Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Sajnos kb. pont ugyanez a kód (illetve a saját kiegészítéseddel ugyanez), amit írtál (és ami sztanozs tanácsára ki lett egészítve DISTINCT-tel), ez fut le eszméletlen lassan.
Bemásolom, hogy ne kelljen visszakeresni, és kiegészítem a DISTINCT-tel:
select distinct p.*from product pjoin product_category pc1on pc1.product_id = p.idjoin category c1on c1.id = pc1.category_idwhere c1.name in ('sárga', 'piros', 'kék')order by p.date desc;Ha benne van együtt a DISTINCT és az ORDER BY is, akkor ~20 mp, ha csak az egyik, akkor 0,05 mp a futási idő.
Plusz a DISTINCT nem is működik (úgy, ahogy elvárnánk), mert ha a product_category táblában egy id-hoz több category_id is van (és van, mert ezért lett ez a tábla létrehozva), akkor annyiszor listázza a product-ból az id-t. (Pedig pont ezért lenne használva, hogy egy id-t csak egyszer listázzon.)
A profiling opciót bekapcsolva ezt látom, ami "fura":
- Copying To Tmp Table On Disk: 18.9 s
- Sorting Result: 1 s
Tehát csak ez a 2 lépés 19.9 másodpercbe kerül, ha van DISTINCT és ORDER BY is.Ha csak az ORDER BY van, akkor:
- nincs Copying To Tmp Table On Disk lépés
- Sorting Result: 6 µsHa csak a DISTINCT van, akkor:
- Copying To Tmp Table: 2.8 ms
- nincs Sorting Result lépésAhogy utána olvastam, azt írják, hogy a DISTINCT és az ORDER BY is sorba rendez, és nem szeretik egymást. Azt is írják, hogy ha az egyiket használom, akkor a másikat valószínűleg nem kell. De hát ez itt nem igaz, mert a DISTINCT azért kell, hogy 1 id csak egyszer jelenjen meg (ami amúgy most sajnos nem igaz, ahogy feljebb írtam is), az ORDER BY meg azért, mert időrendi sorrendben van szükségem a találatokra.
Nagyon nem tudom, merre tovább. Követtem a tanácsaitokat, megcsináltam és átírtam mindent, ahogy javasoltátok, (amit köszönök ez úton is), de sajnos valami még nem kerek, és magamtól nem találok megoldást rá.
Higgyétek el, ég az arcom, hogy ennyiszer kell írnom, és segítségért kuncsorognom - nem jókedvemből teszem. Felajánlottam, hogy fizetek is a szaktanácsadásért és a segítségért, csak végre haladhassak, mert már 1 hónapja egy helyben veszteglek - de sehonnan nem kapok segítséget, sehol egy szakember.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Panasonic HC-V770 FUL HD kamera
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi