Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stewe780

őstag

válasz istra #75105 üzenetére

Az energiaforrást illetően az eco drive bírja legtovább szerviz nélkül. Nem tudom mennyire könnyű, vagy nehéz azt a kondit/akkut cserélni, de szerintem szakszerviz elboldogul vele.
    A gond inkább az, hogy te valóban búvárkodnál benne (valahol mintha azt írtad volna). Akkor viszont 2-3 évente tömítés ellenőrzés/csere kell úgyis, mert a gumi bizony öregszik. Szóval tök mindegy a szerviz úgyis megél, ha automatát veszel, vagy (nap)elemeset :DDD A garanciapapírra nálam például rávésték, hogy következő szervizelés: 2016. Lövésem nincs minek, de lehet majd 2016-ban megkérdezem, hogy akarnak-e valamit csinálni rajta.

És én nem is igazán az energiaforrás miatt írtam a quartz-ot, hanem, mert abban kevesebb mozgó alkatrész lévén a szerkezet a munkás hétköznapokat jobban bírja. (Ha nem egy számítógép előtt ülsz mondjuk 8 órát.) Meg mondjuk a pontossággal sincs gond.

• TimeCenter

tag

A Citizen 1974-óta gyárt fényenergiával működő órákat, 1996-óta Eco-Drive szerkezeteseket. Ez egy kiforrott technológia, az én régebbi órám 1996-óta megy hibátlanul. Az újabb 2004-óta megy megállás nélkül, 2 év járástartaléka van. Nyáron elég 1 nap napozás és feltöltődik a kondenzátor, utána megy 2 évig. Ha merül, akkor a másodpercmutató kettesével kezd lépni ( ezt még sohase láttam ), de az újabb modelleken van töltöttségi szint jelzés is. Mivel rálátásom van a hivatalos szerviz adatokra, bátran mondhatom, hogy a kondenzátor meghibásodás ritka, főleg akkor következik be, ha hagyják teljesen lemerülni az órát. Ezt a tulajok el is ismerik.

Neked a következőket ajánlanám:
    Ez titán, zafír kristályüveges 10 BAR vízálló, Eco-Drive szerketes
    BM6920

Ez a PROMASTER nemesacél tokozású, kristályüveges, 20 BAR vízálló, Eco-Drive szerkezetes.
    BN0100

törölt tag

Óóó ne hidd, az automatákra nincs bevett fix szervízintervallum, 5 évente illik, de ha pl. egy búvárt a maga közegében használnak is arra amire kitalálták akkor lehet, hogy 2 évente kell szervizelni. Az automata jelzi, ha gondja van. Késni fog vagy sietni fog (sokat), hamar megáll vagy egyszerüen megáll, aztán elviszed egy szakemberhez aki megcsinálja. Én kaptam ajánlatot 10e-35e szervizelésre. Aztán lehet gondolkodni, hogy egy 50e-s órát 25-ért 5 évente akarok-e szervizeltetni. :)

Ha viszonylag gondozásmentes órát szeretnél válassz valami neves japán gyártó egyszerű quartz modelljei közül. 50-60-ért már akár zafírüvegest is lehet találni. :)

Új hozzászólás Aktív témák