Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tm5

tag

válasz bambano #4670 üzenetére

Hát a lenti feladatleírás alapján ha az ID nő akkor a DATUMnak is növekvőnek kell lennie.
    Tehát ha ID1 < ID2 < ID3 < ID4 < ID5... akkor DATUM1 < DATUM2 < DATUM3 < DATUM4 < DATUM5... az elvárt állapot. Ezek alapján szerintem fölösleges a DATUM5-t mondjuk a DATUM2-vel hasonlítani, elég csak DATUM4-gyel, mert nem hiszem, hogy van olyan eset, hogy kisebb lenne DATUM2-nél de nagyobb mint DATUM4.
    Szóval igen, ez csak egymás utáni párokat vizsgál, de szerintem ez elég.

Szmeby:
    Én szeretem használni a WITH-et, mert jobban elszeparálja az egyes logikákat egymástól. Jelen esetben akkor a teljes LEAD-es részt bele kellett volna tenni a WHERE-be is, mert ugye ugyanazon queryn belül nem tudod a SELECT-ben megadott aliasokat a WHERE feltételben használni. Szóval így szebb és érthetőbb.
    A next_id azért kellett, mert így látod, hogy melyik két egymást követ ID-nál van gond a dátumokkal. De elhagyható...

Szerintem ez jóval gyorsabb (vagy csak "olcsóbb" ha nem nagy a tábla), mint egy Descartes szorzat. Én napi szinten használok analitikus SQL kifejezéseket millió soros táblákon Oracle-ben és szerintem nagyon jól optimalizált a futtató mögötte. Tény, hogy ebbe az Exadata is besegít. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés