Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmheros
őstag
válasz kispéé #71593 üzenetére
A PH! erősen AMD -hez válogatott tesztjei szerint picit lassabb az Rx460. Érdemes máshol is tájékozódni.
Persze nem csak teljesítmény létezik a világon. Vannak AMD oldalon idegesítő szoftveres hibák, driver keresgetések, lehetetlen venti vezérlések , stb.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
bb0t
senior tag
-
Agyasima
őstag
válasz kispéé #71522 üzenetére
Martonx nem az a fajta, aki ilyen alkalmakkor meg is jelenik. Szóval vele ne számolj túl komolyan. Nem az ő hibája. Illetve áttételesen mégis. Ha már legyártott egy fél focicsapatot
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
félisten
-
Rick4
félisten
válasz kispéé #71418 üzenetére
Nem akarok, olyan ez, mint a fb, azokról a napokról nem írok, mikor egy nap 18 órát dolgozok, meg 1000 km-t vezetek... Bár nem tudom, neked mi a meghökkentő, de ide nyilván az érdekesbb dolgok kerülnek, valami apropóból...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Attix82
addikt
válasz kispéé #71340 üzenetére
Én azokon szoktam csodálkozni, hogy megveszik a több milliós autókat (4-6 m) és a decis fogyasztáskülönbségeket nézik.....csodák nincsenek sajnos, 5-8 L közé kell számolni a fogyasztást....viszont a vezetési élménybe vannak különbségek.
Csak egy példa, egy tag jön, hogy az 1.4 16V sokat fogyaszt városba (10l kb)...mentünk vele egy kört és hát a dieseleshez szokva 1500 fordulatokon váltogat fel 5-ösig amikor 50-60al "gurulunk".
Nagyon kevés ember érti meg, hogy is kell vezetni az adott típusú motort, és hogy hova is való leginkább.
Város: Nyomaték, kis tömeg
Pálya: Teljesítmény, kényelmes nagy belső. (nem 130asokra gondolok)
Egy példa: 18 éves Merci E430 (V8 4300-as) 4000km-re kalkulálva 4 személy csurig pakolva. (pálya 90% 150-160al) 8,5 L/ 100km tankolással számítva.
-
macilaci78
nagyúr
válasz kispéé #71340 üzenetére
A pillanatnyi fogyasztás sok esetben tényleg lehet kamu, de az átlagfogyit az utolsó megtett 100 km alapján számolja. A 100 km csak tipp, de az biztos, hogy egy mozgó átlagot számol.
Kiegyensúlyozott használat mellett 10k km alatt azért összemérhető a comp által közölt fogyasztás a tankolási számlákon található mennyiséggel. Ezt mértük az 1,3-as Lada Samarával, 1,6b Borával, 1,6 TD Jettával és 1,5b Ignissel is. Ignis például akármit csinálok, 7 liter. A Jetta vegyese kb 5,5 körül van, pályán 4,5-4,7 litert mond a comp 110-130 km/h-val, de hidegen, mélygarázsból felfelé jövet mutat az 37 literes pillanatnyi fogyasztást is.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
martonx
veterán
válasz kispéé #71200 üzenetére
"Másik megoldás a vendégmunkások azaz a betelepülők beengedése,lásd mint anglia, de a kormány pont hogy kitiltani szeretnék őket, így marad a bérfejlesztés."
A migránsok nem egyenlőek a vendégmunkásokkal. Elnézve a cégemet, ahol egy rakás ukrán, orosz dolgozik, a vendégmunkásokat magyarország is tárt karokkal várja. Honnan veszed, hogy magyarország ki akarja tiltani a vendégmunkásokat?
Én kérek elnézést!
-
bb0t
senior tag
válasz kispéé #70488 üzenetére
Köszönöm, elvittük máshova aztán érdekes dolgok voltak.
350 volt benne ötszá' helyett. Nem feltételezem, hogy az első helyen át akartak verni, de nem tudok rájönni mi lehetett. A második helyen feltöltötték és rögtön 9°C-ot mutatott a hőmérő.
Még mindig nem értem, hogy valaki akinek nincs Pesten kontaktja és nem jár Pestre mit kezd egy pesti szerelővel.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
macilaci78
nagyúr
válasz kispéé #70191 üzenetére
Ő sem azt mondta, hogy tökéletes, hanem alig van hátránya.
A gázos Ladában a tartály 10 évre volt érvényes, majd felülvizsgálat után még 5 évre.Benzin-gáz kettős ütemű, használat után benzinnel tettük le, és hideg indításnál sem volt gond. Ez egy Lada Samara, benne egy közel 20 éves LPG-technológia.
Egy gyárilag LPG-vel, vagy CNG-vel szerelt mai modern autónál jószerével észre sem veszed a különbséget.
Rick4: a pótkerék tartály hátránya, hogy nincs helyed a pótkeréknek. Erre is fel kell készülni, ami természetesen újabb költség. És az olyan kocsik, amikben gyárilag sincs pótkerék? Persze, ezzel eggyüt is megéri.
A másik, hogy mélygarázsokból előszeretettel tiltják a gázos autókat és vannak olyan települések, ahol ez hátrány. (Persze, a KRESZ már engedi, de a mélygarázsok zöme jellemzően nem közút, hanem magántulajdon, magánút, ahol a tulajdonos kedve szerint élhet korlátozásokkal.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Rick4
félisten
válasz kispéé #70191 üzenetére
Ebben csak az az érdekes, hogy veszel újonnan 25-ért egy pótkeréktartályt, és egyrészt látni se látod, másrészt 10 évig hozzá se kell nyúlni, mindössze egy 4 ezer forintos gáztömörségi vizsgálat kell műszaki előtt. 10 év után vagy nyomáspróbáztatod 15-ért újabb 5 évre, vagy kidobod, és teszel be egy új tartályt ismét 25-ért. A hidegindítás meg azért is lenne bajos, ha így lenne, ugyanis benzinnel indítasz, és beállítástól, gázcomputertől függően 15-30&% hűtővíz-hőmérsékletnél vált át, a váltást nem érzed, észre se veszed. Amennyiben a gázrendszer a régi szívós, ott lehetnek beállítási gondok, de az orvosolható, ha az újabb szekvenciális rendszer rosszul van felprogramozva, és elhúzza a benzines computer LTFT, és STFT értékeit, abból viszont lehet hidegindítási gond, de az is csak programozási hiba, simán korrigálható. Ha az auzód 6.5-öt evett benzinből, (2177ft) és eszik 9-ez gázból, (1575ft) akkor 100 km-en spórolsz 600ft-ot, egy olajcsere, azaz 10 ezer km alatt meg 60 ezret. Ha évente csak 10 ezret mész, akkor mire egy új tartály lejár 10 éves korában, megtakarítottál 600 ezret, abból csak futja az új tartályra, nem?
A kép persze picit árnyaltabb, én is rossz számokkal számoltam, mert a 6.5-ből lehet akár 8 liter is, de hozzá kell számolni mondjuk havonta 1500 ft értékű benzint a hidegindítások miatt. Télen ugye ez a több, és a gázfogyi kevesebb, nyáron szinte alig kell benzinnel menni, már vált is át.
Az már csak hab a tortán, hogy a gáznak lassabb az égésterjedési sebessége, tehát amikor begyújt, nem ver oda akkorát a dugóra, ezáltal kíméli a csapágyakat, ráadásul 10 ezer alatt alig kokszolja el az olajat, tehát mindig jó állapotú olajban fut a motor. A legjobb amit egy benzinessel tenni lehet, hogy gázt szereltet bele az ember.
Ja, normál esetben se házszag, se rángatás, se semmi, pont olyan, mint benzinnel. És én nem hallottam senkitől, 99 óta jártam gázos autókkal, soha egyikkel se volt semmi baj.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
macilaci78
nagyúr
válasz kispéé #70145 üzenetére
Suzukiból nagyon keveset láttam lerobbanva, elvétve. BMW, VW, Audi, Renault, Citröen, Fiat, stb azért több akad.
Határőrségi gépparkban a Skoda Octaviákról azért jó vélemény alakult ki a többihez képest. Pedig ott ugye a mindenki autója van, aminek nincs gazdája, gyilkolják és nem sok pénz jut a karban tartásra.
-
martonx
veterán
válasz kispéé #69976 üzenetére
Mondjuk ez engem is elgondolkoztatott. Még 2005-ben vettem téli gumikat a hyundaiomra, s mivel telente maximum pár száz km-t megyek vele (voltak évek, amikor fel se rakattam, annyira nem is használtam az autót), eddig halál nyugodtan minden évben azokat a gumikat rakattam fel télen, hiszen még csak nem is kopottak.
A nyári gumi a nyári kirándulások miatt olyan 5 évig szokta húzni általánosan, de télen tényleg csak bevásárolni járunk az autóval. Ezek szerint télen halálos veszélynek teszem ki magam és a környezetem a 11 éves, amúgy alig használt téli gumijaimmal?
Én kérek elnézést!
-
azbest
félisten
válasz kispéé #69976 üzenetére
Az semmi, 15 éve a szolnok és 40km-re lévő faluba ingázó csuklós buszokon volt 4 nyári és két kopott téli középen. Ha megállt, akkor meg lecsúszott oldalra az útról A távolsági busz meg simán visszatolatott egy kilométert, mikor a tragacs miatt nem tudott a falu buszfordulójában megfordulni.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz kispéé #69977 üzenetére
A normális sebességgel közlekedők elé sose ugrik labda után futó kisgyerek, nem fordul kerékpározni már alig tudó, 100 éves öreg, nem látva, nem hallva? Normális sebességgel, mennyi a fékút sík jégen, meg frissen hullott hóban? Féktáv normális sebességnél is van, ha ki vagy centizve, másnak csonttörés, neked lökhárító, motorháztető, de mind zsebből fizetős, kgfb malus szintén zsebből. 60 ezer km-re 60 ezer forintról beszélünk. Pontosabban, ha ez a garnitúra 10, akkor csak 50-ról. De persze te tudod, csak nehogy mögöttem gyere, amikor jó gumikkal lassítanom kell.
-
macilaci78
nagyúr
válasz kispéé #69977 üzenetére
Szerencséd van. Nekem volt már olyan, hogy platós kisteherrel a hátulja csúszott, mert egy traktor úgy gondolta, kikanyarodik elém az országúton és nem volt hova menni, a hátsó tengelyen meg az üres platón nem volt súly és hát a Tata-ban nincs ABS sem.
Én se hajtok, mint a meszes és nem is kimondottan jó kocsik voltak eddig a seggem alatt. Lada Samarába tekertem bele pártízezer km-t, ott érezni, ha már tavasszal csúszik a téli gumi, főleg zöld lámpánál indulva, vagy hogy hangos egy jó minőségű országúton, pályán a nyári gumi után.
Párom anyának a kocsiját szinte csak én viszem országútra, és bizony Battonyán elviszem a gumishoz megnézni a kerékösszetartást, centírozást, mert jobbra húz és érzem a kormányon. Városi forgalomban, pesti utakon nekem se tűnne fel, de pályán nagyon érződik és zavaró, hogy a szögegyenes úton szélerősségtől és iránytól függetlenül ellen kell tartani. Ez egy Ignis.
Főnököm S Mergáját próbáltam ki egyszer. Megy, mint a golyó, 7 sebességes automata. Na de úgy is áll meg egy vészfékezésnél, hogy sofőrként (felkészülve) még nálam is kattan a biztonsági öv feszítője.
Lehet ezeket a dolgokat érezni, érzékelni, de amíg meg nem tanulja az ember, hogy ez hiba, addig elfogadja és együtt él vele. Olyan ez, mint a fogszabályzó.
A saját életeddel azt csinálsz, amit akarsz, de sofőrként felelősséged van az utastársaid és a közlekedés többi résztvevője felé is. Függetlenül attól, ki hogy ítél meg, a gondolataid lefekvés előtt csak a tieid.
