Hirdetés
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Adott ugyanaz a témakör, ami korábban is.
A kérdésem a következő lenne:Adott példának okáért ez a lekérdezés: DB Fiddle
Itt ami fontos lenne nekem, hogy ha egy kategóriára azt mondom, hogy nem érdekel (
category_id not in (27)), akkor azokat az elemeket ne jelenítse meg, amikhez ez a kategória hozzá van rendelve. (Pl. ha azt mondom, allergiás vagyok a mogyoróra, akkor ne mutasson olyan recepteket, amiben mogyoró van)Ezzel az adott lekérdezéssel viszont nem így működik.
Direkt úgy módosítottam a példát, hogy könnyen látni lehessen:INSERT INTO `items_categories` (`id`, `item_id`, `category_id`) VALUES(349, 117, 27),(350, 117, 26),(351, 117, 29)Tehát 117-es elem benne van a 27-es, 26-os és a 29-es kategóriában.
Ha én azt kérem, hogy azokat az elemeket ne jelenítse meg, amik a 27-es kategóriába tartoznak (
category_id not in (27)), azt várnám, hogy a 117-es elemet nem jeleníti meg egyáltalán.Viszont ebben a formájában ez nem így működik, mert ezzel csak azt érem el, hogy eredménybe visszaadja a 117-est is, mert a 3 rekordból kizárja azt az egyet, ami a 27-es kategóriás, viszont a maradék kettő miatt a találati listában marad.
Hogyan lehet megoldani ezt?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest