Hirdetés

2024. július 2., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29345) WindyJoe válasza Old fox (#29344) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

Utánanézegettem, mert engem is érintett a probléma.
Már szereztem be 95 W-os tápot, de még nem mertem rádugni a lapira, nehogy szétküldje az IC-t, előbb ki akarom belőle olvasni valahogy az adatot.
Az első 4 irja le legjobban a problémát, de ha rákeresel gugliba, akkor csomóan panaszkodnak, csak nem tudják mitől van, hogy nem megy rendesen a gépük.
http://www.laptop-junction.com/toast/content/dell-ac-power-adapter-not-recognized
http://www.laptop-junction.com/toast/content/dell-ac-power-adapter-id-chip-died
http://www.laptop-junction.com/toast/content/inside-dell-ac-power-adapter-mystery-revealed
http://www.laptop-junction.com/toast/content/dell-ac-power-adapter-power-plug
http://www.laptops-battery.co.uk/blog/dell-ac-power-adapter-type-cannot-be-determined-solution/
http://getsatisfaction.com/dell/topics/_the_ac_power_adapter_type_cannot_be_determined_your_system_will_operate_slower_and_the_battery_will_not_charge

Én szétszedtem az adott lapit, mondom valahogy kikötöm a beazonosító részt, de nem sikerült megtalálni, hogy hova megy. Eljutottam egy jelerősítő tranyóig, aztán onnan mintha nem ment volna sehová a szál végigfésültem az egész alaplapot. Valószínű, hogy egy belső rétegen halad és egy olyan ic-be megy bele, aminek maga alatt vannak a lábai.
Csak úgy lehet kiküszöbölni a hibát, hogy vagy lecseréled a tápot, vagy egy fölprogramozott adat IC-t beültetsz a lapiba és kikötöd a középső tüskét. Az IC még csak beszerezhető lenne, de a bele való adatot nem találtam. Ezért gondoltam, hogy kiszedem egy újból. Esetleg, ha találsz ilyesmit szóljál már. THX :R

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.