ilyen.
A háttérben meg röhögnek a sok "paraszton", hisz amennyivel többet kell fizetni a valós-reális részleteknél, annyi a bankadó.
Fidesz - a gazdagok párta - Ön gazdag?
A szegedi képviselő-testületben tanyázó jobbikos képviselő pedig csak egy narancs-bérenc...[ Szerkesztve ]
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
LordVader80
őstag
-
-
bolcsodal
addikt
válasz ShadowX #3219 üzenetére
Az is benne van, hogy Te vagy köteles követni a mindenkori ÁSZF módosításokat (persze ezekről rendszeresen jelenítenek meg tájékoztatót a TV-s hírcsatornájukon, szóróanyagokon) és ráadásul Ők akkor módosítják, amikor kedvük szottyan...
Sosem olvasod el az apróbetűt?
De az igazi gond nem ez...Az igazi gond, hogy sokkal olcsóbb szolgáltatót sem fogsz találni. PL. havi korlátos 3G netet SEHOL nem lehet hűségidő nélkül kötni, Inkább ezt találom problémásnak (mintha kartelleznének a telekommunikációs cégek).
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
-
félisten
-
Polemius
senior tag
válasz ShadowX #2906 üzenetére
Majd kivetnek ránk valami különadót még, hogy fedezzék a fizetésemelésüket.
(Meg az iPadot,lázárlézerblokkolót, olcsósított parlamenti-büfés pogácsát, miegymást).(Az megvan, hogy törvényileg tolják ránk
az elkúa szabadságharc EU által majd biztosan elkaszált húzásait [milliárdjait] meg az érte kiszabott büntetéseket? Nehogy rajtuk lehessen leverni.) -
-
martonx
veterán
válasz ShadowX #2470 üzenetére
Én évek óta csak és kizárólag letöltött filmeket nézek.
Vicces, de még ha éppen lenne egy jó film a TV-ben, azt is inkább letöltöm, mert reklám mentesen és akkor nézhetem meg, amikor jólesik.
Ha közben telefonon keresnek, WC, bármi közbejön leállítom.
Azon csodálkozok, hogy még nem halt ki teljesen a hagyományos TV-zés.Én kérek elnézést!
-
finest
addikt
válasz ShadowX #2217 üzenetére
LOL, guga már hetek óta várja a harmadik vh-t, el vagytok késve! Itt a környéken nincs mit megszerezni egymástól, ráadásul a krautok tökéletes gazdasági elnyomásban tartják a régiót, minket pláne. Ha az ő gazdaságuk megy, nekünk jó, ha nem, az szopó. Most nekik is szopó van, stagnál a gazdaságuk, nekünk meg emiatt hatványozottan, mert nem megy az export. Igaz, nekünk az is szopó, ha a németeknek jól megy, mert ők is az exportból élnek, és elnyomják az érdekszférájukban a nemzetgazdaságokat, de az a kisebbik szopó. Az euró meg a görögök hülyesége ellenére is jól van, ellentétben például a forinttal, ami engem személy szerint sokkal jobban aggaszt, mint a Merkel agymenése, vagy hogy mi van Koszovóban. - Egyébként a KFOR, és alapvetően nyugi van ott jelenleg.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
-
-
sss
őstag
válasz ShadowX #2198 üzenetére
Én amúgy abszolút nem értek a témához, csak mostanában pont láttam egy grafikont ami az arany árát mutatta az elmúlt 30-40 évben. Ami feltűnt az az volt, hogy egyrészt mostanában soha nem látott magasságokba szökött fel az ára, illetve az, hogy korábban már előfordult, hogy rövid idő alatt kb. 40%-ot esett az ára, aztán meg 20-25 évig stagnált.
-
válasz ShadowX #2198 üzenetére
Majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vizét, kifogja az utolsó halat is, akkor rádöbben, hogy a pénzt nem lehet megenni.
Azért ez az aranyra is igaz. Ez a felhajtás most nagyon hasonlít a .com és ingatlan lufihoz. Mi lesz ha most megveszed és holnap 20%-ot veszít az értékéből?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
SirRasor
addikt
válasz ShadowX #1703 üzenetére
És akkor a nagy ezoterikusok azt mondják, hogy pozitívan kell gondolkodni. Mégis hogyan? Sőt, én azokat, akik törökülésben elmeditálgatnak és papolnak a világbékéről, megfognám, és itt élni kényszeríteném őket. Megnézném, hogy mennyire marad meg a világbéke érzésük.
Régen pesszimista voltam, aztán tudatosan átmentem optimistába, mert az a helyes út. Lassan kezdek visszaesni, mert mindenhol csak a mocskot és leépülést látom.
..és egyre több George Carlin-t nézek Lassan már csak ez tudja feldobni a kedvemet.
Make Love not war!
-
Rick4
félisten
válasz ShadowX #1693 üzenetére
Most vodás flottás netünk van, igaz külön sim kártyával, de nyilván itt is lehet kérni hogy a telefonon legyen. 2Gb 2000Ft/hó. Nincsen túlforgalmazási díj, csak lassítanak.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Sada88
aktív tag
válasz ShadowX #1444 üzenetére
HÖK az csak a mostan iformájában "mókás" kicsit, anno még nem voltak első másodévesek meg nem is lehettek benne , most meg több mitn 50% kis zöldfülű és még fogalmuk sincs mi ,hogy van és kb harmad évre ki is bukik nagyrészük a nagy party hangulatba...
mert ugye tegyük hozzá 4-5öd éven msc-n már alig alig maradnak emberek mert jól elvan baszva ez a bologna...[link] de azért van pár "öregróka" is mint a kpekből is látszik
Ontopic:
DDR2 notebook 5300as 4gigás EGYBE ramja van e valakinek? kiakarnám probálni viszi e a macbookom[ Szerkesztve ]
www.Sadaweb.hu www.flickr.com/photos/sada1988/
-
-
Zoli1222
addikt
válasz ShadowX #1482 üzenetére
A vásárra gondoltam. De szeretnénk Sopronban elmenni a Harrer csokiműhelybe és az eszterházy kastélyba is.
-
ben800
aktív tag
Az exicom?
Ők a bestek,még régebben vettem tőlük egy winfast tv tunert olyan 4 éve,és 2 hét után nem működött a távirányító,jó szétszedtem a gépet és feljött az infra portnak(vagy minek) a csatlakozója,mondom jó visszavittem,2 nap után kaptam az sms-t hogy kész,és odaérek mit látok,pillanatragasztóval megragasztották........
Hazavittem 2 napig működött aztán nem.......
Jólvan visszavittem,aztán hogy őnáluk működik és hogy nemértik mi a bajom vele,akkor hagytam őket ott sötét rohadék népség......
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Home server / házi szerver építése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Újszerű MacBook Pro 13 M2 8GB 256GB Akku 39 ciklus dobozában közel 2év Garanciával kedvező áron HU
- Új Lenovo 16 Slim 5 WUXGA IPS Nano Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 1TB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Új Dell 15 Inspiron 3530 FHD IPS 120Hz Nano i7-1355U 5.0Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Újszerű Asus ROG Flow Z13 Touch 2in1 WUXGA 120Hz i9-12900H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest