- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Skacok, egy belépő szintű (soundbarnak mekkora alapzaja van? Lenémított, vagy nagyon halk TV (vagy más bemenet) mellett van alapzaj?
Háttér: kaptam kipróbálásra egy belépő pioneer XS-DV303 házimozi szett nagyobbik felét (hátsó dobozok nincsenek meg, a frontok is kicsi egyutasak), illetve ettől külön egy Yamaha rx-sl80 erősítőt. Mindkettőnek (kicsi szobában hallgatva) jelentős alapzaja van, csak az erősítő mute-olásakor szűnik meg.
Régi darabok, de a 80-as évekbeli Orionoknak, Videotonoknak nem emlékszem ekkora zajára. Persze más elven működő erősítők, gondolom.
Korábban gondoltam, rendes hangdobozokat vennék valamelyikhez, de a zaj elbizonytalanított.Egy modern, de nagyon nem felső kategóriás erősítőnél (pl amit SB-ba raknak) ilyesmire (zaj) kell számítani, vagy annyit fejlődött a műfaj hogy már nem?
-
gyantaszuz
aktív tag
Nagyon szemezek egy Polk Signa S4-gyel. Ahogy néztem, a közelben nem igazán van olyan üzlet, ahol rá tudnék fülelni. 130-ért jó deal? Bármi tapasztalata van valakinek vele?
Amúgy nincs nagy igény főleg streaming szolgáltatások mennek itthon (Netflix, AppleTV, Amazon Prime, Spotify), de nem lenne hátrány az Atmos. Egy LG tv és esetleg egy PC lenne rákötve. -
Gino20
őstag
válasz
allein #12393 üzenetére
Harman Kardon Enchant 1300-at
.
Én személy szerint nem hallottam még, de SB kategóriában kb ódákat zengnek róla és most van exaudioban bemutató darabos [link] (ezek nem egész nap mennek csak alkalom adtán megmutatják egy-egy érdeklődőnek és patika állapotúak teljes gyári garival).
Állítólag mélyben is igen tisztességes, ami nyilván nem hoz egy SUB-ot, de valójában vehető hozzá ha egyszer úgy dönt az ember csak akkor persze már nem 300 lesz a végösszeg.Ha kell a SUB, akkor akad is más mazsolázni való [link] pl BAR 5.1 levehető surrond-okkal jóval a keret alatt.
Ha ez a vonal nem érdekel és kell a SUB plusz esetleg jó lenne "5.1", akkor mondjuk valamilyen samsung + SWA9100 / SWA9500
-
allein
addikt
Sziasztok. Panelban lakom èn is, kb. 20 nm2 az egész nappali. Milyet màrkàt ajànlotok? A keret, max 300.000.
-
olahdave
tag
Karácsonyra megleptem magam egy Samsung HW-Q700A-val, mert nekem elég a basszusa a panelba. Egy Apple TV 4K-val és egy régi nem eARC-os UHD tévével használom. Amikor Netflixen vagy Apple TV+-on Dolby Atmos filmet nézek akkor a bar kiírja, hogy Atmos a hang.
Ekkor az Atmos hang megy ki a hangszóróra? -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Kroni1 #12386 üzenetére
Hiába van hozzá Driver ha játékkonzolon is késik a hang és valóban késik is Xbox-on és PS5-ön is. Szal ez nem a Windóz hibája hanem annak aki kiadta ezt a szabványt és sz@rt bele egy nagyot hogy te esetleg játékhoz is akarod majd használni.
Én Atmos-t már sehol nem használok meg vagyok elégedve az 5.1-el is bőven az legalább nem késik. -
Dan-szan
senior tag
Sziasztok.
Kíváncsi lettem én is mennyit javít egy belépő szintű sb a tv hangzásán illetve helyette. Követem egy ideje a topikot, de zömében árban más kategóriáról van szó, így nem találtam sok mindent az én kiszemeltjeimről.
- Hisense HS 312
- JBL SB 160
- JBL SB 170Tehát ebben a kb 80 EFt-os kategóriában gondolkozom, róluk mi a vélemény vagy esetleg helyettük mi a javaslat.
Köszönöm. -
katsazoli
tag
válasz
mesehabbal #12376 üzenetére
Fiatalként nagyon unalmasnak találtam a várost, most hogy van már család, kellően nyugis
Mondjuk ha nagyon hiányzik a nyüzsgés, akkor felpattanunk a vonatra és 20 perc alatt Győrben vagyunk. -
Kroni1
veterán
Egy kérdésem lenne Q800A tulajokhoz, akik esetleg PC-ről vagy konzolról játszanak tévén. Olvastam korábban itt valakitől, hogy Dolby Atmos módban laggol a hang és Windows alól én is ezt tapasztalom. Tévéről filmeknél semmi késés, viszont PC HDMI, Windowsban Atmos for Home Theatre és hatalmas késés a hangban, sztereo módban meg semmi. Ez ha jól sejtem nem a soudbar hibája, inkább a windows atmos módja a ludas.. Talált erre esetleg valaki valami megoldást? Vagy csak a sztereo mód?!
-
lasimon
csendes tag
Laikusként kérdezem…
Miért szól normálisan egy egyszerű fejhallgató ( Pana. ~ 6000 Ft ) közvetlenûl a TV- hez csatlakoztatva? ( Minden hangerőn tiszta érthető beszéd, + moziszerű hangélmény pl. filmeknél. stb.) LG TV.
Ha soundbar-ra kapcsolom, akkor kásás hang, mozi élmény szinte semmi… MINDEN beállítást kipróbáltam! Másik soundbarral is…
LG soundbárok 60000- 180000 Ft - ig.
Ha filmet nézek fejhallgatót kell használnom, ha jót akarok…
Vajon miėrt? ( HDMI kábel, optikai kábel stb.) -
Jannn
aktív tag
válasz
mesehabbal #12371 üzenetére
Én a 9100s - t vettem, vásárlás után láttam h a 8500 as is jó hozzá, de úgy voltam vele hogy pár ezer Ft-ért már nem cserélgetek, főleg hogy nagyon jól szól + a képeken is látható hogy más bennük a hangszóró készlet (8500 vs 9100). Valamiért csak drágább
-
Elar
senior tag
Ma hoztak egy új Tv-t, ami felismeri/átereszti az Atmost.
Belehallgattam a Gyűrűk Urába - brutál. (TrueHD Atmos 7.1 @ 3448 kbps)Jó vétel volt a Q800A.
Az lenne a kérdésem, hogy ezt kell/lehet "regisztrálni" a Samsungnál (mint a Tv-t?)
-
katsazoli
tag
válasz
mesehabbal #12373 üzenetére
A 8500-as is működik vele és még olcsóbb is. Nem hiszem, hogy hangzásban sok különbség lenne. Ha Móvár környékén jársz meg tudom mutatni, mert nekem 8500 van itthon egy Q60R-rel.
-
mrzeee
friss újonc
Sziasztok.
Adott egy Samsung HW-T420 soundbar, Hisense 58A7100F tv-vel használom és ha bluetooth-al csatlakoznak akkor van egy kis sípoló, cicergő hang, viszont optikai kábellel teljesen jó.
Mitől lehet ez? -
válasz
mesehabbal #12371 üzenetére
Nagyon sokat dob filmeknél a hátsó szett,megvan a mozis feeling.
Samsung szerint a q70t-hez az SWA-9000s való. -
Methox91
junior tag
Az a bose smart 300 egy nagyon rossz soundbar , 180-200 ezres samsung q800a odavissza veri minden téren.. van még a samsung q900a 290 ezerért de az meg alig jobb a q800asnál , esetleg még lg sn10y.
https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/bose-smart-soundbar-300-vs-samsung-hw-q800a/17863/21516?usage=8767&threshold=0.10
-
a2319
csendes tag
Sziasztok!
300k körüli kategóriában - kábelezés miatt csak soundbarban és mélynyomóban gondolkodom - mennyire javasolt egy Bose Smart 300 egy Module 500-as méllyel? Vagy van jobb ár/érték ajánlat 400k-ig?
-
Kroni1
veterán
Egy kis összehasonlító-beszámoló:
ismét csatlakoztam a Soundbar tulajok táborába, maradt annyi zsetonunk, hogy 150-ért meg tudtam venni egy új Q800A-t. Árban és tudásban ez ugye az előző LG SN9YG-m kategóriája, azért vannak különbségek első blikkre:
- Atmos alatt a magasságérzetet az LG sokkal jobban érezhetően visszaadja, ebben elég gyenge a 2 upfiring hangszóró teljesítménye szerintem. (már ha van benne, mert én nem látok, pedig elvileg 3.1.2-nek mondják)
- A hang presetek közt itt alig van különbség, az LG módváltásnál jelentősen megváltozik a hangszín, stb, a 800A esetében nagyon minimálisan változik a hangzás a másikhoz képest.
- A basszusok kicsit puhábbak, melegebbek voltak ugyanott elhelyezve a LG-n, ezen olyan idegesebb, erőteljesebb, visszavéve -6 szintre is, de igy a legjobb, most igy használom. Egyébként brutális tud lenni a mély, 35nm szobába is teljesen elég.
- A samsung tévékkel összekötött 800A-ról olvastam itt, hogy játszós/konzolos HDMI csatornára váltva a hangot is game módba rakja. Philips tévén a kép GAME üzemmód esetén szerencsére ez nem történik meg, marad standardon, ami jó, mert ott szeretem használni.
- Ez az alexa jó lehetne, de rengetegszer bekapcsol magyar beszédet hallva, ha csak társalgunk a nappaliban, kikapcsoltam, a hey Google vezényszóra nem kapcsol be szerencsére a home mini úgy mint ez, így azt használom csak hangvezérlésre.
Kicsit hiányzik a google home rendszerbe integrálás, a castolást spotiról tudja, különben a tévét is be kell kapcsolnom streamelt zenéhez (tune in, plex, stb.) , vagy átváltani bt-re. Ez kicsit jobb volt az LG-ben, de nem annyira nagy baj.
Pozitivumok:
- Más forrásról szépen visszavált magától ARC-ra ha bekapcsolom a tévét, ez jó!
- LG-n érdemes volt filmeket movie, zenéket music vagy standard módban használni, ennél szerintem mindenre jó a standard, tetszik, kényelmes h nem kell változtatni.
- tetszik, hogy nemcsak a center -6 +6 közti emelésével, és az éjszakai móddal lehet a beszédet erősiteni, hanem voice enhancer móddal is. Igaz ezt is ugyanúgy kapcsolni kell ki-be, és alapból nem is használom, de plusz egy lehetőség ha valamelyik filmnél nagyon nagy a különbség a halk és a hangos részek közt..
- Tetszik amúgy a hangzása, a hangereje brutális, hangosabb mint az LG.
Árban szerintem egy 100e sb-nek kéne így szólnia, de mivel ez DTS, Atmos és egyéb formátumok közül minden kutyafülét ismer csakúgy mint az LG, végül is indokolt lehet a 180-190k körüli ára. Szerintem jó árban vettem, egy ilyen tartóval van a tévé alatt, jól is néznek ki együtt..
-
Kroni1
veterán
Jahh, BF alatt mondtam unokaöcsémnek, hogy 70-ért is van Logitech G29 kormány valahol akcióban. Azt mondta szokott annyi lenni, az nem olcsó...
...most 130-tól indul a legolcsóbb helyen is. -
katsazoli
tag
Samsung HW Q60R-t érdemes lehet lecserálni Q70T-re? Vagy Q700A-ra?
Bár a 700-asnál félek, hogy az SWA8500S nem megy vele, nem igazán akarnék külön a hátsókra is költeni.
A Q70T-vel tudom, hogy működik. -
Jannn
aktív tag
válasz
mesehabbal #12354 üzenetére
Gratula, surround hangfalakkal mutatja meg igazán mit tud
A soundbar maga ugyanaz, mint az itt istenített q800-asé, a q70-nek a mélynyomója kisebb - ami így is több mint elég egy normál méretű szobába -
sxxorp
őstag
válasz
mesehabbal #12357 üzenetére
És kettétört?
Az a szomorú, hogy annak ellenére, hogy kicsit foghúzva vettem meg a Q60T-t =4k-ért az addigra lezajló EMAG BF után, amikor 60-ért adták, egyelőre befektetésnek sem volt rossz, 1 noname kivételtől eltekintve 100-tól indul...:
[link] -
mesehabbal
tag
válasz
mesehabbal #12356 üzenetére
Közben leesett.
-
válasz
mesehabbal #12354 üzenetére
Egyszerűbb mindent a tv-be dugni.Ha ha tv-n használod pl youtube-ot,médialejátszót netflixet,akkor nem kell a soundbaron is kapcsolgatni a bemeneteket.
EQ:
-Erre nincs álltalánosan jó beállítás.Ami a Te fülednek tetszik olyanra állítsd,igaz ez egy kis munkát igényel,állítgatod-tesztelgeted.
Általános tv-zéshez dts virtual:x-en van nálam,filmeknél standard.
Ezeken belül is inkább a felsőbb frekvenciákhoz nyúltam,így az emberi beszéd jobban tetszik a fülemnek.A 150-300-600Hz környékét nem nagyon piszkáltam. -
mesehabbal
tag
válasz
mesehabbal #12348 üzenetére
Samsung HW-Q70T megjött, beüzemeltem. Persze első ilyen cuccom, de bejön nagyon. Köszi az ajánlást!
A setup: LG Smart TV, Voda set top box.
A soundbart a hozzá való HDMI kábellel kötöttem össze a TV-vel(ARC). A Soundbar másik HDMI csatijába pedig a vodás box-ot.
1.Ennek kapcsán kérdezem, hogy mi az ideális? Ez így, vagy a Soundbart optikai kábellel kössem össze a TV-vel és a TV-be menjen a vodás box is?
2.Soundbar EQ beállításokat nézegetem a neten, de ahány ember, annyiféle beállítás... -
Samanbacsii
őstag
válasz
Samanbacsii #12351 üzenetére
Közben megoldódott...
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok! Van egy Philips 65PUS7304em és vetettem hozzá egy TCL TS8111 soundbart. Ha a beltérit a tv arc1 be dugom szól a tv, arc2 ből hdmit a soundbarba akár "hdmi in" vagy "hdmi out arc" ba dugom nem szól.
Ha a beltériből megy a soundbar in be és onnan arc outon ki a tv arc1 aljba akkor szól a soundbar DE ha a tvn más forrásból nézek valamit pl. Wifi NAS, akkor nem megy vissza a hang a soundbarba. A hdmi egyik gyári, a másik 2.0 arc hoz van. Hogyan kell helyesen összekötni, beállítani a tv-t hogy szóljon visszafelé is? Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest