Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
B1T3
addikt
válasz bepken #10435 üzenetére
Spoiler is lehet.
Szerintem is idegesítő volt a kapkodás és az összecsapottság. Az elején Zoe egy senki volt, akinek az egyetlen képessége a cekcualizálással gyilkolás volt, aztán amikor meg akarták keresni Madisont, hirtelen akkora „vezéregyéniség” lett, hogy onnantól kezdve antipatikussá vált a karaktere. A végén pedig már tényleg mindenki képes volt mindenre, ami röhejes szájízt adott az egésznek számomra.
Ha már szimpátia, ez is a gondom, hogy igazából egyik karakter sem tudott szimpatikussá válni, pedig az első évadban még az elmebeteg Tate is az volt.
1. évad: 5-6/10.
2. évad: 9/10.
3. évad: 3/10.[ Szerkesztve ]
-
Gyick
őstag
válasz bepken #10435 üzenetére
Ja meg nem volt már bent olyan szereplő aki ne halt volna meg és támasztottak volna fel
De ettől függetlenül nekem nagyon tetszett az egész.A legjobb AHS volt eddig.A végének az volt a baja hogy túl hamar akarták lezárni az egészet.Jobb lett volna még +1-2 rész és úgy[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz bepken #10431 üzenetére
Ha junkie-n beleolvasol a kommentekbe, láthatod, hogy a kommentelők kb. 99%-ának csalódás volt a finálé és úgy összességében az évad is.
Én a következőt valószínűleg már el sem fogom kezdeni hetiben, max ha valami nagyon durva téma lesz. De talán jobb lesz megvárni az évad végét, mert Ryan Murphy sorozatai mindig kifulladnak, ez most is beigazolódott, de ebben az évadban nagyon durván.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
spammer
veterán
"egy értelmes nézőnek van egy bizonyos értékrendje. hogyha ebben az értékrendben egy történet megingatja, akkor a történet máris elérte a célját!"
Amúgy ebben a tekintetben is jó a sorozat, vagyis Walter karaktere. Egy kedves, teszetosza karakterből hogyan válik egy gátlástalan szemétládává. DE! Még ennek ellenére sem utálta meg mindenki a karaktert (vagy legalábbis nem teljesen, pl. én sem). Annak ellenére, hogy egyébként a valóságban teljesen elutasítom a drogot és az ilyen bűncselekményeket. Csak mert ez a karakter nem (sem) fekete vagy fehér, megvolt az átmenet, megvoltak az indokok, okok-okozatok és stb., amik miatt nem lehet teljes mértékben elítélni. És akkor jött a vége, és az a bizonyos mondat az utolsó részben... Hát én abban sem vagyok biztos, hogy az igaz volt, vagy legalábbis nem teljesen. Szóval nem volt egy egyszerű karakter, szépen ingázott az erkölcsi határokon.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
"hogyha egy olyan történetet veszünk, aminek a középpontjában a főhős jellemfejlődése áll, akkor szerintem simán elfogadható az, hogy lassan indul be, lassan építkezik a történet."
Így van, a BB erről szól, és ehhez baromira nem elég 1 évad. Ez van. Ez nem országos csatornán futó pénzhajhászó szarság, aminek a 295. évadját is berendelik, ha a nézők nézik, miközben a sorozat teljesen kifordul magából, netán 84x önismétli magát. Ez egy előre megtervezett történet volt, hogy ez a karakter honnan hova fog eljutni, miken megy keresztül és stb.
A nézettsége is érdekes lehet:
Pilot: 1.4 M (utána nagyjából stabil 1.5 - 2 M között mozgott)
5x01: 2.93 M
5x09: 5.92 M -> gyakorlatilag duplázott (1 éves kihagyással)
5x15: 10.28 M -> brutális, majdhogynem duplázott pár hét alatt (5x09 óta)forrás: [link]
Na most, ha a pénz számított volna, akkor simán jöhetett volna a folytatás, de nem, ez így volt megtervezve, így volt kerek, és mivel már lement a sorozat, nem érdemes csak az első szezon alapján megítélni, mert ez nem egy epizodikus sorozat. Persze ha már eleve abszolút nem jön be a téma, akkor nem is kell erőltetni.
(#9571) bambano
"de mindez nem érdekes. nem az a lényeg, hogy a sorozat jó-e vagy sem, hanem az, hogy itt pár embernek, akiknek nem tetszett, nagyon nekiugrottak, ezért néztem meg az első évadot, hogy kiderüljön, tényleg annyira jó sorozat-e, hogy lehetetlen róla rosszat mondani vagy sem. hát nem, ez egy vitatható sorozat."
Van különbség aközött, hogy valaki leírja normálisan, hogy neki nem tetszett (szigorúan magánvélemény, mint ahogyan te is írtad), és esetleg meg is indokolja, és aközött, hogy valaki szarfosozik és másokat ugat le, hogy óvodás és fel kellene nőnie.
Nekem semmi gondom azzal, ha valakinek nem tetszik, mert nem jön be neki a téma (mint pl. neked), de egy kritikailag is széles körben elismert imdb top 1-es sorozat attól még nem lesz szar vagy éppen "óvoda szint".
És ismétlem, nyilván nincs olyan sorozat, ami mindenkinek tetszeni fog, akármekkora is az imdb pontszám és a hype körülötte. Én pl. végignéztem a GoT első 2 évadját (imdb top 3), nekem annyira nem jött be, de azt elismerem, hogy attól az még szép munka az HBO-tól (díszlet, jelmez, főcím, rendezés stb.). De az első 2 évad számomra nem volt túl érdekfeszítő vagy izgalmas (eleve nem vagyok annyira a műfaj rajongója sem). Most akkor szarozzam le, vagy mondjam mindenkire, hogy óvodás, mint ahogy a kolléga tette a minap? Nem, sőt, tervezek újabb esélyt adni neki (azaz folytatni a 3. évaddal), hiszen ez is egy hosszú történet, sok karakterrel, nyilván nem elég neki 1-2 évad, hogy beinduljon. (Mondjuk a könyveket nem olvastam, nem tudom, mennyire fog beindulni )
[ Szerkesztve ]
-
-
Andris837
senior tag
Nekem az első pár rész után igazából ennyi maradt meg. Persze ott volt még a betegség, a titkolózás, de komolyan... Ne kelljen már végigszenvedni 2 évadot, hogy beinduljon a sorozat... Ha nagyon unom magam, lehet ledaralom gyorsan az első évadot, de nem tudom mikor... Inkább darálom a The blacklist-et.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
spammer
veterán
Én nem szeretem a kamerarángatást, bár a Kemény Zsarukban a "dokumentarista jelleget" szolgálta, szóval ott még okés, de általában nekem nem jön be.
(#9439) brownus: ja, de nekem már Matt gyerekkel sem volt bajom 1 szezon után. Jó színész, jó volt az ő dokija is, csak más. Persze továbbra is Tennant a favorit Hú de várom már a Karácsonyi részt.
[ Szerkesztve ]
-
tPedro_
őstag
Ha felirat, akkor Addic7ed. Legalábbis ha megfelel az angol, magyar nem szokott lenni (más nyelvek, német/francia/olasz még igen).
Ők készítik az alap feliratokat kb mindenhez, mások abból dolgoznak tovább.
Évad szerint, lehet batch letöltést is reg után, nincsenek reklámok, stb.
-
Gyick
őstag
Én úgy szoktam csinálni hogy az angol és a magyar feliratot is letöltöm ugyanabból a relase-ből(leginkább feliratok.info-t használom az a favorit nálam).Most nagyon rá vagyok feszülve az angol tanulásra,teljesen magamtól tanulok és már nagyon sok mindent megértek,a film és sorozatnézés is rengeteget segitett.
KMPlayerben van egy olyan funkció hogy másodlagos felirat,ez a gyakorlatban úgy néz ki hogy a képernyő alsórészére teszi az egyik feliratot(magyart) a képernyő tetejére meg a másodlagos feliratot(angolt jelen esetben).Bár ezt nagyon sok féle képpen be lehet állitani tulajdonképpen odateszi a feliratokat ahova csak szeretnéd.Általában az angolt nézem és ha nem érteném lepillantok gyorsan a magyarra(izgalmasabb részeknél hajlamos vagyok csak a magyart nézni )
Tegnap pl a HIMYM 9x12-t csak angolul néztem és 80-90 %-ban értettem mindent.A Person of Interest-et is birom ilyen szempontból mert eléggé ilyen tőmondatokban beszélnek bent.
Tudok mondani pár angol tanuláshoz nagyon jó anyagot de nem itt mert
warezkategória[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Igen, én is így vagyok vele, hetiben nézve egész más, darálva jobban összeáll a történet, ütősebb élmény tud lenni. Viszont elveszik az izgalom (várakozás), találgatás, kibeszélés élménye.
Vannak sorozatok, amiket nem szeretnék darálni, mert annyira nem jók és csak szenvedés lenne, ilyen pl. nálam a SupNat Heti 1 rész okés, de asszem 2 éve volt, hogy felgyűlt kb. fél évadnyi belőle (>=12 rész), ráadásul szar évad volt, szar részek, azt hittem, eret vágok. Azóta igyekszem magam szinten tartani.
Aztán vannak, amikből mondjuk elérhető a komplett évad, de szépen beosztom, nem darálom túl gyorsan, mert olyan jó, és inkább tartson tovább. Pl. legutóbb a Legend Of Korra volt ilyen nálam, csak 12x20 perc, de egy nap max 2 részt néztem meg belőle, és azt sem minden nap.
Aztán itt a Doctor Who. Az elején azért daráltam, mert annyira rossz volt, hogy túl akartam lenni rajta. Most meg azért darálom, mert rohadt jó. Na meg 7 évaddal nem akartam sokat piszmogni sem.
Aztán meg hangulattól is függ: idén pl. a Homelandet és a Boardwalkot el sem kezdtem, pedig eddig hetiben néztem őket. Majd talán dara lesz belőlük valamikor, Boardwalkból legalábbis biztosan, Homeland még nem tuti.
-
spammer
veterán
Ja igen, AHS még lesz egy (bár most speciel nálam kicsit leült a sorozat, de azért nézős persze).
Amúgy nem szoktam már ennyire durván darálni, de ez most nagyon elkapott (a kezdeti szenvedés ellenére ). Nagyon tetszik, na meg kíváncsi vagyok a évfordulós epizódra, amihez még végeznem kell 7. szezonnal is.
(#9299) mayday00: Na az se gyenge, Prison Breakből azért nem bírtam volna ennyit
-
bepken
veterán
visszavonom...fogalmam sincs éppen most dobott be egy 58. upgrade-et és még még achievement-et:
egyik achievement: "Junkie - You've managed a meth empire for an entire week!"
másik achievement: "Burnout - You've managed a meth empire for a month! Dayum!"ahhaaa....valószínű...
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Viszlát
addikt
Én meg kivégeztem. Az elején izgalmas volt, de aztán nagyon belassult, viszont volt 3 telkonfom és volt időm bőven kattintgatni.
Stats
Batches cooked: 69.68T
Batches hand-cooked: 54.55T
Batches sold: 33.21T
Batches hand-sold: 26.21T
Total upgrades purchased: 57
Total cash earned: $5.05Q
Seconds spent playing: 103,462Az azért nem semmi, hogy 346 milliárdot keresek másodpercenként, kár, hogy nem lehet sehogy átváltani, akár milliós osztással is elfogadnám.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
spammer
veterán
Ja
Amúgy én nem bánom, ha J. Lange kiszáll majd a sorozatból. Tény, hogy nagyon jó, de mindhárom évadban nagyon központi szerepet kapott, kis túlzással talán mondhatni, hogy köré van felépítve, túlságosan hangsúlyos, miközben mások "el vannak nyomva". Példaként említhetném Lily Rabe-et akár.
De most a Coven indulásakor pont az tetszett, hogy a fiatalokat hangsúlyozták ki, úgy tűnt, hogy ők lesznek a középpontban, de aztán most megint úgy tűnik, hogy a öregek vívják a hatalmi harcot, miközben a ifjoncok asszisztálnak. Remélem, hogy azért a kis boszik több szerepet kapnak majd.
A komornyik mindenesetre érdekes fazon
-
-
spammer
veterán
Ugyanezt éreztem. Számomra egyszerűen nem jön át annyira, amennyire elvárnám. Nem érzem a késztetést, hogy hétről hétre nézzem, várjam az epizódokat. Pedig a képregényben a börtönös rész volt a kedvencem (ameddig olvastam anno, kb. 80. számig), de a film nekem nem tudja átadni se a hangulatot, se a karaktereket igazán, se a drámai részeket...
Ebben a sorozatban kevés epizód volt, amiről elismerően tudnék nyilatkozni, többnyire csak egy közepes vagy annál picit jobb, netán uncsi. Tipikusan az, amit megnézek, mert egynek elmegy, aztán törlöm és valószínűleg soha az életben nem nézem újra. És persze bizakodok, hogy jönnek majd jobb részek.
Azt hiszem az a szerencséje, hogy nincs igazán másik ilyen témájú sorozat, illetve hogy az alapaanyag (a képregény) tényleg elég jó, így tud közönséget nyerni magának.
-
Gyick
őstag
Én azt hiányolom a twdben hogy magáról a virusról nem lehet tudni semmit,az se biztos hogy virus.Resident evilekben is mindig derült ki valami a virus keletkezésről/múltjáról.Nekem ez a 4.évad annyira nem tetszik eddig.Meg amin röhögök mindig hogy egyiknek se jutott eszébe csinálni vmi protektoros ruhát ami megvéd a harapásoktól valami vastagabb bőrből másnem,inkább egy szál trikóban küzdenek
-
Ace owner
addikt
Spoiler
A kiscsaj fejlődését én még úgyahogy megértem. Azért képzeld el egy kamaszkorban lévő lánnyal ez történik, hirtelen kitör a világvége, meghalnak a szerettei, aztán visszajönnek és meg akarják enni. Mondhatni minden nap ezzel kell szembesülnie hogy az élete akár abban a szent pillanatban véget érhet. Mindenkit akit szeret vagy kezd megszeretni elveszít ezért is látja már máshogy a világot. Már nem éli bele magát egy barátságba, netán szerelembe mert tudja hogy úgyis vége lesz.. Ezért inkább kiélvezi azt a kis időt amig mellette van.. Szigorúan szvsz
Galaxy Fold 4
-
spammer
veterán
Ryan Murphy-re jellemző, hogy nagyon jól indít, jó ötletei vannak, de aztán kifullad / nem tudja kibontani, befejezni őket. Az AHS abból a szempontból szerencsés, hogy évente megújul (így elég 1 évadot rendesen megcsinálni, csak sajnos az sem sikerül nekik teljes mértékben), de ott volt anno a Nip/Tuck, ami a végére már szánalmas kategória volt, teljesen önmaga paródiája lett. Kicsit féltem a Covent, de remélem, hogy ez lesz a legjobb évad.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
törölt tag
TOVABBRA IS DEXTER SPOILER
Az alakitasok valoban nagyon jok voltak. Sokat fejlodtek az evek alatt.
Hannah-al kapcsolatban annyit, hogy szerintem igy a legjobb. En mindigis utaltam, az elejetol kezdve. Aztan egyre inkabb megbaratkoztam vele az utolso par reszben, es ez lett a vege.
Igen, nem az az ongyilkos karakter. De csak korrektebb befejezes lett volna, ha ezt a bekattanast ahogy irtad nyilvanossag elott teszi meg, valami mas formaban is ahogy lebukik es megkapja ami jar. Megtudjak ki o, o pedig villamosszek, es ha onan nezunk a szemebe az sokkal jobb lett volna endingnek.. Ide jutott.
Mert ez, ahogy most van, ezt kellett volna mashogy csinalni. Tul sok a megvalaszolatlan kerdes, szerintem lezaratlan maradt...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
DEXTER SPOILER
Ha nem gáz én még beszélnék róla azért többet, mint egy igen vagy nem. Nem feltétlen. Legalábbis nem mindenkinél.
Viszont befejezésnek ezt nagyon jónak tartom, hiába írják más fórumokon, hogy nem az. Tény, hogy nem látunk bele hogy Dexter vajon tovább gyilkol e (valszeg igen), de ez így nagyon jól meg lett csinálva.
Debránál az agyam eldobtam, neki minden jót reméltem pedig.. Dexternek pedig elég nagy büntetés így letölteni az életét. Szörnyként, nem maradt semmije. Bár szerintem úgy jobb lett volna, ha ő is meghal. Kerekebb. Így túl sok a megválaszolatlan kérdés vele kapcsolatban..
Volt 1-2 buktatója ennek a résznek (a nyelves csávó, Harrison, ilyenek) de ezektől eltekintve baromi király lett. Szerinted?
Talán úgy jobb lett volna, hogyha Dexterről kiderül hogy kicsoda valójában, megkapja a villamosszéket, a többiek pedig megdöbbennek.. Mintsem ez.[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
Nézhető! Ebben a műfajban a legjobb. iszonyat beteg sorozat, mást nem tudok mondani. Nagyon jók a szereplők, nagyon jó a történet. Én nézés közben azt mondtam magamban mindig, aki ezt a történetet kitalálta, megírta, az nem volt épelméjű Olyan dolgok vannak benne, hogy a ember haja égnek áll. De nem véres, brutális stb..Én szinkronosan néztem végig az első évadot. Nagyon jó a szinkron bátran ajánlom, hogy szinkronosan nézd. Már a 2.évadot is adja a viasat.. Bátran nézzétek, de készüljetek fel, hogy nagyon beteg dolgok lesznek benne
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
feka007
veterán
SP
Nem csak mi látjuk így. Akár még jó is lehet az utolsó két rész, viszont eddig nagy csalódás. Semmi drámai felvezetés nem történt így 2 résszel a vége előtt még mindig, a Vogel-es vonal ígéretesnek indult az első 1-2 részben, aztán gyakorlatilag semmi érdemleges nem lett belőle, csak ment a semmi részeken át. Olyan mellékszálakkal töltik ki az időt, ami kb. szappanopera színvonal, Quinn 21. szakítása és összejövetele Debrával, Masukára haragszik a spermabankos lánya, kb. szülcsi felcsis szint. Oké, hogy nem lehetett volna már olyan feelingje, mint az első évadoknak, de azért még lehetett volna vmi minőséget alkotni
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Anno úgy kezdtem el, aztán nem akartam már váltani. De egyébként nekem bejön a szinkronja, Debra szépen káromkodik Amúgy nem sürgős, így is annyi minden van, amit nem láttam, hogy sosem érek a végére
-
spammer
veterán
Nem néztem meg az előzetest, soha nem is nézek, max néha spoilermenteset. Csak ugye mivel ide be volt írva a szöveg, ami spoiler, így nem tudtam elkerülni.
Amúgy a Dexter 6. évadot pont a múltkor fejeztem be (azt még szinkronnal követem, ott tart), várom is, hogy milyen lesz a 7. évad, mert elég durva lett a vége
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest