Hirdetés
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Clark78 #87746 üzenetére
Cyberpower VP700ELCD-t használok kb. 1 éve, teljesen jól működik, igaz áramszünet nem nagyon volt.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Clark78 #87746 üzenetére
Én nemrégen vettem egy :
Eaton 5E 850i USB DIN (5E850iUSBDIN) UPS-t.
Teljesen jó.
USB kábelt nem adnak mellé....
Ilyen kell majd neki....
Van aki panaszkodott a hangjára, hogy áramszünet esetén hangosan sípol. Ezt nem tudom megerősíteni mert nálam egy eldugott helyen van a házban.
Eddig hibátlan....kb 3-4 hónapja. -
stigma
addikt
Sziasztok.
Én csak infónak írom, senkit nem akarok megbántani, ki milyen letöltőt használ, maga tudja, viszont személyes tapasztalatom az alábbi:
12 év Tranmission után váltottam 2-3 éve Qbittorrent-re, mert Tranmission 1 szálon tölt, így ha jobb neted van ami 100-200MBit/sec felett tölt (remélem jól írom), akkor nekem a integrált lapom/NAS CPU-ját 100%-ra kimaxolta.
[Régi TM 3.0 vagy azelötti változat volt, lehet bug volt nemtudom.]
Qbittorrent támogatja a többszálas letöltést, és sikeresen pár éve ezt használom, nekem a sima webes felületes letöltés tökéletes.
Ha kell hozzá Windows/Linux/macOS kliens akkor innen lehet leszedni: ElectorrentRégebben (1-1,5 éve ) használtam az általam linkelt Windowsos klienst, nem volt vele problémám.
Qbittorrent esetén ha nem egy torrentfájlból nem mindent akarsz letölteni akkor az úgy működik, hogy :
betallózod a torrentet--> nem indítod el, majd a Tratalom fülnél ki tudod pipálni mire van szükséged pl: sample nem kell.Remélem segítettem sokmindenkinek
Én 2-3 épített NAS-on (J4105/J5040/J4005) és a mostani DS423+-on Qbittorentet használok Dockerben nagy megelégedéssel.
-
válasz
kalapacsolok #87741 üzenetére
Nekem megy. Mi a hibajelenség?
-
válasz
kalapacsolok #87732 üzenetére
Ez nem tudja ezt a funkciót?
-
Syl
nagyúr
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Ismerősömnek kellene kamera NAS-hoz. tudtok ajánlani jobb dome kamerát ? Vagy nagyobb látószögű nem dome is jöhet.
Én Unifi rendszert használok. Olvastam, hogy Synora fel lehet dobni a Unifi os-t vagy Protectet. Gondolom Ubiquiti kamerák natívan nem mennek beépített syno NVR-el.
Van tapasztalata ubi cuccokkal valakinek Syno esetén?
Köszi szépen! -
Borisz76
nagyúr
válasz
kalapacsolok #87732 üzenetére
Az a lehetőség már nem él sajnos....
Én is használtam , szerettem. -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! ÚJra kellett telepítenem a synology nast. Korábban tökéletesen ment, hogy egy magnet link-re jobb katt -> és a download station bővítménybe behívta, egyből töltötte a dolgot. De ez a bővítmény most nem megy.
Hogyan lehet egyszerűen ezt beállítani? Jelenleg az van, hogy letöltöm a fájlt, majd nas-ba belépve, download stationt megnyitva oda húzom, de ott is egy csomó kattintás még, szóval sokkal nehézkesebb...
-
Gardaai
senior tag
DS218+ NAS-t milyen sebességű memóriával bővíthetem? Mi van benne gyárilag? Sajnos nem találtam róla infót.
Ez forrasztott vagy modul? (Gondolom forrasztott, ezért a szétszed, megnéz opció nem lenne célravezető..)
Azt írják, hogy 6 GB-is bővíthető, mi van, ha rakok bele egy 8 GB-os modult? -
parijani
tag
Sziasztok!
Egy 214+-om van és portalanítás alkalmával először beragadt a lemeztartó füle, majd kis mozgatásra kiugrott, de azóta nem lehet visszacsukni. Ebay-en találtam ilyet, csak kicsit soknak tartom az 5eFt-os szállítási díjat és nem is nagyon hirdetnek, de biztos én rontok el valamit. Esetleg valakinek van valami más forrása?
A másik kérdés, hogy feldobta a 7.01-re a frissítést, de nem mertem meglépni, mert félek valaminem fog működni. Amiket használok: plex, transmission, synology drive és Hyper backup, surveillance station. Érdemes frissíteni, vagy maradjak meg az utolsó 6.x-nél?
Köszi! -
Clark78
tag
Sziasztok!
Sajnos tegnap volt nálunk egy áramszünet, amit a NAS-om nem viselt jól. Az eset meggyőzőtt róla, hogy mihamarabb be kell szereznem egy szünetmentest....
Szóval adott egy DS218-as NAS. Tegnap este a Disk2 led még narancssárgán villogott és sípolt a készülék. Ma reggel már "csak" folyamatos narancssárga van és nincs sípolás.
A Tároláskezelőben ránézve a kötetekre, az 1-es esetében még zöld, hibátlan állapotot jelez, ugyanakkor jelzi, hogy rendellenes tápellátással kapcsolatos hiba történt.
Ezzel szemben a 2. kötet piros, kritikus állapotot jelez. Egyébként a kötet elérhető, az adatok olvashatóak, kimenthetőek (egyelőre?). Ismételt meghajtóazonosítások száma: 9, amennyiben ez adalék.
Menthetőek-e még a dolgok vajon? Legalább az egyik kötet?
Valami kiterjesztett SMART teszt futtatását sikerült kiguglizni, mint javaslatot, de ilyen gombot nem találtam... A vinyók típusa: wd20purz
Előre is köszönöm!
Üdv, Clark -
Syl
nagyúr
válasz
Borisz76 #87710 üzenetére
Igen, a core fórumban is többen panaszkodtak már.
Download Stationt nem nagyon szeretem. Számomra három komoly hiányossága van.
- Nincs hozzá remote gui alkalmazás.
- Nem látni a listában, ha valamelyik torrenttel baj van (pl. törlik a sorozatepizódokat, mert egy egész pakk került fel)
- A letöltött és seedbe állt filmeket nem tudom átnevezni/áthelyezni. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Borisz76 #87709 üzenetére
723+ és 923+ modelleken lehet a 7 és 9 lemezből egy kötetet csinálni. [link]
Csak én inkább nem ajánlanám. Nincs személyes tapasztalatom ilyennel, de a 2 egységen (ds+dx) átívelő kötet sokféleképpen sérülhet: kimozdulhat táp csatlakozó vagy a két egység közötti adatkábel, esetleg bekapcsoláskor bővítő egységet elfelejtik bekapcsolni, stb. Ilyenkor a 7/9 lemezes kötet sérül és elveszik az összes adat.
Ha sok lemezes NAS kellene, akkor a magas kezdeti költség ellenére 1621+ vagy 1821+ modelleket ajánlanám az alapból 6 vagy 8 lemez hellyel. -
AlexDaywalkr
tag
Rendben, köszönöm a segítséget!
-
Multibit
nagyúr
válasz
AlexDaywalkr #87716 üzenetére
Helyedben tennék egy próbát dróttal is.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
attilanatina #87713 üzenetére
Külső "kocka" tápos....230 V-ról megy.
-
Multibit
nagyúr
válasz
AlexDaywalkr #87712 üzenetére
A Filestation NAS-on belüli fájlmozgatáshoz praktikus. Kintről, kintre inkább SMB, NFS legyen.
Szerk:
Bármekkora fájlt tudok másolni/mozgatni DSM/OMV/Win között. A Wines gépem dróton lóg. Mobil eszközökre nem kell másolnom, szinte mindent hálózatról (NAS-ról használok). -
attilanatina
kezdő
válasz
Borisz76 #87709 üzenetére
Köszönöm erre voltam kíváncsi. Szóval a 2 NAS-t nem lehet egy kötetben rendezni. Ez nem is gond ennek a NAS-nak ez a megoldása. Ilyen egyszerű. 2 NAS 2 kötet. Köszönöm megértettem. De azért egyvalamit érdekesnek találok, miszerint 12 DC Volt a bemenet a feszültségnek. Ha már annyira fontos a biztonság megőrzése meg satöbbi akkor tehettek volna bele a fejlesztők egy mini akkut ami megvéd az áramkimaradások ellen. Ez egyenáram nem pedig váltó áram amit át kell transzformálni. Tudom hogy erre van megoldás, nekem is van egy UPS-om, de azért mégis tehettek volna bele. Nem sokkal lett volna nagyobb a NAS doboza, lehet az emberek meg is fizetnék, de ez így nem biztonságos akinek nincs valami áramfejlesztője. De ez az én véleményem.
-
Multibit
nagyúr
válasz
AlexDaywalkr #87706 üzenetére
Simán áthúzom a File Station-be
Simán SMB-vel megy? -
Borisz76
nagyúr
válasz
attilanatina #87707 üzenetére
DS723+ ( 2 + 5 fiókos )
221.400 Ft
DS423+ ( 4 fiókos )
236.900 FtDS923+ ( 4 + 5 fiókos )
273.000 Ft
DX517 ( 5 lemezes bővítő egység )
223.000 Ft
Árak forrása : [lejátszó.hu / webshop ]
Én úgy tudom, hogy a belső fiókokba rakott és a külső tárolóba rakott lemezeket nem lehet egy kötetbe szervezni !
Mondjuk a 723+ esetében lehet a belső 2 lemezből 1-2 kötet....ízlés szerint. A kölső bővítőben az 5 db lemez pedig megint 1-2-3-4-5 kötet lehet....szintén ízlés szerint. De a kettőt nem lehet egy kötetté összevonni. Tehát minimum 2 köteted lesz ( belső 2 lemezből álló + külső 5 lemezből álló kötet )
Ha tévedek javítsatok ki mert ebben nem vagyok 100%-n biztos !!! -
attilanatina
kezdő
Sziasztok. Még egy kérdésem volna egy barátom kérdezi itt duma közben hogy szerintetek melyik éri meg jobban, egy 423+ vagy egy 723+ ? Na de erre én is kíváncsi vagyok a 7 darab lemezt lehet shr-ben tenni ? A 723+-ra azért esett a választás a 923+-al szemben mert olcsóbb. Idővel venné meg az 5 lemezes NAS-t ami hozzá tartozik. Szóval ez a 723+ olyan mint egy 7 lemezes NAS bővítővel egybevéve ? Olyan mintha egy 7 lemezes NAS-t vettél volna ? Erre azért esett a választása mert olcsóbban indulna és feljebb jutna mint én a 423+-al. Én 4 ő 5 lemezzel gazdálkodna. De az indulása 2 lemez. Neki drága hirtelen megvenni a 423+-t vagy ne is beszéljünk a 923+-ról ami nem sokkal drágább. Ezért indulna a 723+-szal. De azért adjatok nekem is egy ötletet melyik éri meg jobban, a 723+ vagy a 423+ ? Tudom hogy a 923+-as jobb de erre kíváncsi a haver. Köszönöm hogy elolvastad és segítesz.
-
válasz
AlexDaywalkr #87703 üzenetére
Mi a hibaüzenet? Milyen OS, windows? Mivel másolsz?
-
lange04
csendes tag
válasz
attilanatina #87701 üzenetére
Lehet raid-be is tenni azt hiszem...viszont ha az egyikből kötetet csinálsz és gyorsítótárnak akarod a másikat, akkor az csak olvasási gyorsítótár lehet...
Én ez alapján csináltam 1 kötetet, a másik ssd maradt gyorsítótár:
https://github.com/007revad/Synology_M2_volumeÜtemezett feladatban minden újraindításnál lefut a script (ami felveszi azt hiszem a gépben lévő ssd-k adatait a syno listájába, hogy felismerje őket kötetként....talán így működik, de nem tudom pontosan), gond nélkül működik samsung SSD-kkel...dsm frissítés sem okozott gondot....egyelőre csak olyan adatot tartok rajta, ami pótolható (jobb az óvatosság), fél éve így megy, még nem volt gond....
-
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Nemrég üzemeltem be egy Synology DS718+ Nast. Amikor feltölteni szeretnék rá nagyobb dolgokat, akkor pár másodpercig elindul a feltöltés, majd hibaüzenettel megáll. A Nas kábellel van a routerre csatlakoztatva, viszont a PC amin keresztül csatlakozok az vezeték nélkül. (5Ghz) Hol keressem a hiba okát, miért szakad meg a kapcsolat?
Előre is köszönöm a segítséget!
Alex -
Multibit
nagyúr
válasz
Csabesz666 #87696 üzenetére
Az a 35 még 50 volt a korábbi hozzászólásodban
Irreális elvárásod van. A két vas durva teljesítménykülönbséget mutat. Ha ki akarod tekerni a maximumot, használj inkább Qbittorrent kliens! -
attilanatina
kezdő
Sziasztok. Van egy pár kérdésem az nvme ssd-kkel kapcsolatban. Lehet-e az egyiket beállítani kötetnek a másikat meg gyorsítótárnak ? Illetve lehet-e a 2 darab nvme ssd-t raid-be tenni úgy mint a többi lemezt ha már tárhelynek van használva ? Például 2 darab 1 terrásra gondoltam. Ne kövezzetek meg a kérdésért de tisztában akarok lenni az e-fajta SSD adta lehetőségekről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Analóg fényképezés
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Lefagyhat a Galaxy A56, így lehet feléleszteni
- Új firmware javítja a fekete képernyős problémát a friss GeForce VGA-kon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hálózati / IP kamera
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest