- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: Egy teljesen új platformot kapunk! Új korszak kezdődik?
- intecpc: Hogyan készítsük fel a számítógépünket a Windows 11-re? – Lépésről lépésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tm5
tag
válasz
bambano #4670 üzenetére
Hát a lenti feladatleírás alapján ha az ID nő akkor a DATUMnak is növekvőnek kell lennie.
Tehát ha ID1 < ID2 < ID3 < ID4 < ID5... akkor DATUM1 < DATUM2 < DATUM3 < DATUM4 < DATUM5... az elvárt állapot. Ezek alapján szerintem fölösleges a DATUM5-t mondjuk a DATUM2-vel hasonlítani, elég csak DATUM4-gyel, mert nem hiszem, hogy van olyan eset, hogy kisebb lenne DATUM2-nél de nagyobb mint DATUM4.
Szóval igen, ez csak egymás utáni párokat vizsgál, de szerintem ez elég.
Szmeby:
Én szeretem használni a WITH-et, mert jobban elszeparálja az egyes logikákat egymástól. Jelen esetben akkor a teljes LEAD-es részt bele kellett volna tenni a WHERE-be is, mert ugye ugyanazon queryn belül nem tudod a SELECT-ben megadott aliasokat a WHERE feltételben használni. Szóval így szebb és érthetőbb.
A next_id azért kellett, mert így látod, hogy melyik két egymást követ ID-nál van gond a dátumokkal. De elhagyható...Szerintem ez jóval gyorsabb (vagy csak "olcsóbb" ha nem nagy a tábla), mint egy Descartes szorzat. Én napi szinten használok analitikus SQL kifejezéseket millió soros táblákon Oracle-ben és szerintem nagyon jól optimalizált a futtató mögötte. Tény, hogy ebbe az Exadata is besegít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 12700e , RX 6700 XT 12GB , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest