Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Stellaris

Hozzászólások

(#1051) warcat válasza Amartus (#1050) üzenetére


warcat
veterán

Specializáld a bolygókat.Ahol sok az építhető generátor, az legyen energiatermelő, a bolygó legyen generator world spec-re állítva és építs energy gridet.

A lakhatáshoz, és az extra building slot miatt szükség szerint le szoktam rakni egy-két city districtet is ezeken a bolygókon, de minimalizálni kell lehetőség szerint.Amenitiest tartsd lehetőség szerint legalább zéró közelében vagy egy kis feleslegben.
A játék jelenlegi állapotában van pár központi bolygód amit lehetőség szerint érdemes ecumenopolisra,relic world-re, ring world-re cserélni, a többi meg nyersanyagtermeléssel foglalkozik és a felesleges népesség miután beteltek a munkalehetőségek elvándorol a fő bolygókra.

EA: It's in the crate!

(#1052) Drenadar válasza Amartus (#1050) üzenetére


Drenadar
veterán

Ne törekedj jó gazdaságra, lehetőleg ne termelj sok mindenből tartalékot/felesleget... Főleg az elején. Többet jelent, ha rámész arra amire akarsz fókuszálni.
Én kb mindig a technológia fejlődésre megyek rá, mert a tech hamar visszahozza, vagyis inkább stabilizálja a gazdaságot. Addig nekem sokszor nagyon mínuszban van mondjuk az energia. ( Ha nem haboruzol éppen, akkor energia nem is kell 🤣). Consumer goods ne menjen negatívba...

Persze igen én az elején nem nagyon szoktam háborúzni, békés kis népként elvagyok.... Játékos ellen nem működne, ai ellen sokszor egy másik ai véd be.

(#1053) Amartus válasza warcat (#1051) üzenetére


Amartus
senior tag

+Drenadar
Elolvasva mind a két választ lehet, hogy eddig szerencsém volt. Próbálok mindig föderációt létrehozni, technológia-diplomácia vonalon szeretek mozogni, és emiatt nagyon nem derült ki számomra az írt specializáció előnye. A föderáció tagok fejlettsége miatt nem tűnt fel.
Tehát ha jól értelek titeket, akkor erőteljesen specializáljátok a lakott bolygóitokat, még a lakókerületek számát sem emelitek feleslegesen. Sarkosan fogalmazva, csak bányász, vagy csak élelem, vagy csak energia termelés folytassanak a bolygók. Én eddig a bányász- és kutatóbolygókat hajtottam, és egyensúlyra törekedtem a lakott bolygókon.

Istenem, tele van csillagokkal...

(#1054) Drenadar válasza Amartus (#1053) üzenetére


Drenadar
veterán

Feleslegesen semmit. Minek? minden erőforrásba kerül. (A játék elejéről beszélek, a közepe-vége felé már azért jó ha vannak erőforrásaid)

A federáció ad bónuszokat, de nem annyira durvákat hogy ne lásd, hogy hol tartasz.

És igen nagyon érdemes a bolygókat specializálni, de ha nagyon muszáj és úgy jön ki a lépés akkor építünk mást is főleg aminek semmi köze nincs semmihez, de a districteket nem szoktam keverni. (értelemszerüen, beépítem az összeset egy idő után, vagy ha nagyon kell energia, megfogom építeni egy bányabolygón).

bocsi ha zavaros, de nézd meg a bolygók specializálódásait, a policies-eket, és összeáll a kép. egyszerűen a bónuszok hatékonyabbak, ha nincs nagyon vegyítve a dolog.

(#1055) Giovan! válasza Amartus (#1053) üzenetére


Giovan!
addikt

Nekem általában a bolygóim kb. kétharmada alloyt termel, de mondjuk engem folyamatosan háborúra provokálnak a szomszédaim azzal, hogy képesek nem demokratikus kormányzatot működtetni, szóval kénytelen vagyok én "felszabadítani" az önkény markában senyvedő xenokat :))

Speak softly and carry a big stick, you will go far.

(#1056) Amartus válasza Drenadar (#1054) üzenetére


Amartus
senior tag

vagy ha nagyon kell energia, megfogom építeni egy bányabolygón

Ezt úgy kell értenem, hogy a bányabolygókat nem automatikusan építed? Csak ha szükség van rájuk? Gondolom a különböző kutatóbolygókat viszont automatán építed.

Istenem, tele van csillagokkal...

(#1057) .:bld:. válasza Amartus (#1050) üzenetére


.:bld:.
csendes tag

Rengeteg minden függ a játék beállításoktól. Mennyi lakható bolygó van, mennyi birodalom osztozik a galaxison, milyen nezézségi fokozaton játszol, stb. Elején, alapjáraton sztem mindig azt építs, amiből hiány van, ha megszorulsz valamivel használd a piacot. Később mehet nyugodtan a redevelop is: elbontani districteket, épületeket, és közép/végjátékban rámenni a specializált bolygókra.

(#1058) Drenadar válasza Amartus (#1056) üzenetére


Drenadar
veterán

Az automata építést be se kapcsold. És igen eleinte, ahol a gazdaság nagyon törékeny stb csak akkor építek mást egy bolygóra ha nagyon nagyon muszáj. A fejlesztő épületeket is általában egy helyre teszem és ott mindegy mit termelek mert nem az fókuszált. Pl egy ringworld nagyon hasznos tud lenni 😅 csak kár hogy nerfelték azt is. De nem vészes.
A fejlesztő habitat sem rossz. Főleg hogy utóbbi időben a fejlesztő stationoket altalaban be sem építem (nyersanyag , energia a fenntartásért és röhejesen keveset adnak.)

[ Szerkesztve ]

(#1059) Amartus válasza Drenadar (#1058) üzenetére


Amartus
senior tag

Félre érthetően írhattam.
Az automatikus építést úgy értettem, hogy a gyarmaton(lakott bolygón) nem építek automatikusan, ezekre értettem a "kiegyensúlyozott" építését a kerületeknek. Ezt kell átgondolnom és módosítanom az általatok írtaknak megfelelően.
Viszont "automatán" építem az építőhajokkal a bányákat, kutatólaborokat a galaxisban, illetve a felségterületemen.
Erre értettem, hogy nem automatán építed ezeket a bányabolygókat? Mert akkor ezt is át kell gondolnom. Úgy néz ki, hogy az eddigi koncepciók mind gyenge lábakon álltak.

Istenem, tele van csillagokkal...

(#1060) Drenadar válasza Amartus (#1059) üzenetére


Drenadar
veterán

Hát néha érdemes át gondolni hogy minek van értelme. Pl elég hamar elérsz mondjuk 300as fejlesztést. Most ha építész egy olyan stationt ami ad mondjuk kemény 3 akármilyen fejlesztési pontot akkor egy energiáért( fenntartás) kapsz kemény 1 % fejlesztést. Én inkább kihagyom és másra költöm. Ha nagyon nagyon kincs más és pont nem érdekel az energia vagy az építési 90 mineral akkor beépítem de általában van jobb dolga az építő hajónak.

Igazából a különbségek úgy jönnek elő ha multiban játszol valakivel. Most hétvégén pl lehet fogunk játszani. Ha gondolod tudsz csatlakozni.

(#1061) Amartus válasza Drenadar (#1060) üzenetére


Amartus
senior tag

Meggondolandó. És akkor az építő- és kutatóhajókat hogyan, mire érdemes használni? A kutatókat felfedezésen, anomálián és ásatáson kívül persze.

Istenem, tele van csillagokkal...

(#1062) .:bld:. válasza Drenadar (#1060) üzenetére


.:bld:.
csendes tag

Igazából a különbségek úgy jönnek elő ha multiban játszol valakivel.

Mióta megint visszatértem a Starnet AI-hoz kénytelen vagyok kicsit rácáfolni. Szégyen vagy sem, de az előző meccsemben csúnyán elkalapáltak (captain). Pedig "úgy játszottam, mint soha", 4 construction ship várt a határoknál éberen figyelve ki hol terjeszkedik, ásványom sose volt, mert azonnal felhasználtam stb, maxira kiélezett és nagyon élvezetes run volt, kőkemény diplomáciával. Ilyen helyzetben mutatkozik meg a játék igazi szépsége, és derül fény az apróbb részletekre.

Egyébként a vanilla AI-t leszámítva (ami eleve rossz állapotban volt, és az új patchel még jobban romlott) a játék hosszú idő óta most van a legjobb állapotban, visszajöttek 2.0 előtti emlékek/élmények.

(#1063) -vitya-


-vitya-
őstag

Azt hiszem megtaláltam a legérdekesebb utat :)

Necroiddal, pszionic, kiválasztani a end of cycle shroudból, majd még rátolni a crisis ascension perket :D

Ironmenben, simán lenyomni mindenkit :D

-=Витя=-

(#1064) warcat válasza -vitya- (#1063) üzenetére


warcat
veterán

Become the Crisis önmagában OP, nem kell túlzásokba esni :)
Driven Assimilator + ringworld originnel az 1000 csillagos galaxis 2300-ra leigázható grand admiralon :D

EA: It's in the crate!

(#1065) -vitya- válasza warcat (#1064) üzenetére


-vitya-
őstag

hát nem, maximalista kimenetel király! :) ennyire még sosem voltam OP! :)

-=Витя=-

(#1066) Dlite


Dlite
tag

Sziasztok!
Ma délelőtt behúztam az alapjátékot. Látom elég sok DLC jött ki hozzá :) Egy kezdőnek melyiket/melyikeket érdemes megvenni. Már ha egyáltalán kell az elején. :)

RTX2060 I5-9500

(#1067) -vitya- válasza Dlite (#1066) üzenetére


-vitya-
őstag

Huha :)

Plantoids Species Pack - csak a növények, faj, nem fontos
Leviathans - elég jó, a nagy dolgokat mindenki szereti
Utopia - ez tuti kell
Synthetic Dawn - robotok, faj, nem fontos
Humanoids Species Pack - sztem nem fontos
Apocalypse - ez jo
Distant Stars - ez is
Megacorps - alapvetoen kihagyhazo, de a fajos csomagok kozt a legjobb
Ancient Relics - ez tuti csomag
Lithoids Species Pack - csak faj, nem kell
Federations - egesz jo, lehet nagy osszeborulasokat csinalni
Necroids Species Pack - csak faj, nem fontos
Nemesis - kemkedesek, nemreg van meg, meg nincs eleg tapasztalatom, h jogosan velemenyezzem

-=Витя=-

(#1068) Giovan! válasza Dlite (#1066) üzenetére


Giovan!
addikt

Apocalypse-ot mindenképpen húzd be szerintem, az a kieg hozza be a bolygórobbantó!4!! szuperfegyert. Meg biztos csinál még mást is, de a bolygórobbantás fénye mindent elhomályosít.

Speak softly and carry a big stick, you will go far.

(#1069) -vitya- válasza Giovan! (#1068) üzenetére


-vitya-
őstag

Become the crisis - és bolygórobbantás nem kell többé :) jöhet a csillagrobbantás: fekete lyukakat csinálhatsz 2000 dark mattert kapsz, minden shattered world lesz utánad! :)

-=Витя=-

(#1070) Giovan! válasza -vitya- (#1069) üzenetére


Giovan!
addikt

Egy-két xeno lakta bolygó felrobbantása még belefér, de azért a csillagok kioltása nekem kissé már túlzás. De persze kinek mi :D

Speak softly and carry a big stick, you will go far.

(#1071) lev258 válasza Dlite (#1066) üzenetére


lev258
veterán

A kerettől függ.
Ha most nem akarsz sokat rááldozni, akkor a Distant Stars, Leviathans, Ancient Relics-szel kezdd. Általában olcsók és az alapjátékot tartalmasan feldobják.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#1072) Dlite válasza Giovan! (#1070) üzenetére


Dlite
tag

Köszi a segítséget. Most olvasgatom vissza a fórumot, meg nézem 'Bögre' youtube csatornáját. Aztán majd ahogy időm - asszony, két gyerek, munka :D -engedi majd belerázódok :)

RTX2060 I5-9500

(#1073) Dlite válasza lev258 (#1071) üzenetére


Dlite
tag

Pénz igazából nem számít..mert az asszony ezt a fórumot nem olvassa :D

RTX2060 I5-9500

(#1074) Semin válasza Dlite (#1073) üzenetére


Semin
senior tag

Ez ilyen utolsó mondat szokott lenni ... :DD

(#1075) Dlite válasza Semin (#1074) üzenetére


Dlite
tag

Igen :D Jól haladtam a fórummal tegnap. Most kicsit videózok a reggeli KV-nál - Bögre:Stellaris - azután felteszem az ajánlott DLC-ket. Meg olvastam egy MOD-ot (Starnet) ami sokkal élvezhetőbbé teszi a játékot, felhozza jó szintre az AI-t még azt megkeresem.

[ Szerkesztve ]

RTX2060 I5-9500

(#1076) Dlite


Dlite
tag

Megvettem a Distant Stars, Leviathans, Ancient Relics DLC-ket ( bár az Ancientnél hibát írt a STEAM, a launcherben látom. Lehet van előfeltétele?). Illetve feltettem a STARNET AI-t. Tegnap párszáz hozzászólással ezelőtt olvatam, hogy még egy patch-et ajánlottatok a STARNET mod-hoz. Ennek a nevét szeretném még megtudni.

[ Szerkesztve ]

RTX2060 I5-9500

(#1077) Giovan! válasza Dlite (#1076) üzenetére


Giovan!
addikt

Friendship patch a neve. Mondjuk azzal nem árt tisztában lenni, hogy még ezzel a patchel együtt is rendkívül tápos az AI (ez csak az agresszivitását csökkenti), szóval a nehézségi szint belövésénél az elején szerintem inkább a könnyebbek közt nézelődj, míg megszokod a játékot.

Speak softly and carry a big stick, you will go far.

(#1078) Dlite válasza Giovan! (#1077) üzenetére


Dlite
tag

Köszi. Megvettem közbe a Federation DLC-t is....sokba fog ez nekem fájni :D Azt nem értem hogy maradt ki ez nekem eddig. A Civ-eket (talán a III-tól), EU3-at, EU4-et, CK3-at "rongyosra" játszottam. Erre meg véletlenül találtam...nem is értem :D :D

RTX2060 I5-9500

(#1079) warcat válasza Dlite (#1078) üzenetére


warcat
veterán

Nincs most nagy akció Stellaris dlc-kre de azért bízom benne nem teljes áron veszegeted őket :)

wingamestore

[ Szerkesztve ]

EA: It's in the crate!

(#1080) Dlite válasza warcat (#1079) üzenetére


Dlite
tag

De. Steamen. Lusta vagyok máshol keresgetni. Én csak steamen vásárolok :D Köszi a linket holnap átböngészem majd :)

[ Szerkesztve ]

RTX2060 I5-9500

(#1081) Dlite


Dlite
tag

Na át is futottam. Következő DLC-k érkeztek így kora reggel: Utopia, Apocalyps, Nemesis, Humanoids, Necroids pack. :)

RTX2060 I5-9500

(#1082) .:bld:. válasza Dlite (#1081) üzenetére


.:bld:.
csendes tag

Perfekt :)

Kb. 3 kategóriába sorolhatóak a DLC-k:
- expansion: Utopia, Apocalypse, Federations, Nemesis
- sztori pakk: Leviathans, Distant Stars, Ancient Relics
- race pakk: ez egyértelmű melyikek
- kakukktojás: Megacorp

Nagyjából úgy van, hogy az expansion-ök amik új alapmechanikákat adnak az alapjátékhoz, sztori pakkok az újrajátszást segítik nagyban elő, race pakk meg akkor kellhet igazán, ha ki akarod próbálni az adott fajt. A Megacorp-ban van egy kicsi mindenből, de alapvetően elsőre bőven kihagyható.

ps: sok sikert a Starnet AI ellen :D

[ Szerkesztve ]

(#1083) Dlite válasza .:bld:. (#1082) üzenetére


Dlite
tag

Köszi :D Nem bánom ha 4-5-10 játékot elbukok. A lényeg hogy jó sok órán keresztül lehessen szöszmötölni a képernyőn :D

RTX2060 I5-9500

(#1084) Dlite válasza Dlite (#1083) üzenetére


Dlite
tag

Visszaolvasva a fórumot, egyszer előjött, hogy 20(30?) bolygó - gondolom itt a naprendszer értendő - sok az elején. Mennyi kb. az amit érdemes kezelni? 51/50-en vagyok. Sikerült úgy terjeszkedni, hogy bevédjek pár elosztó pontot. (ennek nem tudom a szakzsargonban a nevét) így van pár bolygó amit nem feltétlenül szükséges egyelőre a birodalomhoz csatolni.

RTX2060 I5-9500

(#1085) -vitya- válasza Dlite (#1084) üzenetére


-vitya-
őstag

Szerintem azon múlik csak, hogy te mennyit tudsz kezelni. Erősebb gazdaság a több rendszer/kolonizált bolygó, de mivel az automatika nem jól működik, az szab határt, hogy aki játszik mennyit tud élvezetesen felügyelni. Szerintem keresd meg a saját határodat, és maradj alatta kicsivel... (régen az admin cap határolt, de most már mióta lehet épülettel növelni, tényleg csak a játékélmény a határ)

[ Szerkesztve ]

-=Витя=-

(#1086) Diopapa válasza -vitya- (#1069) üzenetére


Diopapa
addikt

Jah, a harmadik fekete lyuk felé unták meg a fajok a tobzódásomat és belegyalulták a birodalmamat a tengerbe... :DDD

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1087) Dlite válasza -vitya- (#1085) üzenetére


Dlite
tag

Köszönöm

RTX2060 I5-9500

(#1088) Dlite


Dlite
tag

Kis pihentetésként kezdtem a CK3-ban egy új mentést. 2 éves volt a lányom mikor meghaltam köszvényben. A 2 éves lányom örökölte a grófságot. Most 19 éves. Már miénk a szomszéd grófság. Hát ilyen jót még nem játszottam :D :D

RTX2060 I5-9500

(#1089) Semin válasza Dlite (#1088) üzenetére


Semin
senior tag

Én is meg fogom venni, eddig csak streamen láttam játékmenetet, de van valami egyedi hangulata ami megkapó :)

[ Szerkesztve ]

(#1090) Dlite válasza Semin (#1089) üzenetére


Dlite
tag

Aki szereti a Stellarist, szerintem annak a CK3 is bejön.....és fordítva :)

RTX2060 I5-9500

(#1091) BoB válasza Dlite (#1090) üzenetére


BoB
veterán

Nem vagyok benne biztos, ck2-vel többször megpróbáltam játszani, de egyszerűen nem fogott meg. Azt hiszem van vagy 20-30 játékórám benne, stellarisban meg 400 körül.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1092) Drenadar válasza Dlite (#1090) üzenetére


Drenadar
veterán

Engem is hidegenhagy ez a középkori haboruzas stb. A stellaris hangulata meg hát amiről szól az a lényeg számomra pl.

[ Szerkesztve ]

(#1093) .:bld:. válasza Dlite (#1090) üzenetére


.:bld:.
csendes tag

Ezt én is cáfolom. Nekem a CK3 egy brazil szappanoperára hasonlít leginkább. EU4, és majd Victoria 3 jobb választásnak tűnik.

(#1094) BoB


BoB
veterán

Release Date and Patch Notes for the 3.1 Lem Update

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1095) -vitya- válasza BoB (#1094) üzenetére


-vitya-
őstag

Eléggé átalakult egy csomó minden... Fél év kihagyás után kedvet kaptam, és megint egészen más :D

-=Витя=-

(#1096) warcat válasza -vitya- (#1095) üzenetére


warcat
veterán

Én kipróbáltam két új meta/mém buildet is már,

clone army origin, na ez egy grand admiral, scaling off, modok nélkül : le tudsz rusholni egy AI-t 2020 előtt

Void dwellers, democracy, merchant guilds és functional architecture: brutális gazdasági erő, aztán létrehozod a trade federationt és eláraszt a pénz+unity, onnantól kezdve meg már csak idő kérdése bármi más

Viszont mindkettőhöz érteni is kell ami pozitívum szerintem. (mit és mikor építs, kisebb-nagyobb trükkök stb)

EA: It's in the crate!

(#1097) BoB


BoB
veterán

#################################################################
######################### VERSION 3.1.2 ###########################
#################################################################

######################
# Performance and Stability
######################

* Fixed a crash where releasing a vassal as a Clone Army could cause an invalid species.

######################
# Bugfixes
######################

* Fixed the Clone Army origin tooltip not having a matching ship upkeep reduction with their admirals. Also changed the bonus to scale in a cleaner way, the upkeep is now 5/10/20% based on the Army's decisions.
* The Genetic Crossroads special project will now abort if a species completes Synthetic Evolution before finishing it.
* Fixed habitability of planets that clone armies have abandoned through lack of clone vats being locked at 0% for them.
* Ancient Clone Vats can now only assemble Clone Soldier pops.
* Going into a food deficit when using the Catalytic Processing civic will now give a -50% production penalty to alloy production. This penalty is in line with the penalty non-catalytic empires suffer from a mineral deficit
* Fixed players being able to move their Science Ship to blow up systems using the “Elder One” event.
* Fixed exploit where AI acceptance from Eminent Diplomats tradition also applied to trade deals.

######################
# Known Issues
######################

* The penalty to alloy production from a food deficit in catalytic empires is not shown in the deficit tooltip.
* Mastercraft Inc. Civic does not change Artisans into Artificers on an Ecumenopolis.
* Some inconsistencies in the number of jobs exchanged by Foundry Station designation for empires with the Catalytic processing civic.
* It’s possible for the Nivlac species to be created without the Radiotrophic trait in certain instances.
* Party Aftermath event can create crossbreed species between caravaneers and an infertile clone pop.
* Shattered Ring World can turn into a planet due to takeover or devastation.
* Mechanical pops with a Decadent Lifestyle have no pop upkeep.
* Awakened Empires don't use traditions properly.
* Machine empires can spawn with the necrophage origin.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1098) Zsoca91


Zsoca91
friss újonc

Sziasztok!

Nekem újonnan van egy problémám a flotta megerősítésével. Ha már nagy flották állnak rendelkezésre, akkor a flottamenedzserben szoktam kezelni őket, melyikbe milyen és mennyi hajó kerül.
Azonban amikor megtizedelik őket és rányomok a flotta megerősítésére, akkor a hajók ugyan legyártódnak, de nem olvadnak bele a flottába. Ott maradnak külön egy-egy hajóként.
Mit rontok el, esetleg tudja valaki?
Természetesen amikor legyártom az erősítést, akkor a flották nincsenek a gyáron helyileg és több állomásomon is vannak hajógyárak, de az elmúlt években nem volt ilyen probléma.

Köszönöm!

Üdv,
Zsolt

(#1099) lev258 válasza Zsoca91 (#1098) üzenetére


lev258
veterán

Nálam ilyenkor az szokott történni, hogy az újonnan legyártottak vagy elindulnak vagy "elveszetté" válnak és idővel felbukkannak a flotta mellett és becsatlakoznak. Ha viszont ez még nem zajlott le teljesen egy megerősítés után, és újabb megerősítést kér az ember ugyanazon flottára, akkor megzavarodik tőle a rendszer, akkor lesznek dokkban álló hajók.
pl. megerősítést kértél 2 elvesztett hajó miatt, de nem sokkal ezután még elveszítesz párat és ismét megerősítést kérsz, mielőtt az első kettő beolvadna a flottába
Lehet persze bug is, az utóbbi időben több dolgot is átszabtak és ez együtt jár problémákkal. Nekem a múltkor azzal szórakozott, hogy az egyik gyárnál sorba állított 3 hajót, a másiknál meg, ahol három gyáregység is van, csak 1-nek kezdett neki. Ha netán a távolság miatt csinálta, akkor sincs rendben.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#1100) Capricornus


Capricornus
aktív tag

Stellaris: Aquatics Species Pack

Per aspera ad astra!

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Stellaris
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.