Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
válasz
B4ndiBuild3r
üzenetére
Szia!
Nálam tegnapig Win8.0 és OpenSUSE 12.2 volt együtt, probléma nélkül. Kicsit fel kell frissítenem az emlékeimet, de van egy ismert hiba a kettő OS együttműködésével, mert a windows nem jól kezeli a Hybrid MBR szektort, vagy valami ilyesmi. Csak most így hirtelen nem emlékszek mindenre. 2012-ben az OpenSUSE fórumon is írogattam . Nem tudom, hogy a Win8.1-ben ez javítva lett-e, de ezek szerint úgy tűnik nem.
Mindenesetre, ha van pár nap türelmed, akkor előszedem a jegyzeteimet és előkeresem hogyan lehet megoldani. Annál is inkább mert én is ugyanezt rakom. Tegnap húztam föl a Win8.1-et egy vadiúj SSD-re (80 GB-ot adtam neki), a maradék 30 GB-ra pedig OpenSUSE 13.1-et akarok én is húzni. De az utóbbit még nem raktam föl. Egyszerű egyébként megoldani, csak a win install után asszem a Hybrid MBR-t helyre kell állítani, valami ilyen rémlik, ezt Parted Magic-ből vagy SystemRescueCD-ből a gdisk-kel meg lehet tenni. Majd előkeresem.
Amúgy UEFI módban kell bebootolni mindent, az optikai drive-ot is, ellenkező esetben nem fog UEFI módban települni. Magyarul a BIOS-ban érdemes letiltani az összes hagyományos boot módot, csak UEFI maradjon.
SZERK: ja és a BIOS-ban a Secure Boot-ot tiltani kell, mer különben az alaplap nem engedi csak a Win-t felrakni.
-
cigam
titán
válasz
B4ndiBuild3r
üzenetére
Miért te bíbelődsz a partíciókiosztással?
itt folyamatos hibát írt ki
Mégis mit?Amúgy tényleg egyszerübb egy virtualbox-ban futtatni.
-
wetomi
aktív tag
válasz
B4ndiBuild3r
üzenetére
A Win 8.1 kavarhat be, nehogy másik operációs rendszert is használhasson az ember. Szerintem egyelőre tedd vissza a Win 8-at és ha nem jön jobb ötlet addig, akkor virtuális gépre pedig az openSUSE-t. Egyelőre jobb ötletem nincsen.
(#3339) Canonfan:
Hacsak nincs valamilyen hardvered, ami közismerten nem megy jól az újabb rendszerrel, akkor bátran frissíts. Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a 13.1 terén, semmilyen stabilitásbeli problémát nem tapasztaltam.
Sőt, már a KDE 5-öt is feldobtam kíváncsiságból. Nem volt sok időm nyúzni, de alakul. Remélheőleg a 13.2 kiadására minden kerek lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mobilinternet
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy topik
- Yettel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung kuponkunyeráló
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akksi
- ÚJ Asus V16 V3607VM - 16" WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5050 - 3 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- Samsung A06 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest