- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
válasz
caris1 #20298 üzenetére
"DS Video távoli lejátszásra is jó. Például nyaralás alatt a gyerekek az otthon lévő NAS-on lévő mesét nézték a tableten
."
Ezt sosem értettem,ha nem megy a DS Video akkor is megtudom nézni simán betallózva mondjuk ES File ex-el és pl vlc-vel lejátszva,nem?Vagy rosszul tudom?
Másik dolog ezzel kapcsolatban,mobilnetet rendesen felzabálja ilyenkor,tehát free wi-fin vagy hogyan nézitek távoli eléréssel az otthoni nason levő filmeket? -
sztothj
tag
Segítséget szeretnék kérni a szakértőktől: Beállítottam a Cloud Sationt, hogy a telómról szinkronizálja le a képek mappát a NAS-ra. Eddig jól ment minden, de ma reggelre eltűntek a telóról a 2 nappal ezelőtti időszakban készült képek a NAS-on viszont ott vannak. Nem állítottam semmit sem a NAS-on sem a telón. Hogyan tudom visszavarázsolni a telóra képeket?
-
caris1
tag
válasz
kavarc #20297 üzenetére
Szia!
- Persze, lehet kombinálni a 2,5 és 3,5 lemezeket.
- Szerintem semmi, évek óta nem "NAS" lemezekkel használom. Persze nem 24/7-ben, csak akkor kapcsolom be, ha szükségem van rá. Gondolom a folyamatos üzemet a "NAS" lemezek jobban bírnák.
- A DS webes felületén minden további nélkül másolhatsz külső lemezre, de ha meg van osztva, akkor természetesen bárhonnan, ami az adott megosztásokat eléri.
- Igen külső is megosztható, sőt automatikusan meg is osztja usbshare1 illetve usbshare2 néven. (Ez gondolom kikapcsolható.). NTFS-t nem próbáltam még, de szerintem mennie kell.
- Én csak a DS-t használtam letöltésre, átlagos felhasználásra tökéletes.
- Persze, kezelheted külön is a lemezeket egymástól függetlenül.
- Na, ezt nem tudom, én csak RAID-ben használtam, akkor nyilván együtt állítja le őket.
- A rendszer minden lemezre települ (legalábbis RAID-ben), hiszen akkor is el kell indulnia, ha az egyik lemez bedöglik.
- DS Video távoli lejátszásra is jó. Például nyaralás alatt a gyerekek az otthon lévő NAS-on lévő mesét nézték a tableten.
-
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Egy DS215j-vel fogok nevezni a fórumba.
Olvasgattam már a fórumot, de mivel abszolút kezdő vagyok NAS témában elsőre lenne néhány kétdésem:
- lehet-e kombinálni 2.5 és 3.5 lemezeket
- van-e hátránya, ha nem "NAS" lemez kerül bele?
- külső USB lemezre / lemezről a másolás hogyan történhet? MC commandert kell telepíteni a NAS-ra, vagy van valami más GUI-s alternatíva?
- külső HDD is megosztható? Akkor is ha NTFS?
- DS vagy transmission klienst érdemes használni? előnyök, hátrányok?
- tudom-e teljesen külön kezelni a két lemezt? (nem akarok raid-et, külső mentés lesz)
- a lemezek leállítása megtörténik-e egymástól függetlenül is?
- a rendszer csak az első helyen lévő lemezre települ?
- DS videonak mi a létjogosultsága a dlna szerver mellett?Köszi előre is!
-
kaciokos
őstag
Nem tudja valaki, hogy a DS215j pontosan milyen FAT altípusokat támogat külső meghajtónál? A specifikációban csak annyi szerepel, hogy FAT, de mi van a FAT32-vel vagy az exFAT-tel?
-
biker
nagyúr
válasz
crissprivat #20288 üzenetére
vagy Foscam
-
crissprivat
senior tag
válasz
daniel2121 #20285 üzenetére
Hikvision házatáján nézz körül.
-
biker
nagyúr
válasz
daniel2121 #20285 üzenetére
nincs a támogatott kamerák közt
talán nem véletlen, kitalált nevű kínai vacak.
POE-t csak adapterrel -
daniel2121
őstag
válasz
daniel2121 #20284 üzenetére
Ja kültérre kellene dóm kamerára gondoltam.Valami ilyesmire.[link]
-
daniel2121
őstag
Sziasztok
Vettem egy fórumtárstól egy Syno 413j-ét. Milyen kamerát ajánlotok hozzá, amelyhez nem kell külön táp és persze elfogadható áron van.Ha jól tudom két licenc van hozzá ugye? -
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Olvastam már elég sok hozzászólást, de nem találtam még erre vonatkozó részt. Csak hogy értsétek mit szeretnék, szükséges megismerni a jelenlegi felállást. Egy zyxel nsa325v2 van szolgálatban otthon, mellette egy összedobált c2d e8400-es géppel, ami a plex szerver feladatát látja el.
Ezt szeretném kiváltani, transzkódolni is szükséges. Erre kellene egy masina (21XPlay), csakhogy:
- a 216Play nem támogatja plexet
- a 214Play támogatja, de 4K-t nem tud, és drágább is.Ezért gondoltam arra, hogy mi lenne, ha a gyári, syno-s ds video-val történne a lejátszás. Végülis van mindenféle eszközünkre (android, ios, samsung smart). De itt jön az én problémám, hogy tud-e annyira jól filmeket, sorozatokat azonosítani, hozzájuk feliratokat automatikusan letölteni (ha igen, akkor ezt hogyan végzi)? Jelenleg működik minden nagyon flottul, a feliratok.info-s agentet is beállítottam, elég jól megy most, csak szeretném kiváltani egy energiatakarékosabb (egy darab) eszközre a fentieket. Minőségi váltást szeretnék, de a funkcionalitás nem csökkenhet.
Köszi előre is a segítséget!
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Tuomas #20272 üzenetére
Igen, pontosan ezért, a tv beépített lejátszója egy dvdrippel még elboldogul, de egy BD-rip vagy egy HD már nem megy neki.
Egyébként annyira nem vészesek a lejátszó árak, 20-as körül már korrekt gépet kapni úgy láttam (ASUS O! Play széria)Én 2db 215J beszerzését tervezem, egyik szülőknél lesz a korábban leírt funkcionalitással, a másik pedig nálunk, mi viszont nem fogunk ip kamerákat kötni rá, cserébe szeretném torrentezésre használni, és kicsit félek, hogy a 215J hardverügyileg kevés lesz hozzá.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
caris1 #20268 üzenetére
Nagyon hasonló cipőben járok, mint Toumas, szintén a 215J modellt néztem ki, mert a fő funkciójának ellátására tökéletesen elegendő. Amin még gondolkozok, és amiért még nem rendeltem meg az az, hogy melyik az egyszerűbb?
Venni egy erősebb NAS-t és a stream funkciót rábízni, a TV-t csak, mint megjelenítő használni?
vagy
215J megvesz, plusz vásárolni egy médialejátszót (1080p elég, 3D és wifi nem kell) ?Továbbá kalkulálni kell a később beszerzendő 2 IP kamera kiszolgálásával is.
-
caris1
tag
válasz
Tuomas #20267 üzenetére
Én biztos, hogy 215j-t venném, "csak" 10 ezerrel drágább. A 214se is jól viszi a DLNA-n keresztül a fullHD filmeket, de arra figyelj, hogy ha feliratfájl van a film mellett, akkor az nem fog menni, ahhoz már Plex kell, azt pedig nem tudom, hogy a 215j bírná-e, soha nem használtam Plex-et.
-
Tuomas
addikt
válasz
caris1 #20266 üzenetére
Igen, DLNA szerveren keresztül fullhd filmeket szeretnék TV-n nézni, ha összejön.
A tv támogatja a dlna-t, pusztán egy tplink 1043-as routerre kötött külső vinyóval mégsem akart működni, bízom benne, hogy nas-sal fog"512 ram van benne, igaz nem a ramból szokott kifogyni, hanem a prociból"
Viszont ha a 215j-ben kétmagos van, akkor abból se fogy olyan könnyen ki, mint a 216se igaz?
Mert akkor ez így tényleg jobb választás, azt nem is figyeltem, hogy egy vagy kétmagos van bennük.Ellenben tartok attól is, hogy elég lenne a 216se, mert nem használnám ki, de lényegesen olcsóbb
-
caris1
tag
válasz
Tuomas #20265 üzenetére
Igen, igazad van, a 215j lényegesen jobb választás, mert
- 512 ram van benne, igaz nem a ramból szokott kifogyni, hanem a prociból
- 2 magos CPU
- Wake On LANés tudja az időzített ki/be kapcsolást is.
Médiaszerver alatt mit értesz? Filmek megosztását DLNA/SMB/NFS segítségével? Azt simán bírja (A 214se is fele ennyi rammal és procival is.)
-
Tuomas
addikt
válasz
caris1 #20262 üzenetére
Köszi!
Az egy lemezeset még nem tudom, mert lehet, hogy külön kezelném a filmeket, és külön a dokumentumokat, képeket zenéket. A korlátba viszont nem hiszem, hogy elérem a maximumot, kezdetnek csak 1 tb-osra gondoltam.
Ez hardverileg elegendő a médiaszerver funkciók ellátásához, és a folyamatos indexeléshez, ahhoz hogy tv-n le tudjam játszani?
Amúgy ezeknél csak az bánt, hogy fehér színűÁ látom a két lemezes tud időzített be-kikapcsolást, akkor ez el is dőlt a javára
-
caris1
tag
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje a win10 nem látja a hálozatoknál számítogépnek a nas-t. Ami nekem annyiban probléma, hogy nem akarok minden mappát egyesével meghajtóként csatlakoztatni és egy mappába sem akarok mindent másolni. Ha az elérési utat beírom egyszer az explorerbe akkor megjelenik a hálozatoknál. Parancsikont csinálok róla de így is néha nem lép bele mert azt írja, hogy egy vagy két protokol hiányzik. Aztán fél óra múlva meg belép. Laptopon is ezt csinálja, meg már a winfost is újra raktam.
Valakinek ötlet? -
A_ScHuLcZ
addikt
Vajon várható, hogy a Synology lefejleszti az alkalmazásait Windows Phone-ra is? Mindenhol azt olvasom, látom, hogy csak Android és IOS támogatás van, aminek nem örülök, mert telefont is éppen most veszünk szülőknek, és a könnyebb kezelhetőség érdekében (még nem használtak okostelefont) androidos létemre WP-t javasoltam, de így lehet, hogy mégsem lesz jó választás..
Épp a jól használható képnézegető/képrendező/stb miatt esett a választás a NAS-ra, és ha új telefon vásárlása után is csak gépeken tudják használni, annak nem fognak örülni.
-
chickenloop
csendes tag
válasz
crissprivat #20255 üzenetére
Az biztos, hogy a kernel log-ok alapján memory leak van. Semmi extrát nem használok a NAS-on, gyakorlatilag az alap csomagokat meg talán most tettem még fel CP-t meg Plex-et.
3 egyidejűleg futtatott torrent nem hiszem, hogy az megfektethetné ezt a NAS-t. Ha igen, akkor ez egy szar
Tegnap óta mind a két LAN portot használom és letiltottam az IPv6-ot az interfaceken, azóta most egyelőre nem jött elő ez a probléma. Meglátjuk mi lesz ma.... Közben nyitottam synology-nal ticket-et és ők is kernel logokat kérnek.... -
Tuomas
addikt
Sziasztok!
Már hónapok óta kacérkodom a gondolattal, hogy szeretnék venni magamnak egy NAS-t.
Jelölt még elég sokféle van, érdeklődöm a milyen nas-t vegyek topikban is.
Most csak arra lennék kíváncsi, hogy Ti a synology nasokkal mennyire vagytok elégedettek?
Amit néztem videókat, meggyőző, hogy a felhasználói felülete elég jól átlátható, és ha jól tudom, magyar nyelvű is. Ami kicsit elriaszt, az az ára, egy 2 lemezes kb 80 ezer ft
Néztem az 1 lemezest is, bár ez nem sokkal olcsóbb, időtállóság miatt a 2 lemezes jobb választásnak tűnhet, nem tudom, ezen kívül még miben tud kevesebbet az egy lemezes változat?
Esetleg tudtok ajánlani más típust is, ami még viszonylag friss?Amihez használnám: Általános doksik, képek, zenék, filmek tárolása, torrent, médialejátszás (ha összejönne TV-ről DLNA szerveren, fullhd mkv filmek lejátszása). Fontos lenne a könnyű kezelhetőség, átláthatóság, és az, hogy ütemezni lehessen a működését (éjszakánként nincs rá szükségem). Na meg persze a megbízhatóság
Árban a 80 ezer ft a nagyon maximum (természetesen lemezek nélkül)Köszi előre is a válaszokat!
-
Gery85_03
csendes tag
Sziasztok!
Egy Synology DiskStation DS216se NAS vásárlásán gondolkozom. Olyan kérdésem lenne hogy a második lemezt később is bele tehetem ha nem szeretném egy kötetnek használni. Illetve ez a hardwer elég-e HD TV-n történő 3D filmek nézésére. Emellett a telefonokkal szeretném használni illetve gépről adott mappa biztonsági mentésére. Torrentet nem futtatnék.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
chickenloop #20252 üzenetére
valami zabálja a memóriát, a kernel meg random processeket leállít, hogy működőképes maradjon.
Próbálj meg kevesebb párhuzamos letöltési szálat engedni, stb. Kisebb terheléssel nézd meg, hogy úgy is jelentkezik -e. -
kaviat
tag
TMBC : örülök !! király vagy, mert te oldottad meg, itt csak megerősítést kaptál az elképzelésedhez
chickenloop : ez elég csúnyán néz ki : ((( mi lehez az a TERM signal? ilyenkor bánom, hogy linuxban sem vagyok vágási feri. nem lehet valami diszk hiba a kiváltó? túl sok bad sector vagy valami más para?
-
chickenloop
csendes tag
Sziasztok!
UPnP-től függetlenül újra jelentkezett a hiba letöltés közben ismét elérhetetlenné vált a NAS.
Annyira voltam előrelátó, hogy az eszközön lévő második ethernet portot is felkonfiguráltam és amikor elérhetetlenné vált az eth0 akkor megpróbáltam az eth1-en elérni az eszközt. Ezen a porton ment is minden faszán.
Közben az első interface-en az arp még a fizikai címet sem tudja feloldani....
Viszont egy ifconfig eth0 down / up megoldotta a problémát, megy az arp és ismét elérhető az eszköz (immár mindkét címen)Lehet, hogy ez egy hibás eszköz? Mitől döglik meg az eth0?
Közben néztem kernel logokat is és hát van egy-két nem túl biztató dolog, neketek is van hasonló?
Dec 20 20:25:07 DiskStation kernel: [12835.586319] init: smbd main process (29387) killed by TERM signal
Dec 20 20:25:40 DiskStation kernel: [12868.729561] init: nmbd main process (1768) killed by TERM signal
Dec 20 20:25:40 DiskStation kernel: [12868.778060] init: smbd main process (1801) killed by TERM signal
Dec 20 20:37:17 DiskStation kernel: [13565.721526] nf_conntrack: falling back to vmalloc.
Dec 20 20:39:16 DiskStation kernel: [13684.468214] init: smbd main process (2408) killed by TERM signal
Dec 20 20:44:34 DiskStation kernel: [14002.754535] eth0: stopped
Dec 20 20:44:36 DiskStation kernel: [14004.561676] init: smbd main process (10474) killed by TERM signal
Dec 20 20:44:44 DiskStation kernel: [14012.053791] eth0: link up
Dec 20 20:44:44 DiskStation kernel: [14012.056707] eth0: started
Dec 20 20:44:46 DiskStation kernel: [14014.397904] init: smbd main process (13119) killed by TERM signal
Dec 20 20:44:49 DiskStation kernel: [14017.135289] nf_conntrack: falling back to vmalloc.
Dec 20 20:47:31 DiskStation kernel: [14179.950334] nf_conntrack: falling back to vmalloc. -
TBMC
addikt
válasz
caris1 #20244 üzenetére
nekem pl tonline 30/10 netem van, de 2.5mbps fole meg sose ment, hiaba van 0 korlatozas beallitva. de a vicc az, hogy u torrentel sem tudom 3mbps fole vinni. ez az amit sosem fogok megerteni... speedtesten a letöltés 28mbps de ha toltok le valamit 3mbps fole sosem megy...
-
nemerei
tag
Sziasztok
Van nekem egy DS215j nasom, és torrentezéshez miket kell beállítgatni hogy nagyobb sebességgel töltsön le, most jelenleg 8MB/s el jön rajta a cucc, de mindezt ha a gépemmel szedem akkor teljes savszelességél jön ami kb 19-22MB/s. Ha valaki segítene egy kis infóval azt megköszönném.
-
kaviat
tag
én még nem mogzattam ezt át másik volume-ra, de visszaolvasva régebben volt ezügyben valami bug, elkészülte után se minden temp-et törölt le a rendszer, remélem azóta ezt javították. elsőre várd meg mi történik ha lefut a meló a háttérben, visszamegy a proci pár %-ra. ha ez nem segít, akkor mindent várj meg hogy lejöjjön, visszaossza amennyire kell, aztán töröld a torrenteket a ds-ből, elvileg ezután kipucolja.
minden esetre érdemes azonos volume-ra tenni a temp-et a letöltendő torrentekkel, különben duplázni fogja a méreteket. arra is érdemes számolni, hogy nem tudom meddig őrzi a letöltéseke, szóval jó sok helyet érdemes szánni a letöltésekre és a hozzájuk tartozó temp-re.
-
Doky586
félisten
válasz
chickenloop #20239 üzenetére
Akkor kapcsold ki a nason az upmp-t (router konfigurálása menüpontban)
Sosem az upnp volt a nas erőssége.. manuálisan állítsd be a routereden a forwardolnivaló portokat.. -
chickenloop
csendes tag
Sziasztok.
Most a napokban vásároltam Synology NAS-t (ds214+ 2x WD red 2TB), de egyelőre sajnos nem teljes az örömöm, mivel a cuccot 3 nap alatt min. 5x kellett újraindítani.
A hiba eddig még csak akkor jelentkezett mikor a beépített DownloadStation alkalmazással akartam rss feed-ből torrent-et tölteni. Ilyenkor gyakorlatilag 2-5 perc után elérhetetlenné válik az eszköz.
Fix IP címet használok de sem icmp, sem semmilyen más kérésre nem válaszol az eszköz. (olyan mintha megváltozna az IP cím....vagy teljesen lefagyna NAS-ban lévő hálózatkezelő modul)
Kívülről minden ok-nak látszik a led-ek megfelelően világítanak (LAN is villog) de sajnos reboot-ig se kép se hang. Újraindítással megjavul a dolog, de ha nem állítom le a torrenteket akkor újra előjön a probléma.
Logokat néztem mind a beépített naplónézővel mind pedig /var/log/messages-ben.
Mindkét helyen ez az egyetlen hiba ami kiolvasható a logokból:
Dec 20 14:53:02 DiskStation upnpd: src/libsynoportmap.cpp:3428 Fail to get external IP.Találkozott már valaki hasonló problémával? Szívesen fogadok bármilyen használható ötletet javaslatot.
Köszi!
-
TBMC
addikt
válasz
kaviat #20232 üzenetére
értem, köszi!
és átállítás + restart után, van bármiféle lehetőség törölni az 1es kötetről az ideiglenes fileokat? illetve ezek miért keletkeznek? a 2es drive is tele lesz ezekután ideiglenes fileokkal? (kb 35torrentem fut, hogy visszaosszak, illetve van jónéhány saját feltöltésem is)
előre is nagyon köszi!
-
sziasztok.
elakadtam és a segítségeteket szeretném kérni.
sikeresen üzemel a ds215j-m. transmission is felkerült rá, működik is rendesen, viszont az androidos transmission remote-al nem jutok dűlőre.régebben csak a routerre =Asus RT-N18u) volt kötve a vinyó és úgy ment róla TM, és remote-ot is be tudtam lőni, de most itt valahogy nem megy, valamit nem veszek észre, nem állítok be, de nem tudom hogy mit.
quickconnect be van állítva, ddns, snyology.me működik. -
& (#20224) noklika
Köszi az infókat! Transmission-t tervezem majd használni.
Mivel még nem láttam magam előtt, nem tudom.. Ez az ideiglenes mappás dolog úgy működik, hogy oda letölti az adott torrentet, majd átmásolja/helyezi a kiválasztott mappába? Lehet hülye kérdés, de ilyenkor marad seed-ben?Külső vinyóra torrentezve is van annyi tartalék, hogy közben onnan nézzem a filmet pl. 3D BD ISO formátumban? Most gépről általában 30-40 torrentet futtatok, egyszerre letöltés max 4-6.
-
Darvascapone
csendes tag
Sziasztok,
A 215j nas bekotve ugy, hogy wifin kommunikal az internettel, a notebookal, a tabletekkel es a mobiltelefonokkal. A Nas es a tv kabellel egy asus rt-n12+ routerre van rakotve, igy elvileg azok direktbe kommuninkalnak egymassal vagy nem. Egy 3-4 gb filmet kenyelmesen lehet nezni a tv-n vagy apple tvn mindenfele akadas nelkul. Az egesz rendszert ipadrol is tudom iranyitan ami abszolult kenyelmes.
Aki arra veszi a Nast hogy torrentezzen adatot taroljon ugy, hogy nincs asztali gepe vagy nem akar notebookot hasznalni csak tabletet az nyugodtan tegye meg mukodik.
Egy gondom van csak, hogy a Nas usb3 kimenetere rakotottem egy Sansung 2,5 kulso vinyot amit egy ido utan eldob. Valaki talalkozott mar ilyen hibaval? Vinyo kek lampaja eg de a Nas nem latja.
Udv
-
kaviat
tag
igen, rakd át, talán egy ds restart nem árthat (csomag kezelési központ / download station / tevékenység / leállítás aztán ugyanitt elinditás). ha vannak még folyó letöltéseid, lehet még akkor is ha már csak visszaosztasz, addig még a régi helyről is dolgozik. gonodlom ha minden letöltésed kifutott ami a rossz kötetre szedte, át fog állni az új köktetre.
-
TBMC
addikt
srácok!
segítségeteket szeretném kérni!
DS215jbe jelenleg 2 kötet van. Az első köteten kizárólag excel, word, és egyéb munkaálloményok találhatóak semmi média file.
Összesen 71.24GB file stationból ellenőrizve.
viszont az elemző mégis azt írja, hogy 295.64GB és 66%ban foglalt... EZ HOGY LEHET?A 2. köteten torrentezek, csak és kizárólag, azon más nincs is.
szerk: nálam is a rejtett mappás történet van? amennyiben igen, azt hogyan lehet törölni?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
kaviat #20216 üzenetére
Például szülőkhöz egy 215J (2-3 ip kamerával azért csak elboldogul, torrent itt csak alkalmanként lesz), hozzánk pedig egy 214 (~77k) / 216play (~91,5k) esetleg? Tudom, hogy a 215+ jó választás lenne, de az már jelentősen drágább a többihez képest.. (~114k)
Így viszont, hogy növekszik az összeg az eredeti 2db 215J elképzeléshez képest, így már nem fogok tudni új HDD-ket venni a sajátunkba is, használt Samu 2TB-os (HD204UI) winyókat tudok átpakolni bele, nem tudom ez mennyiben fog problémát jelenteni.
-
Elemental
addikt
Én is külső lemezről torizok. Egyszerűen csak be kell állítani a külső lemezre a DS beállításokban az Ideiglenes helyet, és akkor a @download rejtett mappa ott lesz, a DS elsődlegesen oda tölt és onnan másolja a fájlokat a Célmappába.
A Transmission is a külsőre tölt úgy állítottam be, hogy a külsőre töltsön és csak a kész letöltések kerüljenek a megadott helyre a belső lemezen. -
nemerei
tag
válasz
crissprivat #20221 üzenetére
köszi, a gyors választ.
-
Sanya
nagyúr
A beépített download station egy rejtett mappába tölti le a torrent tartalmat először, majd onnan másolni ki abba a mappába, amit te megadtál neki, legyen az külső merevlemez akár.
Ha nem célod a fél internet letöltése és seedelése, akkor mindenképp belső merevlemezes megoldást javasolom, ha meg igen, akkor végy nagyobb merevlemezeket bele és vagy több merevlemez opciós NAS-t -
nemerei
tag
Sziasztok.
Most NAS vásárlás elött állok, és a kinézett darabom, a 215j, Arra a célra szeretném használni, hogy torrentezzen, és nagy méretű hd filmeket szeretnék róla lejátszani hálózati médialejátszóval. Nagyjából ennyi a szerepe. Esetleg valami vélemény róla? Meg azt szeretném még kérdezni, hogy ha a két tárolóba csak 1 HDD-t teszek, akkor az ugyan olyan jól fog működni mint ha 2 egyformát tennék bele?
köszi
-
Sziasztok!
Még mindig tanácstalan vagyok,hogy 215+ vagy 415play.
Pl. 215+ -szal eSata portra kötött ntfs vinyóval ugyan úgy tudnék torrentezni mintha "belső" vinyó lenne? Így ugye a hálón keresztül onnan érné el a mediaplayer és maga a vinyó is automatikusan megjelenik mint hálózati meghajtó.
Vagy 415play és belső 2:1 felosztásban szintén. 2 a raid, 1 a torrent.
Ha megy simán külsőre is a letöltés + onnan a lejátszás egyszerre akkor a 215+ és elsőre egy 2Terrás red (ez fér bele most a keretbe), da ha inkább belső elhelyezés a jobb, akkor egyenlőre üresen egy 415play - ebbe tudok most rakni egy régebbi 1terrást, azt majd szép apránként feltöltöm.
Szerintetek?
-
törölt tag
válasz
A_ScHuLcZ #20214 üzenetére
a film stream nem terheli a NASt kb egyáltalán, ha a media box / pc végzi a lejátszást. Ekkor csak simán másolsz a 2 eszköz között (jó lassan ráadásul)
Nálam 215j van, 10 futó torrent + 2 fullHD film lejátszása közben a NAS <10% cpu kb 30% ram kihasználtsággal megy.
(+ megy a VPN szerver a háttérben, meg egyebek is) -
kaviat
tag
válasz
A_ScHuLcZ #20214 üzenetére
lehet hozzád egy j-nél vastagabb dobozt kellene nézni. nálam egy play van, megy mint a golyó több paralel lejátszás mellett pörög a torrent is, de alig ugrik 10 - 20 - 30 % fölé a proci. egy j lehet megakadna néha (de nálam tapasztaltabbak véleményét is hallgasd meg vásárlár elött)
-
A_ScHuLcZ
addikt
A korábban felmerült kérdéseimre már kaptam választ, köszönöm. 1 dolog nem hagy még nyugodni, hogy a teljesítmény elég lesz-e, vagy valamelyik helyre néznem kellene egy másik, erősebb típust?
A következőt tervezem:
2db NAS-t veszünk 1-1 HDD-vel, egyik szülőkhöz, a másik hozzánk kerül. Mivel mindkét helyen digi (100/50) előfizetés van, szerintem nem jelenthet problémát a 2 NAS közötti szinkronizáció.
A koncepció: Mindkét helyszínen létrehozunk 1-1 meghajtót, amin a fontos, pótolhatatlan adatokat tároljuk, és a szülők fontos adatainak, illetve a mi fontos adatainknak is lesz 1-1 másolata az ellen oldali NAS-on, ezeket szeretném szinkronizáltatni. (tehát NAS-onként 2-2 meghajtó, ami az extra fontos adatokat tárolja, bármelyik bedöglik, akkor a másikon minden megvan, tehát nem csak HDD redundancia, hanem betörés/lopás/tűz/rövidzár/vírus elleni védelem is lenne)
Ezen kívül mindkét NAS-on lesz 1-1 további meghajtó, ami nem kerül szinkronizálásra, itt csak olyan adatok lesznek, amik pótolhatóak.
DynDNS mindkét helyen van, tehát a dinamikus ip cím probléma ezzel kiküszöbölve.A felhasználás a 2 helyen némileg különbözni fog:
Szülőknél viszonylag kevés igénybevételnek lesz kitéve, word, excel és pdf dokumentumok kerülnek majd rá, legfeljebb napi néhány darab, ezen kívül 1-1 adag családi kép, amikor felteszik őket az SD kártyáról. Továbbá ritkán filmnézés, ehhez a torrent funkció igénybevétele (szólnak, hogy melyik film, én pedig elindítom nekik a letöltést a saját NAS-ukon, majd a tv-hez tartozó médialejátszó segítségével a fájl lejátszása. Nagyjából ennyi.
Nálunk némileg különbözni fog a felhasználás, a fontos adatok szinkronizálásán túl aktívan szeretném használni a torrent funkciót, zene streaming-et (ha van ilyen), esetleg ritkán videó streaminget (ez kevésbé fontos, nem kritérium), továbbá nagy adatmozgás várható a NAS és a PC-k között, illetve a NAS-on tárolt HD videótartalom lejátszása a PC-n.
Összefoglalva: nálunk kb folyamatosan futni fog a torrent viszonylag gyakori letöltésekkel, ezen kívül viszonylag nagy adatmozgás várható. Szülőknél alkalomszerűen van szükség a torrentre (az sem katasztrófa, ha ilyenkor nem maximális sávszélességgel töltődik), és náluk kevés adatmozgás várható.Erre a célra melyik 2 típust tudnátok javasolni? Első körben 2db 215J-t szerettem volna, de néhányan írták, hogy nem túl izmos darabok. Esetleg olyan kombináció, ami hasonló áron, vagy esetleg kicsivel drágábban kijönne?
Továbbá azon gondolkozom, hogy szülőknél feltétlenül szükséges-e 2 tárhelyes egység, ha a mentés úgy is távolra fog menni? (a tárhely bővítés miatt nem kell a 2, valószínű elegendő számukra egy 1TB-os HDD bele, ezt már megbeszéltük) -
kokosmith
tag
Sziasztok!
Az alábbi probléma megoldásában kérném a segítségeteket:
Adott egy Synology DS214, benne egy 3 Terrás WD RED. Tesóm megkért, hogy az ő 3 terrás WD-jét kössem rá USB-n (EXT4-re formázva), hogy tudjon rá torrentezni, majd ha visszaosztottam, akkor visszaadom neki, és rákötve a saját Synology-jára látni fogja az adatokat (ezt teszteltük). Csináltam neki egy user-t, adtam hozzáférést download station-re, illetve az USB-s winyóra, letöltési célnak is ez a külső winyó lett megadva DS-ben. A furcsaság az, hogy az én belső winyómon kezdett el fogyni a hely, és most azt írja a maradék torrentre, hogy a célállomáson elfogyott a hely. Közben a célállomáson (külső) több mint 2 terra hely van, a torrentek összes foglalt területe max 500 GB lenne, miközben a belső winyómon totál elfogyott a hely. Látszólag az én winyómon tartja a torrent fájlokat ahonnan seedel, és a külsőre csak mintegy másolatot csinál.
Szóval valaki tudna abban segíteni, hogyan oldjam meg azt, hogy a saját nevem alatt (admin) futtatott torrentek a saját winyómról seed-elődjenek, a tesóméké meg a külsőről?
Köszönöm előre is.
-
válasz
Intelligencs #20209 üzenetére
Nálam kétszer volt ilyen. Mindent újraindítottam (modem, router), de semmi. Végül a NAS újraindítása oldotta csak meg a problémát.
-
Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy az eszköz egyszerűen elérhetetlenné válik? Egy barátom vett egy DS214+-t tegnap, és arra panaszkodik, hogy egy idő után egyszerűen elérhetetlenné válik az eszköz. Nem lehet belépni, pingre sem válaszol. Fix IP-t állított be. Külső USB3-as diszkre tölt le épp három torrentet egyszerre, lehet ez az oka? Én mondjuk kizártnak tartom, mert nekem is pont így van beállítva, hogy USB3-as lemezre mennek a torrentek.
-
üdv.
csatlakozom a klubhoza sors összehozott egy ds215j-vel.
egyelőre 1 2TB-os red van bent.
transmission elsőre nem akarta az igazat, de aztán újra nekirugaszkodtam és akkor meg simán pikk pakk felment.viszont nekem hangos a ventije. kinéztem már csere ventit hozzá NANOXIA DEEP SILENCE 92 - 1400 13.7dBA, remélem ezzel elviselhetőbb lesz majd
kérdés nincs még, de majd bújom a topicot
-
válasz
A_ScHuLcZ #20203 üzenetére
A gyári backupnál nem tudsz titkosítást beállítani, ha network drive a cél. (The backup destination supports non-encypted transfer only.)
A Time Backup szerintem tud ilyet (enable transfer encryption), azzal viszont meg az a baj, hogy a user nevet nem lehet átírni, az "beégetetten" 'admin'. Tehát ha Time Backup-ot használsz akkor élőn kell tartani az 'admin' usert backup célra, ami szintén egy security issue.
Ezt leszámítva működik az elképzelés, amit leírsz, nekem már kb. két éve így van megoldva három NAS között. Időzítetten (heti megadott napon), csak a növekményt mentve. Használom mind a gyári backupot (hálózati mentésre) mind a Time Backupot (lokális mentésre), mindegyiknek megvan az előnye/hátránya.
Elvileg már a 6.0-s DSM-ben történtek változások a titkosítás ügyben, legalábbis a DSM 6.0 beta leírása szerint igen:
"Secured with encryption — from source to destination
Encryption is a good way to keep data safe from prying eyes. DSM 6.0 lets you encrypt your confidential files before transmitting them to the backup target automatically, and also back up files from encrypted shared folders. Your data is safe right from the source and all the way to the destination."
Sajnos ezzel nem vagyok képben személyesen, mivel még csak béta verzió, én meg béta szoftvert nem rakok fel a NAS-ra.
-
metron
tag
válasz
#42431471 #20205 üzenetére
Sziasztok,
Hasznal ittvalaki Foscam C1 kamerat Synohoz? Beuzemeltem egyet a Surveillance Center alatt es elvileg 1280x720-asra van allitva. Ami snapshotokat kuldott a NAS emailben az alapjan tenyleg ennyi a felbontas, de ugy nez ki mint egy szenne tomoritett film. Szo szerint Fos a kepe..
Van vmi okossag ahol a tomoritest lehetne allitani vagy vmit a kepjavitason? Nem mellesleg a kamera mikrofonjat se birtam beuzemelni.. -
törölt tag
válasz
A_ScHuLcZ #20203 üzenetére
titkosítás: gyáriról fogalmam sincs, de rsync kompatibilis. Szóval megoldható biztosan.
VPN-t is használhatsz, egyik oldal lehet szerver, a másik meg kliens.hash: igen, csak a változott / új fájlokat szinkronizálja.
időzítés: persze
Akkor se lesznek problémák a szinkronizálással, ha nem ugyan olyanok. Nekem egy 215j és egy xpenology között is megy többek között.
-
TBMC
addikt
sziasztok!
oly kérdésem lenne felétek, amennyiben szeretném a jelenlegi DS215jmet egy új routerbe dugni, fog e változni bármiféle beállítás? a jelenlegi fix ip címet, ha beállítom MAC alapján az új routerbe akkor minden ugyan úgy fog menni? (amennyiben kinyitogatom ugyan azon portokan az új rotuerben, mint a jelenlegin?)
vagy esetleg az megoldható, hogy a jelenlegi tonline hibrid routerben marad továbbra is a NAS bedugva, és az új routert csatlakoztatom a jelenlegi hibrid modemhez, de nem APként! hanem simán routerként.
így eltudom érni a NAS-t a többi gépről, viszont a gond az, hogy a TVkről a smart share nem látja. A NASon lehet valami beállítást eszközölni, hogy megjelenjen a másik routeren is? valami átjárót esetleg? -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
noorbertt #20202 üzenetére
A következőt tervezem:
2db Synology 215J-t veszünk 1-1 HDD-vel, egyik szülőkhöz, a másik hozzánk kerül. Mivel mindkét helyen digi előfizetés van, szerintem nem jelenthet problémát a 2 NAS közötti szinkronizáció.
A koncepció: Mindkét helyszínen létrehozunk 1-1 meghajtót, amin a fontos, pótolhatatlan adatokat tároljuk, és a szülők fontos adatainak, illetve a mi fontos adatainknak is lesz 1-1 másolata az ellen oldali NAS-on, ezeket szeretném szinkronizáltatni. (tehát NAS-onként 2-2 meghajtó, ami az extra fontos adatokat tárolja, bármelyik bedöglik, akkor a másikon minden megvan, tehát nem csak HDD redundancia, hanem betörés/lopás/tűz/rövidzár/vírus elleni védelem is lenne)
Ezen kívül mindkét NAS-on lesz 1-1 további meghajtó, ami nem kerül szinkronizálásra, itt csak olyan adatok lesznek, amik pótolhatóak.
DynDNS mindkét helyen van, tehát a dinamikus ip cím probléma ezzel kiküszöbölve.
Ami viszont nagyon érdekelne, az a szinkronizálás folyamata, miszerint teljesíti-e ezeket a feltételeket:
-titkosított adatkommunikációs csatornán zajlik?
-hash alapú vizsgálat, csak azokat a fájlokat szinkronizálja, ahol eltérést észlel?
-a szinkronizációs folyamat időzíthető, automatizálható (pl hajnali 3-kor induljon) ?
A szinkronizációs problémák kiküszöbölésének érdekében választanánk ugyanazt a típust mindkét helyszínre. Ha ebből mind teljesül, akkor már rendelem is az eszközöket. Mivel nem olcsó mulatság, szeretnék biztosra menni, rosszul érintene, ha utólag derülne ki, hogy valami nem úgy működik, ahogy elterveztem. -
A_ScHuLcZ
addikt
Gondolom a DSM-ben van olyan lehetőség, hogy szinkronizálás távoli NAS-ra, ugye? És ha van, akkor valamilyen titkosítást használ, esetleg VPN tunnelt? Érzékeny adatokról lenne szó..
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400