Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

Illetve még azt kérdezném külön témaként, elméleti kérdésként:

Eddig úgy csináltam, hogy kértem 4 elemet (query, Limit 4), a kliens felhasználta, kért újabb 4 elemet, felhasználta és így tovább.
    Tehát 4 elemenként volt egy query az adatbázisból. Per kliens.
    Ez azért volt jó (inkább kényelmes), mert abban a pillanatban, hogy nem 4 elemet kapott a kliens vissza, megvolt, hogy nincs több elem, jöhet a no_more_items elem.

Most azt nézem, hogy a Limit 64-gyel egyből betöltök 64 elemet. Ez nyilván 16-szor több (szöveges) adatot jelent egyben, viszont így is csak kb. 30 kB a Limit 4-nek a kb. 2 kB-jával szemben. 30 kB-nyi adat pedig semmi, és ezzel a query-k számát is drasztikusan leredukálhatom. (4 elemenkéti lekérdezés helyett csak 64 elemenkénti).

Viszont ezzel egy teljes szerkezeti változást meg kell csinálnom a PHP és a JS fájljaimban is. Amit persze szó nélkül megteszek, csak szeretnék előbb tanácsot kérni, hogy melyik a jobb út. Vagy van-e egy harmadik út, ami még jobb lenne.

Ha a szervernek "nem fáj" az ilyen sűrű lekérdezés (és nem is lassítja - több ezer felhasználó egyidejű lekérdezéseit figyelembe véve sem), akkor maradok a Limit 4-nél.

De ha ez a sűrű lekérdezgetés rossz hatással van a válaszidőre, és ezzel a felhasználói élményre is, akkor nézegetem a másik utat, hogy egyszerre több adatot kérek le, és az utolsó pár elemig azzal eldolgozgat a kliens lokálban, aztán a vége felé kéri az újabb adagot.

Vagy van valami más, jobb út?

Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés