- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
B4ndiBuild3r
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy reggel óta próbálkozom sikertelenül a Windows 8.1 és a Linux OpenSuse 13.1 telepítésével.
Eredetileg a Windows 8.1 volt fenn, de egyetem mellé szükségem van az utóbbi együttes fent létére a laptopomon (ASUS G56JR).1000 GB-os a winchesterem, abból leszakítottam 30 GB-ot, amire a Linux-ot akartam elkülöníteni, telepítésben addig jutottam, hogy létrehoztam a SWAP, /, /Home partíciókat, de szükség lett volna egy /BOOT/EFI partícióra is, amit VFAT/FAT típusúnak kellett volna lennie, itt folyamatos hibát írt ki, de engedett így is telepíteni. A telepítés utolsó 5-10%-ában, viszont megjelent a hiba, hogy a boot részt nem tudja telepíteni, le okéztam és befejezte a telepítést, viszont ugyanúgy a Windows 8.1 bootolt be, automatikusan, mintha fennt sem lenne a Linux, csak a 30 GB-os particíó tűnt el a sajátgépből.
Ötlet híján elkeseredésemben letöröltem mindent és felraktam először a Linuxot. Most minden prímán ment, nem is kért /BOOT/EFI partíciót létrehozni, viszont utána nem engedte a Windows-t telepíteni, mert MBR módban van, és neki GPT kell, kisebb utána olvasás után a boot override-ot nem az UEFI-ra, hanem az enélkülire állítottam, így sikerült telepíteni, viszont nem hozott létre külön 2-300 MB-os "rendszer számára fenntartott helyet", amit korábban szokott, de tovább mentem végzett a telepítéssel és most ugyanott vagyok, ahol elkezdtem a Windows tökéletesen betölt, de a Linux boot menüje eltűnt...
Mindkettő meg van DVD lemezen és most ott tartok, hogy két üres operációs rendszer van a gépemen és holnap este megyek vissza a kollégiumba. Bármilyen ötletet szívesen várok, vagy ha nem jó a fórum, hol máshol kaphatnék választ, mert nem szeretnék üres laptoppal visszamenni, de nem is akarok mindent visszarakni, ha utána törölhetek le mindent újra...
Körülbelül így kellene kinéznie a boot menünek, ahol a nyilakkal választanom kéne, hogy mit töltsön be: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vége a gamer PC-knek? Cloud Gaming 2025-ben
- EAFC 26
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-book olvasók
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3451
- EMESE! 16napot futott! MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest