Aktív témák

• Fejv@dászLány

csendes tag

válasz DrSoul #202 üzenetére

Lehet, hogy Te is félreértettél! Én pontosan tudom, mivel jár (idő, fáradság, +munka, hibajavítás...stb), ha az ember bevállalja, hogy majd betanítja az újoncot. Az bizony nem 1-2 hét, inkább 2-3 hónap minimum, de még utána sem lehet az ember kb fél évig nyugodt, mert ennyi idő után is előjöhetnek olyan munkák, amik addig nem merültek fel. Éppen ezért az ember (tulaj) inkább vár a multitaskos arcra, mert addig is ''csak'' a +munka van, és nincs hibajavítás, felesleges fáradozás, időtöltés. És mivel - ebben egyetértünk-nem lehet egyből olyan embert találni, akire a boltot rá lehet hagyni, akkor legalább olyan embert igyekszik találni akit nem kell tutujgatni.
    Ha nem lenne nagy forgalma az üzletnek akkor biztos vagyok benne, hogy ráérnének a betanításra. De nagy forgalom mellett én is ezt a módszert választanám, és választottam is, amikor még én is a kereskedelemben dolgoztam.
    Inkább végig hajszoltam magam a karácsonyi szezonban, minthogy épp akkor tanítsak be vkit, kivártam a tavaszt. Persze az emberkeresést már ősszel megkezdtem, hátha találok azért tapasztalt alkalmazottat. Voltál már munkáltató? Ha igen, akkor csodálkozom az elméleteden, ha nem akkor megértelek, mert én is mindaddig ezt mondtam a pályázatoknál az interjú alatt: nem tudom, nem ismerem, de szívesen és persze gyorsan megtanulom. Aztán érdekes: ilyen helyre sosem vettek fel. (?)

Aktív témák