Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hsrasus

aktív tag

válasz Kendek #3573 üzenetére

Gyakorlatilag a jó öreg kisérletező módszerrel én is nagyon hasonló eredményre lyukadtam ki:
    Minőség menüben:
    - Minőség automatikus beállítása (Béta) ne legyen bepipálva
    - Video minősége: Maximum
    - Kisebb videók lejátszása eredeti minőségben legyen bepipálva
    - az otthoni streaming résznél az Ajánlott beállítások használata ne legyen bepipálva és akkor ott is előjön:
    - Videó minősége, ami szintén legyen maximum-on.
    A Hibakeresés úgy van beállítva, ahogy írtad.
    A Lejátszónál a Feliratok égetése résznél beállítottam, h csak képformátum, (gondoltam ez azt jelenti, h nincs), de volt automatikus is és igazából mindegy volt.
    az Átkódolás menüben:
    - Átkódolás minősége automatikus
    - Előre beállított háttérben történő x264 átkódolás: Ultra gyors
    - és mint említettem kiszedtem a pipát a "Disable video stream transcoding"-ból
    én még a Nyelveknél is próbáltam okoskodni, h hátha az segít, h ha kiszedem a pipát a "Automatikus felirat és hangsáv választás" menüből, de nem mondanám, h előrébb kerültünk a dologgal.

Az eddigi a tapasztalat a következő: a filmeket felirat nélkül lejátsza. Kivéve, ha SD a film és feliratos, mert akkor azt is viszi. (Ebből arra következtetek, h formátum oldalról kellene kapirgálnom, de nem tudom) Hangcsatornát váltani csak elindítás előtt lehet, menet közben szétfagy tőle.

Mivel vannak feliratos filmek, sorozatok nálam, azon is gondolkodtam, h a Nyelvek menüpont segíthet-e azzal, h ha kiveszem, h automatikusan akarjon feliratot berakni, de eddig azzal sem sikerült célt elérni.

Egyébként lehet érdekelne, az alternatív megoldás is, de idősebb, nem túl sok technikai affinitással rendelkező generációnak állítottam be a távoli klienst TV-n, akik eleve nem néznek feliratos filmeket, legalábbis eleddig nem hiszem h nagyon tettek ilyet. Itt a probléma majd az lesz, h nem indul el valami és nem értik majd mi a baj.

Mindenesetre nagyon köszi a segítséget!!
    Bepróbálkozok még a Plex topikban is, hátha van ötletük, de ha így marad sem gond, mert a semminél, már ez is sokkal több!

Új hozzászólás Aktív témák