Édesapám születésem körüli években gázolt el egy embert. Kivilágítatlan úttest, főútvonal, a sáv közepén keresztben fekszik egy hajléktalan feketében, már halálra fagyva. A rendőrség szerint a közúti és látási viszonyoknak megfelelően, a sebességhatárt betartva vezetett apám, vétlen a balesetben, de elgázolt egy embert.
-
Rick4
félisten
válasz kispéé #69969 üzenetére
Neem is azzal van baj, mikor a téli 10°C-ban előre lassítasz, és bekanyarodsz az egyik útról a másikra, hanem mikor -10-ben, jeges úton valaki 3 éves gumikkal fékez előtted. Na akkor előveheted azt a 15 ezrest, amit a gumikból megspóroltál...
-
macilaci78
nagyúr
válasz kispéé #69969 üzenetére
Hát nem tudom, ennek ellent mond az autós topikokban olvasható általános vélemény. Felkeményedik, nem tapad a felhasználási területének megfelelően és ez télen egy amúgy is megnövekedett fékútra számítva okozhat kellemetlen
meglepetéseketvárható eredményt.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
martonx
veterán
válasz kispéé #69793 üzenetére
A mienk is csak 3 hálószobás, de 4 gyerekkel az ember már meg se próbál olyan modern hypeoknak felülni, mint hogy minden gyereknek legyen saját szobája. Mi is (meg előttünk, mellettünk pár milliárdan) felnőttünk valahogy, pedig az egykék kivételével szerintem nem sokunknak volt saját gyerekszobája.
Egyébként a lakás helyzet nagycsaládosok számára szerintem is tragikus. Vagy 70nm alatt vannak a lakások, vagy 150nm-től indulnak a kertes házak. De pont a kettő között, normális, vállalható méretben alig vannak lakások / házak. Mi eredetileg 120nm környékén szerettünk volna nézelődni, így lett erős kompromusszummal végül ez a 108nm-es.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz kispéé #69747 üzenetére
Hát igen, így tanul az ember. Régebben többet használták városon kívül, de az utóbbi pár évben már szerintem hónapok telnek úgy el, hogy pár száz métereket, maximum 1-2 km-t mennek vele. Aztán meg megy a csodálkozás, hogy mitől van úgy ki a komplett motor, mikor még csak valós 100K Km van benne 12 év alatt
Én kérek elnézést!
-
Rick4
félisten
válasz kispéé #69747 üzenetére
Bírja az, én is itt használom, ha a városba kell mennem, és pl 3 hete ki se nagyon mentem vele a városból. Csak szeretni nem szereti, pont úgy, ahogy egy benzines sem. A gáz-fék gáz-fék egy autónak se tesz jót.
-
HaZse
őstag
válasz kispéé #69362 üzenetére
Nem kötelező neten keresztül rendelni. Elég, ha már benne vagy a rendszerükben és nem nézel ki tudatlannak, mert akkor drágábban kapod meg a cuccot. (Tudom, mert ismerősnek majdnem 2x olyan drágán adták volna a Laguna alkatrészt, mint nekem)
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
-
-
HaZse
őstag
válasz kispéé #67468 üzenetére
Inkább vegyél egy composite bemenetes monitort. A monitor sokkal olcsóbb, mint az átalakító az ebay-ről.
Pl. az árgép ezeket dobta fel 7"-os méretben: [link]
Most olvasom rendesen, hogy neked tolatókamerához kellene. Ahhoz nem elég a 3.5"-osak? [link]
[ Szerkesztve ]
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
bb0t
senior tag
válasz kispéé #67468 üzenetére
Használtat kell keresni, biztos van olyan aki számára már értéktelen.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
válasz kispéé #67466 üzenetére
Voltak valaha ilyenjeink de már kifutottak javarészt. Inkább HDMI meg max VGA konvertereink vannak.
-
HaZse
őstag
válasz kispéé #67436 üzenetére
2 db-om is van. Abból az egyiket árulom. Nekem azért jött be a pebble (pedig útáltam az okosórákat), mert mikor lenémítom a teleont, akkor is rezeg diszkréten az óra, hogy épp milyen értesítés jött. Az értesítéseket Te magad tudod megadni, hogy mit jelezzen. Sőpt híváskor elég csak az órán elutasítani a hívást, ha nem tudja az ember felvenni. Vagy az óráról küldhet előre beállított SMS-t is az elutasítás mellett.
A pebble e-inket használ és így akár 7 napot is kibír. Plusz 50 méterig vízálló.
-
HaZse
őstag
válasz kispéé #67055 üzenetére
Lakás már nem elég? Azt még 3 gyerekkel, hitel felvétel nélkül is megoldható. Ha meg idővel nem lessz annyi (asszem 10 év), akkor meg visszamondtok 1-et, vagy 2-t és csak a különbözetet kell visszafizetni.
Nekünk is jó lett volna, de csak 40 éves korig adják....
-
martonx
veterán
válasz kispéé #66029 üzenetére
Na,, ez az amin én már rég túl vagyok (jó megoldásom persze nincs rá), és ezért is vettem idén végre egy komoly távirányítós autót. Ezzel legalább már én is jót játszok, a fiam is imádja
Én kérek elnézést!
-
proper
őstag
válasz kispéé #66029 üzenetére
nagykörúton van egy modell bolt ott biztos lesz, vagy a csongrádi végénél is van egy
de nem csak kvarc kell mert a vevőnek is azt kell vennie már ha nem potisde facen vannak rc-s topikok ott árulnak pici pénzért vevőt kvarc-al de távokat is meg mindent ami szemszájnak ingere
milyet kaptak?
szerk:
kicsit régen nyomtam már, vevőbe és a távba kell az egyforma kvarc, már ha olyan rendszerű a móka[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
válasz kispéé #65510 üzenetére
Én már nem is próbálkozok ilyenkor személyesen vásárolni...inkább megveszem kicsit drágábban, de nekem ne verjék le a vesémet, meg ne hívjanak rám rendőrt. Láttam a videókat a neten. Csoda, hogy néhány ember szívrohamot nem kapott az idegtől. Még a raktárakból sem tudták kivinni a termékeket, máris ráfeküdtek, és sikítoztak, meg ordítottak egymással, hogy de én értem hozzá előbb...szánalmas.
Mindenki:
Más. Van egy TP-Link routerem TL-WR941ND v3.2. Elvileg wifi-n képes 300 mbit-re. Na most 100-as net van itthon. Nemhogy a 100-ra nem képes, de a legjobb teljesítmény, amit valaha láttam tőle az a 3mb/s volt. Létezik, hogy csak a tizedére képes, vagy valami gebasz van? Gyári firmware van rajta kezdetek óta. Csak én töltök vele, nincs más rajta a hálón (2 telefon van még, de azokkal nem töltünk). Nem értek hozzá, így ne nézzen senki hülyének.
[ Szerkesztve ]
-
Agyasima
őstag
válasz kispéé #64661 üzenetére
Tippem szerint piaci érdekük, hogy kussoljanak róla, amíg csak be nem indul a marketing henger - ne tudjon a konkurencia reagálni rá. De a meglátásod helyes, karácsony előtt sokan szokták bevetni ezt a fogást.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
válasz kispéé #64222 üzenetére
Egy fél éve vettem egy LG MH6042D-t. A digitális kijelző, a szürke szín és a grill funkcó miatt lett ez. Igazából a szín miatt nagyon lecsökkent a választék, onnan már könnyű volt.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
Rick4
félisten
válasz kispéé #64222 üzenetére
A csillámlap nincs kiévge? Az az első számú hiba, a következő a magnetron. Előbbi 500Ft-os, utóbbi bontva 2K-s tétel. A legolcsóbb kínai, és a legdrágább miele mikró is pont ugyanazokat az alkatrészeket tartalmazza, kb hasonló minőségben, mindegyik elmegy 5-10 évet, aztán megunja. Én pár éve vettem egy magnetront, a mikróm azóta is szépen megy. Csillámlap bekészítve, ha a régi megunja.
-
-
azbest
félisten
válasz kispéé #56590 üzenetére
Ha jól értem neki nem a kihangosító romlott el, hanem a fenti fülre tevős hangszóró.
Nehogy aztán úgy legyen, mint a viccben:
- Van egy jó és egy rossz hírem. Melyiket mondjam először?
- A rosszat.
- Az a rossz hír, hogy tévedésből a másik lábát vágtuk le.
- Na és mi a jó hír?
- Szépen gyógyul amelyiket le akartuk vágni.[ Szerkesztve ]
-
pmheros
őstag
válasz kispéé #54744 üzenetére
Hosszú évek óta alig tartanak készletet a kis (szegedi) számtech boltok, nem éri meg beraktározniuk. Inkább az az érdekes, hogy erre még valaki rá tud csodálkozni.
Szegedi jó számtech boltok is tudnak rendelni neked procit, akkor legalább az esetleges garanciális ügyintézést tudod helyben intézni. Nagy előny !
FM2+ -os választás jól átgondolt ?
nem vagyok tökéletes
-
Rick4
félisten
válasz kispéé #48075 üzenetére
Ezekben már E6400-as proci van, a 915-ös chipset mellé van egy alaplapi vga D-sub csatival, de a pci express slotban van egy Dell sil 1364A jelű DVI-os kártya, mellette meg ott egy pci slot is. Valójában mindenki azt tesz bele amit akar, ha a benne lévő kettő nem elég.
-
Luighi
senior tag
válasz kispéé #39833 üzenetére
Többféle javítási technika létezik a "reballozásra" - a profi művelet az, ha a szaki leforrasztja a csippet, átvilágítja a lapot (szálszakadást keresve), újragolyózza a forraszanyagot és rányomja az új csippet. A golyózás azért golyózás, mert a chip pici forraszanyag-golyókon érintkezik a foglalattal, nem úgy, mint a hagyományos procik: lábakkal.
Ez nyilván a legdrágább megoldás is egyben. A mester, aki sokszor inkább kontár, tud spórolni ha bármelyik műveletet elhagyja. A legtöbben nem golyózzák újra, csak rámelegítenek a meglévő golyókra. Itt van egy nagy rizikófaktor: nem lehet tudni, hogy milyen hőmérsékleten és mennyi ideig szabad melegíteni, hogy újra érintkezzen és ne folyassa meg a még ép golyókat. Kockázatos szintén a chip környezetét illetően is, van, hogy megégeti a lapot a chip körül. Van olyan szaki, aki pl nem infrával melegít rá a chipre, hanem saját maga által barkácsolt fémlapos okossággal.
Arányaiban a legtöbb reballozási feladat a nem-inteles videokártyás laptopokkal szokott lenni. Egy külön videokártya-chip jóval több hőt termel, itt normális a 70-80 fokos üzemi hőmérséklet. Az éveken át tartó hőterheléstől és hőtágulástól engedik el a golyók a chipet. Jó esetben. Rossz esetben a chip is sérül. Ezért mondom nektek, hogy nem kell félni az inteles laposoktól, tovább bírják.
És ezt mind egy levegővel írtam... Nemsemmimi?
-
zeg
őstag
válasz kispéé #39810 üzenetére
Bécsi körúti bontó(SKPC), van hozzá spéci forrasztóállomásuk. Ami utólag kerül javításra soha nem lesz olyan tartós, mint a gyári. Felejsd el hogy évek múlva is működni fog. Vegyél új alaplapot vagy dobd ki a notit ha túl drága az alkatrész és vegyél másik notit, ez az egyetlen hosszútávú és biztos megoldás, minden ilyen BGA-s borzalomra.
Szvsz ha hosszú távra tervezel, érdemes még működőképes állapotban beszerezni a pótalkatrészt, mert természetesen pont akkor nem lesz elérhető és annyiért olyan alkatrész, amikor éppen a legrosszabb pillanataban besz@rik a cucc.[ Szerkesztve ]
3dfx cuccokat keresek megvételre
-
félisten
válasz kispéé #39810 üzenetére
Őt tudom ajánlani.
Mikor ugyanilyen hiba miatt meghalt a T61p-m, a srác, aki megvette belőle a hibás lapot, velük csináltatta, egy hó garit adtak rá, és azóta is működik. -
félisten
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest