Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
Fuvaros #58452 üzenetére
Nekem is elfogadja, inicializálja (gondolom akkor formázza, mert az eXFAT pedndrive-ból NTFS lett) és el is indul a felvétel, de 15-20 mp után megáll és nem vett fel semmit.
Minden pendrive-om USB3-as és nem reklamált, hogy lassú, illetve a sebesség ellenőrzés végén az eredmény az, hogy minden funkcióra használható. -
bump3r111
tag
55XH9096 beépített USB drive olvasója nem látja a mappákat / fileokat a rádugott SSD-n. Tök üres, de magát a meghajtó nevét felismeri.
Exfat formázás 1 TB Sandisk SSD.
Viszont a telepitett VLC alkalmazás látja és le is játszik róla mindent...
Ez mitől lehet? Sima pendriveot látja ott nincs semmi gond, de ez azért furcsa mert az előző 7 éves samsung tv-m is elboldogul vele és szükségem lenne rá itt is. Másnál előfordult ez? -
mexel
veterán
Ez érdekes hozzáállás tőlük mert éppen a 9-esnek van olyan verziója ami gyengébb hw-ken jobban muzsikál ( főleg a 8-asnál) A 8-as droidot semmin nem szeretem, egy át,meneti félkész rendszernek tűnik pár dologban. A legnagyobb hiba volt frissíteni rá, a tv nem kezeli normálisan az exFAT ssd-t, a kodi nem jegyzi meg mit néztem mit nem, és még sok apró hiba ami nem jellemző egyébként a rendszerre.
A 9-es jobb lehetne. Kár hogy nem készül rá valami alternatív fw, ezzel nem nagyon akar kísérletezni senki . Pedig nem ártana -
mexel
veterán
válasz
mano42 #50345 üzenetére
Én köszönöm mégegyszer a segíteni akarást, nagyra értékelem a szándékot
Most újraformázom az ssd-t amíg még a tartalma fent van a 2tb-os vinyón, így könnyű lesz visszamásolni a tartalmát. Kap egy exFAt-ot, azt hiszem az rclone miatt úgy is muszáj lesz valahogy egy boxot beüzemelnem és később az jó lesz torrentre is, végül is most próbáltam hogy a sony CEC jól működik a tv box-al, így egy távirányítóval lehet használni, nem kell külön tanítani a dolgot a használójának. A box legalább torrentezni is tud ha kell, plusz távolról tudom adni a tartalmakat is amennyiben szükséges. ( mondjuk anno éppen azért ajánlottam neki a droidos tv-t hogy ne kelljen másik egység)
Ettől függetlenül szeretném megoldani ezt az írási problémát, talán másnak is segítség lehet.
( ha valakit érdekel hogy a felvételhez regisztrált hdd-t hogyan lehet használni másra is, azaz PC-n legyen betűjele és lehessen pc-n másolni rá az írjon privit és elmondom, teljesen alap dolog) -
a2d2
addikt
Azt nem értem miért dugdosod ide-oda a meghajtót ha felvételhez akarod használni?
Ennek pont az a lényege jogvédelmi okokból hogy csak az tudja lejátszani az adatot ami felvette. Szóval vissza tudod nézni a rögzített műsort. Ennyi.
Nekem is van a TV-re kötve exFat külső SSD, de ugye nem nyomtam rá hogy felvételre használja a TV, így azt simán hordozom PC és TV között. -
mexel
veterán
A múltkor szenvedtem droidos tv -re kötött külső usb3 házban lév 500gb-os ssd-vel, hogy a már regyisztrált eszközt frissítés után nem látja regisztráltnak a tv.
most ismét itt vagyok ahol a tv ésgondoltam megcsinálom újból. Lementettem minden adatot az ssd-ről, formáztam exFAT-ra és odaadtam a tv-nek üresen hogy vegye birtokba felvételhez. Megkérdezte akarom-e? Igen igen akarom akarom!
Leformázta és adott neki nevet: HDD6Megnéztem win alatt: nincs betűjel. Sebaj, adtam neki, de sajnos NTFS-re formázta át, nem hagyta meg exFAT-nak.
Másoltám rá pár dolgot, visszaraktama tv-be, minden oké. Ismét kivettem, és a tv eltávolította a betűjelet, ismét nem látja a PC.
Ha próbaképpen átformázom exFAT-ra és rámásolom a signature fált ismét nem ismeri fel, muszáj engedni neki újból az NTFS formázást.Szóval marad az NTFS. De jó. A normális torrentnek így lőttek is kb. ( néha boxon lenne az ssd)
A másik: mindig ezt fogja játszani hogy eltávolítja a betűjelet?
Az Android 7-el nem volt ilyen idióta a tv és a 64gb-os pendrive-al nem csinálja ezt.
Mi baja az ssd-vel, miért így oldja meg? Mit csináljak hogy működjön normálisan? Már nagyon unom és bánom a droid 8 frissítést.
Hiába van droid tv nem úszom meg a külső tv box használatát ehhez a tv-hez sem úgy látszik, akkor meg sok értelme nem volt ilyet választani.Van valami ötlet-tapasztalat hogy mit lehet ezen kívül tenni egy rádugott eszközzel, vagy törödjek bele hogy ezt tudja.
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valakinek Sony KDL-43WF665BAEP tévéje? Kezel bármilyen fájlrendszerű pendrive-ot? FAT32-ről kellene formáznom egy pendrive-ot NTFS vagy exFat fájlrendszerre, de a TV amivel használva lenne édesanyámé és 250 km meg 1 hét van köztünk
-
Riccio91
csendes tag
-
Joshi
titán
Hogyne lehetne, eddig csak pendriveokat használtam felvételre. Most egy Sandisk OTG 32GB-os pendrive-al próbáltam és simán jó. Ráadásul csak 28GB-ot lát belőle.
Annyi, hogy én előtte exFAT-ra formáztam a pendriveot.
-
mexel
veterán
válasz
mano42 #49809 üzenetére
Erre gondoltam én iselőször, de be volt előtte fogva egy 64gb-os usb3-as pendrive is erre a célra, és azt azóta is úgy ismeri fel ha bedugom a tv bármelyik usb portjába, hogy regisztráltthdd ( azaz nem ugrik fel a szürke teljes képernyős ablak hogy mit szeretnék csinálni az eszközzel)
Az is még a régin volt formázva.
Ráadásul az ssd-t is felismeri, mert ha rábökök hogy újból regsiztrálja akkor azt mondja felesleges, hiszen már regisztrálva van
Sőt, amikor nyomtam a második factory resetet akkor első csatlakozáskor működött is a dolog. utána feltelepítettem a kodit és talán még egy TC-t, pár alakalmazást letiltottam ( egyiknek sem lehet köze hozzá és azóta engedélyeztem is mindent), utána már nem működik.
Most eljöttem onnan, pár nap múlva megint megyek oda ahol tv van, ha tudok helyet csinálni viszek egy nagy vinyót amire átmásolom a cuccot és újból leformázom és regisztrálom. ( Most NTFS-re, mert exFat-ra formáztam a torrent miatt, de nem lesz torrentezés rajta így mehet az NTFS)Elég érthetetlen ez nekem, ( eleve a droid hülyesége a boxokon és máshol is hogy nem RW a külső tároló, nem értem milyen biztonsági oka lehet)
-
mexel
veterán
válasz
Gendi83 #49685 üzenetére
Éppen ezt akarom én is. Kikapcsolt állapotban letöltötte amit kellett, viszont közvetlenül nem engedte kijelölni a külső ssd-t a tv, azt mondjanem írható az eszköz. Ennek ellenére a Transmission ír rá, de csak a saját könyvtárába ( ami igen mélyen van) és mást nem fogad el.
talán valaki tud erre megoldást. ( exFat-re formáztam az ssd-t)
-
atiska007
senior tag
válasz
peter889 #47193 üzenetére
a 2.5" HDD-k legtöbbje simán elmegy 500mA-el, átlag 300-350mA elég nekik.
Ha kinézel egy konkrét típust, azért érdemes megnézni a tulajdonságainál a fogyasztást.3.5"-os felesleges extra táppal, csak több kábelt eredményez és nem is túl mobilis.
1-2 Tb-ig le kell tudják kezelni a tv-k a vinyókat, NTFS-re vagy exFAT-ra formázva. -
Fuvaros
senior tag
XE8505 tvhez vettem pendrive-ot csak (felvenni vele)
Eddig Sandisk Extreme 64 GB volt , amire jól vett fel a tv
Új Maxell Speedboat 3.1 64GB vettem, de 10-15 mp-enként kép és hanghiba a felvételben (NTFS és exFat is)
Az új pendrive 3eFt volt, a régi 2 éve kb 9e volt.
Nem bírja a szükséges sebességet az új Maxell pendrive? Igaz a Crystal diskben az adatátvitel is jó alacsony....
-
vlevi
nagyúr
válasz
WaterWave #44286 üzenetére
Nekem a 64gigás pendrive-t nem lehet fat32-re formázni, ezért exfat filerendszer van rajta. A TV (XE8505) látja, ugyanúgy, mint a HDD-n lévő ntfs-t.
Inkább az lehet, hogy, ha az a vinyó a samu tv-n felvételre volt használva, akkor azt bizony tényleg nem fogja látni, azt törölni, újraformázni kell.
fat32 filerendszert már nem érdemes megpróbálni sem, mert a fileoknak maximum 4GB lehet a mérete, és egy valamirevaló film ennél sokkal nagyobb. EZért használnak pendrivera exfa-t, vinyóra ntfs-t.Az viszont, hogy a 6-7 éves samu után megszereted-t, nagyon egyénfüggő, de ebbe ne menjünk mélyebben bele
"Következő lépés nekem is NAS lesz ,csak ki akartam próbálni, egy 4k filmet."
Nnna, pont a 4k filmhez nem feltétlenül jó a nas.
Azért nem, mert a TV-k hálózati teljesítménye kevés a 4k fileátvitelhez.
100-as hálókátya van benne, a wifi se mindíg elég gyors, ezért hálózatról nézve át fog váltani diavetítőbe
Nekem 4k filmet csak HDD-ről sikerült normálisan lejátszani.
Akinek van ac wifije, az megpróbálkozhat vele, de LAN-on, illetve a gigabites routertől 1méterre az n-es wifi kevés a 4k hdr tartalomhoz.
Youtube 4K-hoz még jó, de a YT-on a 4K tartalmak kb 30Mbit/s sávszélt igényelnek, egy "rendes" 4khdr film, ennél sokkal "sűrűbb". -
Joshi
titán
válasz
WaterWave #44161 üzenetére
Nekem addig inaktív ez a funkció amíg be nem dugok egy adathordozót. Én egy Kingston DataTraveler 2.0 Micro 8GB-os pendriveot használok amit NTFS-re formáztam és adtam neki kötetcímkét is. Nálam így működik a funkció (43xf8505). Milyen pendriveokat használsz?
ui.: még annyit megpróbálhatsz, hogy újra elindítod az automatikus csatornakeresést, és megformázod a pendriveot NTFS-re vagy exFat-ra.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Marakos #43655 üzenetére
Sztem mindent megeszik(a xf8505 igen). De ha 4gb feletti a film, akkor ntfs v exfat. A leválasztást nem tudom, de elvileg a home gomb/beáll/tárhelynél nincs ilyen opció? Más tvben láttam már külső tároló leválasztási lehetőséget....
Más
Meg vagyok döbbenve a modemen ami a tvben van. 2 megás neten akadás nélkül lejátszik fhd videókat(router meg csak g-s). A ház legstabilabb lejátszója, mi box3 is gyengébb nála..... -
a2d2
addikt
Sziasztok!
Megjött tegnap az 55XF9005-ös TV, este tudtam nekiállni csak az összerakásnak meg tesztelésnek. Pár hete volt nálam egy TCL 55DC760-as kb 2/3 áron, azzal tudom összehasonlítani.
Pozitívumok:
- Sokkal stabilabb a rendszer. TCL-t azért küldtem vissza mert 2 hét alatt több hibát produkált mint az LG-m 6 év alatt. Ezt egyelőre nem sikerült kiakasztanom, egyszer sem volt újraindulás meg ilyenek.
- Sokkal jobb a kép, a fehérszint, a színek, a mozgás, ...
- Működőképes hbbtv.
- exFAT-ot és NTFS-is benyeli a beépített lejátszója .TCL-nél a beépített csak NTFS-t kezelt (a rajta futó Kodi pedig exFAT-ot, érdekes volt) nekem meg az összes pendrive-om exFAT-ra van formázva PC-Android boxok miatt).
- Jobb betekintési szög (TCL nagyon gyatra volt ilyen téren)Negatívumok (hátha tudtok valamelyikre megoldást):
- Beépített tápkábel! Nagy mínusz pont a Sony tervezőmérnökeinek! Most komolyan, ennyire nem szivatott még meg egy gyártó sem, nem tértem napirendre felette. (Fali konzol van kiépítve alatta falba épített csatornával, ahol már az összes kábel át volt húzva, köztük a szokásos lecsatolható tápkábel is. Szerencsére összekötve a két kábelt be tudtam húzni a dugvillás kábelt a másikkal, de éppen hogy átfért és éppen hogy elgendő volt a hossza).
- Android 7 van rajta és azt írja hogy naprakész, nem található frissítés (TCL-nél 8-ra lehetett első bekapcsolás után frissíteni).
- Youtube 4k videók szaggatnak (nem mindegyik). Ugyanazokat néztem mint a TCL-en ugyanazzal a LAN kábellel. Arra gondolok hogy rosszul van beállítva valami buffer beállítás vagy gyenge a LAN adapter benne. Ma este kipróbálom AC-s WIFI-vel hogy mit szól hozzá.
- Felhős! De nagyon. Ez a legbosszantóbb eddig. Csont fekete részeknél elsírom magam. Említettek más fórumokon valami mikroszálas áttörölgetést, ez hogy működik?
- Sarkokban nem az igazi a homogenitás, ezen kívül egyszínű háttérnél erősebb vibrálást tapasztaltam (de simán lehet hogy valami képjavító funkció okozta).
- Mintha a mikrofon gyengébb minőségű lenne, vagy nem tudom, TCL után többet hibázik a hangfelismerés, de ezt majd még tesztelem, lehet csak sok háttérzaj volt.
- Viszi a H265-öt (pl 22GB-os Sully 4k HDR baromi jól néz ki rajta), viszi a 10 bites HEVC jellyfish demókat (120-ast szépen viszi, kipróbáltam még a 300-asat az már szaggatott), de pl a 9GB-os h265-os hevc Hotel Transylvania 3-at visszautasítja. Majd felrakom SPMC-t de ott meg a 10 bites megjelenítés lesz a gondja ha jól sejtem.
- Aláraktam egy hangprojektort HDMI ARC-al és az a problémám hogy ha x percig nem kap hangot akkor lekapcsol a hangprojektor és átvált a TV beépített hangszórójára a hang. Ilyemsit kerestem hogy valami nem hallható folyamatos jelet tud-e küldeni ami ébren tartja a hangprojektort de nem találtam elsőre.Na ennyi volt az első pár óra termése, majd még tesztelem ezerrel.
-
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Végre nem csak kibickent jaroknide, dél óta megvan az 55xe8505.
Hát, ez embertelen nagy
40"-s volt az előző Samu, de ez....
Bekapcsolás után végigvezetett a beállítások halmazan, aztán beállította a csatornákat, majd frissült az Android is. Ettől kicsit fostam, de végül gond nélkül lement.
Még bőszen keresem a gombokat a távirányítónFelirat ügyben talán tudtok segíteni.
A Grand tour (és topgear) beépített felirata van, azt megtalálja, működik.
Azonban a vikingek mellé rakott srt-t mintha nem látná. Nas-rol játszom a videót, ennek lehet hozzá köze?
A file neve szerintem jó, múlt héten a Samu meg vitte ugyanezt a videót felirattal.A tv lejátszóval próbáltam, nem Kodi, vagyon hasonló külső, droidos appokkal.
A Grand tour alatt, ha megnyomom a felirat hangot, akkor bejön a feliratot választó menü, de a vikingek alatt nem történik semmi.
Ja, igen, és nálam felismeri a TV az exFat-ra formázott Sandisk Extreme 64GB Pendrive-t.
Most megpróbálom, hogy a vikingeket rámásolom a penre. -
SlágerTibo
csendes tag
válasz
SlágerTibo #21034 üzenetére
Problem solved. Exfat-ra kellett formázni, így már sikeresen beregelte a tv.
Kellemes felvételt mindenkinek ! -
MaTTeS
senior tag
válasz
nismoka #8905 üzenetére
Azzal szívok, hogy ez a szemét a merevlemezt TV-re regisztrálás után nem ismeri fel mint usb adattároló. Utánaolvasva ahhoz Fat32 v. exFAT fájlrendszerben kell lennie: gépen leformázom exFAT-re (hogy 4GB-nál nagyobb fájlokat is kezelni tudjon a tv) majd a TV szépen visszaformázza NTFS-be a felvétel funkcióhoz amit meg nem tud olvasni, mint USB adattároló eszköz és csak a felvételre használható.
Mondom kicseszek vele: partíciókezelővel töröltem az egészet és létrehoztam egy NTFS és egy exFAT partíciót a lemezen, de ez a b*zeráns tv leformázza az egészet NTFS-be és 1 partícióvá visszaállítva így megint csak felvételre lehet használni a merevlemezt... no comment
-
GermAntec
csendes tag
Én már 2 hónapja vagyok boldog gazdája egy 40HX850-nek. Nekem ez a tévé szerelem volt első látásra még tavaly, amikor megjelent. Borzasztó szép képe volt, amikor láttam, mindig gondoltam, vagy plazma, vagy ha LCD tévét veszek, akkor már legyen valami komolyabb darab. Csak akkor még csillagászati ára volt, de mostanra lement, úgyhogy 280-ért már elég jó vétel volt sztem. Persze vannak hiányosságai, főleg a koreai csodákhoz meg az idei modellekhez képest (médialejétszás főleg) de a képminőség ezt nekem bőven kárpótolja.
Aktív 3D szermüveg volt hozzá 2 db, a BR750-es típus, hát az kb. a passzív szermüvegeket szégyeníti, olyan könnyű és vékony.
MM-ben vettem, utolsó darab volt, az eladó rá is akart beszélni az új W805-re, kicsivel drágábban, de valahogy nem győzött meg a képe, ill, a HX850-nek a dizájnja is praktikusabb nekünk (6 fokban hátrafele döntött, nekünk alacsonyan van a tv állvány, ami pont hasznos, ill. GorillaGlass üveg bevonata van, ha esetleg a kislányom szeretné megkopogtatni a képernyőt, akkor remélem megvédi a panelt :-)
A médialejátszás hiányosságai is orvosolhatók, NTFS helyett exFAT-ra formázom a pendrive-ot, ill. mkv-ből m2ts-be átrakom az anyagot tsMuxeR GUI-val és azt frankón lejátssza, minőség változatlan marad.
Persze később majd blu-ra lesz, vagy PS3 de addig ez is jó megoldás, főleg a 3D-s anyagoknál.
DVB-T tunert is beélesítettem rajta, vettem egy sima kültéri antennát 6 ezerért, kiraktam az ablakrácsra, azt gyönyörű képet ad vele a HD adásoknál ingyen. -
nismoka
addikt
-
Headsmester
csendes tag
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni a jelenlévő hozzáértő közönségtől egy problémám kapcsán.
(Előre is elnézést kérek, hogyha már volt válasz a konkrét kérdésemre, de én nem találtam meg.)Egy Sony Bravia 32W650A típusú televízióval van problémám.
Szeretnék csatlakoztatni rá egy Western Digital My Passport 1TB külső HDD-t.
(Ennél pontosabb típust hirtelen nem tudok a winchesterhez. Mindkét eszköz teljesen új.)Hivatalosan támogatnia kéne a FAT32 exFAT és NTFS fájlrendszereket.
Mivel szeretnék 4GB-nál nagyobb fájlokat is használni, ezért a FAT32 kilőve.Akár exFAT, akár NTFS fájlformátumot használok, ugyanazt az anomáliát tapasztalom:
Mindkét formátumot beolvassa szó nélkül, felismeri, a mappákat tudom nézegetni.
Rámásolok egy kis 50 megás sample filet. Mkv formátumú, 2 nyelvű, 2 feliratos: hibátlanul működik.
Rámásolok egy teljes HD filmet: még mindig működik.Azonban ha elkezdek még rámásolni több dolgot, (Pl 3 részt egy népszerű sorozatból; 3 x ~1,3GB HD 720p.) azt már nem tudja rendesen lekezelni.
A menüben már láthatólag be sem tölti a kis "ikonokat" a filmekhez, ha megpróbálok megnyitni egyet, a TV lefagy. Még ha nem is nyitok meg egyet sem, volt, hogy a menüben kifagyott, 2 file közötti lépkedésnél.
Miután kifagy, ráadásul ha simán kikapcsolom és visszakapcsolom, még ha le is húzom a HDD-t, nem javul meg. Áramtalanítani kell, utána szépen indul zokszó nélkül.
Ha valaki tud segíteni / tanácsot adni előre is nagyon köszönöm!
Üdv,
Heads -
Kobak77
aktív tag
válasz
szőröscica #884 üzenetére
Fájlméret témában az exFAT is megoldás lehet. A TV kezeli.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Dragbajnok #681 üzenetére
Mármint DLNA-ról? Mert az úgy engem is érdekel! Tapasztalatom szerint eddig mindig kellett vmi, ami ténylegesen lejátssza (laptop, raspberry...), azaz a TV csak "monitor"-ként szolgált.
Amúgy exfat-ot is támogat. Azért lehet fontos, mert az exfatnak nincs 4GB-os fileméret korlátja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blackshark v2 Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Razer Kaira X Kék/Fehér Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Razer Kraken X - Lite Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Logitech Astro A10 Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Astrogaming A10 Gen2 Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest