Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
SQLkerdes
csendes tag
Sziasztok, van egy bosszantó problémám és a neten nem leltem semmit ezzel kapcsolatban.
Háttér:
szoftver: SQL Server Management Studio Express (tudjátok amit le lehet tölteni és installálni, korlátozott funcionalitás, zéró ár).
Egyetlen gépen fut a teljes cucc, szóval a Dell-emen fut a szerver is meg itt írom a query-ket is.
Statikus adatbázis tábláira írok lekérdezéseket (szal a táblák meg az adatbázis tartalma nem változik menet közben)Probléma: írok query-ket amik eredményét szeretném más query-k FROM részében használni, de nem tudom hogy kell.
Access-ben ez nagyon egyszerű, a query-t úgyanúgy kell használni mintha egy tábla lenne, de MS Server alatt egyszerűen nem látom a query-ket.
Le tudom menteni a query-jeimet (nem az eredményként létrejövő adattáblát, hanem a query-t magát), de itt végetér a tudományom.Meg tudnám csinálni, hogy 'SELECT ... INTO ujtabla' utasítással fizikailag is létrehozom a query-k eredményét, de sok query-m van és félek durván elszállna az adatbázis mérete.
Szintén be tudnám copy-paste-lni a query SQL kódját a FROM részbe (subquery), de az meg hibalehetőség, meg egy idő után bonyolult (pld ha 5-6 táblát meg query-t próbálok join-olni).
Access-ben is megpróbálhatnám, de ott nincs FULL OUTER JOIN, amire meg nagy nagy szükségem van (illetve van, csak bonyi a jobbos meg balos joinokat összefűzni).
Szóval a legjobb megoldás a query-k használata lenne, de nem tudom hogy kell.
Bármi ötletet hálásan fogadok!
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik
- Linux haladóknak
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- E-roller topik
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Viccrovat
- Milyen joysticket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Nagyon olcsón! LG Ultrawide Cruved LED 34"VA 4k usb-c PD 65w Gari 2027.04.29-ig Olvass leírást!
- Eladó Onkyo TX-NR7100 házimozi erősítő hibátlan állapot, gyári dobozzal
- Klipsch R-120SW aktív mélynyomó eladó, hibátlan
- KLIPSCH R-600F 5.0 hangfalszett
- Micron 5200 ECO 480 GB 2,5 SATA Enterprise/Datacenter Server SSD
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Xiaomi Redmi Note 14 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraGear 38GN950P-B Monitor! 38" 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4393, 100% Akkumulátor
- LG UltraGear 32GS85QX-B IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest