- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
VANESSZA1 #94880 üzenetére
Használom 6 kamerával, a mindenféle kameragyártó által használatos felületek helyett szerintem jobb az App, jól tolja az értesítéseket és a felvételeket is könnyű visszapörgetni, megnézni.
Nálam a kamerák intézik a mozgásfelismerést és az események detektálását és a NAS-omra mentik a felvételeket.
Azt még nem próbáltam, hogy mi van, ha a SS végzi a feldolgozást. -
válasz
VANESSZA1 #94880 üzenetére
Alapból van 2 kamera licensz minden NAS-hoz. Próbáld ki, elég-e neked
Én 4 kamerával használom, a mozgásra jól reagál, de felismerés (pl. személy) alapból nincs benne.
A H265 miatt voltak változások, ott a mozgásérzékelést már a kamerának kell végeznie: link
Az értesítésekkel meg vagyok elégedve, mail és az app is jól konfigurálható -
válasz
VANESSZA1 #93607 üzenetére
Megvan a megoldás a Download Station RSS hibára amikor ilyen üzeneteket dob a DS:
key=xxxxxx
torrents.phpkét esetben kaphatunk ilyen üzeneteket:
1. a fő mappát (ahová a torrent letöltéseket tetted eddig) áthelyezted, vagy
2. IPv4- IPv6 hibaMegoldás:
- Szolgáltatói Router (ha Bridge módban van akkor is) beállítása csak IPv4-re
- Saját Router átállítása csak IPv4-re
- NAS beállítása csak IPv4-re
-NAS Download Station RSS Feeds-ben törölni a könyvjelzők által behozott torrenteket
(természetesen a 2.es pontban az összesen végig menni, és az összeset törölni !)
- Ha ez megvan akkor a NAS- Csomagkezelőben a Download Station-t leállítani,
- Utána a Torrent oldalon (magvas vagy nem magvas) ahol a könyvjelzőket beállítottad, ott a beállított filmeket, e-book-okat a könyvjelzőből törölni,
- Ha ez is megvan akkor a NAS újra indítása,
- NAS Csomagkezelő Download Station indításaHa a könyvtárat ahová letöltöd a cuccot áthelyezted akkor a
" -NAS Download Station RSS Feeds-ben törölni a könyvjelzők által behozott torrenteket' pontnál neked a könyvjelzőket is teljesen ki kell szedned a DS-ből és most vissza rakni az új útvonallal hogy hová tegye automatikusan.Sok sikert !
-
válasz
VANESSZA1 #94156 üzenetére
Szia.
Megmondom őszintén hetek óta én is ezen rágódok.
Cserélnék nas-t (DS124). A kiszemeltek a DS224+ vagy a DS723+, mindkettő RAM bővítéssel.
Jelenleg olyan 50e ft a különbség a két nas között.
Tudom, hogy elég lenne a DS224+ tudása (torent, médiatartalmak nézése, fotók, mentések, szinkronok, esetleg később komolyabb dolgok), de valamiért a DS723+-hoz húz a szívem.
A nas-t legalább 5-6 évig nem szeretném cserélni.
Engem a transzkódolás nem érdekel, mert közel 6 éve egy VORKE Z6 Plus médialejátszót használok kodi-val. 40-50GB-s 4K filmek sem okoznak gondot a lejátszónak. -
válasz
VANESSZA1 #93649 üzenetére
Nem ismerem a shoutrrr-t de a hibaüzenet alapján nem talál SMTP szervert ami furcsa mert nem használna ilyent elvileg (ez alapján).
Az email beállításhoz meg nem kell. De ha ideteszed a teljes konfigot akkor megnézzük mi nincs jól benne.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #93609 üzenetére
Nincs hibaüzenet, az első email ilyen szöveggel jött:
Watchtower 1.7.1
Using notifications: smtp
Only checking containers which name matches "tautulli" or "watchtower" or "Jellyfin-HT" or "qbittorrent"
Scheduling first run: 2024-10-06 23:00:00 +0200 CEST
Note that the first check will be performed in 11 hours, 23 minutes, 17 seconds
-
Bitpalace
senior tag
válasz
VANESSZA1 #93410 üzenetére
Szia!
Én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem egy Xiaomi TV Box S (2nd Gen) készüléket, amin futtatom a DS Videot és azon keresztül fel tud csatlakozni az otthoni NAS-ra. Azért vettem, mert én is sokat utazom, és sok helyen nincs "okos tv" de ezzel mindent elérek. Netflix ...stb
Nekem bejött, de lehet van költséghatékonyabb megoldás is.
Üdv!
-
ekkold
őstag
válasz
VANESSZA1 #93417 üzenetére
Az, hogy 4k, 1080p menni fog-e, az elsősorban a tényleges sávszélességtől függ, és a film sávszélesség igényétől. Ha messze vagy vagy nem túl jó a net-szolgáltatás, akkor lesznek nehézségek. Nekem digi-s neten van, más ismerősnél, szintén digi-s neten lógva, szinte ugyanúgy megy mintha itthon lennék...
-
ekkold
őstag
válasz
VANESSZA1 #93410 üzenetére
PC-n és laptopon VPN-t használnék, és ezen át bármilyen lejátszó program ami helyi hálóban is megy (MPC-BE, VLC player, SMPlayer). Mobil eszközön DS-file alkalmazással elérhetők a fájlok, és ezen át bármilyen médialejátszó alkalmazás pl. VLC player, MX Player pro, stb... de akár ezen is futhat VPN.
Ezeken kívül pl. a VLC player tud sftp linkről is videót lejátszani, tehát ha a nas-on beállítod az sftp-t , (és kifordítod a net felé valamilyen porton - persze semmiképpen se a standard 22-es porton).
Én készítettem saját alkalmazást a nas-ra (nem túl acélos - J1900 procival megy), itt is megosztottam róla képeket korábban. [link] -
Multibit
nagyúr
válasz
VANESSZA1 #92635 üzenetére
Nem a DNS kezeléssel vannak gondjai manapság az Asus routereknek, hanem a DDNS IP cím frissítéssel. A kettő nem ugyanaz.
Javaslom, érdeklődj az Asus routerek topikban, ott biztosan kapsz segítséget.
A lényeg, hogy ne a NAS-ra bízd a routered beállítását! Magad végezd el azt! -
Multibit
nagyúr
válasz
VANESSZA1 #92628 üzenetére
Nem kapsz folyamatosan ilyen hibát, ha ezt az Adatútválasztó beállítása baromságot egy életre elfelejted. Úgy használják sokan, mintha kötelező lenne. Teljesen felesleges! Az "adatútválasztót" (szép kényszerfordítás a routerre) neked kell beállítani és nem a NAS-nak. Tetszik, nem tetszik, ha valaki NAS-ol, el kell sajátítani a hálózati alapokat.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
VANESSZA1 #92608 üzenetére
Van egy KOCKÁZATOS megoldás :
Kiveszel egy lemezt a RIAD5 tömb-ből.
NAS dumál, szól, sípol, hogy a kötet összeomlott.
A kivett lemezt beszereled a másik NAS-ba.
Létrehozol egy SHR kötetet rajta.
Hálózaton átmásolod az anyagot a "sérült" kötetről az új SHR kötetre.
Miután megvolt a másolás.....a sérült kötetből egy lemezt átszerelsz és a már meglévő SHR kötethez adod.
Ekkor lesz 2 db lemezed , 1 db SHR kötetben , adatok tükrözve.
De ugye érzed a rizikót benne ?!?!?!? -
sellerbuyer
őstag
válasz
VANESSZA1 #92429 üzenetére
Bocs, már nem szerkeszthető az előző...
Egyébként az ilyen "végtelen" backupok esetén az szokott lenni, hogy közben változik az eredeti tartalom. Próbáld ki egyszer, hogy a rendszert nem mented, csak a mappákat. Azzal szerintem menni fog. A rendszert azért nem tudja menteni, mert az aktuális állapota folyton változik egy kicsit. Mondjuk egy jó backup rendszert ez nem akaszt meg, ez inkább régebben volt probléma, de nem tudom, Synoék hogy oldották meg. Muszáj az egész rendszert másolnod? Nem lenne elég csak a mappákat? -
-
phulee
tag
válasz
VANESSZA1 #91881 üzenetére
Ajánlom ezt a videót, elég jól végigvezet a mentés beállításán is, illetve ha szeretnél a két NAS között VPN-t, akkor erre is ad egy elég jó megoldást.
Nálunk most így működik a napi mentés távoli szerverre, illetve emellett szinkronizáljuk az irodai anyagokat is Drive Sync-kel, de csak egy irányba, törlés nélkül. Ha vmiért nem lenne elérhető a benti NAS, akkor sem áll meg az élet.
A másik gondodhoz kevés az infó, de valamilyen hálózati beállítás lehet a háttérben szerintem, router, tűzfal, ilyesmi.
-
burgatshow
veterán
válasz
VANESSZA1 #91878 üzenetére
Ha két Syno NAS-ról van szó, akkor simán a Hyper Backup-pal van olyan profil, hogy Syno NAS-ok között. Összekonfigurálod a kérdések alapjá nés kész.
Nekem egy Linux szerverem van, oda sima rsync job-ként fut a mentés 4 óránként. Eléggé széles a megoldási lehetőségek palettája, kicsit több konkrétum kéne ha ezek után még van kérdésed.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
VANESSZA1 #91843 üzenetére
Nálam NAS-on vannak a filmek, sorozatok.
3 db PC van itthon. Minden vezetékkel, LAN kábellel.
1 mini PC ( páromé ) közvetlenül TV-re kötve HDMI-vel.
1 Barbone gép ( fiamé ) amire 1 monitor és egy TV van kötve.
1 épített PC ( sajátom ) amire 1 monitor és egy házimozi erősítőn keresztül egy TV van kötve.
Mind az 5 kijelző ( 3 TV + 2 monitor ) FHD felbontású még...A PC-ken Win10 Pro , 64 bites rendszer van.
A Win-ben a fájlkezelőben fel lehet venni hálózati meghajtónak a NAS-on létrehozott MEGOSZTOTT MAPPÁT / MAPPÁKAT.
A Total Commander-el pedig szépen megkeresem a kívánt anyagot.
Lejátszáshoz 2 progit szoktam használni :
MPC-HC : [https://github.com/clsid2/mpc-hc/releasesVagy inkább :
MPC-BE : [https://sourceforge.net/projects/mpcbe/]A NAS-ról érkező adatokat , stream adatait a lejátszó dekódolja, így lesz kép és hang.
A lejátszó lehet :
- TV saját belső szoftvere.
- TV-re telepített külső alkalmazás.
- PC
- Mini PC
- HTPC
- Kis külső TV oksító
- Hálózati Média Player
- Kis Androidos BOX
- ...stb.....stb.....
Ezért mondom, hogy a LEJÁTSZÓ-n múlik a dolog.
Az adatok a hálózaton mennek a lejátszóhoz.
A hálózat NAS-PC között Gigabites...azaz elviekben 125 MB/s sebességű.
A gyakorlatban ez kb 100-110 MB/s szokott lenni.
Egy átlagos 4K-s film 4X is átmegy rajta egyszerre.
Azaz egy NAS-ról akár egyszerre négyen is nézhetnek 4K-s filmet.Viszont ha a TV a lejátszó és vezetékkel....azaz LAN-al csatlakozik a hálózathoz, akkor ott lassabb lesz a kapcsolat !!!
Mert a TV-n csak FAST ETHERNET csatlakozó van....ami elviekben 12.5 MB-s sebességet tud....gyakorlatban 10-11 MB/s !!!
Ezen is átmegy 1 db ÁTLAGOS bitrátájú 4K-s film.
Viszont előfordulnak olyan nagy bitrátájú 4K-s filmek , ami pillanatnyi adatátvitel szempontjából átlépik ezt a határt.....azaz 1 mp alatt kellene neki 13-15-20 MB adat....ez ugye nem tud átmenni 1 mp alatt a FAST ETHERNET csatlakozón. Ezért akadhat egy NAGY BITRÁTÁJÚ 4K-s film. De ez ritka.
A másik a lejátszó és a dekódolás.
Egy filmfálj....pl az elterjedt .mkv kitejesztésű....
Az tulajdonképpen egy konténerfájl.
Mint az igazi konténerbe....ebbe is lehet pakolni :
- Videó sávot
- Hang sávot / sávokat
- Feliratot / Feliratokat.
A csavar ott van, hogy a videó sávot lehet kódolni x264-el, x265-el stb...azaz sokfajta kodek létezik.
Ugyanez igaz a hangra is :
Lehet kódolni mp3-ba , AAC-be , DD-ba , DTS-be....stb...stb.
A felirat is lehet benne a konténer fájlban és lehet mellette is....vagy mellékelve is , önálló fájlként ( .srt a legismertebb ).
A legegyszeűbb megoldás, ha eleve olyan anyagot tölt le az ember torrenten, amit a lejátszó ismer és tudja dekódolni !
Nálam ezért esett a PC-re mint lejátszó a választás mert én ezzel a PC-vel játszon és böngészet , netezek a monitoron.
Ha filmezni támad kedvem, akkor csak bekapcsolom a TV-t ....áthúzom a filmlejátszó ablakát ( kiterjesztett monitor ) és már tehetem is ki teljes képernyőre.Nem a legjobb felvétel de kb most is így néz ki a rendszer :
-
-
válasz
VANESSZA1 #91709 üzenetére
Átteszed, migrálod, működik. De nem írtál pontos típusokat.
Ha SHR-ben volt akkor tudod majd legalább akkora méretű lemez(ek)el bővíteni.
Az egyetlen meggondolandó ha EXT4 a mostani filerendszer, de az új már támogatja a btrfs-t, akkor érdemes lehet menteni/formázni/visszatölteni vagy másik lemezekkel indulni. -
-
Grave_444
nagyúr
válasz
VANESSZA1 #90795 üzenetére
Köszi a tippet.
AiRLAC
ds218playEgyébként most úgy néz ki, hogy elkezdtem újra beállítani, tehát a konfig tényleg eltűnt.
A fájlok viszont az egyik, nem hibás lemezen megmaradtak és helyreállítás után működik is a raid. 2. HDD ugye új került bele. Holnap visszatöltöm a konfigot és meglátjuk mi lesz.
Vagy úgy rendbejön minden vagy törlöm az egészet és létrehozok mindent újból. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #90621 üzenetére
El kell engedni a Synology Videostationt. Mondjuk úgy: nem a legélesebb kés a fiókban!
Plex + PlexPASS, vagy Jellyfin. Előző PlexPAS-szal transzkódol, utóbbi alapból, előbbi a legtöbb okos eszközben alaptartozék vagy rátölthető (Samsung és LG tévék, Android alapú tévé okosítók) utóbbi csak az okosítókba lehet alapból feltölteni, de nekem megy a LG tévémen, miután a tévét root-oltam.
De erről a Plex topikban többet tudnak mondani. -
Borisz76
nagyúr
válasz
VANESSZA1 #90621 üzenetére
Ahol a NAS van...ott legyen nagy a feltöltési sebesség.
Ahol nézni akarják ott legyen nagy a letöltési sebesség.Pl : Nálam Digi optika 1000/300
300-al tudok elviekben feltölteni.Másik előfizetésem T-s optika 1000/1000
Elviekben 1000-el tudok tölteni da ha a NAS-ról szeretnék valamit nézni , akkor korlát lehet a Digi 300-s feltöltése.Ugynakkor gond lehet a sebességgel ha országokon át ívelő a kapcsolat....mert a T-nek jobb , stabilabb , gyorsabb a nemzetközi netes kapcsolata mint a Digi-nek.
Tehát nálad még ez is bekavarhat, hogy adott országhoz lassú / kevés a kapcsolat....az amúgy is lassú helyi net feltöltésen felül. -
válasz
VANESSZA1 #90604 üzenetére
Mert a tanúsítványodban nincs benne a belső privát IP címed, illetve a DNS név a helyi hálózatról nem erre a 192. címre old fel.
Megoldás lehet pl. egy Adguard Home és a DNS rewrite (ami átírja a lekérdezett DNS cím ip-jét a helyire, lásd a képen). Eztán az aiXXXXXX.synology.me cím a böngészőben a helyi címet nyitja meg de https-en és továbbra is érvényes tanúsítvánnyal.
-
válasz
VANESSZA1 #89809 üzenetére
Én a DS124-hez már megvettem a gyári Syno-féle extra 2 évet.
Voltak azért régen már gondok:
- DSx15+ szériánál az Atom c2000 bug (és még sok máseszköznél is)
- a 18-20 körüli Realtek modelleknél a venti-vezérlés (az egyébként működő ds118-am ezzel idegelt ki végül)
- rack-modellek elhasználódó tápjaiA másik oldalról: A DS918+-om negyedik éve teszi a dolgát tökéletesen...
Ha neked megnyugtató, akkor vedd meg!
-
Gombinyó
őstag
válasz
VANESSZA1 #89809 üzenetére
Ha téged nyugalommal tölt el, akkor érdemes.
Én még nem találkoztam hibás synologyval, pedig itthon is évek óta használom meg munkámból kifolyólag is használok jópárat, vannak amik már 8+ éve mennek 0-24ben. Max táp halálról hallottam, de saját magam még nem tapasztaltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest