Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Spórolós topik

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 13:42:52

LOGOUT.hu

Spórolós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29938) BB9000 válasza AIex (#29934) üzenetére


BB9000
senior tag

+1 a sósavra! A vízkövet az oldja a legjobban. Kádba, mosdókagylóba, WC-be rendszeresen használjuk. Használata viszont nagy odafigyelést igényel, mert elég sok bajt tud okozni! Fém részekhez ne érjen, mert azt is megmarja!
A sósavval vízkőtelenítéskor erős, maró hatású gázok keletkeznek. Jól szellőző helyiségben ajánlott használni. Ha a szellőzés gyenge -de van!-, akkor pedig időt kell hagyni a kiszellőzésére. (addig kimenni !) A keletkező gáz belélegzése ártalmas, ezért kerülendő!
Erős vízkövesedés esetén le kell önteni a vízkőves részt a sósavval és hagyni kell hatni fél órát. Utána WC kefével alaposan meg kell dörzsölni a felületet. Ha még marad vízkő, akkor a műveletet meg kell ismételni. A keféléskor a sav a keféről ki tud fröccsenni! Mindent szétmar, amire ráfröccsen! Ruhát, a kezed, bőröd, stb. Ennek megelőzésére ha bőrre kerül, azonnal bő vízzel öblíteni kell. Szembe ne fröccsenjen!

Egy fokkal gyengébb a háztartási vízkőoldó, ami ugyanolyan flakonban kapható, mint a sósav. Ennek használata is elővigyázatosságot igényel. De még az is sokkal jobb, mint bármelyik "illatosított" cucc: Cillit, Domestos, vagy hasonlók. Ezek a vízkőre csak kegyszerek, de sokkal kevésbé veszélyes a használatuk.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Spórolós topik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.