Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kormi76
aktív tag
válasz
Kormi76
üzenetére
Samsung HW-S60D rövid tapasztalat:
Szerintem szépen betölti a teret a hangzása egy nagyobb, nagy belmagasságú nappaliban is, láda nélkül is határozott basszusok vannak, nyilván dübörögni nem fog. Tiszta, dobozhang-mentes a hangzása. A térhangzás érzet meg van, a mérete ellenére is, szatelit hangszórók hiányában is (nyilván ez viszonylagos). Olcsóbb cuccokhoz nincs összehasoníltási alapom, de érződik, hogy egy minőségi eszköz. Ebben a méretben (70 centi alatti szélesség) szerintem nem sok alternatíva van, ezen az áron pedig szerintem semmi.Amiben extrát tud a többihez képest az a sok csatlakozási lehetőség (papíron), de itt tapasztaltam hátrányokat is: Google Home-ban Assistant eszközként nem sikerült beállítanom, és egyelőre a ChromeCast átvitel sem sikerült még. eARC, BT simán megy, WiFi-re is kapcoslódik, az appban jól kezelehető.
A Beszédhang-erősítő funkciónak szerintem nem sok értelme van, egyértelmű minőségromlással jár a használat. Hang üzemmódban, EQ-ban én normálon járatom, ez tűnik a legjobbnak. SpaceFit hangzás Pro: nem érzékeltem különbséget.
Ami előny még, hogy potenciálisan utólag lehet hozzá mélyládát és szatelitet is csatolakoztatni, ha be tudod szerezni, szóval bővíthető a rendszer. Más kérdés, hogy megéri-e.
-
313313
addikt
válasz
Lessmessino
üzenetére
Elvileg mehet rá egy MAR és egy CRP.
-
313313
addikt
Samsungnál akciós egy pár Q szériás hangprojektor:
Q600C - 95k
Q700F - 131k
Q930F - 209k
Q990F - 299k -
Kormi76
aktív tag
válasz
freemanone
üzenetére
Samsung HW-S60D lett belőle, kíváncsi vagyok mennyire éri meg az árát.
-
Voice24
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
Ebben a hozzászólásban a D80-ról van szó, a fórumtárs az S80 után érdeklődik.
Nekem ez van, és továbbra is tartom, hogy ár/érték arányban teljesen rendben van. 8-as mély, kellemesnek mondható térhangzás, 90 ezerért két hátsó állvánnyal nem hiszem, hogy mellényúlás lenne. Nem kérdés, hogy vannak sokkal jobb soundbarok, csak nem ennyiért... -
kmisi99
addikt
válasz
freemanone
üzenetére
Köszi, a posztban pont a Q700 at emlegeti hogy bánja hogy nem azt vette.
A Samsung HW-Q700D se ajánlod akkor? Aztán majd a jövőben valamikor vennék hozzá két hátsó hangszórót. -
Azie
őstag
válasz
Archttila
üzenetére
köszi, sajnos a monitor alatti kitétel elég strict, mivel bekerült még egy monitor a korábbi mellé és így nem fér el mellette semmi. tehát soundbar form factor eléggé megnehezíti a normális hangzást és a 2 tégla méretű hangszórók elhelyezését.
a mélyláda elfér az asztal alatt. -
BaLee
addikt
válasz
Archttila
üzenetére
Nekem is volt ilyenem, de a talpa miatt az új kanapét nem tudtuk a falig tolni így le lett cserélve falira.
Egy baja van (ahogy korábban is írták), hogy nem túl stabil, egy hangszóróval a tetején tényleg valaki hozzáér aztán már borul is.
Egyszer fog csak borulni a drága hangszóród és átértékeled a normális tartó létjogosultságát.
Nekem borult anno egy 40 ezres hátsó hangfal, ment is a kukába a fenyőfa hangszórótartó. -
Azie
őstag
válasz
freemanone
üzenetére
és melyik 2.0, 2.1 ajánlott, aminek nem doboz hangja van? és nem kell szétkábelezni a fél szobát hozzá (o.O)
-
Azie
őstag
Sziasztok!
Régi Z szériás elporladt hangszórós 2.1 Logitech szettemet szeretném cserélni egy másik megoldásra, PC-hez játékra + home office zene.
RGB nem kell, de ha van akkor na bumm. A hely az max 100cm széles, monitor alá tenném soudbar, de örülnék valami kompaktabbnak, ha nem megy a minőség rovására. Jelenleg ideiglenesen egy Motion+ mobil hangszóró látja el a feladatot.
Előny, ha tudok váltani 2 gép között a bemeneteken.
Most akciós, a Razer Leviathan v2x (86€) - erről nem sok jót írnak
Illetve a HS 3100 soundbar (110€) ez eléggé a max szélesség már.
Esetleg van valami ajánlott ilyen felhasználásra?
Felső lélektani határ a Katana v2 ára, 100-120.000 huf.
Ausztriai beszerzés is játszik
Előre is köszi! -
kmisi99
addikt
válasz
freemanone
üzenetére
Szia,
A cél 5.1 "házimozi" élmény teremtése azaz szeretnék kanapé mögé 1-1 hanszórót.
TV: TCL 65c7k
Az ultimea nova s80 at az áráért jónak mondták, a samsungot hardverapron láttam hasonló összegért.
Még amit találtam használtan haosnló áron Samsung HW-Q700D de ez 3.1.2 és a hátsókat még külön megvenni elég drágának tűnnek.Igazából max 100 e ft környékéig szeretnék elmenni ebben a témában, és mindegy hogy új használt.
-
Archttila
veterán
válasz
freemanone
üzenetére
Mármint elvágott kábel mellett bukik orra, vagy alapvetően magát a terméket nem javaslod?
Ezt néztem még: [link] -
freemanone
addikt
válasz
Archttila
üzenetére
Volt ilyenem, elbírja és ha hajlandó vagy elvágni egy tápkábelt és wagoval kötözni (filléres tétel egy ilyen) még a kábelt is bele tudod vezetni, de nem javasolnám, mert egy picike lökés és máris orrabukik.
szerk: Alapvetően, a kábelnek semmi köze hozzá. Kicsi a súly alul. Az amazonos jó lehet.
-
Archttila
veterán
Én sem, sőt kuponokat sem használtam még 😄 De tudom, hogy van róla külön topik, meg azt is, hogy lehet őket kombinálni, majd benézek és tájékozódom.
Egyébként ezzel szerintem megúszom a falfúrást is: [link]
A hátsó hangszóró 3,4 kg, ez a konzol pedig elvileg 4,5 kg-ig bírja, habár a hozzászólásokat olvasva lehet felejtős
-
Kormi76
aktív tag
válasz
freemanone
üzenetére
Köszi a tippeket! Hajlok rá, hogy valami jobbat vegyek, ezen el tudok indulni.
-
Kormi76
aktív tag
válasz
freemanone
üzenetére
Köszi a segítséget! ARC szemmel nem néztem eddig. A 100k körül alternatíva egyébként mi lenne?
-
kmisi99
addikt
Sziasztok,
Elém is elém került az ultimea gyártó azt szeretném kérdezni hogy szerintetek ultimea nova s80 vagy egy régebbi Samsung Q60T+ SWA 8500S hatsó hangszórókJelenleg ez a kettő ami köz vacilálok.
-
freemanone
addikt
válasz
Kormi76
üzenetére
Nem derült ki, mert a felsoroltak között van egy ami csak optikát tud, egy sima ARC-os és egy eArc képes, ez a TCL lenne. HDMI CEC kell a közös vezérléshez, ezért kérdeztem rá.
Hangban nem igazán van ebben az ársávban hatalmas eltérés.
A TV earc képes, ezért Én a TCL-t javasolnám, ha nem akarsz elmenni 100k környékére, mert ott lenne valós alternativa. -
Kormi76
aktív tag
Gondolom jól jön. Philips 8506, eArc képes elvileg.
-
-
Kormi76
aktív tag
Sziasztok!
Belépő soundbart keresek, hogy tényleg alapszinten javítson a TV karistoló dobozhangján. A cél, hogy ne legyen külön hangszoró, csak a főegység kompaktan.
A belépőszitnen kb. ezt a hármat azonosítottam:
Xiaomi Soundbar 2.0
TCL S45HE
Hisense HS2000Nem találtam ezekről valódi infót. Segítene valaki, hogy ezen a 20-40k-s árszinten mit "érdemes" venni, vagy ha ezen semmit, akkor hol indul a történet? Köszi!
-
freemanone
addikt
válasz
labeda
üzenetére
Ez már egyedi szempont.

Volt nálam egy 990F teszelni a B mellett, de nem győzött meg, hogy váltani kéne, pedig bizakodó voltam nagyon. Az én fülemnek ütösebb volt a B subja, az F-el szemben. Viszont tényleg minimális az eltérés. Az LSR310S még mindig besöpri őket a szőnyeg alá.
Nagyjából egy kategória a D az F és az 1000, 1300 is amúgy.
A tér akusztikája és az elhelyezés sokkal fontosabb.#20961Yodamest: Nem ismerem őket, de tényleg jól néznek ki azok a diffuzer panelek.
-
Yodamest
veterán
válasz
freemanone
üzenetére
Nah azért csak meglestem ezeket a basszuscsapdákat, mindenképpen mobilis megoldást néztem, ami könnyen áthelyezhető stb.
Ezzel a hellyel van tapasztalatotok? Ezt néztem ki:
https://perfectacoustic.hu/termek/diffuzor-elolapos-basszus-csapda-sarokelem-racsos-mintaval/A terv az, hogy a képen is látható módon 2db ilyet egymásra tennék az üres sarkomba, ahol nagyon megragad a basszus visszaverődés, ez a japán bambuszerdő jellegű diffúzor az elején még mutatós is:

-
válasz
freemanone
üzenetére
Nekem annyiban, hogy ezt jobban el tudom helyezni a mérete miatt. A Jbl 1000 óriási subja sem produkált többet ennél.
-
glocker
tag
válasz
freemanone
üzenetére
kösz az infókat!
-
Archttila
veterán
Srácok, napok óta ezen agyalok, és bár már segítettetek korábban, még mindig nem tudok dönteni 😅
930 vagy 990?
Kb. 20 nm-es szobába menne a cucc, és nem tudom, mennyire lenne értelme a nagyobb modellt bevállalni.
Szóval szerintetek:
- várjak Black Fridayre, HA deal-re, hátha lesz valami jó akció vagy kupon, és akkor jöhet a 990,
- vagy inkább csapjak le most egy 930-ra, és élvezzem, mert ebben a méretű szobában úgysem tudnám kihasználni a 990 erejét?
A hely sem tökéletes: a hátsó hangfalakat csak a franciaágy két széléhez tudom rakni – van hely, de az ágy pont egy síkban van a fallal, szóval nem tudom őket hátrébb tenni, mint az ülő/fekvő pozíció.
Egyszerűen nem tudom, megérné-e elengedni a nagyobbat egy ilyen helyiségbe, vagy inkább várjak még egy jó akcióra 🤔
Edifier S350DB (2.1) után jönne, nyilván ég és föld a kettő, és vélhetőleg 100%-osan elégedett lennék a 930-al is, (sőt valljuk be lazán overkill kategória egy ekkora helyiségbe) de csak ott motoszkál, hogy akkor már mi lenne ha inkább kicsit türelmesebb lennék, várnék, és megvenném a 990-et
Ráadásul most, hogy néztem a PDF-et, kiderült, hogy a 990 szélesebb és magasabb is, így a korábban felvázolt, a két szekrény miatt kb. 25-25 cm oldaltávolság is borulna... A magasság se biztos, hogy belefér, mert a TV nincs felfúrva, szóval ez is szívás lehet. 😅
-
freemanone
addikt
válasz
glocker
üzenetére
A gond nálad az, hogy bármi ami a TV-re van kötve az nem fog tudni DTS hangot továbbadni a soundbar felé, mert maga a TV szabotálja ezt.
A soundbar hiába támogatja, ha nem abba van dugva a forrás, megette a fene. Tehát a soundbar input portjába kell dugni azt ami lejáttsza a tartalmat. A soundbar pedig az earc-os kábelen tudja továbbtani a képet a TVnek. Ergó majdnem jó amit gondoltál.Ha bekapcsolod a shield-et a saját táviránytójával feléleszti az egész láncot és hangerőt is vezérel. Nameg nyilván a shieldet magát.
TV-n az earc portot kell amúgy kiválasztani, de bekapcsolásnál automatán átvált oda.
Ha tényleg csak ez a három dolog van, akkor néha át kell váltani a TV-n az M4Sport csatornára és alapvetően a többi mehet a Shield-en. A TV saját appjainak vezérléséhez sajnos kell a TV iránytója és a HDMI váltás is csak azzal megy, kivéve a Shield-re átváltást.Vagy C opció, egy olyan univerzális iránytó, ami tud mindent is, mert létezik ilyen, ha fontos, de ennek utána kéne járni, mert nem tudok pontos infókat.
-
glocker
tag
válasz
freemanone
üzenetére
hm.... köszi!!!
megfontolom ezt az Nvidia Shield TV megoldást... (persze ha van tapasztalat akkor más megoldási javaslatot is meghalgatok)
szóval, ha jól értem, ez egy "buta-okos-TV" okosító

... amin futna plex, youtube, netflix meg más hasonló app-ok... ez a cucc be lenne dugva HDMI-n az LG C2 TV-be és másik HDMI-n a Samsung Q800F soundbarba?!
(sose volt még hasonlóm se...)
gondolom a TV-n bemenetként ki kéne választani ezt a cuccot... és a cuccon elindítani a plexet...nem világos mi vezérelne mit és hogy működnének a távirányítók?!
(most ugye az eARC miatt csak a TV távirányítóját használom... és a TV-t is összesen csak három dologra... PLEX, YOUTUBE és néha M4Sport a TV böngészőjéből...)előre is kösz az infókat!

-
gabber01
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Akkor az én B&W torony hangfalaim plus a szub is 6.1 rendszer? 🤣
Végülis van 2 magas, 2 közép meg 2 mély, plusz a sub, nem?
Nem! Ettől még stereo a szett. Soundbarokból még rendes stereo sem jön ki, csak valami himihumi virtuális katyvasz, ha nincs külön, dedikált hangszóró hozzájuk pluszban. -
Yodamest
veterán
válasz
freemanone
üzenetére
Hát meglássuk, így soundbarban nem lesz annyira a szélén azért, minta hangfal lenne, mert ugyebár így a épernyő alatt elfér. Egy próbát megér. Basszuscsapda annyiba lenne mint maga a soundbar, nem szeretném túlbonyolítani sem, ha beválik ez a klipsch, akkor ez nekem ide endgame kategória.
Ha reverbel akkor visszaküldöm és nagyon max marad a mostani LG, itt tényleg csak az a kár, hogy a HDMI arc nem megy, pedig amikor resetelem és műxik azért hallhatóan jobb a hangminősége, mint optikán. Ma kipróbáltam, hogy a tévében offoltam az earc-ot (szóval auto helyett off volt) és így sima arc üzemmódban futott, majd csináltam egy power resetet a soundbaron, de sajnos megint csak időszakosan javult meg, az első hosszabb tévé kikapcsolást követően megint nem adott hangot arc-on. Ha ez az arc működne stabilan, pedig komolyan mondom egész jó hangja lenne ennek az LG-nek is, nem hallom gyengébbnek úgy, mint mondjuk a Polk S4-et vagy a Denon S517-et.
-
freemanone
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Ha az asztalon lesz a sub, elég sok pénzt tennék arra, hogy lesz belőle hasonló gondod soundbarral is. A mély terjedése nem irányított. Az asztalod alatt az asztal felülete volt ami lefogta, de felette minden irányban terjedni fog és lesz belőle reverb.
Nem gondolkoztál abban hogy basszuscsapdát tegyél a sarokba? -
Yodamest
veterán
válasz
Gino20
üzenetére
Több szempontból sem jó nekem a hangfalpár, korábban pont ezért váltottam le a PresoniEris hangfalaimat, amúgy még mindig azt használnám. Egyik dolog, hogy 55" a monitorom, szóval a széleinél az asztalon nincsen túl sok hely, hogy ne takarja ki a képernyőt, nagyobb hangfal ezért nem játszik.
De a Presonusok nem voltak nagyok, az elsődleges ok az volt, hogy a szoba sarkában van a gaming kuckóm, tehát belülről L alakban ott a csupasz fal és a fal eme szegletében elhelyezkedő hangfalnak rettenetes bass reverb vagy minek mondják, tehát ilyen falról visszaverődő midbass zajosodása volt, podcastek is hallgathatatlanok voltak emiatt, mintha gerjedt volna a bass. Szóval nem tudok a sarokba hangfalat tenni, mert a belőle jövő mély visszaverődne mint állat, mivel pont egyenlő távolságra van a mellette és mögötte lévő fal. A soundbarban az a jó, hogy a mély elkülönítve az asztal alatt szó, tehát nincs ez a reverb hatás, vagy a klipsch esetében ha a soundbarból jönne a mély, szerintem azzal sem lenne már ez a gond, mert nem lenne annyira a sarokban, illetve az felfelé nyomja a mélyet, nem pont hátrafelé, mint a hangfalak a mögöttes falnak. Szóval ennek főleg akkusztikai okai vannak, hogy soundbart akarok.
-
freemanone
addikt
válasz
Gino20
üzenetére
Mint hogy nekem van soundbar és hangfalpár is gépre kötve, szintén ezt tudom mondani.
Nem volt szó eddig felhasználásról, de ha nincs 5.1 igény játékra, akkor egy jobb stereo szettet előbb vennék mint bármilyen soundbart.
Egyébként a közelséggel szerintem nincs baj, javítja a stereo képet, de még mindig nem közelít meg egy jobb hangfalpárt. -
Yodamest
veterán
Nah én meg arra jutottam freemanone ajánlására, hogy a Klipsch Flexus Core 200-ra lehet ráugrok, de nem tervezem azt a "hatalmas" subládát megvenni hozzá.
(nekünk már a Denon S517 ládája is brutál erős és sok tud lenni mélyekben, pedig az kb fele akkora, u know házas élet
)A vélemények alapján bőven van benne mély így is, tehát szimplán a soundbart használva, meg nekem nem mozizáshoz kellene, "csak" PC mellé gaming/pc felhasználói célokra.
Akkor erre ez egy tuti vétel lehet? A Flexus Core 100-at azért vetném el, mert látom elég picike (majd 40cm-el rövidebb, mint a 200-as) és ha már úgysem használnék subot, akkor legalább a soundbar szóljon minél nagyobbat/jobban. -
válasz
freemanone
üzenetére
na akkkor pár dolog csak van
köszi a pontosítást
-
freemanone
addikt
válasz
Zolom89
üzenetére
930F vs 990F azért ettől több eltérésből áll.
Hiányoznak a szélességi hangszórók elől hátul.
Nincs 120hz támogatás.
2 helyett csak 1 hdmi input port.
DV passthrough nincs említve 930 esetében.
Más, kissebb sub, egy hangszóróval, nem dual driveres.
Archttila esetében mellőzhető volna a ugreen hdmi switch is, mert felfűzhetőek lennének a 990-re a tervezett cuccai. -
Hátha valakit érdekel egy kis összehaslítás, vettem a szobába egy Poseidon D80 -at.
Rengedeg ámulatbaejtő külföldi teszt és forum bejegyzés alapján gondoltam, hogy biztos hogy jobb lesz mint amit boltban kapni 80-100ezres kategirába. Spoiler: jobb.. de van egy de.Kipróbáltam nappliba ahol alapbol a Samsung Q990B van, helyére beraktam a D80at hogy minden környező tényező azonos legyen.
Össze se szabad hasonlítani, nem is egy árkategória, de azért ha már van, megnéztem.Van egy közepes tartomány ahol tök jól szól a D80 de alatta és felette már vannak bajok. Kisebb hangerőn egyszerűen nincs benne élet, rengedeg részlet elvész, mélynyomo meg mint ha nem is lenne. Aztán ahogy feljebb veszed a hangerőt megjön szépen a mély, lehet ezen filmetnézni, zenét hallgatani.
A hangerőt feljebb emelve, hogy na azért nézzük meg mit szól, megint előjön a gyenge pont, egész egyszerűen a mély annyira elkezd torzítani, hogy már a beszédre is kihat.
Halk hangerőn meg a részletek tünnek el.
Rossznak nem mondanám, de igazán jónak sem. Nagyon nagyon megbántam hogy nem egy Q700ast vettem. igaz többe kerül de minden ft-ot megért volna.Hozzá tenném, hogy aki a tv hangszóróit akarja leváltani azoknak nyilván előrelépes és jó vétel és nincs is olyan doboz hangja mint egy LG soundbarnak szóval sokkal jobban jár egy D80al!
Hátha valakinek tudtam segíteni!
-
freemanone
addikt
válasz
Archttila
üzenetére
Már több alkalommal összevetettük ismerősöknél, hogy mit tud, így elég sokféle térben hallgattam már a Q990B-t.
Egészen sokat elvesz a szélességi effektekből ha van valami az útjában. Itthon balra nincs semmi az útjában, jobbra viszont olyan 70 centire van egy komód és érezhető, hogy balról távolabbról jönnek a szélességi hangok mint jobbról. Viszont ehez tényleg olyan tartalmat is kell lejátszani ahol ez kijön,szóval relatív ritka ahol beleszól a hangzásba.
Nálad viszont nem lesz annyira feltűnő, mert arányosan lenne blokkolva.
Bal hátsóm is kissé szerencsétlen, mert ~30cm-re van egy nagy szekrény, ami érezhetően lefogja a hátsó szélességi sugárzót, főleg hogy jobb oldalt nincs semmi az útjában, így Én bőven kihallom az eltérést. Feleségem viszont semmit nem érzékel ezekből.
A szoba akusztikája erősen befolyásolja hogy milyen lesz a térhangzás.
Eddigi tapasztalatok alapján kellene 4,5m a bar és a hátsók között, hogy a néző kényelmes 3m-re legyen a bartól, mert kb oda van pozícionálva a magassági effekt 2,6m belmagasság esetén.
Mivel csak 6.2mx3.5m a nappali, így azzal trükközök, hogy kb egy centivel meg van emelve a bar eleje, így a magassági sugárzók szöge változik és így olyan 2,5m környékén van a fenti pattintósok középpontja. A kanapét pedig előre húzom egy méterrel amikor mozizunk, majd megy vissza a falhoz.A tegnapihoz pedig egy nagy igent tudok mondani. Szerintem élveznéd a 990-et PS-el...

Én ugyan PC-vel használom, de atmost támogató játékoknál eszméletlenül jó. -
Archttila
veterán
válasz
Zolom89
üzenetére
Köszi srácok! 😊 Tegnap pont beszéltem a feleségemmel, hogy a soundbartól függetlenül is ideje lenne átrendezni a szobát,
mert a költözés óta sok minden változott. Szóval, ha más nem, emiatt biztosan újragondolom az egészet. Nem túl nagy a hely, de meg lehet oldani akár még azt is, hogy oldalra tényleg semmi ne kerüljön.
A 990-en azért még mindig filózom, hogy tényleg kell-e ide, vagy bőven elég lenne a 930 is. Tetszik a HDMI 2.1 meg az, hogy 11.1.4-es rendszer, de ezen kívül egyelőre nem látok sok érvet mellette. A HDMI 2.1 előnyeit úgysem használnám ki (a tegnapi posztban leírt okok miatt) — bár ha valaki meg tudná erősíteni ezt a gondolatmenetet, azért nem bánnám. [link] -
-
Archttila
veterán
990 eseteben mennyit vesz el az élményből/hangzásból, ha két oldalt szekrény van, és oldalanként csak 25-25cm távolság marad a szekrényig a bárnak? (TV állvány+szekrény U alakban)
-
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Az a baj, hogy ezzel a soundbarral még a projektort se tudod összekötni kábellel.
Gondolom a projektoron csak bemenet a hdmi.
Ha igen, akkor olyan soundbar kell amin van 2 hdmi csati.
Bemenetre a médialejátszó (ha ezt használsz), kimeneten meg megy tovább a kép a projektorba.Csak kell egy jóóó hosszú hdmi kábel, amit meg ugye el kell vezetni valahogy.
Ha a projektor androidos és a saját rendszerét használod és normális kimenet sincs rajta, akkor a fenti verzió is bukta. -
válasz
JoolsNOS
üzenetére
"Jelenleg Bt kapcsolatot próbáltam csak, de ez lenne a fő csatlakozás."
Itt bukik meg a történet, mert BT-n nincs se DD, se Dolby Atmos, tehát sokpontegy sincs.
Ez csak HDMI kábelen megy, de TV oldalról kell a HDMI ARC csati hozzá.
Nincs mód megkerülni és "felokosítani" a BT-t, mielőtt kérdés lenne.
Csak HDMI kábel!Esetleg optikai ha TV-n nincs HDMI ARC. -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Vettem egy ultimea poseidon d60at. De nincs rendes 5.1. A tesztnél gyakorlatilag csak a center szól nagyjából külön , a jobb bal oldal mindig szól az első még a hátsó is, illetve a sub külön nem szól. Hol kéne állítanom hogy a csatornák rendesen elkülönüljenek. Jelenleg Bt kapcsolatot próbáltam csak, de ez lenne a fő csatlakozás.
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila
üzenetére
Közben rájöttem (ez lesz az első soundbarom, eARC eszközöm 😅).
Tehát a soundbart az LG TV eARC portjára kötöm, minden más pedig marad a mostani felállásban. Ráadásul eszembe jutott, hogy van itthon egy Ugreen 3-in-1 HDMI 2.1-es távirányítós switcher, amit korábban akciósan rendeltem Aliról. Erre simán ráköthetem az összes konzolt, így az csak egy HDMI-t foglal a tévén. Mellé jön a soundbar és az Ugoos, és még így is marad egy szabad port tartalékba.
Esetleg ha van bármi egyéb tanács, ötlet, szívesen fogadom!
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy Edifier S350DB-t használok, de a közeljövőben szeretnék váltani egy Samsung Q930D (vagy Q930F) hangrendszerre – esetleg Q990D-re, ha jó áron találok.
A kérdésem az lenne, hogy ezekkel a típusokkal meg tudom-e oldani, hogy az LG OLED CX tévéhez HDMI /eARC kapcsolattal gond nélkül csatlakozzon valamilyen módon a két legfontosabb eszközöm: a PS5 és az Ugoos AM6B+ médialejátszó.
A PS5-nél kifejezetten fontos számomra, hogy ne veszítsek el semmilyen előnyt, tehát működjön a 120 Hz, VRR, ALLM és minden egyéb képjavító funkció.
Van esetleg köztetek, aki hasonló setupot használ, és meg tudja erősíteni, hogy minden rendben működik így? -
Yodamest
veterán
válasz
freemanone
üzenetére
Ja hogy így érted, jó úgy jogos, ha a tér különböző pozíciói szempontjából nézzük a sok.1-eket, úgy értem. Én szimplán a hangszórók mennyisége szempontjából értettem, hogy amúgy valós amit írnak, nem a fizikai helyzetük alapján.
Közben nézegetem ezeket a klipsch-eket, ha nem említed akkor nem is tudok ezekről, totál elkerült, az árukereső stb. a samsungokat, lg-ket, jbl-eket dobálja fel ugyebár, így nem is hallottam korábban ezekről a klipsch soundbarokról.
Illetve látom, hogy ezeknél nem csak az, hogy vezetékesen tud a sub kapcsolódni, de lehet még vezetékmentesen is működne, mert ahogyan az AV -Online tesztben írják, saját stick aljzata van, tehát mint egy vezetéknélküli egér vagy billentyűzet teljesen elkülönített 2,4GHz-es saját dungles kapcsolatot tud létesítenia s ubbal. (gondolom a subládához jár egy ilyen 2,4-es dongle)
-
freemanone
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Ebben nem teljesen értünk egyet. Mint ahogy a samsung Q800F sem 5.1.2 a hátsók nélkül, úgy az LG is 4.1 akkor lenne, ha a hátam mögött van két fizikai hangszóró. Addig ez csak amolyan soundbar módi maszatolás. Virtuális "térhangzás", ami van olyan tér ahol nagyjából működik.
-
Yodamest
veterán
válasz
freemanone
üzenetére
Ja hogy a mélyet mint olyan egy kalap alá veszi és úgy 2.1, az mondjuk lehet. De amúgy az LG sem őszintétlen, mert 4.1 és tényleg 4 tweetert és 1 subládát tartalmaz, szóval abszolút valós a 4.1 megnevezés. Ár/értékben amúgy nagyon jó cucc, és én még drágán vettem 80K-ért, de azóta már van akciózva 69K-ért is helyeken. Annyiért tényleg vicc.
-
freemanone
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Szerintem stereo+sub jelzés akar lenni, ami nekem őszintébbnek tűnik mint a 4.1 vagy az 5.1 hátsók nélkül, hogy úgy mondjam.
Két sub és két full-range hangkeltő van benne.
Nem hallottam még a flexus szériát, így nehéz lenne véleményt formálni róla, de reviewkban elég jól szerepelt ebben a kérdésben.
Beszédhang téren annyit tudok mondani, hogy a 2.1es JBL studio monitor szettemen jobb a beszéd érthetőség mint a Q990B soundbaromon. Pedig az sok.sok.1 ugyebár. -
Yodamest
veterán
válasz
freemanone
üzenetére
Mit gondolsz egyébként, hogy 2.1 soundbart a beszédhangok tompasága/nehezen érthetősége miatt mondják, hogy nem érdemes venni, ennek ellenére pusztán a minősége miatt egy ilyen 2.1-es Klipsch Flexus Core, szólhat jobban, mint a 4.1-es LG SH5A amim most van? Az LG-ben 4 tweeter van 2 oldalt 2-2, lehet hogy nem lenne előrelépés egy 2.1-es Klipsch?
Illetve ezt nem teljesen értem, hogy a Klipsch Flexus Core 100 2.1 miért reklámozza magát 2.1-nek, amikor gyakorlatilag 2 mélyhangszóró és 2 magashangszóró van benne, subláda alapból nem is jár hozzá. Hogy jön ebből ki a 2.1?
-
freemanone
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Ilyen igényekkel akár jó is lehet, főleg hogy az earc-os.
glocker: sajnos akkor bukta a DTS. Vagy szerzel egy Nvidia Shield TV-t és azt dugod a soundbarba, ami csatlakozik a PLEX serverhez. Lényeg hogy ne a TV lejáttszót használd, hanem olyat ami tud DTS passtrough-t és a soundbaron keresztül hajtod.
-
glocker
tag
válasz
freemanone
üzenetére
a rádugás felejtős (a plex szerver a lakás teljesen más részén van...)
nagyon kösz!
-
Yodamest
veterán
válasz
freemanone
üzenetére
Drágábbakat nem nézegettem, a klipsch-ek jól néznek ki, ami nekem árban érdemes lenne az a Klipsch Flexus Core 100 2.1, ebben alapból is van mélyhangszóró, lehet nem is kellene külön subláda hozzá. Illetve később is bővíthető, látom RCA-n csatlakozik.
Köszi a tippet, még az is lehet, hogy az LG-t leváltom egy ilyenre a későbbiekben, hátha még az earc is működne.
-
glocker
tag
sziasztok
N100 miniPC + PLEX + WIFI + LG C2 + eARC + Samsung Q800F
ha DTS hanggal rendelkező tartalmat néznék a TV-n, akkor mintha azt transzkódolná a mini PC (a TV homokórázik... lejátsza, majd ismét homokórázik... stb...)
ha a PLEX-ben bepipálom a DTS-t akkor a TV-n a lejátszás folyamatos, de néma... hang nélküli... ha kiveszem a pipát akkor szakadozik / homokórázik... (gondolom erősebb szerver esetén a jelenség fel sem tűnne...)
van 5letetek soundbar oldali beállításra?! (vagy inkább próbáljam a PLEX fórumban?)
esetleg van 5letetek arra, hogyan tudom kipróbálni, hogy a TV + eARC + soundbar biztosan lejátsza-e a DTS tartalmakat?!
előre is kösz!

-
Yodamest
veterán
válasz
freemanone
üzenetére
Drágábban mik vannak? Az a baj, hogy nagyon nehéz erre keresni, általában nincs ilyen szűrő a webshopokban, hogy vezetékes legyen a sub. Feljebb mi az ami még ilyen?
Meg én sok.1-et nem akartam, egy soundbar és egy subláda aminek van hely. -
freemanone
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Akad más is azért, de ilyen árban csak egyet tudok, drágábban van több is.
Sony Sony HT-S20R - de ez is csak ARC-ot tud, szóval lutri, hogy épp jó vagy nem.Egy gyors keresés még felhozta a Denon DHT-S216 -ot is, de ahoz nincs sub alapból, de bővíthető és vezetékes kimenettel. Sajnos ez is csak ARC-ot támogat.
-
Yodamest
veterán
válasz
freemanone
üzenetére
Hmm, na ezt már nem is láttam, hogy nem eARC hanem sima ARC, bár nem érdekelne a különbség, ha működne jól. Lehet akkor emiatt van, de más opcióm amúgy sem lett volna, kb ezt az egyetlen soundbart találtam, ami vezetékes subos és ez is csak most jelent meg.
-
freemanone
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Nem bluetooth a protocol amin a hang átmegy a subra. Annak akkora késése van, hogy szétcsúszna az egész.
A TV azért érdekes, hogy régebbi ARC-os TV avagy újabb eARC-os, de amiket írtál az mindkettő utóbbi.
Az LG soundbar amit vettél viszont ARC-ot tudja csak, ami magyarázhatja az anomáliát. LG egyébként sem a legjobb soundbarok közé sorolható.
Fordított esetben is előfordulnak ilyesmik, ha a TV arc-ot tud csak és a soundbar earc-os, több esetben is előfordul hibás CEC működés. -
Yodamest
veterán
válasz
freemanone
üzenetére
A tévék típusát nem tartottam érdekesnek, nem tudom az mit befolyásol. Egyébként 55S95F és 77S90D tévékről van szó. Onnan gondolom, hogy a BT zavarja egymást, hogy egyfelöl más nem lehet, ha tesztok a cucc és hibátlan elvileg, akkor mi mástól szakadozhatna a BT mélyláda? Ráadásul nem, nincs távol, ott van közvetlen a soundbar alatt, gyakorlatilag 50cm-re.
Gondoltam is, hogy ezt nem lehet kivédeni semmivel, ezért is vettem már előre meg helyette (mielőtt szervizből visszajött volna) az említett SH5A-t.
-
freemanone
addikt
válasz
Zolom89
üzenetére
Jah proprietary.... de 2.4ghz vagy 6ghz környéki és simán tudják egymást ütni. Bár ehez a BTnek valóban nem sok köze van. Lényeg hogy nincs itt spanyol viasz, a már meglévő vezetéknélküli sávokat tudják ők is csak használni, amik adott esetben zavarják egymást.
Q900-as széria amcsiban pont ilyen okokból dobálja a hátsókat és a subot is egyeseknél, akik 6ghz környéki wifi5-6-os mesh hálókkal rendelkeznek. Ami nálunk azért nem gond, mert pár száz mhz-el alacsonyabb frekin vagyunk itt európában.
Márpedig a polk és a denon is samsung tulajdon már egy jó ideje, szinte biztosra veheted, hogy ugyanazt az átvitelt használja a kettő. Még kikapcsolt állapotban is sugároznak minimálisan és be tud kavarni egyik a másiknak. Nem ajánlott egy szobában két wireless motyót használó soundbart üzemeltetni.
Amúgy a TV-k tipusa valóban elfért volna.Nálam pl az Aqara FP2 presence sensor elég sok szellemet lát, mert túl közel van hozzá a Q990B egyik hátsója.
A sokadik FW frissítés óta már egészen jól szűri ezeket, de még mindig nem tökéletes. -
-
Peace
nagyúr
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Megrendelte tesóm, köszi!
-
Yodamest
veterán
Soundbar élményeim:
Adott 1 szoba és abban 2 tv. Mind a 2 tv-hez szerettem volna soundbart, így az egyik kapott egy Denon S517-et, a másik pedig egy Polk Signa S4-et. Ez lehetne egy happy ending is, DE NEM! A Signa S4 folyamatosan eldobálta a mélyet, nem lehetett ezzel mit kezdeni. Írtam is erről itt korábban, azóta garanciáztattam, de teszt okéval visszakaptam. Így már valószínű, hogy a szobában lévő másik Denon soundbar kavar be neki a BT kapcsolat miatt. Azért ez nagyszerű, hogy 2025-ben nem lehet azt megoldani, hogy 2 soundbar tudjon egymástól függetlenül működni egy szobában, na mindegy engedjük el.
Szóval a Signa S4 nem fog nálam működni, mert úgy látszik folyamat interferálódik a subja a Denon subjával. Vettem tehát egy LG SH5A 4.1 soundbart, mert ennek elég egyedi módon vezetékes a subja, tehát nem tartalmaz semmiféle BT kapcsolódást. Na mondom ez kell nekem fasza! Sajnos viszont ez meg nem működik jól HDMI arc kapcsolattal. Minden jól állítok be, minden jól van összedugva, de csak akkor működik a HDMI arc ha hideg resetelem a power cyclet, tehát kihúzom a soundbart 1 percre az áramból, majd visszadugom. Ekkor megjavul, de csak addig amíg ki nem kapcsolom a tévét vagy automatán ki nem kapcsol ahogyan a PC képernyő kikapcsolási idő lejár. Ebből ébredve megint nincs hang, egészen az újabb power cycle resetig.
De ezt is megoldottam, nincs mit tenni, optikán dugtam rá a soundbart a tévére, így megkerülve az egész HDMI arc buherálást. Na és így működik már minden jól, csak elképesztő, hogy a BT-t is meg kellett kerülnöm, illetve a HDMI arcot is, ahhoz hogy végre legyen egy stabilan használható problémamentes soundbarom. Hú man.
Illetve lett egy feles Signa S4-em, amit meg egyszerűen nem tudok használni. (pedig irónikus módon azon ilyen HDMI arc gondok nem voltak, az működött faszán, csak ott meg a BT miatt ugyebár....)
-
-
Peace
nagyúr
Van most esetleg valami best buy soundbar? Nem kell semmi prémium, csak szóljon jobban, mint a sima tv szólna.
-
toompa
őstag
válasz
Sliderxy
üzenetére
Csak rajtad múlik hogy kilövöd-e vele az ablakokat.

A jó soundbarok pont arra lettek kitalálva, amire neked kell.
Szépen szólnak és érthetőek a párbeszédek.
Mélyhang kiemelés, beszédhang kiemelés...
Mindent a saját ízlésednek beállítva.
Azt vedd, amelyikre van keret. Ha hátsókra is szükséged van, Q930 vagy Q990.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919, 100% Akkumulátor
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

a mélyláda elfér az asztal alatt.

Egy percig sem bántam meg.

mert a költözés óta sok minden változott. Szóval, ha más nem, emiatt biztosan újragondolom az egészet. Nem túl nagy a hely, de meg lehet oldani akár még azt is, hogy oldalra tényleg semmi ne kerüljön.

A sokadik FW frissítés óta már egészen jól szűri ezeket, de még mindig nem tökéletes.