Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibcee
tag
Sziasztok Skodások!
Hétfőn megyek bátyámmal megnézni egy Favoritot, konkrétan ezt a példányt. A leírtak mellett jár hozzá tetőcsomagtartó+ vmi autórádió is. Nyugdíjas házaspáré és állítólag csak hétvégi telekre kijárásra használták. Mi a véleményetek róla? Személy szerint 130-135-re le akarom alkudni, aztán majd meglátjuk.
Tudom,hogy ennél a típusnál is a kerékjárati ívek+ a küszöb lehet kritikus pont, gömbcsuklók mennyire vannak ki, stb., de műszakilag mikre kell leginkább figyelni a próbaút során? Előre is köszönöm a tippeket! -
Tibcee
tag
Köszönöm a segítséget , bátyám és valószínűleg apám is ott lesz, úgyhogy minden kritikus pontot átnézünk rajta,amit írtál és persze az eladó személyére is odafigyelünk majd. Remélem nem lesz vele gond és egy újabb Favoritost köszönthetsz bár a jogsi még nincs meg, de már "csak" a forgalom van hátra, remélem heteken belül az is meg lesz.
Írtad,hogy ez egy átmeneti példány, bár én laikusként csak azt vettem észre,hogy az eleje más. Lenne még egy olyan kérdésem, hogy 95össel vagy 98assal etessük megvétel esetén? Valahol olvastam olyat,h a 135L- hez a 91es volt az ajánlott,de ugye az már nincs, viszont a 136L tulajok közül sok a 98asra esküszik. Szóval 95 vagy 98, ez itt a kérdés. -
Tibcee
tag
Hát, szerintem csak valami apróbb illesztési hiba lehet vagy kipattant a helyéről.
rob210: a ritkasága akkor ebben az esetben inkább előny vagy hátrány a nehezebb alkatrészellátás miatt? Bár nekem elég közel van Párkány, úgyhogy talán nem lesz ezzel komolyabb probléma.
-
Tibcee
tag
Na, megvettük. Köszi a tanácsokat, amiket írtál. Próbáltuk az alapján átnézni a gépet. Egy 81 éves bácsié volt a gép. Végig nagyon szerette, kímélte.
Vannak azért hibái: vezetőoldalon nem működik az ablakemelő,mert ki van akadva a sínből az ablak, bal hátsó ajtó csak belülről nyílik, ami számomra legbosszantóbb: a vezetőülést nem lehet előre nyomni, mert bal oldalon hátul "kiszaladt" a sínből, ezt majd megpróbáljuk haverral orvolsolni, vagy max szerelő.
Ami még rossz: a kilométerszámláló beragadt vagy elakadt, 68ezren áll,de az bevallása szerint olyan 72-73nál több nincs benne. Ez teljesen hihető is, mert abszolút pöcc-röffre indult és a nagyon szép, ápolt motortér is erre utalt.
A kézifék lötyög, azt még meg kell nézetni,de ezen kívül tényleg teljesen korrekt a gép.
A karosszérián van néhány hiba,de semmi vészes, látszik rajta a garázs. A gumik nagyon jó állapotúak.
Adott hozzá egy vadi új tetőcsomagtartót+egy ősrégi rádiót, amin nem lennék meglepődve, ha nem működik. Emellett Szerelési útmutató, egy rakat pótizzó+ a több mint félig tele tank voltak az "extrák". Végül 140be alkudtunk meg, lehet,hogy sok érte, nem tudom,de úgy érzem, hogy nem csináltam rossz üzletet. Majd képeket is töltök fel,ha lesz rá alkalmam. Na, szóval egy újabb, zöldfülő Favoritost köszönthetsz a fórumban. -
Tibcee
tag
Ja, amúgy fény derült az érdekes felszereltség okára, ez kérlek szépen Skoda Favorit 135 LS ( Luxe Super ) amibe gyárilag fordulatszámmérőt raktak az óra helyett.
-
Tibcee
tag
Jaja, annyi volt csak a kézi baja, időközben meg is húztam a csavarokat, viszont van egy nagyon bosszantó hiba, amivel eddig nem tudtam mit kezdeni. Nem lehet előrenyomni a vezetőülést, persze mondanom sem kell a leghátsó állásban van, a 173 centimmel meg csak félig fekvő állapotban érem el a pedálokat. A jobb oldali sín az jó, mozog és teljesen hátul van, viszont a bal oldalinál az a pöcök középen van és se előre, se hátra. Próbáltam beolajozni, semmi. Esetleg nincs rá valami tipped?
-
Tibcee
tag
Köszi , útmutatásod után sikerült megoldani a problémát, aminek forrása az összekötő rúd hiánya volt. Most nem volt hangulatom kicserélni, talán majd hétvégén, lényeg, h csavarhúzóval alányúltam, ott ahol akadt, aztán megkértem apám,h nyomja előre, és beállítottam,h jó legyen.
-
Tibcee
tag
Nagyon szép, látszik,h sokat foglalkoztál vele! Látom Panasonic rádió volt benne, nem tudod,h milyen csatlakozású jó a Favoritba, mármint láttam a kiosztást,de azt nem tudom hogy ennek a fajta csatlakozónak mi is a neve, ISO talán? Amit adtak hozzá az elég vacak, kb annyi idős lehet,m maga az autó, másrészt vmi noname koreai cucc és bele se tudtuk tenni, úgyhogy kellene vmi régebbi márkás cucc, aztán GPS-ben levő FM transzmitter és kész.
-
Tibcee
tag
Az enyém ma vittük el szerelőhöz zöldkártyáztatni+ egy ablakemelő és egy kilincs javítása, na meg az a fránya ülés összekötő rudazat. Emelett a hűtővíz csöpögés az egyetlen kimondottan műszaki probléma, de a szerelő szerint tömítőfolyadékkal meg lehet oldani. A motor pöccre indul és menet közben is gyönyörű a hangja.
Holnap délutánra vissza is hozza, kíváncsi leszek a végösszegre, de szerintem nem fog rámenni a gatyám.
-
Tibcee
tag
Láttam a kocsimat öt percig, ugyanis most jött rá a szerelő hűtővíz csöpögés forrására(csak menet közben ereszti és egyből el is párolog, így nehéz volt megtalálni), úgyhogy visszavitte. 18700 eddig a cekker mindenestül, nem olyan vészes, hétfőre meglesz.
Azt mondta a szerelő, hogy necces,hogy csak deszti van benne,véleménye szerint nyáron is kell bele fagyálló, ez engem meglepett, mert nem gondoltam volna... -
Tibcee
tag
No, meglett a forgalmi, kb két hét a plasztikkártya kézhezvételéig, aztán jogosulttá válok Skoda Favorit típusú személygépkocsim vezetésre
-
Tibcee
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a képen látható üzemanyagszint esetén kb. még hány liter nafta van a tankban, illetve, hogy országúton ezzel kb. még hány km-et megyek el?
[ Szerkesztve ]
-
Tibcee
tag
Na, ma még tankoltam rá 8 lityót, amúgy friss jogsi+ nyúzom, nekem ez a tegnapi állás szintén egy 3ropis tankolás után volt. Lehet,h rossz a szintjelző lámpám, mert már a pirosnak a tetejében is lógott egyszer és nem jelzett, bár lehet, hogy még épp 7 és fél lityó volt benne.
-
Tibcee
tag
Szegény Favo kapott ma rendesen, 2 mázsa szőlőt szállítottam apámmal vele kb. 20 km távolságból, de jól bírta a kiképzést és még bőven raktam bele a cuccot, amikor a barátnőmék Szuzukijában már rég elfogyott a hely. Alapjáratot állít majd rajta ismerősöm,mert most elég vérszegény, mondhatni szar (max. 600) így induláskor nyomni kell neki, de jó volt, 4esben vitte lazán a 90et így megpakolva is és ment volna még.
-
Tibcee
tag
Sajnos a csavargatáson már túlvagyunk, (a csavart védő műanyag sapkát is leszedtük) nem hozott eredményt,1x sikerült beállítani 900-1000 közé,de gázadás után visszaesett, haver szerint vmi gyújtás bibi van, elvileg jövő héten viszem, aztán meglátjuk,de csak hideg indításnál okoz problémát.
Fért volna még bele 3 műanyag láda szőlő+ a tetőcsomagtartóra is egy, de a többit vitte a Suzuki,hogy "Nehogy megszakadjon szegény kis Favorit..." persze én tudtam, hogy bírná,de rájuk hagytam. -
Tibcee
tag
válasz paragraf85 #675 üzenetére
Szia, itt találsz ilyesmit.
-
Tibcee
tag
Szia!
Konkrétan gépkönyvet nem találtam, max vaterán érdemes megnézni ezt: De ajánlom a Skoda Bibiliát, bár ez inkább javítási útmutató.
Egyébként szabad tudni, hogy mennyiért jutottál hozzá, illetve hogyhogy csak 6000-ret tettek bele több, mint 20 év alatt?
-
Tibcee
tag
Nincs mit.
Nem semmi, a mi szomszédunkban is van egy hasonló futásteljesítményű 1500ös Kockalada, amit autónyereményen nyertek kb. 15 éve. Jó vásárt csináltál vele szerintem. Azért mázli, hogy szinte szalonállapotban van és,hogy egyből beindult( nekem a szerelőm még a téli állásra idejére is azt tanácsolja, hogy hetente legalább egyszer indítsam be, nehogy karbipucolással kezdjük a tavaszt ). Olajat mindenféleképpen egyből cserélj benne, mert 2 év állás után illik, itt meg ugye ennél jóval több volt.Csöveket, tömítéseket nézd át, mert azok ennyi idő után elöregedhettek. Nekem Favoritom van, de annál is benzincsövet kellett cserélni+ a hűtővizet is elfolyatta, úgyhogy ezeket jobb átnézni, mert nem nagy összeg, de sajnos ezek gyakran előfordulnak.
-
Tibcee
tag
válasz Ysthvaan #960 üzenetére
Nekem egy kazettás Sony Xplod CA-630X van benne, 4k-ért vettem szinte új állapotban,dobozában. Autóhifis haver ajánlotta ezeket az utolsó szériás kazettás Sony-kat, mert a kommersz kategóriában ezeknek a legjobb a hangzása, ezután már a Sony-nál is sokat esett a színvonal, amúgy meg Favoritba nem is tennék mp3-at.
1 hónapig állt a kocsi államvizsgára való készülésből fakadó időhiány miatt, ma járattam meg december közepe óta először a gépet, akku ki volt véve, így azzal nem volt gond, a karbi kicsit rakoncátlankodott, na de azért nem sokáig, AC megtette a hatását, így kb. 2 perc alatt indult is az autó, utána meg már nem volt gond, jobb mint volt és a nagy hideg elmúltával a fogyasztás is csökkent.
-
Tibcee
tag
Sziasztok,
Sajnos sikeresen meghúztam a Favi jobb hátsó ajtaját, így az lenne a kérdésem, hogy mennyiért lehet körülbelül bontóból szerezni egyet, illetve, hogy a 92' utáni ajtó kompatibilis-e a korábbival?
-
Tibcee
tag
Üdv,
Előjött egy olyan hiba a Skodrányon, hogy ha jobbra indexelek és rálépek a fékre akkor nem villog az irányjelző hanem csak világít "beáll",de amint lelépek a fékről minden okés. Ez mi a fenétől lehet?
-
Tibcee
tag
Múlt héten sikeresen levizsgázott a Skodrány, ennek örömére ma átruccantunk Esztergomba, illetve Párkányba is. Nagyon durva, hogy arrafelé kb, minden ötödik autó Favorit, két óra alatt láttam vagy 20-at, úgyhogy kellőképpen megnyugodtam, jóideig lesz még alkatrész.
-
Tibcee
tag
Hohó! Lehet menni ingyen alkatrészt lomizni, annak, aki közel lakik hozzá! Amúgy szomorú, hogy így végezte...
-
Tibcee
tag
Sziasztok!
Téves vásárlásból hozzám került egy vadi új jobbos komplett Favi belső kilincs (csak burkolat nincs hozzá), tudom, hogy nem hirdetési portál, de ha valamelyik márkatársnak esetleg kell írjon rám és postázom: pici kp. vagy cserébe nivópálca játszik, mert az folyton hiánycikk.
-
Tibcee
tag
Nem tudja valaki, hogy mekkora a legnagyobb kapacitású/méretű akksi, amit be lehet rendesen tenni Favoritba?
-
Tibcee
tag
válasz sapadtarcu79 #1750 üzenetére
Szerintem nincs mindegyikben kézifék visszajelző, ha lenne, akkor nagy valószínűséggel észrevennéd, ugyanis behúzott kéziféknél akár kézzel is be tudod nyomni a gombot, mivel úgy van kialakítva, hogy a kézifék kiengedésekor nagyjából a rudazat teteje nyomja le azt a kis pöcköt.
-
Tibcee
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy szerintetek mennyi egy Favorit komplett újrafényezésének a reális ára? A két első sárvédő cserés lesz, így ott, a még fel nem szerelt, új elemeket külön fújatnám. A kocsi színe középszürke.
-
Tibcee
tag
Sziasztok!
Egy garnitúra jó állapotú 4X98-as felnit (1992 előtti Favira való) keresnék. Ha esetleg akad ilyen itt valakinek, akkor privátban várom az ajánlatát.
-
Tibcee
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában:
Az első ablaktörlő gyors fokozatban is csak lassan dolgozik, az intervallum ellenben működik("90-es,de van benne relé). Mi lehet a probléma? Döglődik a motor?
-
Tibcee
tag
válasz bringasisti #13857 üzenetére
Csináltattam, örülnék ha sk. menne a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest