Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- sonar: Pi-hole, a reklám blokkoló (Bevezető)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Pitterix: Gyógytorna
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Olcsó használt workstation építése. (Dell T5810, 18 mag, 64Gb ram)
Új hozzászólás Aktív témák
-
raszputyin
senior tag
Nem minden Linux-disztribúció ingyenes. Ha megnézed egy árlistán, mit kérnek el egy jókis pénzes Unix szoftverekkel vadított szerver-disztróért, égnek állhat a hajad; bőven tud annyit kóstálni, mint pl. egy windows server kiadás. Rettentő drága (professzionális) szoftverek vannak Linux/Unix alá is, én pl. egy Wolfram Mathematica licensz boldog birtokosa vagyok (ajándékba kaptam
) Lehet, hogy el kéne adnom, de talán kényeztethetem az állampolgári büszkeségem egy komoly legális szoftverrel 
Otthoni/irodai változatban is van ilyen, pl. úgy tudom, a Mandrake és a Turbolinux fővonala pénzes, de a SuSE/Novell és a RedHat is ad ki fizetős disztrót. Ezek nem a kiadó cégek gonosz profitéhsége miatt kerülnek a fapados letöltős módszer mentén is kemény forintokba, hanem mert harmadik féltől vásárolnak licenszt egy-egy kereskedelmi programba, amit beledolgoznak.
Gyakran ezzel mindenki jól jár, pl. a SuSE 9.0-hoz olcsóbb (volt) megvenni a Crossover Office-t, mint külön, és nem is kell úgy izzadni a telepítéséhez...
egyébként a SuSE Linux Professional nem kér semmi seriált, mert tényleg ingyenes. tried and true
-- a DL lemez helyett lehet, hogy jobban jársz az 5 CD-s (x86) vagy 1 DVD-s (AMD64) hivatalosan letöltésre kínált változattal, simán lehúzhatod pl. az ftp.novell.hu-ról. persze a DL-t is megírhatod, azon garantáltan minden rajta lesz, de egy ezres alatt nemigen szerzel rá nyersanyagot
szerk.: ha jó nagy a sávszélességed, akkor megpróbálkozhatsz a mini-telepítőkészlettel is, ez egy pártucat megás cd-kép, amiről bebootolsz, majd szépen letölti csak azokat a dolgokat a telepítés közben, amiket tényleg fel is fog tenni. Sajnos van olyan, hogy nem vagy csak jó nehezen lehet a mini-telepítőkészletben található dolgokkal csatlakozni a netre, de ha pl. van egy jóféle routered, akkor nem lehet gond.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mikrotik routerek
- Könyvajánló
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Társasjáték topic
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) Lehet, hogy el kéne adnom, de talán kényeztethetem az állampolgári büszkeségem egy komoly legális szoftverrel