- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, hoppoltam Arch-ról Tumbleweed-re. Volt egy kis szívás, először klónozással gondoltam átköltöztetni a belakott, 64GB-os ssd-n levő tumbleweed-et a 480G-os ssd-re. De az Arch telepítő médián lévő clonezilla nem látta a 64g-os lemezt, pedig fdisk listázta. Letöltöttem a clonezilla oldaláról egy bootolható iso-t, ez látta mindkét lemezt, és sikerült átklónoznia a 480-as ssd-re. De jött a feketeleves, nem tudtam átméretezni a partíciót, mind a clonezilla live iso mind az arch telepítő alól indítva elszállt a cfdisk valami hibával. A 480-as ssd-re átklónozott tumbli szépen bootolt, felraktam egy gparted-et, ez látszólag átméretezte a partíciót, de ez csak újraindításig tartott. Na akkor mindent gyalultam mindkét ssd-ről és a 480-asra felraktam a tumblit a legújabb snapshot telepítő iso-val. Beállítottam amit kell. Az tetszik hogy az Arch-al ellentétben tumbleweed-en kaptam egy majdnem kulcsrakész rendszert, amin már csak keveset kellett reszelni. Felraktam az nfs szervert(filmek megosztása média lejátszónak), letiltottam a gyári tűzfalat és ufw-t izzítottam helyette. Az ufw-t és az nfs szervert konzolban telepítettem és konfiguráltam. A YaST-ot csak a SuSe gyári tűzfal letiltására vettem igénybe. Telepítettem szintén konzolból a megszokott alkalmazásaimat. Nomeg tetszik a Vaapi támogatással ellátott chromium a tumbleweed-ben, amihez ubuntun külön tárolót kell felvenni, arh-on meg aur csomagból felrakni egy patchelt chromiumot, aminek a vaapi támogatását a csomagkarbantartók eltörték így a chromium hw gyorsítás nem működik egy ideje arch-on. Majd meglátom mennyire válik be válik be a tumbli, a kezdet biztató
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest