Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Spotify

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-12-25 18:18:56

LOGOUT.hu

Spotify

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6401) liszi70


liszi70
nagyúr

Hehe, valamit csak akkor ad ki a spoti keresője, ha nagybetűvel kezdem. :D Kerestem a Trace zenekart, és kisbetűvel írtam be. Nagy csalódás volt, hogy csak hasonló találatokat adott, és nincs fönt a zenekar. Aztán beírtam nagy kezdőbetűvel is, és lőn....... :)

Ok ez apróság, de ami nagyon zavar, hogy az albumok kiadási dátuma nem látható. Csak az van fönt általában, hogy mikor tették fel az oldalra. Meg lehet a spotin valahol találni az albumok valós kiadási dátumát?

(#6402) zizidor válasza liszi70 (#6401) üzenetére


zizidor
senior tag

Érdekes dolgokba futsz bele. :)
Kipróbáltam én is, valóban nem ugyanaz a találati lista kisbetűvel vagy naggyal, de 3 próbálkozás után úgy tűnik hogy csak a sorrend más. Kisbetűvel is ott a Trance, csak hátrébb került a találati listán. Oké, 3 keresésből még nem szabad általánosítani.

A dátum szerintem a kiadás kell hogy legyen. Nagyon csodálkoznék ha a Master Of Puppets 1986 március 3-án került volna fel a Spotira. :D
Van egy csomó album amit újra és újra kiadnak, ez is bekavarhat.

Az intelligens ember csodákra képes. Az idióta ember bármire.

(#6403) Mr K válasza Balcsix (#6400) üzenetére


Mr K
senior tag

Az a jel a "nem szeretem" jelzés. Régen megkérdezte, hogy csak az adott számot vagy az előadót általában, de újabban nem csinál ilyet, és át is nevezték a funkciót (angol interfészen használom, ott most "Remove" névre hallgat).

Megnyomás esetén az adott lejátszási listában "kiszürkíti" a számot, ami azt eredményezi, hogy kimarad a lejátszásból. (Illetve ha az éppen játszott számnál kerül megnyomásra, akkor azonnal átugrik a következő számra.) Hosszútávú hatása elvileg az, hogy az ajánlókban kerülni fogja, hogy az adott számot, vagy ahhoz hasonló számokat szerepeltessen. (Vagy legalábbis ez volt régen.)

Ha véletlenül nyomtad meg, akkor egy második megnyomás elvileg visszaállítja az eredeti állapotot.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#6404) Mr K válasza zizidor (#6402) üzenetére


Mr K
senior tag

Szerintem is csak a sorrend változik. (Esetleg hívjuk fel az OP figyelmét, hogy újabban a keresés csak az első négy találatot írja ki kategóriánként, ha az összes előadóra kíváncsi, akkor ki kell választania az "Artists" fület.)

Megjegyzések:
1. További írásvariációk további sorrend variációkat eredményeznek: TRACE, "Trace", stb.
2. "TRACE", "Trace" és "Trace." nevű előadókból én 12-t számoltam meg (mielőtt eluntam volna a találati lista tekerést...)

Szerk: A találati sorrendet elvileg befolyásolják az egyéni zenehallgatási szokások is, legalábbis egy időben ezzel dicsekedett a Spotify.

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#6405) Balcsix válasza Mr K (#6403) üzenetére


Balcsix
senior tag

Köszönöm!
Valóban "elrejtette" őket a lejátszási listából. Az az érdekes, hogy csak abban az esetben jelennek meg a plalyistekben a zenék, ha asztali gépen is megnyitom az appot, így csak ilyenkor, és csak a telefonos appban tudom "visszatenni" azokat a zenéket, amiknél az említett gombot megnyomtam. Az asztali applikációban ezeket a rejtett számokat nem is jelzi.

(#6406) Mr K válasza Balcsix (#6405) üzenetére


Mr K
senior tag

Régen volt egy "Show unavailable/unplayable songs" opció, ami azt vezérelte, hogy a rendelkezésre nem álló számok (pl. amiknek az adott régióban nincsenek meg a jogai) kiszürkítve jelenjenek meg, vagy hiányozzanak a listákból/albumokból. Ezt az opciót a pc-s alkalmazásból kivették, mobilon még megvan.

Hogy van-e köze a "nem szeretem"-hez, azt nem tudom, de vizuálisan mindkettő ugyanúgy jelenik meg (kiszürkítve). Nekem régen be volt kapcsolva ez az opció, és látom is a kiszürkített számokat windows app-ban (a lejátszhatatlanokat is és a nem szeretem-ként megjelölteket is.) Kikapcsolni viszont nem tudnám. (Amúgy kb. egy éve a kiszedett opció kapcsán azt írták, hogy PC-n fixen láthatók lesznek a szürke számok, de a Spotify hetente variálja az UI-t, szóval ez változhatott.)

Ha van kedved kísérletezni: [link] - ezen az albumon a disc1-en 12 szám van, amiből (Mo-n) öt szürke. (A linket a windows app-ban be kell másolni a kereső ablakba és enter.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#6407) liszi70 válasza zizidor (#6402) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Van egy csomó album amit újra és újra kiadnak, ez is bekavarhat."

Valószínűleg erről lehet szó. Sok albumnál nem stimmeltek az évszámok, aztán egy részénél kiderült, hogy én még a bakelites időkből emlékeztem a lemezre, és furcsállottam, hogy sokkal későbbi az évszám. Persze nyilván valamelyik CD-kiadás évszáma lehetett az. Például a Muzsikásnak ez az albuma 1986-os eredetileg, itt pedig 2014 szerepel. Mondjuk elég zavaró ez így, hogy van ahol az eredeti, első kiadás dátumát tüntetik fel, pl. Bergendy aranyalbum 1981, van ahol meg a ki tudja hányadik cd-kiadás évét. :F Jó lenne ezt egységesíteni, mert így elég nagy a káosz.

[ Szerkesztve ]

(#6408) Joshi válasza liszi70 (#6407) üzenetére


Joshi
titán

Én pl nem találom az eredeti Ganxsta Zolee És A Kartel – Helldorado albumot 1999-ből. Az újratöltve az ott van, viszont az nagyon gáz. Biztosra veszem, hogy régebben fent volt, de aztán az obszcén kifejezések miatt lehet hogy törölték. Vagy csak Zolee nem engedi hogy fent legyen. :DDD

(#6409) Joshi válasza Joshi (#6408) üzenetére


Joshi
titán

Egyébként az Action (19) – Sexact!on albumát se találom, itt is arra tudok gondolni, hogy ez már nem fér bele... ;]

(#6410) la_cc válasza Joshi (#6408) üzenetére


la_cc
addikt

Az új albumuk is egy fostalicska. :((( Siska mentett rajta valamit mondjuk...

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#6411) Akelaus válasza Joshi (#6409) üzenetére


Akelaus
senior tag

Azt szerintem a kiadó miatt nem találod meg. Ahogy az első 2 Action album is beszerezhetetlen kategória. Terjed egy mendemonda, miszerint mikor kiadót váltott a zenekar, az előző kiadó a megmaradt albumokat megsemmisítette.

Nem csak az Action albumokkal van ez, pl Akela is hiányos, szintén a kiadó miatt.
Vagy külföldi zenekarok is jártak így pl. a Carcass, és a Dismember.

(#6412) Balcsix válasza Mr K (#6406) üzenetére


Balcsix
senior tag

Aha, értem. Nekem kicsit úgy tűnik mintha más fejlesztené a Windows appot és a mobilos appokat (sőt még az Androidos és az iOS-es között is vannak apróbb eltérések).
Szerintem ez elég érthetetlen, hogy nem (teljesen) egyeznek meg a különböző platformokra készített szoftverek funkciói, de biztosan meg van ennek az oka.

Így már tiszta a dolog. Köszönöm szépen a segítséget! :)

(#6413) kelna91


kelna91
senior tag

Sziasztok!
Hallgatói prémium csomagban vagyok. A telefonomon általában podcastot hallgatok, míg a gépen általában zenét. Ezeket pedig naponta többször váltogatom. Elég zavaró, hogy mindig átváltanak, amikor egyik eszközről váltok a másikra, és újra elő kell keresni a megfelelő podcastot vagy lejátszási listát. Utóbbi különösen zavaró, mert elvész, hogy éppen hol jártam a listában. Nem lehet ezzel valamit csinálni? Nem akarom, hogy a két eszköz össze legyen kötve. Nem akarok egyszerre kétfélét hallgatni, csak azt, hogy mindenhol maradjon meg, hogy ott mit hallgattam legutóbb, és az induljon újra a következő lejátszáskor. Meg lehet ezt oldani?
(Android és Linux kliens a szóban forgó két alkalmazás.)

[ Szerkesztve ]

(#6414) Sharkweb


Sharkweb
aktív tag

Műsorlisták

[ Szerkesztve ]

(#6415) Mr K válasza kelna91 (#6413) üzenetére


Mr K
senior tag

Üdv a klubban! (Ennél durvábbakat is csinál(t egy időben): 1. Megállítom PC-n a lejátszást. 2. Bekapcsolom a bluetooth-t a telefonon (telefonálok/híreket hallgatok). 3. Később visszaülök a PC elé, és konstatálom, hogy az közben végigjátszotta a lejátszási listámat.)

Nekem amúgy mostanában ritkábban csinálja.
1. Az opciókban be van kapcsolva a Show local devices only és ki van kapcsolva a Spotify Connect in background opció (nem tudom, hogy hat-e bármire.)
2. Mindig kilövöm az alkalmazást, ha nem hallgatom.

De ez sem mindig használ. Azaz fenti szabályok vagy nem érnek semmit, vagy elrontom az alkalmazásukat...

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#6416) kelna91 válasza Mr K (#6415) üzenetére


kelna91
senior tag

Reménykedtem, hogy van valami megoldás. :( Bekapcsoltam én is ezt a local only opciót, de ez sem fog segíteni, mert úgyis egy hálózaton vannak.

(#6417) tomszli11


tomszli11
tag

Sziasztok!
Úgy döntöttem hogy ott hagyom a spotify-t és váltok YouTube Premiumra.
Viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy ismeritek ezt a felületet?
https://www.tunemymusic.com/hu/
Ezzel lehet lejátszási listát importálni, csak az a kérdésem hogy mennyire megbízható?
Köszi :R

(#6418) Anulu79 válasza Joshi (#6409) üzenetére


Anulu79
addikt

Nem fogod megtalálni ahogy a korábbiakat sem. :) A kiadó és egyéb jogok miatt. Ezért sem tudják újra kiadni ezeket az albumokat. Mondjuk én szerencsés vagyok mert sikerült mindet beszereznem a kislenezekkel-kazettákkal együtt. :D

(#6419) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok!

Vásároltam a legújabb generációs Alexa Echo Dot-ból.
Ez az első alexa eszközöm. Tudtok abban segíteni, hogy a spotify-t hogyan kell beállítani rajta?
Első körben megjelent, de valamit elnyomtam és már hozzá sem lehet adni a spotify fiókomat.

köszi!

(#6420) borges7 válasza tomszli11 (#6417) üzenetére


borges7
aktív tag

Én használtam már ezt, bár nem emlékszem, pontosan honnan hová vittem át vele,
de úgy rémlik, elég sokat nem talált meg. Vagy mire értetted a megbízhatót, hogy mennyire pontos?
Mert az gondolom attól is függ, hogy az adott track-nek(vagy lemeznek) melyik változata van fenn egyik, vagy másik szolgáltatónál. Egy próbát megér szerintem.
Vagy van a másik, a Soundiiz [link]

(#6427) r6man123


r6man123
senior tag

Sziasztok!
Rendszerszintű probléma van a spotify fiókokkal? 1 hete feltörték a fiókomat, megváltoztatták a regelt mail címet.. A Spotify support gyorsan segített, de nem tudták megmondani hogy hogyan jutottak be a fiókomba.

A honkongból jelentkeztek be / akartak bejelentkezni, a Spotify automatikusan zárolta a fiókot, új jelszót kellett megadnom.

Csatolt fiók nincs, Google fiókhoz nem fértek hozzá. Lövésem nincs hogyan haxoltak meg :(

(#6428) skyrush7


skyrush7
aktív tag

Sziasztok!

Spotify ajándékkártya használható/kapható itthon?
Az EU-sként árult kódok itthon is beválthatók? Ajándék lenne.

(#6429) zizidor válasza skyrush7 (#6428) üzenetére


zizidor
senior tag

Úgy tudjuk hogy nem.

Az intelligens ember csodákra képes. Az idióta ember bármire.

(#6430) Roland-87


Roland-87
aktív tag

Sziasztok!

Egy régi win7-es laptopból csináltam amolyan műhely "zenegépet", felraktam a Spotit, frissítettem is, majd szép lassan elkészítettem egy kb 1400 számból álló vegyes lejátszási listát, azt szoktam véletlenszerű lejátszással hallgatni, a dolgot azóta megfejeltem annyival hogy csináltam egy házon belüli shoutcast szervert így az udvaron kint is tudom hallgatni ezt az "adást" mert a kinti hangcucchoz egy olyan ősrégi okostelefont használok ami már nem tudná futtatni a spotit natívan, nos így hogy a zene tulajdonképpen 0-24 szól erről a gépről, elkezdett feltűnni hogy néha egymás után kétszer de néha háromszor is ugyanazt a számot játssza le, vagy két szám akad be és néha órákon keresztül csak azt a kettőt hajlandó játszani, ilyenkor a műsortárban is látszik hogy tele van a következő számok listája ugyanazzal az 1-2 számmal, ilyenkor ha restartolom az appot megjavul de valamikor újra előjön a probléma, már hónapok óta nyomozok és sikerült rájönnöm pontosan hogy mi idézi elő, mégpedig az hogy ha a műsortárban bármit módosítok, tehát ha eltávolítok 1 számot a vagy ha megcserélem a sorrendet a leendő számok listáján akkor a műsortár legvégére elkezdi ugyanazt a 2 számot betenni, minél többször módosítok annál többször történik a jelenség.

Próbáltam már újratelepíteni, tiszta telepítést csinálni, minden maradványt kipucolva+registry tisztítás után újrarakni de a jelenség fixen újra és újra előjön, valakinek van tippje mivel próbálkozhatnék még?

(#6431) Anulu79


Anulu79
addikt

Kétlépcsős azonosítás beállítására van lehetőség bejelentkezéskor? Vagy csak én nem látom? :)

(#6432) patex1983 válasza Anulu79 (#6431) üzenetére


patex1983
őstag

Még mindig nincs....

X

(#6433) pilu01


pilu01
senior tag

Üdv
Android (Xiaomi) prémium.
Régebben mintha lett volna lehetőség ikonokat kirakni a kezdőlapra, listákról.
Ez az opció már nincs, vagy csak el van dugva?

(#6434) Burt1793 válasza pilu01 (#6433) üzenetére


Burt1793
veterán

Ha rányomsz hosszan a spotify ikonra a kezdőképernyőn, akkor a felugró menü bármelyik sorára hosszan nyomva kapsz ikont róla. One UI.

(#6435) pilu01 válasza Burt1793 (#6434) üzenetére


pilu01
senior tag

Miui-n nekem csak ez van:

(#6436) skyrush7 válasza pilu01 (#6435) üzenetére


skyrush7
aktív tag


Nálam kihozza a legutóbb hallgatottat. MIUI 13.

(#6437) pilu01 válasza skyrush7 (#6436) üzenetére


pilu01
senior tag

Eu Global Stable rom van fönn, szerintem neked nem azért látunk mást.
Programon belül, a listák "3 pöttye" alatt volt emlékeim szerint a parancsikon létrehozás, de most nincs már ott.Valamelyik frissítés elvitte volna?

(#6438) skyrush7 válasza pilu01 (#6437) üzenetére


skyrush7
aktív tag

Kitűzni én sem tudom sajnis, csak ezeket hallgattam mostanában. Ergo nem nagyon tudok variálni rajta, csak úgy ha mást hallgatok.

(#6439) patex1983 válasza pilu01 (#6437) üzenetére


patex1983
őstag

Korábban valóban volt ilyen opció, de hiába keresed, nem rendszerfüggő, a droidos kliensben már nincs ilyen....

X

(#6440) pilu01 válasza patex1983 (#6439) üzenetére


pilu01
senior tag

Naccerű
Nekem marhára hiányzik!

(#6441) tylerddd


tylerddd
veterán

Üdv! Prémium lemondása esetén mi történik a gyűjteményekkel? Totál elvesznek és újra előfizetéskor már nem lesznek meg vagy újra elérhetővé válnak vagy amit létrehoztam, az megmarad, de nem módosítható vagy ... Köszönöm! BÚÉK!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#6442) Mr K válasza tylerddd (#6441) üzenetére


Mr K
senior tag

Az utolsó kifizetett időszak lejártával ingyenes előfizetéssé változik: minden ugyanúgy megmarad, módosítható is lesz, mindössze az ingyenes előfizetésre vonatkozó korlátozások (amik főleg a hallgatást érintik) lépnek életbe (véletlenszerű lejátszás, reklámok, csökkentett bitráta, stb.) A korlátozások főleg a mobilos klienst érintik (a beszámolók szerint.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#6443) pube111


pube111
senior tag

Azt be lehet állítani, hogy a bt lejátszó ne tudja léptetni a következő tracket?

(#6444) Mr K válasza pube111 (#6443) üzenetére


Mr K
senior tag

Nem teljesen értem a kérdést... Minden lejátszás továbblép a következő track-ra (ha létezik az adott albumon, vagy listán). A queue-val lehet pl. kicselezni.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#6445) pube111 válasza Mr K (#6444) üzenetére


pube111
senior tag

A bt hangszórón, ha kétszer egymásután gyorsan nyomom a hang fel gombot, akkor léptet a következő trackre.
A halkító, meg az előzőre.
Ez sokszor gond halkítaskor, hangosításkor.
Ezt a fajta léptetést szeretném megszúntetni.

(#6446) la_cc válasza pube111 (#6445) üzenetére


la_cc
addikt

Ezt talán szoftveresen lehet megoldani egy okosabb lejátszón, ehhez semmi köze a Spoti-nak.

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#6447) Mr K válasza pube111 (#6445) üzenetére


Mr K
senior tag

Ezt Spotify-ban szerintem nem tudod megoldani. Esetleg az oprendszerben, vagy a BT eszköz mellé adott segédprogramban lehet állítani (ha van). Ha Android, akkor úgy tudom, hogy ehhez segédprogram kell, pl. Tasker (?), de ezekhez nem értek - valami szaktopikban kellene érdeklődni.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#6448) pube111


pube111
senior tag

Köszi

(#6449) Mr K


Mr K
senior tag

Ez a windows-os app egyre szánalmasabb... Mostanában azt csinálja, hogy ha félbehagyok egy listát, majd másnap folytatom, akkor miután lejátszotta a félbehagyott track-et, nem a következőre lép, hanem visszaugrik a lista elejére. :W

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#6450) Balcsix


Balcsix
senior tag

Az mitől lehet, és hogyan tudom kikapcsolni, hogy automatikusan random trackek hozzáadódnak a kedvelési listámhoz?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Spotify
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.