- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rozsgyi
tag
válasz g0n21 #275387 üzenetére
Néhány nappal későbbi válasz, de azért leírom: a Seiko utóbbi néhány éves árképzése (lényegében egyre feljebb pozicionálása a portfólió középső és felső részének) szerintem hosszú távon visszaüthet. Néhány éve a Seiko egy olyan brand volt, ahol érdemes a belépő kategóriában nézelődni, mert jó minőséget és viszonylag olcsó árat találtál. A felső szintre meg ott volt a GS. Mióta a GS-t feljebb tolták és behoztak újabb Seiko szinteket az 500ezres-1millió-1millió+ kategóriákban szerintem a korábbi vásárlóik nem tartottak velük inkább átpártoltak más olcsóbb márkákra, mint pl. a Citizen. Ezt a butikosok biztos meg tudják erősíteni, vagy cáfolni, de gondolom ez nem lesz úgysem publikus...
-
fagyalllo
őstag
Gyönyörűek az új KS modellek, főleg az 1969 tetszik, egy rakás GS elé helyezném a kéne listán. A kínálatban is van helye a felső polcos Presage és olcsóbb GS között.
A Seiko elég gyorsan el tud kaszálni nem sikeres próbálkozásokat (meg sajnos nagyon sikereseket is, mondjuk Sportura, Ananta), az LX és Transocean alig pár modell után csendben kimúlt, a KS-ből viszont mára elég nagy a választék, valószínűleg megtalálta a vásárlóit, így van helye a piacon. Az árakon pedig csak okoskodni lehet az értékesítési számok és profit ismerete nélkül, ami nem érdekel.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
driv4r
aktív tag
Dettó. Plusz az eredeti KS logó elspórolása: az több, mint bűn, az hiba.
A feltámasztott KS árait relatíve magasnak tartottam, főleg a 6R31 szerkezetekkel, de ha a piac elfogadja, miért ne próbálkozzanak? Személy szerint (atipikus fogyasztó vagyok) ennyiért inkább vennék régiben pár jó állapotú 44KS-t, újban plusz mid-century műfajban meg jöhetne valami mikró, pl. Nivada, Baltic vagy Lorier.
Alapvetően azt nem értem, kinek és miért készült ez a vonal, hacsak nem a márkaszegmentálás és átárazás, a pricing ladder (good - better - best) egy újabb közbülső létrafokának kialakítása, vagy szimplán csak a GS pozíció feljebb tornászása volt a cél. De ehhez tudni kellene az effektív eladási számokat is, addig meg marad az ilyen laikus okoskodás és találgatás. Az biztos, engem totál hidegen hagynak ezek az új KS modellek, vagy vennék régit, vagy vennék GS-t, az én szemszögemből pont a két szék közt a pad alá estek vele.
-
phrenetiX
tag
Szerintem a seiko nagyon elszállt az áraival. Egy mezei seiko 5-ért elkérnek 112K forintot, amiért mit adnak? Egy alap automata szerkezetet meg egy felejthető designt. Ami ezektől eltér színben azok már 150-200K között mennek, ami megint egy vicc. Egy alap 5-ért szerintem 90K forinttól nem lenne szabad többet kérniük, az egyedibb dizájnok mehetnének 120K-ig.
Presage modellek: 170K körül indulnak. Ezekre már azt mondom, hogy némelyik ér is ennyit, mert adnak annyi pluszt. De az alapabb presageok valahol 150K magasságában lennének reálisak, a drágábbak meg 400K-t bezáróan kellene, hogy megálljanak, ehhez képest 1.4M közelében vannak.
Prospex modellek: 190K körül indulnak a tekikkel meg baby tunákkal. Szerintem ezek 150K-t érnének maximum, ebbe az árketgóriába ugyanakkor bele lehetne sorolni az összes többi "alap" prospexet. Kicsit feljebb tenném a speedmastereket, ezek 200-220K körül lennének reálisak (ehhez képest alulról súrolják a 300K-t). Az exkluzívabb prospexek 260-270K forint magasságában kelle, hogy megálljanak. Amikért reális lenne többet kérni azok az automata chronokok és a marine masterek. Persze a jelenlegi 1,3M árukkal szintén túlárazottak, valahol 700-900K körül lennének reálisak szerintem.
Astronok: 400-600K között lennének reálisak, ehhez képest ezekből is vannak olyan modellek, amik belenyalnak az 1M-ba.
King Seikok 300-500K között kellene, hogy legyenek.
A Grand Seikok már mehetnek millió felé, mert azok tényleg minőségi, már-már luxusórák.
Egy szó mint száz: nekem nagyon nem szimpatikus a seiko árazása, erősen túlárazzák az alsó- és középkategóriás óráikat, pont azokat. De persze lehet, hogy csak én vagyok fillérb*szó.
[ Szerkesztve ]
3 db Casio óra eladó (2 db G-Shock, 1 db Edifice)
-
bigmasterg
addikt
Ha japánokat néztük, akkor már inkább egy The Citizen importálva, vagy egy kvarc GS, vagy akár egy top Orient Star.
Ha meg azt nézzük hogy ennél olcsóbb egy Longines Conquest, Tag Heuer carrera, Oris big crown, vagy artelier, akkor nehezen tudom elképzelni hogy ennyiért king seikot vegyek. És akkor még hozhattam volna a búvár lünetta nélküli Tudor BB-t, vagy még kicsit gyűjtenék a malac perselybe és Aqua Terra, vagy kicsit használt rendes GS. -
5-ös kezelő
senior tag
Nem. De én árérzékenységben szenvedek pár év óta.
Memmaao : Én is a mérete miatt nem vettem t100-as Yelang-ot, pedig szívesen tesztelném a fényét. Mondjuk összevetve egy KHS-sel, amit Mriya dicsér. Ball-nál az nem tetszik, h az indexek erősebben világítanak, mint a mutatók (általában). Én csak a mutatókra tennék 100-as csövet.39 mm-es Archimede Pilot eladó
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest