- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Ez a fajta Xiaomi Mijia habszappan adagoló megint azt csinálja, hogy bár érzékeli, hogy kérnéd a szappant, de meg se nyikkan a szivattyú, csak villan a fehér led.
Szétszedtem, patyolattiszta volt belülről, beázva sem volt, de azért letöröltem alkohollal a nyákot (egy videóban láttam). Semmi.
Először azt hittem, az elem gyenge. De nem. Párszor volt már ilyet, de 1-2 nap után magától megjavult. Most egy hete sztrájkol
Sikerült valakinek ilyen hibával életre keltenie? Lehet, hogy eltömődés miatt le van ragadva a szivattyúPróbáltam a kiadó csonkon belefújni, hát nem nagyon megy át a levegő, pár csepp híg szappanos víz kijött a másik oldalon...Szívni is próbáltam, akkor pár csepp híg szappanos vizet kóstoltam.
-
st6969
őstag
"A Mijia-t csak azért rendeltem, mert kíváncsi voltam rá. Te amúgy átalakítottad?"
Hogy is van ez az átalakítás dolog? Valahol láttam, hogy csináltál képeket róla, de nekem az alapján sem világos, hogy mit is kell csinálni.
A pattintós kupakra rakott csövet kell átteni a gépen lévő csonkra, a kupak bepattanó füleit meg levágni? Vagy hogy is? -
st6969
őstag
Köszönöm
Bár hozzáteszem, hogy maradéktalanul továbbra sem vagyok elégedett. Egyrészt, amit korábban is tapasztaltam már, hogy a tartály kb. felénél elkezd levegősödni a rendszer, tehát onnantól az első adagolás szinte semmit nem ad, kérni kell rögtön egy újat, az már jó (viszont így pazarolja az elemet).
Másrészt, a hab állaga nem az igazi: elég lágy, szétesik, azt is kicsit erőlködve tolja ki a gép. Eleinte nem ilyen volt. De ezt betudom annak, hogy nem megfelelő a szappan (Lidl Cien utántöltő, régen is ez volt) és/vagy nem jó arányban keverem. De ha nem levegősödne, ezzel együtt tudnék élni. A sima szappan felhasználásunkhoz képest elképesztő nagy megtakarítást hoz. Korábban heti 1l folyékony szappan simán elment, ma már 1l szinte hónapokig elég így, hogy habot csinál belőle. -
st6969
őstag
Na igen, pont ez jutott eszembe, mielőtt olvastam a hsz-ed.
Xiaomiék "ügyesen" kitalálták, hogy ne lehessen egyszerűen szétszedni, de szerencsére a youtube-on van, aki rájött hogy kell (más meg szétfeszegette célszerszámmal, na, az úgy is néz ki).
Több videóban alkohollal tisztítják a nyák-ot, majd szárítják. Na, ez nekem nem jött össze, ugyanúgy nem reagált semmire, csak villogott. Aztán (kukába dobás előtt) megtisztítottam a szenzort (látszólag nem volt retkes, talán egy picit a tövében...), azóta jó
Ezt nem értem, mert korábban, ha a szenzorra rákerült valami, akkor sárga villanással jelezte, hogy takarítsam le. Szóval fura, de most jó (szét se kellett volna szedni ?!). Érdekes volt látni viszont, hogy a profi módon méretezett tető szinte hézagmentesen illeszkedik a készülék testre, nincs semmilyen tömítéssel ellátva. Na most így, hogy szét lett szedve (főleg annál, aki esetleg feszegette), még annyira sem tömít már. Előbb vagy utóbb bizony beszivárog a víz, és lehet ismét szétszedni. -
st6969
őstag
Sziasztok,
ez a Mijia habszappan adagolónk van. Kb. egy hónapja lemerültek az elemek (jó sokáig bírták, vagy 4 hónapig biztos). Legalábbis azt hittem, most már nem tudom... Cseréltem elemeket vadi újra, és most hiába húzom el a kezem az érzékelő előtt, csak villan fehérrel a led a tetején. Semmi jele, hogy szivattyúzni akarna, még csak erőlködés sem. Csak villan.
Előtte semmi gond nem volt vele (bár lehet, hogy nem is az elemek merültek le, hanem megadta magát?)
Járt már valaki így? Ahogy belenéztem, ezt szerintem nem is lehet szétszedni -
st6969
őstag
"(persze lehetne vmivel több, de max repetárzunk)"
Egyetértek. Egy normál kézmosás 2 adag, ha kicsit szutykosabb a kezem, akkor min. 4. Emellett mégis azt mondom, hogy nekünk pont így jó az adagolás, mert az asszony - bár többször kér a géptől szappant - egy ciklust valahogy sose vár végig
, elcsapja a végét, ami vagy a szenzoron landol, vagy máshol, ezért vagy tilt a szenzor, de olyan is volt, hogy elkezdett tolni ki 4-5 adagot (pedig elvileg ez ellen védett). El nem tudom képzelni, hogy lehet ezt a készüléket nem jól használni, de lehet
Nekem semmi bajom nem volt vele, egyet leszámítva (ami viszont elég nagy hiba: félig üres tartálynál valahogy levegősödik a rendszer, és az első adag minimális lesz, másodiktól már jó. Kb. 10 percen belül még jól működik, de ha később kell szappan, megint levegőset tol elsőre. Nem jöttem rá a hibára eddig. Teli tartállyal nincs ilyen gond.
-
st6969
őstag
+ TheProb
-
st6969
őstag
Ez az. Van fehérben, rózsaszínben és zöldben. Random váltogatom, szerintem a színen kívül semmi különbség közöttük. 400Ft.
Xiaomi habszappan adagolóval használom. Nem tudtam még úgy keverni, hogy ne csináljon belőle gyönyörű habot, pedig az 5:1-től a fele-fele arányig szemre sokfélét próbáltam. Csapvízzel. -
st6969
őstag
Elképzelhető, hogy a keverékkel van gond, bár akkor a tartály feléig miért tökéletes, és csak utána levegősödik?
. Én nem is szoktam tulajdonképpen semmilyen pálcával összekeverni, hanem 3-4x fejre állítom, és vissza (nem is lesz túl homogén). Csak egyféle szappannal próbáltam, de azzal különböző arányokban. Mindenféle arányban kiváló, a tartály feléig.
-
st6969
őstag
Nem alakítottam át, mindig lepattintgatom a fedelet (heti 1x kell), kicsit meg is van nyomorodva a sok csavarhúzós feszegetéstől. Nem túl kényelmes megoldás, de a képek alapján nem teljesen értem, hogy is kellene átalakítani.
Érdekes viszont, hogy amíg félig le nem fogy, addig teljes adagot ad elsőre is. Lehet, hogy a cső felénél lenne egy sérülés, és ha addig lefogy, ott szív falsot?! -
st6969
őstag
Hogy mi?! Van ilyen topic is???
Szóval ezt írtam "rossz"
topicba:
Nagyon szeretem ezt a Xiaomi Mijia habszappan adagolót.
Egy gondom van vele: amikor a tartály félig kimerül, elkezd valahogy fals levegőt szívni. Emiatt az történik, hogy aláteszem a kezem, és elsőre alig ad ki valamit, az is levegős (ha egyáltalán kiad). Egy újabb adagot kell "kérnem", az már tökéletes. Ha megint "megpihen", az első adag ismét levegős lesz.
Érdekes, hogy ez a probléma egyáltalán nem jelentkezik, amíg tele van, illetve több, mint félig van a tartály.
Nálad nincs ilyen gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- BMW topik
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Nintendo Switch 2
- Bluetooth hangszórók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest