- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novics
senior tag
Tényleg csak ennyi hiányzik. Ezt én is észrevehettem volna.
Viszont most meg azon akad ki, hogy nincsen definiálva ez a függvény. Sajnos egész héten rendezvények vannak, és most nincsen túl sok időm ezzel foglalkozni, ettől függetlenül hálás vagyok minden segítségért. Még csak most ismerkedek komolyabban az SQL-lel, ez gondolom egyből látszott a kérdéseimen. 
Ez egy dolgozói nyilvántartás, amiből jogszabálynak megfelelő adattartalommal jelentéseket kell generálnom. Az egyik kötelező adat a közalk. jogviszony kezdete. Ha a usernek volt olyan korábbi jogviszonya, ami beszámít a közalkalmazottiba, akkor annak a kezdődátuma kell, ezek közül természetesen a legkorábbi. (min(kmh.kezdete) where beszam = yes) Ha pedig nem volt ilyen jogviszonya - mert vannak olyanok, akiknek ez az első munkahelye, vagy nem beszámítható egyik korábbi sem -, akkor pedig az itteni jogviszony kezdődátuma kell. (szemad.jogvisz_kezd) Vissza kell kapnom mind a 238 dolgozót, viszont mindegyiket csak egyszer. Elég csak egy olyan tábla, ahol a név és a dátum szerepel, azt már be tudom rakni a jelentésbe. Ami maga szintén elég baltával faragott, biztosan van elegánsabb megoldás, de egyelőre működik, a csinosítás ráér.
Még mindig jöhetnek könyv, weboldal tippek, amin el lehet indulni felfedezni az SQL rejtelmeit.

Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Hazavágná a HBM jövőjét az AI-piacon az Intel és a Saimemory új egyezménye
- Windows 11
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Napelem
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Viszont most meg azon akad ki, hogy nincsen definiálva ez a függvény. Sajnos egész héten rendezvények vannak, és most nincsen túl sok időm ezzel foglalkozni, ettől függetlenül hálás vagyok minden segítségért. Még csak most ismerkedek komolyabban az SQL-lel, ez gondolom egyből látszott a kérdéseimen.