Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• spammer

veterán

válasz bepken #9570 üzenetére

"hogyha egy olyan történetet veszünk, aminek a középpontjában a főhős jellemfejlődése áll, akkor szerintem simán elfogadható az, hogy lassan indul be, lassan építkezik a történet."

Így van, a BB erről szól, és ehhez baromira nem elég 1 évad. Ez van. Ez nem országos csatornán futó pénzhajhászó szarság, aminek a 295. évadját is berendelik, ha a nézők nézik, miközben a sorozat teljesen kifordul magából, netán 84x önismétli magát. Ez egy előre megtervezett történet volt, hogy ez a karakter honnan hova fog eljutni, miken megy keresztül és stb.

A nézettsége is érdekes lehet:

Pilot: 1.4 M (utána nagyjából stabil 1.5 - 2 M között mozgott)
    5x01: 2.93 M
    5x09: 5.92 M -> gyakorlatilag duplázott (1 éves kihagyással)
    5x15: 10.28 M -> brutális, majdhogynem duplázott pár hét alatt (5x09 óta)

forrás: [link]

Na most, ha a pénz számított volna, akkor simán jöhetett volna a folytatás, de nem, ez így volt megtervezve, így volt kerek, és mivel már lement a sorozat, nem érdemes csak az első szezon alapján megítélni, mert ez nem egy epizodikus sorozat. Persze ha már eleve abszolút nem jön be a téma, akkor nem is kell erőltetni. :)

(#9571) bambano

"de mindez nem érdekes. nem az a lényeg, hogy a sorozat jó-e vagy sem, hanem az, hogy itt pár embernek, akiknek nem tetszett, nagyon nekiugrottak, ezért néztem meg az első évadot, hogy kiderüljön, tényleg annyira jó sorozat-e, hogy lehetetlen róla rosszat mondani vagy sem. hát nem, ez egy vitatható sorozat."

Van különbség aközött, hogy valaki leírja normálisan, hogy neki nem tetszett (szigorúan magánvélemény, mint ahogyan te is írtad), és esetleg meg is indokolja, és aközött, hogy valaki szarfosozik és másokat ugat le, hogy óvodás és fel kellene nőnie. :U

Nekem semmi gondom azzal, ha valakinek nem tetszik, mert nem jön be neki a téma (mint pl. neked), de egy kritikailag is széles körben elismert imdb top 1-es sorozat attól még nem lesz szar vagy éppen "óvoda szint".

És ismétlem, nyilván nincs olyan sorozat, ami mindenkinek tetszeni fog, akármekkora is az imdb pontszám és a hype körülötte. Én pl. végignéztem a GoT első 2 évadját (imdb top 3), nekem annyira nem jött be, de azt elismerem, hogy attól az még szép munka az HBO-tól (díszlet, jelmez, főcím, rendezés stb.). De az első 2 évad számomra nem volt túl érdekfeszítő vagy izgalmas (eleve nem vagyok annyira a műfaj rajongója sem). Most akkor szarozzam le, vagy mondjam mindenkire, hogy óvodás, mint ahogy a kolléga tette a minap? Nem, sőt, tervezek újabb esélyt adni neki (azaz folytatni a 3. évaddal), hiszen ez is egy hosszú történet, sok karakterrel, nyilván nem elég neki 1-2 évad, hogy beinduljon. (Mondjuk a könyveket nem olvastam, nem tudom, mennyire fog beindulni :DDD )

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés